Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van GBG Greg

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 20 bijdrage(n) van GBG Greg (Pagina: 1 van 1)

Topic: aztek dj robo (21-2-2008 03:05:00)
Blij dat het nu werkt Bartje ;)

Greetz, Greg!
Topic: Dip switch eurolite ts-7 scan (21-10-2007 15:49:00)
Nja,

zonder controller lukt het zeker niet om de lichtstralen te inverteren!!! Ik dacht niet dat je bij deze scanners een PAN-invert had! Wel? Zeggen ze er iets over in de handleiding? Als je nu een controller aanschaft kan je de INVERT zelf programmeren...

Greetz, Greg
Topic: Behringer VMX 300 probleem met op PC aansluiten. (14-6-2007 17:10:00)
Hey Sam,

ik weet nu niet hoe dat bij uw 5.1 kaart werkt. Ik heb dat probleem de eerste keer ook gehad. Je moet beginnen met je geluidskaart juist in te stellen. Het zou wel eens kunnen dat die op 2.1 staat ingesteld. Traktor herkent dan ook maar 1 uitgang L+R!!! Als ze ingesteld staat als 5.1 dan zal Traktor 2 uitgangen vinden

Deck A Left | 1: naam geluidskaart uitgang 1
Deck A Right | 2: naam geluidskaart uitgang 2

Deck B Left | 3: naam geluidskaart uitgang 3
Deck B Right | 4: naam geluidskaart uitgang 4

De logica hier achter:
een jack aansluiting heeft twee contacten: de PLUS en de MIN of de LINKS en de RECHTS
Als je traktor gaat configureren moet je zelf instellen op welk contact welk signaal komt! zoals hierboven dus.

Je sluit het dan als volg aan, uitgang 1 van uw geluidskaart naar kanaal 1 van mengpaneel, met minijack naar Tulp
En hetzelfde van uitgang2 van je geluidskaart naar kanaal 2 van de mengtafel.

------------------------------------------------MONO
Bij elk linkerkanaal staat ook "mono". Je kan dus ook mono gaan draaien, dat doe je als volgt:
we gebruiken maar 1 jack-uitgang van de geluidskaart en gebruiken daarvoor zo'n verloopje. De tulpjes zijn niet langer L en R, maar zijn 2 mono-uitgangskanalen. Die moeten nu naar het mengpaneel, aangezien we op ons mengpaneel en L en een R IN hebben moeten we de tulpjes nog opsplitsen, dat kan met 2 van deze verloopjes.
------------------------------------------------

Verder, moeten we dan nog zorgen dat het signaal van het mengpaneel door kan naar versterker en luidspreker(s). Dat doen we dan zo:

Van de Master uitgang L + R naar de versterker, de kabel daarvoor hangt af van de versterker en van het mengpaneel, meestal is dat RCA naar RCA, kan natuurlijk ook RCA - jack zijn of via XLR, ....

Mocht er iets niet duidelijk zijn, of mocht het echt niet lukken, kan je me altijd toevoegen op msn, dan leg ik het je nog eens uit!!!

Succes ermee...

Greetz, Greg
Topic: html-tips voor het maken van je site (4-6-2007)
Pfioewwww,

wegens examens en eindejaarswerkjes en al het bijkomende gez shut up :X ver, ben ik hier weer ff niet meer komen kijken. Ik zie dat jullie hard jullie best gedaan hebben! Euh, ik ga het allemaal eens fatsoenlijk bekijken na de examens, en dan laat ik het weten!

Alvast bedankt voor jullie hulp mannen happy :)

Greetz, Greg
Topic: html-tips voor het maken van je site (28-5-2007 19:07:00)
Hey,

hier zit volgens mij de fout in...

---------------

<td align="right" height="16" width="400" valign="top">
<p align="right">
<a rel="nofollow" href="../GBGhome2.htm" style="text-decoration: none">
<font size="2" face="Verdana">skip intro</font></a><font size="2" face="Verdana"><a rel="nofollow" href="../GBGhome2.htm" style="text-decoration: none" alt="enter GBG sound.be"> >>></a> </font></p>
</tr>

---------------

Greetz, Greg
Topic: html-tips voor het maken van je site (28-5-2007 10:43:00)
Hey,

ik zit zelf met een klein probleempje, als je onze websit in IE opent dan staat de intropagina netjes zoals het hoort. Als je ze dan eens in MF opent dan zie je dat "Skip Intro>" verschoven is in de cel. Gaat vast aan één of andere tag liggen, welke? Wie kan me even een handje helpen?

Greetz, Greg
Topic: poster / flyer ontwerp (28-5-2007 10:36:00)
Dat lijkt me logisch ook, je beeldscherm van je PC maakt gebruik van de RGB-indeling (Red, Green, Blue). Als je daar CMYK op bekijkt zijn de kleuren anders. De printer bij je drukker, die maakt gebruik van de CMYK-indeling (Cyan, Magenta, Yellow, Key ...) als hij dus de CMYK-code binnenkrijgt om te drukken zal je flyer/affiche er net zo uitzien als in RGB op je scherm! Of hb ik het nou mis?

Greetz, Greg
Topic: Probleem met multikabel (28-5-2007 01:05:00)
Bij de 'schroef'-versie, NIET solderen...
We namen zo eens een multikabel over van iemand, hij dacht ook dat je ze kon solderen... Je smelt gewoon de blok rondom de pinnen... Zal eend kijken of we dat blokje nog hebben liggen, dn post ik eens een foto!

Greetz, Greg
Topic: PA mixer OF DJ mixer (13-5-2007 02:35:00)
Hangt er ook zo wat vanaf welke PA-klusjes je gaat doen he!? Als je nu een bandje met één gitaar, één keyboard, twee/drie drummicro's en twee/één zanger!? Dan kom je toe met 6 kanalen! Dan raad ik je echt een DJ mixer aan! Bijvoorbeeld JB MX6 of als het budgt het toelaat een Ecler Mac 70v, of één van de zoveel anderen...
Als je met 6 kanalen niet toekomt, raad ik je aan om twee verschillende mixers te kopen.
Onlangs hadden we een theatervoorstelling, voor de gelegenheid hadden we een Midas Venice... tussen twee repities door eens proberen te 'DJen'... Daar is zoiets echt niet voor gemaakt! Dat was duidelijk!!!!

Veel succes...
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (22-4-2007 11:28:00)
How, shocked 8O ik mag er niet aan denken dat onze Drive-Inn zo van de weg gaat! Heb je al een nieuwe auto?

Wij vervoeren onze Drive-Inn met een Citroen Picasso en een Opel Astra (aanvankelijk een Opel Vectra). Soms wordt de Astra eens vervangen door een Ford Focus. Viel ons vorig weekend op dat die Focus toch veel meer ruimte biedt dan de Astra... Toch begint het wat krap te worden met die twee wagens. Af en toe kunnen we wel eens op een kameraad rekenen, ik denk aan Maarten met de Seat Cordoba en Jeroen met de Fiat Tipo van de jaren stillekes, thanx!

Tegen de zomer wordt er op de aanhangwagen van de ouders van mijn collega's een skelet gelast. Daar dan een zeiltje over en een trekhaak onder de Picasso. Ik denk dat we dan weer even zoet zijn! Daarna ineens zo een mooie zwarte VW Transporter razz :p laugh :D

Dromen mag eh...

Greetz, Greg
Topic: FT30 of PT30 alulite truss? (19-4-2007 00:59:00)
Mja,

ik denk dat de boodschap duidelijk is, (zoals hier eerder al duidelijk gemaakt werd) geen trussmerken combineren!!

Dat was ook helemaal de bedoeling niet, maar ik dacht dat er ook andere verschillen konden zijn (zoals belasting bijv.) Eigenlijk toch vreemd dat al die merken trussen maken die compatibel zijn met andere merken en dat ze dan zelf gaan zeggen dat het niet gecombineerd mag worden!? Is toch een beetje contradictorisch niet? Waarom houden ze het dan niet gewoon bij een truss??? Alulite maakt de PT30, FT30 en de GT30, volgens jullie is het enige verschil dat ze compatibel zijn met bepaalde merken (?) MAAR, je mag ze niet combineren? Gek idee!

Greetz, Greg
Topic: Goedkope Geluidskaarten op een rijtje (17-4-2007 20:30:00)
Hey,

wij gebruiken op de vaste PC de Hercules Muse 5.1 DVD! Niet meteen voobestemd voo sit soort zaken, maar werkt perfect samen met Traktor! Geen klachten over...

Bij de laptop gebruiken we de USB-versie van deze kaart, de Hercules Muse 5.1 pocket. Werkt op zich ook wel goed. We hebben er toch wel al een paar problemen mee gehad. Af en toe staan de instellingen in de software verkeerd. Op zich niet zo erg, maar als het niet werkt kan je je er dood achter zoeken. En op de een of andere manier geeft de combinatie met de muse pocket storing op het geluid, deze ruis valt weg wanneer we de adaptor van de laptop uittrekken of wanneer we de jack-kabels ontkoppelen...

Iemand dergelijke ervaringen? Kent iemand een oplossing?

Greetz, Greg!
Topic: FT30 of PT30 alulite truss? (4-4-2007 15:54:00)
Om even ouwe koeien uit de gracht te halen, wie kan me wat meer vertellen over de alulite GT30 serie...? Wat is het verschil met de PT30 en FT30?

alvast bedankt,

Groeten Greg
Topic: Jb-systems Cd 560 (30-6-2006 00:19:00)
niemand die me iets kan bijleren???

jammer!
Topic: Behringer FCA-202 (26-6-2006 00:45:00)
Welke software gebruik je? Zou het niet even gemakkelijker zijn een externe mixer te gebruiken? zo kan je gebruik maken van de CUE!? Een simpele mixer voor (in jouw geval) twee kanalen is helemaal niet duur!

Groeten greg
Topic: Jb-systems Cd 560 (26-6-2006 00:20:00)
Bedankt voor de reactie, maar eigenlijk heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Is het even mogelijk dat iemand zich daar over uit spreekt. Wat 'True Instant Start' betreft weet ik alles al. wink ;)
Maar is het misschien mogelijk te zeggen of het te doen is voor die prijs van 100 en waar ik op moet letten als ik de speler eens ga testen!?

Groetjes Greg
Topic: Jb-systems Cd 560 (21-6-2006 11:11:00)
Hoi,

hier werd een hele tijd niets meer gezegd, ik zou graag het onderwerp terug boven water halen. Ook ik kan nu een JB MCD560 kopen aan een heel schappelijke prijs (€100). Maar, ik wou een aantal dingen weten, wat vinden jullie er van? Van de prijs? Van de speler, ... Ik weet dat jullie allemaal jullie mening hierboven reeds staat, maar we zijn ondertussen een jaar verder, de technologie is mee geëvolueerd. Dus misschien raden jullie me nu iets heel anders aan!

Groeten Greg

[EDIT]

Nog een klein vraagje. Is "Instant-start" hetzelfde dan wat ze nu "fader-start" noemen bij JB!?
Topic: Xenon vs. Halogeen (26-5-2006 15:04:00)
Victor,

eindelijk een vraag op mijn antwoord. Inderdaad in de scheikunde is Xe een halogeen. Maar, ik kan me bij wagens een duidelijk verschil gewaar worden tussen een BMW met echte Xenon-faren en H7-halogeen lampen. Nu snap ik het dus. Het gas is hetzelfde maar die BMW's met "paarse" lichten hebben gasontladingslampen.

Dus, er is eigenlijk helemaal geen verschil tussen die lampjes van JB en ShowTec, die Xenon staat er maar bij voor de show? Ik hoopte dat ook hier veel helderder licht zou zijn! En vond dan ook de kostprijs van bijv die thudenrbird heel laag voor een "Xenon-lamp", vandaar mijn vraag!

Dank u voor jullie "scheikundige" uitleg, is nooit echt mijn vak geweest! ashamed :$

Greetz Greg wink ;)
Topic: Xenon vs. Halogeen (26-5-2006 00:34:00)
Wie kan we even wat bijleren???

Ik zag net in de webshop bij de lichteffecten een aantal verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld de JB-systems Thunderbird X met een 12V/100W Xenon lamp. Wat is het verschil met bijvoorbeeld de Showtec Prisma Moon? Maar dan heb ik het zeker over het verschil in de lamp! Ik ga er vanuit dat de lamp van de ShowTec een Halogeen spotje is? Juist???

Wie weet er mij meer over te vertellen?
Topic: Logo ontwerpen (23-5-2006 14:27:00)
Even het onderwerp weer aanwakkeren,

ik vind het een schitterend onderwerp om over te discussiëren. Mijn vader zegt altijd dat je over smaak niet kan discussiëren. Zoals Reind zegt, is er altijd wel iemand die moet zeiken.
Nu, totdat ik deze topic las had ik geen uitleg voor mijn (ons) logo. Alles ging plotseling zo snel, we zouden een site hebben dus moesten we een naam en een logo vinden. Dit werd het dus:

GBG logo

Ik had dus niet echt nagedacht wat het precies ging of zou worden en welke betekenis er achter zat... Ik ben gewoon achter mijn pc gekropen en ben er niet meer achter uit gekomen totdat ik iets had. En het ging vrij vlot. Als ik echt wil kan ik er nu wel een betekenis voor geven... de trillingen in de letters zijn geluidsgolven. De blauwe schijn stelt een blacklight voor.

Hupakee, en we hebben een verklaring.

Ik vind niet dat Jows helemaal gelijk heeft in zijn zeggen, het is waar, er wordt vaak bij nagedacht. Maar ik weet niet of dat het belangrijkste is!!!

Chris, ik hoop in ieder geval dat je nu een fatsoenlijk logo hebt. Laat anders iets weten!

Groeten Greg wink ;)