Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Holco

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 72 bijdrage(n) van Holco (Pagina: 4 van 4)

Topic: disco setup in kaapverdië (25-1-2006 18:55:00)
De CDJ-200 lijkt mij niet verkeerd, niet te veel poespas en zo te zien een stuk simpeler te bedienen als de DN-S1000 als ik naar de reviews kijk.
De Dateq XTC heb ik wel nog mijn vraagtekens bij, ik zie dat er drie phone trapjes in zitten die ik nooit zal gebruiken, zijn er ook mixers zonder phone ingangen??

Gr,

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (24-1-2006 23:05:00)
Geloof me op het eiland Sal in Kaapverdië is totaal geen apparatuur te koop (ook geen platen).
Er is daar één professionele discotheek voor de toeristen die beheerd word door lui uit Italië en er zijn er een paar die door de lokale bevolking beheerd worden maar die draaien met de grootste rommel die je je maar voor kan stellen.

Maar om terug te komen op mijn topic, ik zou graag willen weten of er in de regio Rotterdam nog goeie PA winkels zijn waar het e&a luisterklaar opgesteld staat?

Verder zou ik ook graag advies van jullie willen voor het aanschaffen van twee losse cd-spelers liefst met MP3 in een prijsklasse van zo'n 3 a 400 euro per stuk, uiteraard staat degelijkheid voorop en ze mogen ook niet krities zijn voor beschadigde cd's, en opties voor een DJ mengpaneel zijn ook welkom.

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 21:56:00)

KVM schreef:

Jij vindt hem super klinken, dus dat lijkt mij belangrijk. (In dat geval zal mijn persoonlijke mening niet belangrijk zijn)

Ev heeft zich in de jaren wel bewezen kwa degelijkheid.

Martin.
Kijk daar heb ik wat aan, dus kwa degenlijkheid zit het wel goed.

KVM schreef:

Jij vindt hem super klinken, dus dat lijkt mij belangrijk. (In dat geval zal mijn persoonlijke mening niet belangrijk zijn)
Martin.
Ik vond ze inderdaad erg goed klinken, mooi vol geluid met voldoende druk in het laag, maar dat neemt niet weg dat ik op PA gebied erg weinig weet van wat er te koop is, heb tot nu toe alleen de EV combo gehoord en de Mackies met een JBL sub wat ook niet verkeerd klonk maar duidelijk minder mid-laag hadden dan de EV combo.
Verder kan er denk ik ook een stuk harder gedraait worden met de Gladiator set als ik de specs mag geloven, wat ook niet onbelangrijk is.

Maar Martin nu je een idee hebt van wat ik wil en welk geluid ik zoek zijn er dan nog andere opties die ik evt. in overweging zou kunnen nemen?
Verder ga ik zeker nog een keer uitgebreid luisteren naar de EV met eigen muziek en zal meteen de temperatuur van de CP2200 in de gaten houden al denk ik niet dat dat zo'n probleem zal geven in Kaapverdië omdat het daar niet warmer is als een warme zomer hier maar dan met een lagere vochtigheid en natuurlijk het hele jaar door.

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 19:07:00)
Tot nu zou ik zeggen het word de Gladiator set, maar omdat ik geen ervaring heb met PA heb ik nog steeds de vraag of dit een goede keus is vwb prijs kwaliteit en duurzaamheid, en of er nog andere goede opties zijn voor dat geld??

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 18:08:00)
Om op de cd-spelers terug te komen, dat gaan geen dure jongens worden en ik heb ook niet de intentie om bekende DJ's
in te huren het draaiwerk zal gebeuren door lokale DJ's en de muziek zal enkel nationale muziek zijn.

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 18:01:00)

KVM schreef:

holco schreef:

maar minus de BTW zit ik dan op 5670 euro.
Vandaar ook mijn verhaal / vraag, een dubbele set blijft dus binnen budget.

Martin.
Sorry Martin ik had er overheen gelezen.
Tot nu zou ik zeggen het word de Gladiator set, maar omdat ik geen ervaring heb met PA heb ik nog steeds de vraag of dit een goede keus is vwb prijs kwaliteit en duurzaamheid, en of er nog andere goede opties zijn voor dat geld??

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 17:01:00)

mark_dabomb schreef:

Ik denk dus dat een dubbele (degelijke) set niet haalbaar is met dit budget.

In bovenstaande is dus ook nog geen rekening gehouden met kabels en cases.
Sorry misschien was ik niet duidelijk, ik bedoel met een dubbele set twee maal een stereo set bijvoorbeeld
de Gladiator Set + Cp2200 van Electro Voice is momenteel bij xxx 3499 euro x twee is 6998 euro is wel boven het budget maar minus de BTW zit ik dan op 5670 euro.
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 16:31:00)

mark_dabomb schreef:

Een dubbele set als in 2 x dezelfde set waarvan 1 reserve?
Een dubbele set om mee te draaien en mocht er dan wat uitvallen zit ik niet meteen zonderwink ;)
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 16:25:00)

KVM schreef:

holco schreef:

Maar mijn vraag aan jullie is om mee te denken en evt. advies te geven voor een goede set binnen mijn butget.
Veelal denken wij wat verder mee, alvorens met suggesties te komen. wink ;)

Dat waardeer ik ook maar ik heb er zo'n zin in dat ik wat moeite heb met mijn gedultjashamed :$
Hoe zit het met uitvoer naar Kaapverdië?
Dat zou je de BTW kunnen schelen.
Martin.
Uiteraard gaat de staat die 19% niet krijgenlaugh :D
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 15:31:00)

Sylvia schreef:

Leuk project!

Vanwaar eigenlijk je keuze om de set in Nederland te kopen? (Of begrijpen we dat met z'n allen verkeerd en ben je nu alleen nog maar bezig met je huiswerk?) Bij defecten binnen de garantieperiode heb je er niet echt veel meer aan wanneer je in Kaapverdië zit. En wat dat betreft zou ik zeker uitkijken met Mackie, want voor zover ik weet is er nog altijd geen NL-importeur en kun je lang wachten op onderdelen of naleveringen. Ik denk niet dat die Rotterdamse dozenschuiver dat erbij heeft vermeld, dat deed de Utrechtse afdeling in ieder geval niet, totdat ik vroeg hoe lang het eigenlijk zou duren als ik een setje SRM-450 wilde kopen, en men te kennen gaf geen flauw idee te hebben.

Ik ken de regio verder niet zo goed, maar is zit meer dan genoeg horeca op de eilanden, dus er zal ongetwijfeld ook wat te koop zijn dichter in de buurt.

holco schreef:

budget zo'n 6000,- euro incl,versterking, kenmerken moeten zijn: duurzaam!!!(6x per week draaien) veel en strak geluid geven met een voelbaar laag.
Ik neem aan dat binnen dit budget naast luidsprekers en versterking ook cd-spelers, mengpaneel, eventueel draaitafels (en alle bekabeling) gekocht moeten worden? In dat geval zou ik daar eerst even een rekensom voor maken, weet je tenminste wat je gaat overhouden voor de rest van de set.

En verlichting?

Zoek je nog een goeie dj? razz :p
Garantie zal ik in kaapverdië niks aan hebben de kosten die ik dan moet maken om het bij een dealer of importeur te krijgen zal zeker de waarde van de defecte apparatuur overtreffen, vandaar dat de kwaliteit bovenaan staat en ik voor een dubbele set ga.
Verder heb ik voor twee losse cd-spelers, mengpaneel en evt. een equalizer 1500 euro extra in gedachten.
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 15:13:00)
Uiteraard gaat de gear mee met de huisboedel in een zee-container dus dat is geen probleem en het voltage daar is ook 220 volt.
Verder is er daar geen apparatuur te koop behalve dan goedkope rommel wat absoluut niet te gebruiken is voor een discotheek.
Maar mijn vraag aan jullie is om mee te denken en evt. advies te geven voor een goede set binnen mijn butget.
De verlichting heb ik voor nu op een butget gezet van zo'n 3000 euro maar dat is een ander verhaal, eerst maar het audio gebeuren omdat ik dat toch wel het belangrijkste vindt.

Gr,

Mario
Topic: disco setup in kaapverdië (22-1-2006 10:35:00)
Hallo allemaal,
Ik zal me eerst ff voorstellen, Ik Mario 43 jaar heb plannen om met mijn vrouw (kaapverdiaans) en onze twee kinderen te gaan emigreren naar Kaapverdië om daar een simpele discotheek op te zetten.
Nu is het zo dat ik als hobby High-End audio heb en daar best wel redelijk verstand van heb ashamed :$ maar van PA audio echt geen kaas heb gegeten vandaar dit nieuwe onderwerp.

Waar het om gaat is een ruimte van +/- 200 m2 plafond 4 meter hoog.

Waar ik aan zit te denken is 4 stuks Full Range speakers ondersteund met twee goede sub's budget zo'n 6000,- euro incl,versterking, kenmerken moeten zijn: duurzaam!!!(6x per week draaien) veel en strak geluid geven met een voelbaar laag.

Ik heb al een luister impressie gehad bij een zaak met een set Mackie's SRM 450 ondersteund met één JBL JRX118S sub en dat klonk niet verkeerd, maar of dit voldoende is voor mijn doel ????

Verder heb ik ook de Gladiator set + CP 2200 van Electro Voice gehoord, dit vond ik echt super klinken maar wel boven mijn budget als ik hier twee sets van wil hebben.

Graag zie ik serieuze input om uiteindelijk een keuze te kunnen maken.

Gr,

Mario