Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maarten-square

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Maarten-square (Pagina: 5 van 10)

Topic: Filmpje lichtset (13-12-2008 12:00:00)
Te herkennen aan de enorme hoeveelheid leklicht wink ;) Leuk showtje, al had ik op bepaalde momenten het gevoel dat ik wat miste, dat er nog wat bij moest. Heb je dit live weggetikt (lijkt me onwaarschijnlijk), live cues gecued of op time-line gedaan?
Topic: natuur geluiden / herfst (6-12-2008 17:53:00)
Of je maakt het jezelf makkelijk en je koopt de cd Sounds of Nature. Heb die hier om de een of andere reden liggen (4 dubbel cd zelfs shocked 8O ) en die staat vol met gekwetter van vogels, regen, wuivende bomen, dierengeluiden en ga zo maar door.
Topic: Lichtshow ontwerpen (24-11-2008 11:58:00)

JeroenVDV schreef:

Maarten-square schreef:

Haha oke, ja flyingpig blijft een aparte naam. Maar als ik je vertel dat zij de mensen van HOG-tafels zijn denk ik dat dat wel bekend klinkt.
He wat? Varkens? Ik kende alleen grootmoeders!

Anyway, Martin Showdesigner is een product van.. (of eigenlijk verkocht door..) Martin. Bij wie ga je dan support bij installatie en eerste gebruik zoeken? Juist.. Bij Martin!

Ze hebben een forum met veel gebruikers en een aantal prima specialisten..

WYSIWYG is overigens ook een aanrader (of eigenlijk.. een betere aanrader..).
Dat laatste is een beetje persoonlijk hoor. Ik heb laatst al even snel naar MSD5 gekeken en daar zitten toch wel flink wat verbeteringen in. Grootste nadeel van WYSIWYG blijven toch de kosten, vooral de kosten die je bij elke upgrade moet maken. Ik ben het helemaal met je eens dat WYSIWYG de best totaal oplossing is maar MSD doet zeker niet onder wat visualisatie betreft.
Topic: Lichtshow ontwerpen (24-11-2008 10:22:00)
Haha oke, ja flyingpig blijft een aparte naam. Maar als ik je vertel dat zij de mensen van HOG-tafels zijn denk ik dat dat wel bekend klinkt.
Topic: Lichtshow ontwerpen (24-11-2008 10:07:00)
Hoezo voorspelt de naam van de site weinig goeds? FPS is zeker een grote fabrikant van lichttafels dus zal heus geen virus op zijn site hebben staan.
Topic: Hoe te programeren bij Freestyler Dmx? (21-11-2008 07:33:00)
Hij vraagt zich af waar freestyler de bestanden op zijn eigen computer opslaat. Want als je de bestanden niet kan vinden kan je ze natuurlijk ook niet online zetten.
Topic: Het bouwen van een case (20-11-2008 11:55:00)
Haha kan ik me heel goed in vinden, heb vroeger voor mijn dj meubel ook alles met connector paneeltjes en zo gedaan (van muis/toetsenbord (nog geen usb) tot monitor enzovoorts) en solderen van die kleine frutkabeltjes blijft een crime.
Topic: Het bouwen van een case (19-11-2008 11:38:00)

partyfish schreef:

Na een paar middagen knutselen is hij klaar, mn nieuwe LJ pc.
Het was proppen om de hele mikmak in de kist te krijgen, maar het is gelukt.
Scherm is een touchscreen en faderpaneel een futurelight wizard wing.

De kist eromheen is nog niet klaar, maar het belangrijkste is er in ieder geval.

De foto's:

klik 1
klik 2

De lade voor het toestenbord moet ik nog maken, maar dat doe ik binnenkort.
Ziet er heel goed uit, kan niet wachten om hem vrijdag eens op de proef te stellen;) Misschien trouwens nog een tip, ik zou kijken of je tzt nog een extra usb-aansluiting kan maken. Meeste mensen zetten hun shows op usb-stick en het is wel zo makkelijk als je die kan laden zonder je muis eruit te hoeven halen. En 2e monitor-aansluiting, maar dat had ik al gemaild. Ziet er netjes uit!
Topic: LedTube Outdoor JB systems (16-11-2008 15:15:00)
Volgens mij zijn die tubes IP44 en dus spatwaterdicht. Regenbuitje moeten ze dus wel kunnen hebben, al weet ik niet of ik ze lang in de strsomende regen zou laten hangen.
Topic: Martin Lightjockey vragen (9-11-2008 19:41:00)
Is inderdaad helemaal correct. Via dmx-in, of via faders (midi programmaatje geschreven door iemand van het Martin forum dat dmx-in simuleert dmv midi, roboscan om precies te zijn) kan je de functies macro speed en macro size toewijzen aan een fader.
Topic: Martin Lightjockey vragen (9-11-2008 11:13:00)

LJ DaAn schreef:

het werkt, dankje.

Weer wat geleerd ;)
Of je zet je sequences op audio trig, laat ze dus normaal gewoon op audio triggeren en als je zelf het tempo aan wil geven tap je op de hotkey die je voor emulate audio trig heb ingesteld.
Topic: Martin Lightjockey vragen (7-11-2008 15:06:00)
Hotkey instellen voor "emulate audio trig". Ik vind het trouwens altijd makkelijker om met een dmxin boardje te werken en daar aan een fader de functie 'sequence speed' toe te wijzen.
Topic: Shure slx Beta 58a of 87a (3-11-2008 09:17:00)
Groot verschil is dat de 87a een condensator microfoon is en wat feedbackgevoeliger. Vooral in kleinere ruimtes kan dit dus een afweging zijn.
Topic: Tik als koelkast inschakelt bij versterker ? (1-11-2008 17:46:00)
En anders kan je altijd nog even zoeken want hierover is al heel veel geschreven op dit forum!
Topic: Website Hosting+domeinnaam (1-11-2008 12:14:00)
Als we toch allemaal reclame aan het maken zijn voor ons favoriete hostingbedrijf draag ik ook even mijn steentje bij laugh :D Deziweb echt een hele goede webhost. Je krijgt professionele en snelle service, een hoge uptime en veel mogelijkheden voor een bijna belachelijk lage prijs. Zeker een aanrader!
Topic: Martin MAC 3 (18-10-2008 11:32:00)
Mag ik vragen waar je werkt? Rentall?
Topic: Martin MAC 3 (17-10-2008 18:43:00)

DJ-Robin schreef:

Denk dat sommige mensen het mischien al weten maar de nieuwste generatie mac is binnekort op de markt.
De mac 3. Hieronder een filmpje van de mac 3.

https://www.martin.com/restricted/access/zone/MacIIIConfidential.asp
Is inderdaad al een wat ouder filmpje (filmpje was zelfs al te bekijken voor de officiele release van het product wink ;) ). MACIII is inderdaad een hele mooie fixture die op bepaalde vlakken (beam e.d.) ook zeker wel innovatief is. Verder is de modulaire opbouw van de andere nieuwe macs in dit product doorgetrokken en is het eigenlijk een soort hybride head die heel breed inzetbaar is. Volgens mij worden ze op dit moment al gebruikt in de James Blunt tour en heb daarvan een aantal mooie plaatjes gezien.
Topic: Computer naar DMX (26-9-2008 20:11:00)
Ik denk dat Douwe op zoek is naar een bepaalde usb-dmx interface/dongle die hij een tijdje geleden op internet gevonden heeft en nu waarschijnlijk niet meer terug kan vinden. Ik heb even nagedacht/nagezocht maar weet zo ook niet om welke interface het zou gaan. Je weet zeker dat deze specs kloppen? Misschien nog een idee hoe het ding er ongeveer uitzag? Kan natuurlijk ook om een dmx-recorder gaan, lijkt me als ik er wat beter over nadenk eigenlijk ook het logischte. Misschien dat je het apparaat terug kan vinden door de zoektermen dmx, playback, recorder e.d. te gebruiken.
Topic: Simpel intercom systeem maken. (21-9-2008 13:47:00)
Ik heb ook een tijdje met die low budget walkie talkies gewerkt maar ben er toch snel weer vanaf gestapt. Vooral als het wat rumouriger is wordt het heel lastig om elkaar er door te verstaan (slechte kwaliteit oortje/mic). Meestal gaat het voordat de show begint allemaal prima (communicatie tijdens bouw/breek bijvoorbeeld) maar zodra de zaal eenmaal flink vol zit heb je nog maar weinig aan die dingen.
Topic: D2 en fat 32<> NTFS (11-9-2008 22:33:00)

Tom schreef:

KVM schreef:

Kwestie van de handleiding....ehh ...lezen?

Martin.
Denk je nu echt dat na twee verhuizingen, een heel huis bouwen, en tien keer binnen een huis verhuist, dat soort gebruiksaanwijzingen (van een moederbord) nog ergens te vinden is? shocked 8O

Usb2 host controller is aanwezig, misschien dan nu een domme vraag,
maar werkt die usb2 op alle usb gaatjes?
Bij WindowsXP is het in ieder geval zo dat als je een apparaat dat op USB2 werkt in een USB1 poort stopt terwijl er een USB2 poort aanwezig is er een melding komt dat het apparaat op een andere usb-poort sneller kan werken (snap je hem nog laugh :D ?). De grootste kans op een goede poort heb je aan de achterkant van je pc. Het is vaak zo dat bij de wat oudere computers de poorten aan de voorkant nog USB1 zijn.