Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bestek

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Bestek (Pagina: 5 van 10)

Topic: Microfoon Trompet (30-7-2019 10:20:00)
Goedemorgen,

Binnenkort heb ik een klusje waarbij ik enkele blaasinstrumenten moet uitversterken, (trompet, schuif trompet etc.)
Hier wil ik graag een clip on microfoontje voor aanschaffen, bij voorkeur aan te sluiten op een beltpackje (line6 met shure mini xlr).
Ik ben op zoek naar tips voor betaalbare microfoontjes (prijsklasse onder de 100 euro).
Ik hoor graag of er iemand tips heeft!

Gr Joris
Topic: Digitale mixer (22-7-2019 19:44:00)
Maak daar ff 60 cent van, in de multi pakte ik een ander kanaaltje bij de cat lukt dat niet dus die ligt altijd dubbel sneaky :V
Topic: Subs koppelen, minder luid (17-7-2019 15:02:00)
Met een simpele multimeter kun je al veel uitsluiten :) helemaal als je ook de speaker ff loshaalt.
Zal zeker niet de eerste set zijn waar al af fabriek de kabeltjes verkeerd zitten en al helemaal niet als er ooit een ander woofertje in gestopt is of de kast open is geweest......
Topic: Led panelen... absolute no-no dus veel vragen... ;-) (12-7-2019 15:53:00)
Voor een drive in show of aanverwante klussen heb ik dat verzoek nog nooit gekregen.
Bij grotere bedrijfs evenementen of festivals wel maar dan gaat het vaak ook om budgetten waarmee je makkelijk kunt inhuren.
Topic: Digitale mixer (12-7-2019 15:50:00)
QU16 is in nette conditie voor 1000,- te vinden en voldoet aan al je wensen, kan nog jaren mee en is door iedere tech met 5 min in de hoofdlijnen te begrijpen. Door er een routertje aan te hangen kun je hem standaard bedienen met een app uit de appstore, ook voor de artiest is er een app om zijn eigen monitor mix te regelen, super handig!

Mocht dat teveel zijn worden er inderdaad regelmatig 01v96s verkocht voor rond de 500,- incl uitbreidingen zoals een behringer voor de extra kanalen. Let wel op dat hier vaker problemen voordoen met de automatische faders (bij aanschaf even fader calibratie uitvoeren, als dit werkt is hij ok), persoonlijk heb ik wel gewerkt met het op afstand besturen van de yamaha maar dit had toch echt wel zn beperkingen zeker t.o.v. de QU
Topic: Beyma la10-3v (2-7-2019 10:13:00)
Stop met dromen, hoe serieus je er ook mee om probeert te gaan dit is niet haalbaar.
Je investeert (heel) veel geld en nog meer tijd, de presets goed krijgen is nog een heel verhaal apart, als je de eerste 5 inzetten verkloot omdat je preset het toch niet lekker blijkt te doen op locatie ben je de overige opdrachten ook kwijt, en er zijn er maar weinig die het out of the box voor je kunnen instellen.
Mocht het klusje groter worden mis je extra kasten, een LA kan ik op elke hoek van de straat bijhuren, en het is niet alleen een kwestie van kastjes erbij timmeren, je zult dan ook weer met je presets aan de gang moeten.
Als na een tijdje blijkt dat je toch een ander setje wil kom je erachter dat de restwaarde van je project 0 is, zelfs alleen de waarde van de speaker componenten zul je er niet voor terug krijgen.
Als je echt aardigheid hebt aan bouwen kijk eens naar de aangehaalde PM90 toppen, staat ook veel info van op het net en zelfs hier op het forum wink ;)
Voor grotere klussen huur je een setje in of schaf je zelf een merk array setje aan, daar zijn tegenwoordig echt niet alleen afgetrapte sets van te vinden, er zijn genoeg bedrijven die dat spul 2e hands met garantie verkopen en vaak zelfs nog met ondersteuning vanuit de fabrikant of importeur.
Topic: Beyma la10-3v (30-6-2019 20:39:00)
Waarom zou je het doen? Als je het vaak weg kunt zetten doe je neem ik aan klussen waarbij je beter voor de dag komt met een merk set, ook voor bijhuren etc. als je het niet vaak weg zet huur dan een set voor die klussen en bouw een strakke sub top set voor je kleinere klussen, dat is vaak al uitdagend genoeg laugh :D .
Topic: Uitgang(en) PA mengpaneel. (7-5-2019 15:51:00)
Een beetje mixer heeft inderdaad xlr tegenwoordig, in mijn tape rackje liggen standaard een aantal verloopjes naar jack voor de inprikkers met twijfelachtige setup laugh :D .
Mixen op een touchscreen is overigens niks mis mee, ik doe dit regelmatig bij mijn vaste bandjes.
Mixer in een hoek langs de band en vervolgens met de tablet halverwege de zaal, gros van de settings zit toch al in de preset happy :)
Topic: microfoon direct aansluiten op in-ear systeem (25-3-2019 21:11:00)
Edit: nog een laatste vraag; want vinden jullie van dat we als band eigen mic's meenemen? Als band kiezen we natuurlijk een mic die we fijn vinden klinken, en vanuit de zanger(es) ook wel uit 'hygiene' overweging. Is dat 'not done'? Of een kwestie van te voren goed communiceren (staat bij ons op de rider)
Lekker doen, mits het natuurlijk redelijkerwijs geaccepteerd spul is. Je weet dan altijd wat je krijgt en bent niet afhankelijk van de voorliefde van de geluidsman. Maar zoals gezegd wel zorgen voor goed spul, niet feedback gevoelig etc., zou er persoonlijk niet blij van worden als ik een chinees prul aan moet sluiten terwijl ik mijn sennheiser kitje in de la laat liggen.
Ik snap het volume probleem wel, maar om maar een knuppel in het hoenderhok te gooien; ik merk dat jullie goede en ervaren geluidsmannen zijn, maar echt geen idee hebben wat je allemaal aantreft op sommige plaatsen. Dit varieert van een enorme wietlucht, tot nog geen signaal naar de tafel krijgen vanaf een di en op alles en iedereen afgeven maar niet op zichzelf shut up :X.
Echt je wil niet weten wat ik ooit aantref shut up :X en ik durf dit voor mijn collegas ook wel te zeggen. laugh :D
Ik heb ooit in het toilet gezeten met de mengtafel laugh :D
Topic: microfoon direct aansluiten op in-ear systeem (20-3-2019 19:13:00)
Beetje een ingewikkeld verhaal. Je wil extra monitorgroepen dus?
Ik zou een analoog tafeltje scoren op marktplaats met meerdere aux en een bult xlr y split kabels.
Of indien je handig bent met een tablet een digitaal rack mixertje behringer xr, soundcraft, etc.
Je kunt dan je eigen monitor mix doen en je tech de foh, moet je natuurlijk wel allebei een beetje weten hoe dat werkt.

Maar om heel eerlijk te zijn, een geluidsman die in deze tijd maar 1 monitor groepje ter beschikking heeft voor een bandje...... shut up :X
En als er feedback is op je foh ligt dat in dit geval denk ik aan je geluidsman, zeker wanneer de zang niet op monitor zit (ze liggen er neem ik aan niet om te zorgen dat jehet pauze muziekje hoort) laugh :D

Helaas zie ik het de laatste tijd weer steeds vaker, het bandje krijgt 250 euro van de kroegbaas, daar moeten ze ook nog geluid voor regelen ennuh het moet natuurlijk wel goed zijn.
Topic: Turbosound (14-3-2019 15:48:00)
Heb met de iq12 en iq15 gewerkt voornamelijk als DJ monitor.
Op zich een prima kastje maar niks aparts naar mijn mening, vergelijkbaar met kastjes in hetzelfde prijssegment, wel veel opties aan boord maar persoonlijk heb ik er niet zo veel mee, ik heb liever een kastje met zo min mogelijk opties, de kans dat het dan misgaat omdat iemand het niet kan laten aan de knopjes te zitten is dan een stuk minder.
Turbosound heeft zo zijn eigen groepje fans volgens mij sneaky :V , ik zou zelf in jouw geval eerder kiezen voor bijv. RCF, dat word wat breder verhandeld, bekender en waarschijnlijk ook wat waarde vaster t.o.v. de IQ serie.
Ik heb ook enkele 12" kunstof FBT toppen gehoord (type durf ik zo niet meer te zeggen) maar daar werd ik niet bepaald warm van, wellicht voor het geld een goede instapper maar ik zou ze niet langs een rcf 312 o.i.d. durven zetten.
Topic: Bose 901 serie 3 (9-2-2019 15:34:00)
Dat zullen we met een korreltje zout nemen!
wink ;)
Heb je ze ooit gehoord?
Topic: Andere serieuze toppen maar welke? (31-1-2019 11:31:00)
Heb sinds 2 maanden RCF NX32a in gebruik naar volle tevredenheid.
Licht, compact maar toch een prima geluid, ook zonder sub.
Topic: Beoogde aankoop voor Carnavalswagen en verhuur (17-1-2019 15:09:00)
4x HL 2x x12t incl amps en processor vind je denk ik niet voor 1000,- als je dat wel vind niet twijfelen laugh :D
Heb zelf ook wel eens een wagen voorzien van 4 x15b's en 4 x12t's, ging op zich meer als hard zat, het probleem is echter vaak de groep die voor en of achter je loopt. Als die een asociaal grote set hebben ben je weg helaas.
Topic: Showtec 1024 PRO (6-1-2019 14:56:00)
Maar het blijft een Chinese kopie van een bekende tafel, en ik heb tot op heden nog geen china spul gehad wat ook werkelijk met een nuttige firmware update kwam. Daarnaast is het ook de vraag of je zon functie nog wil gebruiken, sinds mijn gloeilampen lichtorgel heb ik het nooit meer ergens gebruikt laugh :D
Topic: Dilemma?! PA speakers overkill, palladium op lichte boxen? (19-12-2018 14:05:00)
Zelf jarenlang een PA gebruikt in de woonkamer, een schakel thermostaat tussen de fans werkt hiervoor prima sneaky :V
Topic: Hulp bij programmeren ShowTec LED Par 56 set (20-11-2018 16:11:00)
Dan bereid je vast voor op alle alie express apparaten, daar zit niet eens een handleiding bij laugh :D
Topic: Advies over DJ Set, db DVA S09....Welke toppen: db INGENIA IG4T of IG3T, of RCF NXL 24-A (17-11-2018 19:13:00)
Rcf nx32a ook een niet te zwaar kastje met prima geluid
Topic: Spotify gebruik door dj's (29-9-2018 11:55:00)
Een mooie discussie laugh :D
Heb je de tekst op een CD al eens goed gelezen Tom? Hierop staat doorgaans ook dat de artiest het niet toestaat dat je die gebruikt om te kopiëren, uit te zenden of in publieke ruimtes weer te geven, hoe dit wettelijk zit weet ik niet.
Ik ken tegenwoordig nog maar weinig DJ's die niet met een stickje aankomen voor in de pioneer, en ik weet zeker dat 80% van de muziek die hierop staat niet op een legale manier is verkregen, daarnaast krijg ik met regelmaat de vraag of ze de iphone in kunnen prikken, en dat zijn dan bekende djs hoor wink ;) .
Ikzelf gebruik het regelmatig, niet om te draaien maar als pauze muziekje of als achtergrond, je kunt je playlists gewoon downloaden en offline gebruiken mocht je bang zijn voor represailles sneaky :V ik gebruik er zelf een oude telefoon voor zonder actieve sim die gewoon in mijn racklade ligt.
Ik vind het een zeer bruikbare oplossing voor de verzoekjes die je niet bij je hebt of de hit van de dag die je nog niet op je stickje hebt kunnen zetten en voor het genoemde achtergrond muziekje.
Vroeger brandde je de laatste eurochart cd nog even vlug op vrijdagmiddag zodat je zeker de laatste nieuwe bij je had, tegenwoordg heb je spotify laugh :D .
Je hebt tegenwoordig inderdaad gewoon dj software met spotify plugin dus voor de profi indruk ben ik niet zo bang, daarnaast als ik een euro kreeg voor elke gast die aankomt "Heb je die niet, hier hij staat op mijn telefoon", onlangs zelfs nog mee gemaakt dat de openingsdans zo werd aangeleverd door het bruidspaar laugh :D .
Topic: Denon DN-HC4500 beide spelers op 1 kanaal (23-9-2018 14:21:00)
Volgens mij moet het vinkje aan van ext mixer om 4 kanalen te gebruiken