Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Snake

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Snake (Pagina: 1 van 10)

Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (17-9-2006 19:50:00)
House: Todd Terry en Dj Sneak (Carlos Sosa)
Drum'n'Bass: Andy C en John B
Hiphop: Grandmaster Flash
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (14-9-2006 08:14:00)

DJ Tim schreef:

Ik heb geen afkeer van presets? In bovenstaande post geef ik juist aan presets te gebruiken. Ik heb er echter wel respect voor als mensen vanaf 0 hun eigen sound kunnen maken.
Dat zeg ik ook helemaal niet. Ik zeg gewoon dat ik niet begrijp dat sommige mensen een afkeer van presets hebben. Dit was helemaal niet bedoeld als een soort van aanval tegen jou, integendeel.

happy :)
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (13-9-2006 09:39:00)
Waarom per sé zelf een sound vanaf nul maken als een preset je noden invult? Ik snap die afkeer van presets die veel mensen hebben niet. Je moet toch ook het warm water niet opnieuw gaan uitvinden.
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (9-9-2006 16:53:00)
Ach, je bedoelt gewoon dat de presets geschikt zijn voor trance. Maakt niet uit welke synth je hebt, je kunt ze haast allemaal voor trance gebruiken.
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (9-9-2006 09:00:00)
Ik zou het heel dom vinden om alles in één keer te kopen. Je gaat je dat achteraf beklagen omdat je momenteel weinig ervaring en kennis hebt in het kiezen van het juiste materiaal (mocht je dat wel hebben, dan zou je je vraag hier niet stellen), en dan wil je iets anders en moet je spullen gaan verkopen met flink wat verlies (zo'n 1/3 van de nieuwprijs).

Ik zou je een tweedehands Virus KB aanraden; deze synth is naast een zeer fijne synthesizer (echt een blijvertje!) ook een mooie midi controller waarmee je andere zaken kunt aansturen. Deze synthesizer kun je overigens echt overal voor gebruiken. Daarenboven heeft hij een heel dikke sound en een fantastische user interface. Ik kan het weten want ik heb de Virus Indigo (is een kleinere versie van de KB). Voor de prijs hoef je het ook al niet te laten; als je goed zoekt moet je een mooi exemplaar (KB) op de kop kunnen tikken voor zo'n 650 à 700 euro. Ik zou niet meteen voor een VirusTi gaan, aangezien die echt vele malen duurder is en in principe is het nog steeds dezelfde Virus is zoals de B of de C. Het is een geil toestel inderdaad maar denk ook maar aan je portomonnee; je zult nog ander materiaal nodig hebben waar je niet aan denkt.

Verder zou ik je vraag ook op het synthforum stellen; daar zitten heel veel mensen met kennis van zaken. Succes!

PS. Er bestaat trouwens ook een Virus plugin, maar voor zover ik weet is die niet echt goedkoop (rond de 500 euro) - of was dat voor de powercore versie?... Wel ik moet zeggen van software ken ik weinig, ik ben meer de man van de hardware; ikzelf gebruik bvb mijn computer niet om muziek te maken.
Topic: hiphop produceren. (9-6-2006 22:51:00)

apollo440 schreef:

Dus je kunt gewoon ook zelf beats opnemen en die normale beats vervangen door je eigen gemaakte stukjes? en dan een beetje jammen?
Da's het idee. Je kunt daarnaast ook een midi toetsenbord of een andere midi bron aansluiten en midi opnemen (en weer afspelen natuurlijk), dus synths aansturen en zo. Je kunt natuurlijk ook live je beats inspelen op de pads, met je vingers dus.
Topic: PC Systeem voor produceren (9-6-2006 21:08:00)

GoTMoRe schreef:

en hoewink ;) Bagger dus..Heb ik s meegemaakt met win 98 op een apple, was hopeloos..
Da's met virtual pc, werkt inderdaad zeer traag (ook op mijn Powerbook G4 1,5GHz) De nieuwe Macs met Intel processor kunnen echter Windows native draaien, dus niet via een emulator. Dit werkt vanzelfsprekend veel vlotter.
Topic: hiphop produceren. (9-6-2006 20:34:00)
Hiphop beats maken, je hebt twee dingen nodig. Een MPC (Music Production Station), van Akai. Welk model juist speelt niet zoveel rol. Daarnaast een platendraaier en wat vinyl om samples van te nemen. CD of mp3 kan natuurlijk ook, maar dan loop je een stuk meer kans dat iemand je al voor geweest is met een bepaalde sample.

Succes!

Hier een voorbeeldje, van wat ik een tijdje geleden op een ochtend gemaakt heb. Hier hoor je wel geen samples, behalve die van de drums. Ik gebruik een MPC2000XL. "Arrangement" is live gedaan, een MPC is daar ideaal voor, hoewel je ook alles lineair kunt doen zoals in Cubase of een ander programma.
Topic: Eigen muziek maken: HipHop, Techno/House (24-3-2006 15:45:00)

Dj Shuffle schreef:

Ik wil zelf ook zulke muziek gaan maken, maar ik heb bijna geen geld voor een (midi)keyboard. Maar er zullen vast wel programma's zijn waarbij je niet zo een keyboard nodig hebt. Wat is een vergelijkbaar programma als Reason, maar waarbij je geen keyboad nodig hebt? Is dit überhaupt mogelijk?

Bij voorbaat dank,
Dj Shuffle
Je kan Reason of om het even welk ander programma gebruiken zonder keyboard hoor. Dit kun je doen als je bv. alleen met loops en drums werkt. Dat MIDI keyboard heb je alleen nodig als je een synthlijn of baslijn met Reason's synthesizers of sampler wilt inspelen.
Topic: Eigen muziek maken: HipHop, Techno/House (18-3-2006 16:30:00)
O ja en als je toch voor een computerprogramma kiest dan lijkt Reason me de beste keus, daar zit gewoon alles in wat je nodig hebt (behalve dan een keyboard om je noten in te spelen natuurlijk), zelfs mastering tools. Ik vind dat echt een zeer goed programma. De laatste versie is trouwens 3.0 en niet 2.0.

Cubase SX kost 700 euro en zit stampvol features die je als beginner echt nooit gaat gebruiken (5.1 bv.) dus zou het maar onnozel zijn om daar in te investeren.

Aan programma's als Music Maker van Magix moet je inderdaad niet gaan denken, daar kun je niet serieus muziek mee maken.
Topic: PC Systeem voor produceren (18-3-2006 16:24:00)
Een iMac is zeer zeker een optie om muziek te gaan maken (of om andere dingen mee te doen natuurlijk). Zelfs een Mac Mini kun je hiervoor gebruiken, zolang je maar niet gigantisch veel zware plugins draait is dat allemaal geen probleem.

Wel zou ik zowieso een externe geluidskaart (via FireWire of USB speelt niet zoveel rol) nemen. Zo'n Mac heeft namelijk net als een PC geen MIDI aansluitingen en dan kun je beter een interface kopen die ook audio kan opnemen/afspelen. Ikzelf heb een M-Audio FireWire Audiophile aan m'n PowerBook hangen en dat werkt zeer goed, geen problemen mee eigenlijk. Behalve dan dat ik om één of andere duistere reden het ingangsniveau niet kan verzwakken zodat ik dit op m'n mixer moet doen. Wel een belangrijk minpunt in feite...

De Openlabs oplossing vind ik persoonlijk niks, vind het veel te duur voor een lelijke plastieken doos waar dan nog eens Windows in zit... Maar ja er zullen vast wel mensen zijn die dat juist wel een mooi en/of goed ding vinden. Moet iedereen voor zichzelf uitmaken.
Topic: Eigen muziek maken: HipHop, Techno/House (17-3-2006 21:19:00)
Wie Run DMC zegt zegt MPC. Daarnaast heb je een platendraaier nodig en bakken vol oud vinyl. En dan samplen maar!

Kijk eens rond op het ]Synthforum. Daar zit zeer veel kennis van zaken.
Topic: Thuisstudio... (22-2-2006 08:41:00)

gijstettero schreef:

Die MOTU interface ziet er uit naar wat ik zoek en firewire is aanwezig op mijn laptop. Enig idee waar je die MOTU traveler in Nederland kan kopen voor een fatsoenlijke prijs?
Geen idee, ik koop normaal gezien als ik kan altijd tweedehands en als ik het nergens vind meestal bij de Duitse vrienden. Soms ook weer niet want als het prijsverschil geen 10% is dan koop ik liever bij m'n vaste dealer in België.

Ik had het trouwens niet over de Traveler maar over de nieuwe UltraLite. Meer nieuws hierover vind je hier. Die Traveler zal toch ongeveer het dubbele van de nieuwe MOTU kosten.
Uiteraard is de muziek het belangrijkst, maar ik heb een hoop goede contacten in de dj-wereld, doordat ik naast draaien ook feesten organiseer. En als zij mijn producties willen uitproberen dan moet het topkwaliteit zijn. Dus daarom ben ik nog steeds op zoek naar goed merken, wat betreft cd-r...
Een goed merk cd-r hoeft niet zoveel te kosten, kun je gewoon bij de makro kopen. Een prof cd-brander is iets anders. Ik zou daar persoonlijk nooit geld in steken. Als je dat echt wilt doen dan moet je dat natuurlijk zelf weten, het is jouw geld :-)

Trouwens wat Jeroen zegt moet je maar es proberen; Reason is echt een heel goed programma waar je helemaal alles mee kunt maken zonder nog iets extra nodig te hebben. Bovendien kun je alles routen net zoals je een echt rack zou hebben.
Ik wil straks alleen de mogelijkheid hebben om mijn producties zonder kwaliteitsverlies op cd te branden en zonder kwaliteitsverlies op te nemen.
Of je demo cd nu met een Aldi brander of de duurste prof brander gemaakt is zal niemand horen, laat staan een moer om geven. Ik geef je de tip om over die cd brander nog eens goed na te denken. Je kunt je centen beter ergens anders in steken, een goede synth bvb :D
Topic: Elektro (22-2-2006 08:30:00)

Sylvia schreef:

maar misschien heb je hier nog wat aan.
Zeker. Bedankt dan ook!
Topic: Thuisstudio... (21-2-2006 19:27:00)
qua audio interface kan ik je van harte MOTU aanbevelen. Ze hebben net een nieuwe interface uit met veel in-en uitgangen voor 550 euro. Aangezien dit een FireWire interface is heb je natuurlijk zo'n poort in je laptop nodig.

Als dat bedrag je te hoog is of je hebt gewoon geen zin om voor al die connectiviteit te betalen dan kun je een M-Audio Audiophile proberen (ik heb er zelf een en kan die je van harte aanbevelen, zeker voor de prijs die onze duitse vrienden ervoor vragen). Ook hier moet je wel FireWire in je laptop hebben natuurlijk.

Qua brander zal zelfs een usb-geval van den Aldi volstaan. Of je nu muziek of data met dat ding brand, het zijn toch enkel nulletjes en eentjes die hij in de cd brand. Belangrijker zijn de cd's die je gebruikt. Van dat laatste ken ik overigens niks maar ik denk wel dat de muziek die je maakt doorslaggevender zal moeten zijn dan het merk van cdr's die je gebruikt.
Topic: Elektro (21-2-2006 19:21:00)
Bedankt voor al deze nuttige informatie heren! Tijd om me er eens in te verdiepen.
Topic: Elektro (20-2-2006 16:47:00)
Bedankt.

Nee Cybotron heb ik niet. Ik bedoelde dat ik de namen van dat lijstje al weet, heb er geen platen van. Wel Big fun op vinyl en wat andere ook misschien.
Topic: Elektro (19-2-2006 12:54:00)
Ik zoek zelf eigenlijk wat meer namen van artiesten van de vroegere electro. Jaren 80 dus? Dit omdat ik eens wil kijken of het wat is om die nummers te herwerken (remixen). Welke artiesten vind je vaak in de vinyl bakken op rommelmarkten? Alvast bedankt, dan weet ik waar ik moet op letten als ik weer eens een rommelmarkt op zoek.

[Edit]Onderstaande namen heb ik dus al (met dank aan de poster hierboven), wie heeft er nog meer? Alvast bedankt!
Man Parrish (hip hop bebop is een echt toppertje)
Egyptian Lover
Kraftwerk (met name de "Computerworld" release)
Cybotron
[/Edit]
Topic: Welke soldeerbout? (4-2-2006 12:35:00)
Als je echt een goede soldeerbout wilt kun je het beste één van Weller nemen. Die zijn heel goed maar wel nogal prijzig; zo'n 100 euro voor de bout en nog eens 100 euro voor een station.
Topic: Het grote "samples gezocht" topic (21-1-2006 17:06:00)
Heren en dames,

Ik zoek een A Capella versie van het nummer "Dr. Beat" van Gloria Estefan (met Miami Sound Machine).

Zou heel tof zijn als iemand zou weten of dit soms op een vinyl staat; weet ik waar ik kan gaan zoeken. Als iemand die versie heeft en wil delen is dat uiteraard ook super.

Ik heb hier (denk ik) een a capella stuk gevonden, maar ik kan er niet aan omdat ik die virtual dj software niet heb...

Naast die A Capella zoek ik ook een Midifile van dit nummer... Heb me al rot gezocht maar nog niets gevonden helaas...

't Is voor een remix trouwens.