Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van The Loungemaster

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 21 bijdrage(n) van The Loungemaster (Pagina: 1 van 2)

Topic: BUMA (29-2-2004 22:30:00)
ja maar ja, als ik hier zo eens lees wat mensen vertellen over wat wel en niet mag van de buma dan is LLuke een crimineel men zn kopietjes. Of het nou omgezette platen zijn of niet
Topic: BUMA (29-2-2004 22:18:00)
Laatst was er een feest in het concertgebouw waar laidback luke draaide, met cd's. Er zat echter geen orginele cd tussen, alles was gebrand en meer had hij niet bij zich. Ik kan me toch niet voorstellen dat hij altijd illegaal bezig is als prof DJ.. dus volgens mij zit er ergens iets waar wij allen geen kaas van hebben gegeten..
Topic: Beste Platen zaak (25-2-2004 16:49:00)
metro records op de oude gracht in utrecht vind ik ook een relaxte zaak. Eigenlijk de enige gezellige platenzaak die ik ken. Daarnaast zit ook een leuke cd-shop waar ze ook veel dance hebben.
Topic: Programma's om je cd's te catalogiseren. (25-2-2004 16:42:00)
Windows kent ook een database; genaamd MS Acces, zit in het office pakker en is te koppelen aan alles andere windows prog's.
Topic: Goede/slechte DJ's?? (30-12-2003 23:52:00)
Ik draai over het algemeen electro, techno, progresseive, house (zolang ik het lekkere platen vind zal het me een zorg zijn hoe het heet), maar ik draai top 40 e.d. drive-inn.
Ben ik een keer ergens gevraag om te draaien, maar wel m'n eigen muziek (op een of ander congres). Maar ja, die mensen wilden dus top 40 horen...en dat had ik nou net niet bij me..
Nou is dat een inschattingesfout van de organisatie vind ik. Maar waar ik me aan kan ergeren (daar was deze inleiding voor), mensen hebben altijd zoveel te zeiken op muziek..
Neem als voorbeeld schuurfeesten, daar gaat iedereen gewoon los, wat voor muziek dan ook, er wordt niet geklaagd!
Afijn dat wilde ik ff kwijt. Ik heb overigens niets tegen verzoeknummers, dat vind ik niet automatisch zeiken over de muziek, meer een enthousiaste bijdrage aan het feest.
Topic: waar kopen cd dj's hun cd's? (20-10-2003 16:17:00)
Ik koop mijn cd's overal en nergens. Toch doen 2e hands cd-shops het vaak goed. Voor nieuwe muziek werkt dit echter niet. Blijft gewoon feit dat nummers pas op cd komen als ze al bijna uit de clubs zijn en het op vinyl al bijna uit is. Ik ben honderd procent voor Cd-players, maar ik koop toch steeds meer platen, die ik niet meer allemaal op cd zet, het is namelijk gewoon een rotklus en je hebt kwaliteitsverlies. Ik denk dat er toch binnenkort een paar goede TT's moeten komen..Nooit gedacht trouwens, dat ik dat zou doen toen ik begon.
Maar is er niet iemand hier op dit forum die in een platenzaak werkt en tijd over heeft? volgens mij is het namelijk een gat in de markt om vinyl te digitaliseren, verkoop je gewoon de vinyl voor iets meer geld en geef je als cadeau de cd erbij..is er niemand illegaal bezig..
Topic: problemen met Audacity (15-10-2003 23:26:00)
Tsja ik kan het me bijna niet voorstellen, heb een windows NT computer, werk echter onder Windows 98 ivm dat met het netwerk en programma's bij mij op school past. Heb 2 harde schijven; op de C: staat alleen windows en verder niets (das een schijf van 4 GB). Op de D: staan alle andere programma's en documenten, dat is een schijf van 36 GB waarvan 32 beschikbaar..
Intel Celeron processor met 64 MB Ram geheugen.
Topic: problemen met Audacity (15-10-2003 23:08:00)
Ik neem meestal op met Goldwave, maar ik wilde eens iets anders proberen, aangezien goldwave erg traag wordt als je drie kwartier muziek mix gaat opnemen. Na zoeken in het forum kwam ik bij Audacity terecht. Handig, simpel en goed programma, het enige is dat de muziek erg veel overslaat en haperingen vertoont bij het afspelen, ook nadat het al is opgeslagen. Iemand hier ook ervaring mee of enig idee hoe dit komt en hoe dit op te lossen is?
alvast bedankt!
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (14-10-2003 19:00:00)
Je hebt inderdaad in hilversum een particuliere opleiding voor music production op HBO Nivau.
In Amsterdam heb je aan de toneelschool ook nog opleiding theatertechniek, een groot deel daarvan is belichting en geluidstechniek. Dit is een HBO opleiding die vier jaar duurt. (website ww.ahk.nl en dan verder).
Het is nogal nuttig voor ons om te weten of je iets zoekt op mbo, hbo of wo niveau. Of je dus VMBO, HAVO of VWO hebt gedaan.
Zelf doe ik productie voor de podiumkunsten aan de toneelschool te Amsterdam. (HBO)
Topic: cdj-100s <-> cmx-3000 (25-3-2003 21:21:00)
aha daar zit zeker iets in
Topic: cdj-100s <-> cmx-3000 (25-3-2003 20:57:00)
Waarom voor verhuur toch liever cdj-100?
Topic: cdj-100s <-> cmx-3000 (25-3-2003 19:01:00)
Heb je ook weleens naar de ADJ PSX gekeken? Die doet mijns inziens niet onder voor de Cdj-100 van pioneer en heeft een stuk meer mogelijkheden als loop, scratch en wat effecten en is ook gunstig geprijst..
Topic: Gebrande cd's (18-3-2003 00:40:00)
Een tip (misschien):

Volgens mij heeft een huurder van een drive-inn 2 mogelijkheden: óf hij huurt een professionele drive-inn show die een stuk duurder is, óf hij huurt een hobby-ist die een stuk goedkoper is.
Ik ben in dit geval de goedkope hobby-ist, dat betekent ook dat ik weinig geld voor cd's heb en ook gebruik maak van cd-r's. Maar om mezelf te beschermen staat er wel altijd het volgende stukje in de overeenkomst:

• Alle kosten met betrekking tot BUMA, STEMRA, SENA-rechten, die voortvloeien uit het door huurder ten gehore brengen van muziek, hetzij mechanisch hetzij live, in openbare dan wel besloten gelegenheden, alsmede uit het vastleggen van die muziek op audiodragers, waarbij dit ten gehore brengen en/of vastleggen geschiedt via door verhuurder beschikbaar gestelde apparatuur, zijn geheel voor rekening van huurder die voorts verhuurder vrijwaart tegen elke mogelijke aanspraak terzake door BUMA/STEMRA/SENA.

Overigens ken ik ook professionele bedrijven die dit soort dingen vastleggen. En nu niet meteen zeggen dat in een huurder op eventuele hoge kosten (boetes) jaag, want ze tekenen dit zelf en zijn er voordat ze dit tekenen van op de hoogte dat wij cd-r's gebruiken en dat ze dit risico lopen.

overigens nog een vraag van mij; hoe weten instanties (BUMA/Stemra/Sena ed.) waar ze moeten controleren. Ik ga ze niet bellen dat ik ergens ga draaien/feest geef?
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (7-3-2003 10:43:00)
www.paknbak.nl -->> is goedkoper dan boedelbak en bij (bijna) alle shell-stations verkrijgbaar. Niet dat ik een shell-fan ben, maar ze zijn nou eenmaal stukken goedkoper dan andere aanhanger verhuurders. En ja, zo'n grote dubbelasser met huif haalt volgeladen best de 160 achter een nissan Almera TD 2.0 Want daar passen niet zoveel vierkante kissies in...
Topic: Geld + Reclame... :) (20-2-2003 00:11:00)
Nou ik kan je 1 ding aanraden, dat is om voordat het zomerseizoen begint NIET in de horeca gaan werken, want het is nu heel slecht qua werk. Laat ik het zo zeggen, er is geen werk.
Wat ik doe? ik ben horeca uitzendkracht, werk gemiddeld 1 keer per 4 weken. Salaris? 64 euro per maand (1 dagje werk). en dan moet ik me ook nog eens particulier gaan verzekeren... ofwel..ik krijg binnenkort een uitkering want ik solliciteer zeker 3 keer per week, maar ja, je bent te duur, te goedkoop, te weinig ervaring, te veel ervaring, je woont te ver, te dichtbij...er is altijd wat.
Volgend jaat studeren, doe ik tenminste nog wat.
Dus bij deze, weet je nog een werkplekkie voor mij (19 jaar, veel ervaring(+- 2,5 jaar)in horeca en geluidstechniek, VWO diploma, ik hou me aanbevolen!!!
Topic: cd single - maxi single (9-2-2003 20:20:00)
Je verstand op nul en gaan..??

Ff serieus, dat top 40 gebeuren (verenigingsfeestjes, bruiloften enzo) doen we erbij omdat het wel geld in het laatje brengt. Zodat je zelf muziek kunt draaien die je leuk vindt. Want feestjes waar je kan draaien volgens je eigen stijl zijn nou eenmaal schaarser. Dus dan maar korte mixjes waar niet al te lang over is nagedacht dan een hoop geld voor iets wat minder leuk is..
Topic: cd single - maxi single (9-2-2003 17:22:00)
CDS--> je wordt afgezet
CDMS--> je wordt nog meer afgezet..
Ik koop eigenlijk alleen albums (als ik dat al doe) en als het om de top 40 dingen gaat verzamel albums.
Topic: Platen VS CD's (9-2-2003 15:10:00)
nog even over platen en cd's heh; moet je in de zomer in de zon eens gaan draaien met je platen :d (vooral op een strandfeest)...lol..
Maargoed, dat is alleen een verschil in materiaal. Voor mij is geen enkele DJ meer of minder door het feit of hij met platen of cd's draait. Je kan draaien of je kan het niet.
Het is net als met hardlopen, je kan dure schoenen hebben, of op blote voeten lopen. Feit blijft dat je toch echt zelf zult moeten lopen en nog hard ook...

Ofwel, draai lekker waar je zelf mee wil, maar laat iedereen in z'n waarde!
(ik draai met cd's maar luister Deep Purple, Jimi Hendrix ed thuis lekker op plaat..)
Topic: Schuimmachine (7-2-2003 19:46:00)
Nou ja, is ie in iedergeval schoon die ouwe ransbak, tis een ouwe diesel dus als ie gaat dan trekt ie wel door.
Maar goed, dan denk ik inderdaad dat dat het beste idee is. In wat ik tot nu toe heb gevonden is schuimmachine.nl de goedkoopste. Heeft iemand ervaring met hun? of een goedkopere/betere plek om zoiets te huren?
Topic: Schuimmachine (7-2-2003 11:03:00)
aha, ik heb hun website al gevonden. Ik heb inmiddels redelijk wat van die gekke schuimmachine-verhuurbedrijven (galgje woord) gevonden, maar dat zijn allemaal van die grote bakken die 6 tot 8 meter ver spuiten enzo. Bestaan er ook schuimmachines met normale formaten? voor zeg maar een ruimte van 15 bij 15..