Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Edie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Edie (Pagina: 2 van 7)

Topic: Welke boxen? (26-4-2003 22:11:00)
Dan zou ik met 3 van die platen 2 van die boxen kunnen maken alsik het zo heb uitgerekend. Dat is zo'n 200 euro aan hout, want ik moet ook dat dunne triplex (ofzoiets) van 3mm. En moet ik van die glijbaan er iets achte doen in die holle ruimte?!

Dus aan hout € 200.00, twee speaker +/- 150 tot 200 euro per stuk... Totaal: rond de 400 tot 500 euro voor twee luidsprekers. Wel zonder bekleding, lijm, spijkers, hoeken en profielen en wielen, handvaten, aansluitingen en filter en isolatie-materiaal.

Nog 'n vraag: moet ik een filter erin bouwen?
Zoja: weLke en waar in de box moet ik hem plaatsen als beste? Gewoon daar waar die scheve plankjes zitten denk ik, he?! En ik gebruik Speakon aansluiting.

Ik denk dat ik totaal voor twee complete boxen zo'n € 650.00 euro kwijt ben. Klopt dit een beetje?

En hoeveel kosten ze anders 2de hands? Heeft iemand misschien een link waar ze ze verkopen (op 2de hands.nl en marktplaats vind ik geen!) of misschien wilt Victor eindelijk eens zeggen of en voor hoeveel hij zijn speaker weg doet...

En: ik ga voor de ADJ versterker, ga ik zeer binnenkort halen + een truss-systeem (die Dré's choice). Waarschijnlijk dus hier bij New-line!!!
Topic: Welke boxen? (26-4-2003 18:14:00)
Enige prijs in gedachten?

Nog 'n vraag:

Ik heb es een box gemaakt van een oude kast, met aan beide zijde die witte laag, dit "brokkelhout" is wel lekker goedkoop, maar zwaar. Dit lijkt me niet zo goed als MDF, maar hier zet (denk ik) wel geen papier in.

Eff over die JBL's, waarom MDF? Nou,ja: anders had ik ze nooit kunnen betalen.

En hoeveel betaal ik voor Multiplex (triplex) van 18mm dik en zo'n 1 meter hoog en 50 breed?!
Topic: Ohnee!!! Regen! (25-4-2003 16:41:00)
Ehm, wat was het? Grapje, Oke! Bedankt voor jullie reacties...
Topic: Welke boxen? (25-4-2003 16:40:00)
Maar wat is dan het moeilijkste om te maken? Die scheven plankies binnenin, of die glijbaan van dat dunne Triplex?!

En hoeveel schat je dat 1 (EEN) kastje word?

Als het meer dan € 500.00 is begin ik er idd. niet aan. En die speaker wat jij wou verkopen, gaat dat nog door en zou je er 2 aan mij willen verkopen?

En als je nog ff wilt wachten, heb je ook wel al een prijs in gedachten?!

happy :)
Topic: Welke boxen? (25-4-2003 16:31:00)
Mwa, denk dat ik misschien toch voor die glijbanen ga... Ik vind ze gewoon goed klinken en een super ontwerp.

Maar voordat ik dat geld bij elkaar heb ben ik zo'n 2 tot 3 maanden verder, dus reactie is altijd welkom!

Materiaal:
==========
2 X 15" Subwoofer
2 X Filters
Hout
Isolatie
Hoeken
handvaten
Verf
Goede lijm

Volgens mij was dit het... O, nee: en ik wil Speakon aansluitingen. Weet nog niet welke ik ga gebruiken (luidspreker) maar ik ga dit ontwerp toch proberen:

www.pbaudio.nl/Techcorner/show_construction.asp?Id=8

Volgens mij moet dit toch wel te doen zijn, en het maak me niet uit of ik er even mee bezig ben, bezig zijn met een speaker is gewoon al leuk!

En ik denk dat ik voor deze speaker ga:

Beyma 15G-450n
www.new-line.nl/nl/luidsprekers/114.1

Of heeft iemand een betere gezien voor een Glijbaan-model?!

happy :) ...:::DJ EDIE:::... happy :)
Topic: Welke boxen? (25-4-2003 14:21:00)
Sorry, overheen gelezen 300 Watt RMS voor maar € 62.00 is wel erg goedkoop! En ook nog 's 18". We zullen zien, Wel SUPER bedankt Stefan!
Topic: Welke boxen? (25-4-2003 14:19:00)
YOU'RE THE BEST!!!

Eindelijk iemand die (volgens mij) mijn vraag helemaal begrijpt: een zo hard mogelijke dreunende bas.

Enige wat ik niet snap is hoe de bas nog hard kan zijn in een totaal afgesloten kast?! Als ie klinkt, zou je hem dan wille mailen?! (de afmetingen) of moet je deze halen bij New-line webshop ofhoe?!

En idd. ik ben ook niet de rijkste, maar wil een zo hard mogelijke bass!

En het is ook nog eens 18" super bedankt voor je reactie! Als ie klinkt wil ik hem ook best maken, wel nog 1 vraagje: wat haalt de speaker RMS ?
Topic: Hardhouse/hardcore playlists? (25-4-2003 13:50:00)
Ik weet nog een paar goeie:

- K3 / Alle kleuren
- Britney Spears / one more time
- Justin Timberlake / Just what...
- Andre Hazes

GRAPJE, Nummers ken ik niet, muziek wel!
laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D laugh :D
Topic: Welke boxen? (25-4-2003 13:48:00)
Oke, ik bedoel dan niet 150 man van snoeihard geluid laugh :D maar wel dat je het goed hoord en een beetje lastig erover heen kan praten.

Ps: ik heb ook weer een klein voordeel, want ik draai vaak in zaaltjes, en hierin klinkt het geluid zowieso 'harder'...
Topic: Ohnee!!! Regen! (25-4-2003 13:46:00)
Yip, oke. 'K weet genoeg.

Eerst wil ik IEDEREEN die een reactie gegeven heeft erg bedanken! Nu weet ik weer wat meer, en wat jullie doen bij zo'n k*t weer als in Nederland. En over die harde winstoten: hiero in Limburg (in Heerlen) hebben wij er iniedergeval niet zo veel last van dan als in Holland (boven)... laugh :D
Topic: Welke boxen? (25-4-2003 10:31:00)
Oooooo...

Maar voor een gemiddelde middelgrote (tot 150 man) zijn die JBL's toch voldoende hoop ik. Voor meer mensen draai ik tot nu toe toch niet, en mocht het er ooit toch van komen heb je nog snel een sub of/en hoge kast erbij!
Topic: Ohnee!!! Regen! (25-4-2003 10:28:00)
Idd... Is het wisselvallig, geen truss opbouwen en gewoon twee statieven. Is het helder super weer, alles opbouwen!

En idd. Als het begint te regenen blijft heus niet iedereen vrolijk door springen! laugh :D Gewoon inpakken en wegwezen!

Nog een vraag: stel je bent ergens aan het draaien en je bent net een uurtje bezig en het begint te regenen en iedereen gaat naar huis. Dan moet ik toch wel gewoon doorbetaald krijgen of niet?!
Topic: Welke boxen? (24-4-2003 17:19:00)
Dat wou ik ff weten, ik draai meestal hard-trance en hardcore, dus daar moet een flinke dreunende bass in zitten...

Maar die JBL's dreunen zoals je zei redelijk goed. Oke, maar als het niet genoeg is kan ik altijd nog 2 kasten erbij maken, toch!?

En: waarom heeft anders andere drive-in show's ook altijd stapels boxen op elkaar staan? i.p.v. twee normale!?!

Misschien stomme vraag, maar toch... happy :)
Topic: Welke boxen? (24-4-2003 13:41:00)
Ehm... Ehm... Oke, die subs wou ik in de toekomst pas gaan maken. En eerst een goede versterker... Ben ik het ook mee eens.

Dus die JBL SF25 dreunen ook hard (mits je een krachtige versterker hebt)? Zelf nog niet lekker kunnen spelen d.m.v. mijn skytecje...
Topic: Welke boxen? (24-4-2003 13:13:00)
Nou zeg... Ik ben op 2dehands.nl geweest: geen glijbaan model boxen, op New-line.nl (2 de hands forum) staan er ook geen te koop aangeboden en als ik in typ bij Google of Startpagina (in alle zoekmachines) 2 de handse scoop boxen of 2de hands glijbaan boxen of zoiets dergelijks komt er niets nuttigs uit!!!

Ik wil hem trouwens toch maar liever zelf maken, maar mijn belangrijkste en onbeantwoorde vraag blijft:

Kan ik binnenin die plankjes weglaten en gewoon goed vullen met schapenwol enzo!? Het gaat me nogmaals niet echt erom of het mooi klinkt, als het maar flink dreunt!!! Voor de klank heb ik immers de JBL SF25's...

Alvast bedankt! happy :)
Topic: Ohnee!!! Regen! (24-4-2003 12:36:00)
Ik denk toch een zelfgemaakte overdekking, want zodra het echt 'hard' begint te regenen doe ik zosnel mogelijk alles in m'n flightcase's en meteen inladen. Alleen als je eR zeker van bent dat het geen mooi weer meer word en het toch al bijna tijd is om te stoppen!.

En ik bedoelde die opbouwtijd van die truss eigenlijk zonder apparatuur. Echt alleen het statief en de truss...

Bedankt! Alweer laugh :D happy :)
Topic: waarvoor blinders ? (24-4-2003 12:04:00)
Hallo: als blinders heb ik zelf 4 X 500 Watt bouwlampies en die heb ik boven aan de lichtstatief (truss) hangen (nog niet) die schijnen dan in het publiek. Is toch goed!

Ik gebruik ze ook wanneer er ruzie zou zijn: lamp aan, showlicht uit en ruzie oplossen of wanneer er iets gebeurt is...
Topic: Ohnee!!! Regen! (24-4-2003 12:02:00)
Lijk me wel 's leuk als er ene ontploft...
Nou,ja: totdat deze in het oog van een danser springt,
en je "dure" par is kapot.
En ik vind toch dat sommige wel zeuren over die parren. De par56 (heb ik nu ook) zijn toch niet zo duur? Vanaf € 25.00 heb je een short (bij Conrad), wel zonder aansluitsnoer en lamp dachtik. Maar stel je wilt 4 parren, en je hebt zo'n 200 tot 250 euro haal je dat toch makkelijk mee?! Inclusief lamp, kabel etq.

En nu ik zo nadenk: idd. eigenlijk is het de taak van de opdrachtgever om voor een goed overdekte plaats te zorgen. Maar ja: heb je ene die dat niet zo boeit en er komt een bui... Het is mijn apparatuur! Ik moet de schade betalen...

En hoe doen jullie dat? als jullie ergens draaien en er word een lamp (opongeluk) kapot gemaakt of een speaker die omvalt door drukke personen op de dansvloer, en je zag niet wie het deed. Dit moet dan toch de opdrachtgever betalen of niet?
En ik denk toch dat ik met m'n lichtstatief iets ga knutselen: ik zet hem op z'n plek en zet erachter 2 of 3 palen in de grond (of op statief) en span zo een zeiltje...

happy :)...:::DJ EDIE:::...happy :)

Ps: wel al bedankt voor het advies!

O,ja: klopt het bij dat duurdere statief (Drè (sorry, wist hem eff niet) dat je hem opbouwt en alle lampen monteert, en als alles hangt laat je hem pas de lucht ingaan... Is wel lekker handig omdat je op eigen hoogte alles eraan kan hangen en kabels wegwerken. Anders moet je dit op een ladder doen, beetje vervelend...

En dat truss-systeem: wie weet hoe lang je erover doet om deze op te bouwen? Ik denk zelf zo'n 20 minuten. Klopt dit?! happy :)
Topic: Welke boxen? (23-4-2003 16:04:00)
Is het een 15" speaker? Wat willen jullie daarvoor hebben (als jullie ze verkopen) en hoe hoog zijn ze dan?

Ik heb echt wel interesse, en zien ze zo uit als op de foto?!

Wow! Maargoed, eerst eens wachten of
A) jullie ze wel verkopen
B) hoe duur
C) hoe groot ze zijn...

Alvast bedankt!
Topic: Ohnee!!! Regen! (23-4-2003 16:02:00)
Zeker weten, maar ik ben NOG geen echte prof (maar wil toch geen schade krijgen) dus waarom geen eigen zeiltje spannen? Of zou ik eventueel zelf een constructie kunnen maken met houten palen en dat oranje zeil? Steviger als een partytent, en je kan hem maken zoals je zelf wilt!