Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj pacific

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dj pacific (Pagina: 1 van 10)

Topic: Upgrade tweeters (3-5-2018 18:08:00)
Dat vond ik ook al een bijzondere uitspraak, deed me erg denken aan een review welke ik een tijd terug eens heb gelezen:

www.alpha-audio.nl/2014/09/review-heos-by-denon-3/

Met name het volgende stuk razz :p :
Verstokte liefhebbers kopen toch nog vaak nog op gewicht, omdat het kwaliteit uitstraalt.
Topic: Gaffa tape test (4-2-2018 17:50:00)
Ziet er goed uit, ik ben benieuwd naar de ervaringen!

Komt er binnenkort nog een versie 3.0 met lange stok zodat je er niet achteraan hoeft te kruipen? razz :p
Topic: Draaiuren moving heads (30-12-2017 21:42:00)
Afhankelijk van het merk en type kan het aantal draai-uren van een intelligent armatuur worden uitgelezen. Sommige types bieden deze mogelijkheid niet (logischerwijs is dit vaak het geval bij de goedkopere types).

Als ik zo hoor dat je twee MH's (al dan niet één voor spare-parts) voor 50 euro kunt kopen denk ik niet dat je er veel eisen aan kunt stellen (of van kunt verwachten).
Topic: Monitoren gezocht 10/1 passief (12-4-2017 00:11:00)
Met de 10 x niet, de 12 m en 15 x wel. Daarmee zijn de ervaringen gewoon goed, ik heb ze gebruikt in kleine kroegen tot middelgrote zalen, festivalletjes enz. en nog nooit iemand horen klagen dat het nergens op leek.
Topic: Syrincs M3-220 (3-4-2017 19:03:00)
Ik verwacht ook dat er ergens een probleem in een kabel zit.

Zelf ben ik er helaas achter gekomen dat als er maar één top is aangesloten, dat de versterker weigert. Enkel wanneer beide tops (goed) aangesloten zijn dan zal er geluid uit komen. Zelfs wanneer je de kabel uit een top trekt (mag natuurlijk niet, maar stel slecht contact o.i.d.) dan schakelt de versterker uit (subwoofer blijft wel gewoon werken) en deze schakelt pas weer in na het uit- en inschakelen van de set.

Bij mij kwam er bij het inschakelen (met één top aangesloten) wel zeer kort (1 sec. ?) even geluid uit, waarna de versterker afschakelde. Is dat bij jou ook het geval? Dan weet je dat de elektronica nog goed is.
Topic: aansluiten meerdere componenten (7-1-2017 19:28:00)
Het eerste wat mij opvalt aan jouw schema is dat je aan geeft met twee 3-weg mono crossovers te werken, maar jouw schema geeft een 4-weg opstelling weer (sub, low, mid & high).

De impedantie per versterker kanaal kun je eenvoudig zelf uitrekenen (google staat er vol mee). Bij gelijke weerstanden (bij luidsprekers meestal 4/8/16 Ohm, zoals je zelf al bij de verschillende types hebt geschreven) kun je de weerstanden bij elkaar optellen als de luidsprekers in serie staan. Bij parallel ( wink ;) ) gebruik geldt dat de weerstand halveert.

Volgens de jouw getekende configuratie wordt het volgende minimaal qua impedantie aan de versterkers gevraagd:
  • High: Beyma & Selenium, twee parallel geeft 4 ohm
  • Mid: Beyma & 2 CV's, 3 parallel (8-16-16) geeft totaal 4 ohm
  • Low: Beyma, geeft 8 ohm
  • Sub: Beyma, geeft 8 ohm
Een korte google actie van de verschillende versterkers geeft aan dat deze allen bestendig zijn met een minimale last van 4 ohm, geen probleem dus.

Link connectoren plaatsen kan natuurlijk altijd. Het is wel zeer verstandig om alle connectoren duidelijk te labelen! Dit om te voorkomen dat er twee versterker kanalen aan elkaar worden gekoppeld door een link connectie (vinden de versterkers niet leuk). Wanneer je altijd met de link connectie gaat werken kun je natuurlijk per hybride kast 4 speakons plaatsen (in-out t.b.v mid en in-out t.b.v. high) en op de bovenste speakerkast als de Cerwin Vega kast slechts één speakon plaatsen. Dan kun je niet doorlussen naar een volgende speaker, maar is de kans op fout aansluiten wel een stukje kleiner geworden.

Wat dit alles met de klank van het systeem gaat doen, daar kan ik geen antwoord op geven, dat zul je met je eigen oren (of liever meet-apparatuur) moeten doen.
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (3-1-2017 23:12:00)
Dat is lastig zeggen met de verstrekte info. Aan de hand van de signaal leds zou ik verwachten dat het iets met de input signalen te maken heeft. Wat heb je zelf al geprobeerd?
  • Komt dit verschijnsel ook voor wanneer alles losgekoppeld is (voedingskabel uitgezonderd wink ;) )?
  • Heb je met dit verschijnsel een luidspreker op de versterker aangesloten gehad? Zo ja, komt er geluid uit?
Topic: DJM 800 Defect? (15-10-2016 11:27:00)
Ik heb dit verschijnsel vaker meegemaakt, bijvoorbeeld de telefoon die raar aanvoeld als deze op de oplader (platte stekker) is aangesloten. Oplossing was de stekker 180 graden te draaien (plus en min omwisselen dus). Heb je dat al geprobeerd?

Ps. Een beetje interpunctie in jouw bericht zou niet misstaan..
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (26-9-2016 19:45:00)
Even weer een update over mijn defecte 3K6: de versterker doet het inmiddels weer!

De versterker bleek er weer zin in te hebben nadat de voedingsprint was verwisselt. Alle opsteekmodules en versterkerprinten bleken uiteindelijk nog in orde te zijn.

Ik kwam er nog achter (voordat de voedingsprint werd verwisseld) dat op de ventilatoren 5VDC stond i.p.v. de gespecificeerde 12VDC. Wellicht dat enkel het laagspanning gedeelte niet lekker meer was?
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (5-9-2016 14:44:00)
Hallo Rob,

Dat klopt helemaal, ik heb net even het een en ander gemeten: per versterker print zijn 2 zekeringen aanwezig. Hier meet ik per zekering ca. 145 VDC. De zekering aan de onderzijde (zie eerder geposte foto binnenzijde) geeft +146 VDC en de bovenste zijde -145 VDC. Aan de andere zijde is dit exact hetzelfde.

De speakon uitgangen geven op beide polen -7 VDC. Alles is gemeten vanaf het aard potentiaal (niet de nul dus).

Ik heb een module omgewisseld met een nieuwe, maar dit heeft geen verschil gemaakt.
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (26-8-2016 19:48:00)
Nou.. De printjes zijn ondertussen binnen en ik heb één kanaal afgekoppeld (bandkabels en losse voedingsaders eraf gehaald). Het andere kanaal heb ik het opsteekprintje verwisseld en er is resultaat. Nu branden de limit én het protect ledje razz :p sad :( . Ik zou de andere versterkerprint nog kunnen uitproberen, maar ik heb niet het idee dat dit verschil gaat maken.

Gezien wat hier al vermeld is ga ik er nog steeds voorzichtig van uit dat de voedingsprint nog oké is (ventilators draaien en de leds aan de voorzijde werken nog). Toch maar eens een complete versterkermodule bestellen en hopen dat het dan wel in orde is?

Visueel heb ik nog eens nauwkeurig gekeken, maar ik kon geen optische schade ontdekken.

Hieronder nog twee foto's van de voorzijde en de linker versterkerprint:

Binnenzijde versterker unit (nog met de oude opsteek module)
Leds voorzijde
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (19-8-2016 13:07:00)
Ik heb het topic doorzocht, maar geen duidelijk antwoord kunnen krijgen. Misschien dat door onderstaande post mensen geholpen kunnen worden. Afgelopen weekend is namelijk een Synq 3k6 van mij defect geraakt.

De installatie heeft op een aggregaat gedraait en deze is vermoedelijk de dader geweest. Ondanks dat alle aansluiten (meerdere keren) zijn doorgemeten is deze versterker na een paar uur gebruikt te hebben defect geraakt (overige apparatuur geen schade). Een dag later is hetzelfde gebeurt bij een ander bedrijf (tevens één versterker), hierdoor vermoeden wij (en de organisatie) dat het aggregaat schuldig is.

De status op dit moment: De versterker gaat nog wel aan, zodra ik de spanning er op zet en de schakelaar in schakel dan knipperen de signal lampjes een keer en daarna gaan de limit leds branden. Daar blijft het bij, ik heb later niet meer getest of er nog geluid uit komt, ik ben er niet van uit gegaan dat dit het geval zou zijn. Zodra de amp aan staat hoor ik een licht (hoog frequent) geruis van het apparaat af komen, ik heb niet het idee dat dit daarvoor ook aanwezig was. Gisteren heb ik nog even vlug gekeken of de ventilatoren het nog deden en dit bleek wel het geval te zijn, deze maken blijkbaar zo weinig lawaai dat ik er in eerste instantie vanuit ging dat deze het niet meer deden (niet op gelet de eerste keer bij het testen van het apparaat).

Is er iemand hier die aan de hand van deze informatie een conclusie kan trekken wat er kapot is en wat mogelijk een oorzaak is geweest (spanningsdip, of juist een piek)?

Ik heb al met André contact gehad en hij had het idee dat de voedingsprint nog in orde was (doordat de leds het nog deden en de ventilatoren ook nog draaien zoals nu blijkt). Ik ga een nieuwe versterker module bestellen en kijken of ik daarmee één kanaal aan de praat krijg. In het slechtste geval klapt deze er direct uit en zal ik (waarschijnlijk) beide complete versterkerprints moeten vervangen.

Zodra ik meer weet zal ik het hier posten.
Topic: dimmer aansluiten (5-7-2016 10:17:00)
Wat vaak bij dit soort dimmers wordt toegepast is een klemmenstrook (5 klemmen) bestaande uit 3fase, nul en aarde. Ze vereisen geen draaistroom, dus je kunt ze gewoon 3 fase aansluiten of enkel fase. In het geval van een enkele fase aansluiting wordt de fasedraad op alle drie de ingaande klemmen aangesloten. Dit kan door de ader door te verbinden met behulp van twin-adereindehulzen bijvoorbeeld of een andere optie is, indien wat luxere klemmen zijn gebruikt, het gebruiken van een "kam" verbinding (weet de officiële naam zo even niet).
Topic: De beste wensen voor 2016 (2-1-2016 19:54:00)
Ook vanuit hier iedereen een geweldig en gezond 2016 gewenst! happy :)
Topic: kwaliteit van bruiloft dj (21-7-2015 22:27:00)
Vergeet René Schuurmans niet hè, dat is ongeveer mijn nederlandstalige nummer 1 wat betreft het mensen in de feest stemming / op de vloer te krijgen! happy :)
Topic: Showtec Showmaster 24 MKII (14-7-2015 09:37:00)
Bedankt voor de reacties. Ik had gehoopt dat bij deze nieuwe versie eindelijk de black-out functie bij het opstarten er uit gesloopt zou worden (met wellicht nog enkele andere handige features), maar het is dus gewoon (zoals ik eigenlijk al had verwacht) een behoorlijke meerprijs voor een andere frontplaat shut up :X.
Topic: Showtec Showmaster 24 MKII (10-7-2015 09:08:00)
Hallo,

Ik zag dat van de welbekende showmaster een nieuwe versie is uitgebracht: klik.
Weet iemand toevallig of er naast het uiterlijk nog meer verschillen (vernieuwingen?!) zijn?

Op dit moment heb ik de Showtec SC-2412 in gebruik. Zitten iets meer mogelijkheden op, maar er is ook één groot nadeel aanwezig: Het dmx chipje heeft een zeer langzame refresh rate, dus dimmen gaat niet vloeiend maar schokkend (en dat irriteert me al tijden)!

Ik was in eerste instantie van plan om deze sturing te vervangen door een normale showmaster, maar wellicht is de MKII een goede kandidaat (tenzij iemand natuurlijk een ander goed alternatief in deze prijsklasse weet)?
Topic: Mapping denon dn hc 4500/traktor pro (18-6-2015 07:58:00)
Hier heb ik ook 2 stuks DN-S1200 in gebruik, dit samen met Traktor (versie 2.5 dacht ik, weet ik zo niet exact uit mijn hoofd) en Windows 7 Home Premium (64 Bit). Eigenlijk heeft dit vanaf het begin vrijwel probleemloos gewerkt.

In het begin ben ik wel wat aan het prutsen geweest met de midi mappings (o.a. het weergeven van time remaining e.d. op het scherm is mogelijk, maar uiteindelijk alles terug gezet naar de standaard settings).

Wat ik wel altijd doe is een vaste volgorde bij het opstarten van het systeem:
  • Cd spelers op hun eigen usb poort aansluiten. Ik heb de spelers gemarkeerd (links en rechts) en op mijn laptop zit toevallig ook aan de linkerkant en rechterkant een usb poort, zodoende worden de spelers altijd op dezelfde poort aangesloten.
  • Laptop opstarten (nieuwe start, dus niet vanuit standby e.d.)
  • Zodra Windows is geladen cd spelers met pc connecten
  • In het tooltje van Denon (Denon ASIO o.i.d.) controleren of beide spelers worden herkend
  • Traktor opstarten
Eigenlijk heb ik nooit echt problemen gehad met dit systeem (hooguit links en rechts per ongeluk omgewisseld, maar dat is natuurlijk snel te verhelpen. Softwarematig of hardwarematig omwisselen en klaar ;-).
Wellicht gaat het bij jou niet helemaal goed doordat je de spelers op een willekeurige usb poort aansluit? Ik ben daar minder in thuis, maar wat ik daar zo van mee heb gekregen kan het wisselen van usb poorten conflicten met drivers e.d. gaan opleveren (in het algemeen, niet alleen met de Denon apparatuur).
Topic: Het bouwen van een case (13-2-2015 15:23:00)

CyberDance schreef:

Volgens mij zijn die over het algemeen wel wat dikker wat weer als nadeel heeft dat het deurtje verder van de kant komt?
Ik ken die lineairgeleidingen zo niet (dus ook de dikte niet), maar zal die benodigde dikte een groot probleem opleveren? Ik denk dat het wel mee zal vallen indien je het model van Dutycase aan houdt. Hierbij is de kist rondom voorzien van hoekprofielen (wat horizontaal gezien, naar mijn idee, voor meer stevigheid zorgt dan het slamlid profiel) en je dus aan de binnenzijde sowieso al een 2-3 cm beschikbare ruimte hebt!
Topic: Het bouwen van een case (30-1-2015 10:55:00)
Zijn erg mooie cases inderdaad! Er zijn waarschijnlijk meerdere bedrijven die deze maken, maar ik weet in ieder geval dat Duty Cases deze ook maakt.

Zie hun site voor meer foto's hiervan. Naast slamlid handgrepen e.d. (vind ik persoonlijk veel prettiger werken dan de eerder getoonde vlindersluitingen) kunnen deze racken van vliegstrips worden voorzien, waardoor deze racken (met certificaat als ik het goed heb) meegevlogen mogen worden met line-arrays e.d.