Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Edie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Edie (Pagina: 7 van 7)

Topic: Welke boxen? (4-4-2003 18:55:00)
Nee superfreak, eindelijk heb ik die subs uit m'n hoofd gezet. En ook die JBL SF boxen. Ik ga gewoon kijken voor 2 dap (of ander merk) boxen. Maar ik heb nog een vraag:

Waarmee kan je DAP vergelijken? En zeg eerlijk: als het niet zoveel is, welke zijn dan wel goed en vooral stevig?
Want ik moet weleens draaien in kleinere clubs (geen echte club, het is bij ons in de buurt, een parochiehuis dacht ik) en bij kennisen en vrienden thuis. En ik sjouw me wel vaak wat af met die boxen, dus ze moeten wel tegen een stootje kunnen...

Die MArquant boxen die ik heb kunnen dat dus niet, die phillips gaat wel en die zelfgemaakte kan er ook tegen, maar is best zwaar om alleen ergens op of neer te zetten (MDF). Alvast nogmaals bedankt!
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 16:18:00)
Sorry, zo bedoelde ik 't niet. Ik wil gewoon graag boxen en ze mogen (zoals iedereen die pas begint wilt) niet te duur zijn. Maar als Raveland niks is, en voor JBL heb een te kleine en zwakke versterker...

Welke is dan wel nog goed? (kwa boxen)...

En hadden jullie nie gelezen dat ik die versterker van Gemini ging halen? Dus stel ik heb die versterker binnen een week, welke boxen zouden jullie mij dan aanraden? En als jullie boxen gevonden hebbe, graag een link of foto zodat ik meer weet. Alvast bedankt alweer, Hahaha
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 16:10:00)
En nou wil ik ook ff de antwoorden op mijn andere vragen die er staan, voor wie is 't slecht (clippen?) en over die MDF wat 'k gebruikt heb...

Alvast HEEL erg bedankt, zonder dit had ik weer Raveland shit gekocht hebben. He, maar zouden jullie wel die Marquant boxen (met die 12" woofer) aanraden? HAHAHA
Is wel goedkoop en halen makkelijk zonder gekraak of geclip de 400 Watt. (dusnie)...
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 15:57:00)
Dus die DISCOSMASH is echt niets? Bedankt!

Maar ik snap 't niet.
Ik heb die versterker die 2 X 150 Watt zou moeten kunnen leveren, en als ik daar 2 topjes en 1 subkast op aansluit en gewoon de hele avond speel op +/- 100 Watt, zou alles het toch makkelijk moeten houden!

En ik snap voor wie het nou slecht is: clipping is slecht voor de boxen of voor de versterker of allebei.
Als het alleen voor de boxen is is het toch niet zo'n probleem als hij clipt? Gewoon de bas en hoge tonen aanpassen of niet?

En die RAVELAND basbox hoeft niet perse, ik heb ook nog die zelfgemaakte basbox (alleen jammer dat ik twee stomme
SkyTec boxen gekocht heb voor erin. Voor thuis genoeg, maar niet voor buiten).

Maar ik wil graag boxen, hebben jullie geen links zodat ik kan beslissen voor redelijk goedkope, stevige en ze moeten hard gaan boxen.

En die zelfgemaakte box heb ik van 15mm MDF gemaakt, de maten zijn: H=40cm B=50cm L=100cm en weegt totaal rond de 35 tot 40 kilo, met twee man heb je die box toch zo ingeladen en uitgeladen? En hij is bekleed met vilt, er zitten beschermhoeken op dus hij kan toch niet meer brokkelen? Of toch?!
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 15:44:00)
Maar op die Raveland box staat 2 X 200 Watt RMS en 2 X 500 Watt MAX op 8 Ohm, kan toch niet veel mis mee zijn? Voor mij is 2 X 200 Watt voldoende, of is de kast etq, niet zo goed en hoor je die kraken?
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 15:43:00)
He, bedankt voor de informatie... Tuurlijk is die SkyTec versterker niet veel, maar daar komt verandering in: ik ga ene van Gemini halen met 2 X 600 Watt RMS op 8 Ohm.

Maar even over die boxen, ik moet wel eventjes doorsparen (ik denk 3 tot 4 maanden) en dan kan ik wel die JBL SF boxen kopen (met die dubbele woofer), en koop ik die raveland shit liever niet.

En wat vond je nou van die Disco Smash boxen?
En waar ligt jullie winkel? Ik zou graag eens willen komen kijken, maar ik hoop dat die in de buurt ligt! Ik woon in Heerlen (Limburg).

En wat maakt het uit dat ik graag die JBL boxen wil, maar pas een beginneling ben? SOMS snap ik dat niet: ben ik een beginneling en wil die redelijk grote en zware boxen kopen, maar dan zeggen jullie: Haha, dat voor een beginneling, en Raveland moet je al helemaal niet mee komen. Dus liever eerst Dap ofzo?

Ik heb totaal geen ervaring met dap, maar is het echt goeie kwaliteit en geluid? Anders wou ik wel een paar van die kopen (ligt aan de prijs)...
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 14:23:00)
De prijs? ik wil ongeveer 500 Euro uitgeven voor JBL, DAP, enq (per box) maar het liefste 600 Euro voor 2 boxen (zonder baskist, deze koop ik denk ik toch).

EN heeft er iemand ervaring met die raveland nieuwe zogenaamde MEGA serie? graag reacties!

Allemaal uit Conrad natuurlijk... Maar ik wil eens wat anders...
Topic: Welke boxen? (4-4-2003 14:21:00)
Hallo, ik ben ook een beginnende dj, en wil HEEL graag nieuwe boxen kopen voor als ik ga draaien. Ze moeten voor +/- 50 tot 100 personen zijn en een vermogen van 500 Watt RMS aankunnen...

Ik zat te twijfelen om een baskist te kopen van Raveland met die 2 X 18" woofers, en twee JBL Sound Factor boxen. Een versterker heb ik al, maar welke boxen zijn er nog meer van deze klasse? Ik zat ook weer te denken aan DAP, maar de ene keer zeggen jullie weer dat ze super zijn, en de andere keer is het nix net als Marquant/Raveland/Skytec
Geef een paar voorbeelden, ik kom er echt niet meer uit!

Dit is wat ik nu heb: 2 Marquant boxen (die KLOTE boxen mer een 12" woofer) 2 phillips boxen van 100 Watt RMS,
Een GEMINI mixer (een ouder model, 4 kanaals) SkyTec versterker 2 X 150 Watt, SkyTec mushrome effect, mini flower, 4 schijnwerpers, 1 baskast met twee 250 Watt boxen erin (zelfbouw) goed gelukt! Twee cd-spelers, Een grote 50 Watt flitser en een JVC 12 bands equalizer.

Een echte beginner dus...
En die JBL boxen, zijn dat wat denk je? En ik zat ook weer te denken aan boxen van 'Disco Smash' (kijk maar eens op www.discosmash.(ik dacht .nl) voor grote boxen met bijvoorbeeld 2 X 18" woofers en 800 Watt power!!!
(scheintje natuurlijk) maar disco smash ligt helemaal
ergens in Belgie bij pelle dacht ik. Oke, ik woon wel in Limburg, een beetje in de buurt.
Topic: boxen voor een beginner (15-3-2003 12:08:00)
Ik heb nog een paar vragen: wat zijn volgens jullie de beste boxen voor een kleine beurs? Ik zat te denken aan die Skytec boxen met dubbele 15" basspeaker, of de Zeus 15" disco box. En zouden de JBL boxen iets zijn (van conrad, met die dubbele 15" speaker) van soundfactor?
Topic: boxen voor een beginner (15-3-2003 12:04:00)
Hallo, ik heb zelf een baskist gebouwd met twee 12" basspeakers van Skytec.

Ik heb van oudere dikke platen (ik weet niet meer hoe dat hout heet, maar het brokkelt wel als je het doorslaat, perhout denk ik) en heb hiervan een 1 meter lange kist gemaakt. Ik heb de randen gelijmd, later vast geschroefd en gespijkerd. Ook heb ik in de kast de randen dicht gekit. Ik heb beschermhoeken gebruikt en metalen roosters.

Maar dan nu mijn vraag: is deze box geschikt voor buiten?
En heb ik goede keuzes gemaakt? En als laatste: ik heb de box bekleed met vilt bekleding, dus als het nat word moet het ook weer goed drogen, dus: krijg je nergens van die beschermings stoffen doeken? (weet ik veel hoe dat heet, gebruiken ze ook op de kermis voor om de boxen heen...) Alvast bedankt!