Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maarten-square

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Maarten-square (Pagina: 3 van 10)

Topic: Eurovision diary (5-4-2009 20:09:00)
Net als 2 jaar geleden houdt Ola Melzig weer een dagboek bij over de voorbereiding en opbouw van het Eurovisie songfestival, dit jaar gehouden in Moskou. Altijd leuk om te lezen vind ik zelf
Topic: Martin Lightjockey vragen (30-3-2009 23:09:00)
Geen dank en succes ermee!
Topic: Martin Lightjockey vragen (29-3-2009 22:32:00)
You can copy your programming to the new addresses!

Start by adding a second set of fixtures.
If you have 10 fixtures at address 1-100, add 10 more of the same fixtures and set them to an unused address space, 400-500.

Right click on one of the new fixtures, select the "Copy From Fixture" menu item and follow the instructions or read the help that you can access from the help menu in the "Select source fixture".
Do this for all new fixtures.
When you are done you can remove the old fixtures.

Before you do all this I would have started with a new copy of the user library. Then you are able to go back to your default address settings by just selecting an other user library.
Is net zo makkelijk als wanneer ik het hele verhaal opnieuw opschrijf. Dit werkt voor mij meestal prima. Succes!
Topic: Martin Lightjockey vragen (29-3-2009 20:46:00)
Ik heb nu even geen tijd maar ga er morgen even voor je naar kijken. Wordt vervolgd!
Topic: Galabal; lichtplan ? (28-3-2009 17:47:00)
Bij twijfel gewoon niet doen, ik zou er sowieso geen heads aanhangen.
Topic: Galabal; lichtplan ? (28-3-2009 17:41:00)
Nee ledparren niet aan je railing, ledparren gewoon op floorstands onder bepaalde pilaren e.d.
Topic: Galabal; lichtplan ? (28-3-2009 17:26:00)
Kan wel maar heb je goede haken voor nodig, en je moet er bij je lastenberekening wel rekening mee houden. Je kracht krijgt nu namelijk ook een arm waardoor zijn effect veel groter wordt. Ik weet niet hoe het qua railing zit maar als deze (echt!) stevig is en je hier makkelijk een haak of coupler om heen kan doen kan je daar eventueel ook nog wat scanners aanhangen. En voor de moraalridders die beginnen over veiligheid. Ik zie niet in waarom een railing (die stevig staat en ook dienst doet als valbeveiliging) niet het gewicht van een simpel scannertje kan dragen. Wel netjes safen e.d. natuurlijk.
Topic: Galabal; lichtplan ? (28-3-2009 17:00:00)
Headjes kunnen inderdaad gewoon op cases. Je gebruikt dan wel niet het volledige bereik (en als je de dansvloer beneden goed wil bereiken zit je redelijk aan het einde van zijn tilt) maar daarentegen kan je wel weer leuke effectjes op het dak en muren maken. Licht hoeft niet altijd direct te zijn maar kan ook indirect veel bijdragen. Eventueel kan je de headjes schuinzetten (met een spanbandje eromheen) om zo net wat beter uit te komen.
Topic: Galabal; lichtplan ? (28-3-2009 12:36:00)
Wow hele mooie lokatie, hier is zeker wat mee te doen. Ik zou als ik jou was sowieso een bergje ledparren huren om daarmee wat pilaren e.d. uit te lichten. Dingen kosten in de verhuur niks, en ervan uitgaande dat bekabeling meegeleverd wordt (is meestal wel te regelen) valt de totaalprijs daarvan hartstikke mee. Bandje is maar een klein gedeelte als ik het goed begrijp. SImpel front (als je liever helemaal geen statieven e.d. wil kan je altijd nog 2 sunstrips op de grond leggen, het is geen ideaal front maar wel een quick an dirty oplossing en in deze situatie ruim voldoende). Carreetje kan maar kost je wel een hoop geld. Je hebt nogal wat hoogteverschil in de zaal, probeer daar gebruik van te maken. Zet wat headjes of scanners op de hogere verdieping en gebruik die als effect (heb je geen carre meer nodig). Als je budget hebt kan een carre altijd nog maar ik zou eerste de hele ruimte wat meer sfeer geven.
Topic: Galabal; lichtplan ? (25-3-2009 20:06:00)
Heb je een linkje naar de verhuurlijst van dat verhuurbedrijf. Als je per se daar je apparatuur wil halen kunnen we wel setjes gaan noemen maar misschien zijn die wel helemaal niet te verkrijgen. En heb je rigging mogelijkheden aan het dak? Paar gevlogen trussjes is meestal een stuk goedkoper dan een carreetje.
Topic: Galabal; lichtplan ? (25-3-2009 17:37:00)
Ik vond het juist altijd zo leuk om met een klein budget toch zo leuk mogelijke setjes te verzinnen voor allerlei feesten op school. Wat heb je zelf al voor ideeën? Waar zit je in de buurt? Want meestal is er met verhuurbedrijven wel een leuke korting af te spreken.
Topic: ADB Vision 10 licht tafel (24-3-2009 16:01:00)
Ik zou zeker je harddisk vervangen! Je hebt nu een totale reset gegeven en nu hoeft er dus geen info meer van de harddisk gehaald te worden. Maar je kan er gif op innemen dat je als je zometeen weer wat leuke dingen geprogd hebt je dezelfde foutmelding krijgt. Harde schijf kan gewoon niet meer goed gelezen worden en daar is heel weinig aan te doen. Misschien gaat het nu weer een tijdje goed, hangt er maar net vanaf welke sectors beschadigd zijn, maar vroeg of laat krijg je dit keihard terug.
Topic: Suggestie webshop en forum (24-3-2009 13:23:00)
Oke prima, bedankt voor de uitleg weer!
Topic: Suggestie webshop en forum (23-3-2009 17:13:00)
Nee cookies worden gewoon geaccepteerd. Zelfs na het verwijderen van tijdelijke internetbestanden + cookies houd ik dezelfde problemen. IE7 geeft hetzelfde probleem.
Topic: Suggestie webshop en forum (23-3-2009 17:07:00)
Firefox 3.0.7. Pop ups worden niet geblokt, ik zie het scherm wel maar mijn bericht niet. Ik krijg dus wel de balken met 'voorbeeld' en 'venster sluiten'.
Topic: Suggestie webshop en forum (23-3-2009 16:46:00)
Ligt het nu aan mij of wordt er als je een bericht bewerkt geen voorbeeld weergegeven als je op de knop 'bekijk' drukt? Ik heb een bericht gemaakt, wil hier later nog wat in aanpassen, klik op de dit knop, maak mijn wijzigingen en wil voordat ik het post nog even mijn bericht nakijken. Dat doe ik door op de knop 'bekijk' te drukken mijn bericht wordt in de popup dan niet weergegeven. Bugje of fout van mijn kant?
Topic: Martin Lightjockey vragen (21-3-2009 18:21:00)
Je bedoelt dat je je fixtures op een ander dmx-adres wil zetten? Zolang je maar dezelfde fixtures gebruikt (en alleen hun startadres veranderd) is dat prima te doen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik zoiets moest doen maar volgens mij moest je je nieuwe patch maken in een ander universe. En dan 'copy fixture data' van de fixtures uit je originele patch naar de fixtures die je net in dat andere universe geplaatst hebt. Kijk maar even of je er zo uitkomt, anders zoek ik namelijk nog wel even uit hoe het ook alweer precies ging.
Topic: Eurolite Kls Serie (16-3-2009 17:54:00)

JeroenVDV schreef:

Lijkt me interessant om een vergelijk te zien tussen 4x de JB en dit setje. Ergens lijkt het me sterk dat er meer licht vanaf komt, aangezien de JB voor de "budget" LED-spots toch wel vrijwel het meest doet.

Heb je ze naast elkaar gezien?
JB heeft een hele tijd het meeste gedaan. Inmiddels zijn er alternatieven die toch net wat beter presteren voor ongeveer dezelfde prijs ( deze bijvoorbeeld!). Heeft Martijn van dit forum niet een soortgelijk vergelijk gemaakt (leuke zin trouwens). Ik zag in zijn rijtje namelijk een par die verdacht veel op deze leek.

EDIT: Ik heb me vergist, Martijn zijn vergelijk ging over de Multiform Multispot.
Topic: PA markt 2009 (14-3-2009 18:12:00)
Gokje, visualdmx/cuelux-stand?
Topic: Dynacord in the Sting (1-3-2009 16:40:00)

DJ Delay schreef:

@ Maarten-Square:

Heb je bij de Men At Work in Den Bosch, tegenover de boemerang ook dat nieuwe pixelscreen gezien? iets van 3 bij 3 meter ofzo! shocked 8O shocked 8O
Ja zag ik inderdaad laatst ook hangen. Denk niet dat het daar echt vast blijft hangen want hangt gewoon aan takels en voor vaste installatie deadhang ik toch liever. Ben trouwens 2 weken geluiden in de Sting in Den Haag geweest en daar hangt het wel vol met line arrays en losse speakers. Enorme winkel en een flinke line array (cluster van 6 of 8 ofzo). Leuk detail: ook hier is alleen de onderste kast aangesloten.