Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maarten-square

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Maarten-square (Pagina: 4 van 10)

Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (12-2-2009 16:52:00)
Nog een puntje bij SkyFly. Volgens mij waren de mannen van espressivo toch echt de eerste met de verlichte (LED) staanders. En ik zie dat SkyFly die ook gebruiken bij hun drive-ins. Het blijft natuurlijk een heel mooi effect en is daarom het 'jatten' wel waard maar het blijft zonde dat mensen niet zelf leuke dingen kunnen bedenken.
Topic: Het bouwen van een case (11-2-2009 19:37:00)
Ziet er zoals altijd heel netjes uit. Even voor mijn begrip van het geheel, zwart is licht en grijs is geluid? Of is dat puur toeval bij deze kistjes? wink ;)
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (22-1-2009 12:11:00)

Ganzz schreef:

Zelfs met een dual XEON met daslight is de vertraging er als ik wil stroben op de beat. Misschien nog een keer proberen met een clean-install en een betere geluidskaart.
Ik weet niet hoe het met dashlight precies zit. Ik weet wel dat bij de lichsturingen die ik heb gebruikt vanaf een pc ik geen vertraging bemerkte (legale martin lj, chamsys enzovoorts). LJ en Chamsys zijn beide te draaien op hele oude systemen dus een dual xeon heb je sowieso niet nodig om je vertraging tegen te gaan.
Topic: Stroboscoop op geluid via DMX (21-1-2009 20:58:00)
Laat me raden, Martin LJ met dmx4all dongle? wink ;) Probleem met vertraging zit hem puur in je dongle en zul je bij andere sturingen ook niet tegenkomen.
Topic: DAP RB-15 (enkel 15'', 2000W max., 130dB SPL) (21-1-2009 18:37:00)
De bouwkwaliteit van de andere speakers die ik uit de DAP Pro serie heb gezien was prima. Ik heb deze speaker nog niet gezien maar ik ga er vanuit dat dit dus ook wel in orde zal zijn.
Topic: Wanbetalers (21-1-2009 16:39:00)
Ik heb dit topic een tijdje gevolgd en kan het toch niet laten om nu even te reageren. Als ik alles goed begrijp zijn er nogal lastige omstandigheden (sterfgeval, contactpersonen die ineens weg waren enzovoorts) maar is je betalingstermijn nog steeds niet verlopen. Het gevoel hebben dat iemand niet betaalt is natuurlijk nog geen garantie dat er ook echt niet betaald wordt. Ik zou gewoon netjes afwachten, voor de zekerheid nog een herinnering sturen en kijken of je je geld krijgt. Krijg je het wel, probleem opgelost, zijn al je zorgen voor niks geweest. Krijg je het niet dan is dat het moment om achter je geld aan te gaan (al dan niet met een incassobureau), tot die tijd gewoon even rustig afwachten.
Topic: DAP RB-15 (enkel 15'', 2000W max., 130dB SPL) (21-1-2009 15:15:00)
Geen ervaring met deze speaker op fullrange. Maar als ik zo naar de componenten kijk ga je er sowieso op vooruit tov JRX115, JBL maakt hele nette speakers voor het pro-segment maar met JRX115 hebben ze wat mij betreft de plank volledig misgeslagen. Ze moeten het budget speakers maken maar overlaten aan merken als DAP wink ;)
Topic: Eerste Interesses in Dj-en (20-1-2009 17:13:00)
Mag ik je een stukje advies meegeven? Doe dit alstjeblieft niet, er zijn jou velen voorgegaan die ook dachten dat djen helemaal hun ding was en er na een maandje achterkwamen dat dit toch niet zo was. En daar sta je dan met je 3000E aan apparatuur die in dat maandje heel wat in waarde is gedaald. Zeker als ik jouw verhaal lees (ik heb een keer een dj gezien -> zag er leuk uit -> nu wil ik het ook) zou ik niet meteen zoveel uitgeven. Ga eerst voor jezelf eens na of je dit echt wil. Kijk of je een keer met een dj uit de buurt mee mag en koop om te beginnen een simpel midi controllertje (zoals al eerder aangeraden) om een beetje mee te stoeien. Als je nu na een tijdje proberen nog zegt, dit wil ik, kan je voor een duurdere set gaan. Al weet ik dan nog steeds niet zeker of dit niet een beetje overdone is wink ;)
Topic: Robe spot 250XT auto test run (17-1-2009 20:47:00)
Wat is het probleem precies? Je wil dat hij na opstarten niet meer automatisch zijn test gaat runnen? Wat staat er op het display? Ik weet niet hoe het bij deze Robe zit maar bij de meeste heads kan je de modus instellen (onder mode over het algemeen).
Topic: Pioneer Se-305 (17-1-2009 17:45:00)
Google is je vriend. Zie:

Dit topic en de manual en zo is er nog wel meer over deze headphone te vinden. Succes met zoeken!

Voor zover ik het zo snel zie is het een hele nette koptelefoon. Geen oud vuil dus.
Topic: Time-Out Gemert (17-1-2009 10:40:00)
Altijd leuk om te horen hoe het nou precies wel geregeld is. Als ik het goed heb ben jij dus de eerste hand waaruit we informatie kunnen krijgen? Misschien een update met correcte info mogelijk?
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (13-1-2009 16:23:00)

GoeieGast schreef:

jadjong schreef:

Ga jij nou maar met Geenstijl mailen sneaky :V
Mooi is die he! laugh :D Hadden hier ZO gehoopt dat ze er iets mee zouden doen haha. Het leuke is dat ik behoudens een filmpje uit een gymzaal op internet nergens persoonlijke pagina's of foto's heb waar ze iets mee kunnen. Ze hebben nu de hyves van een andere Maarten Overgaauw daarin staan razz :p .

En die handschoenen komen daar ook vandaan, dus dat is dan ok. wink ;)
En ze hebben volgens mij ook wat info gevonden over een bandje dat jij mixt toch? Naam kwam mij inderdaad al zeer bekend voor, geenstijl is altijd lekker voorstelbaar wat dit soort dingen betreftwink ;)
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (11-1-2009 16:08:00)

Douwe schreef:

Maarten-square]
Waar werk je als ik vragen mag Douwe?

Mag je best vragen, ik kan echter geen duidelijk antwoord geven.
Momenteel doe ik even erg weinig, de eerste paar maanden van het jaar zijn altijd rustig.
Over het algemeen ben ik een entertainment hoer. Als je genoeg betaald en ik vind de klus leuk dan kom ik.

Over het algemeen lever ik technische en logestieke diensten voor diverse diciplines in de entertainmentbranche,
gespecialiceerd in lichttechniek(volgspots), rigging en podiumbouw.
Zoiets vermoedde ik al (afgezien van het entertainment hoer dan wink ;) ). Klinkt leuk, al kan ik me voorstellen dat het soms nogal hectisch kan zijn!
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (11-1-2009 14:51:00)
Dat is inderdaad altijd tricky, hoe goed je alles van te voren ook af- en doorspreekt het kan altijd fout gaan (al zou het natuurlijk niet moeten). En men kan hamers essentieel noemen maar zo zijn er nog veel meer dingen die je dan zelf als spare mee moet gaan slepen. Daar is geen beginnen aan. Alleen bij eigen producties (met eigen apparatuur) kan deze aanpak werken, een soort paniekbak waar je de meest voorkomende spullen in meeneemt maar voor freelancers e.d. die met andermans apparatuur werken gaat dit niet op. Waar werk je als ik vragen mag Douwe?
Topic: Dap Compact Array Line-array 12" top (7-1-2009 13:55:00)
Mee eens, maar ik denk dat ook niemand er vanuit gaat dat deze (budget) kastjes presteren zoals een volwaardige line array dat zou doen. Feit blijft dat de ontwikkelaars blijkbaar ook over deze problemen hebben nagedacht want je kan door middel van short/long throw schakelaars per kabinet instellen wat het bereik is. De vraag blijft natuurlijk in hoeverre dat werkt maar helemaal vergeten wordt het effect dus niet. Ik blijf nog steeds, voor de kleinere shows en dus niet voor grote en diepe festival terreinen, heel positief over in ieder geval de VRX-serie van JBL (en DAPs compact line array lijkt hier verdacht veel op). In situaties waarvoor in eerste instantie de line array bedoeld was moet je ook gewoon voor een 'echte' line array gaan en niet voor zo'n klein clustertje. Maar om je, mode-geile klanten, toch te geven wat ze willen is deze compact line array een prima keuze.

En laten we vooral niet vergeten dat deze arrays ook nooit echt bedoeld zijn om in grote aantallen te gebruiken. Ze zijn juist ontworpen voor de kleinere zalen en terreinen, ze zijn niet ontworpen om ook het farfield van geluid te voorzien. Kijk bijvoorbeeld naar de uitleg die JBL zelf geeft:

The JBL VRX-serie is the ideal choice when line-array performance is needed but the venue size doesn't call for the very long-throw characteristics of larger line-arrays and a fast and easy setup is vital. The cabinets are designed for use in arrays up to five cabinets.
Topic: Dap Compact Array Line-array 12" top (6-1-2009 22:40:00)
Ik denk dat line arrays en constant curve arrays hier een beetje verward worden. DAP geeft aan dit product natuurlijk graag de naam line array mee (klinkt lekker duur/professioneeel en 90% van de mensen weet toch het verschil niet) maar het blijven, net als de vrx serie van JBL, constant curve arrays en dat is net weer wat anders dan een line array. Mijn ervaring met constant curve arrays is dat je ze inderdaad ook in kleinere aantallen prima kan inzetten. Je werkt namelijk vanuit het principe waarbij je een puntbron creeert waaruit het geluid voortkomt en dan gaan de 'line array principes' niet meer echt op.

JBL (en dus ook DAP) hebben hier gewoon slimme marketing gebruikt. Ook als je kijkt naar de VRX-serie van JBL zie je dat deze ook (lees: vooral) voor kleine configuraties bedoeld is. Ze hebben zelfs een sub + tussenpaaltje en top combinatie. Niet echt wat wij ons bij een line array voorstellen (maar zo verkopen ze het wel!)
Topic: We hebben een nieuw vip lid (6-1-2009 19:56:00)
Beiden gefeliciteerd natuurlijk! Veel plezier in het VIP-gedeelte laugh :D
Topic: Filmpje lichtset (26-12-2008 12:07:00)

zijkstra schreef:

En dan zal je maar een trap op moeten laugh :D
In de reactie legt de poster ook heel duidelijk uit dat dit meer een experiment was en een leuke hebbeding. En dat hij alle bezwaren mbt kleine deuren en trappen begrijpt maar dat hij daar hele andere shows voor heeft.
Topic: Dynacord in the Sting (25-12-2008 11:52:00)

JeroenVDV schreef:

Volgens mij beseft niet iedereen hier dat die line-array er puur voor de UITSTRALING hangt en dus als decoratie opgehangen is!
Ik weet niet of deze opmerking op mij sloeg maar ik besef me dat heel goed. Ik wou alleen even opmerken dat bij de sting in Den-Bosch er niks dergelijks hangt. Dus ook niet om de uitstraling op te krikken.
Topic: Dynacord in the Sting (24-12-2008 23:35:00)
Om even het, elke sting is zo, te doorbreken. Hier in Den Bosch heeft de Sting geen overdreven geluidssysteem hangen. Alleen een trussje met daarin een paar decoratie spotjes en wat kleine speakertjes. Had mijn lenzen niet in dus kon zo snel niet zien wat precies maar het klonk heel aardig. Maar zeker geen flinke line arrays, verstopte subs of dynacord toppen.