Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maarten-square

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Maarten-square (Pagina: 10 van 10)

Topic: Fingers bij LightJockey (3-9-2007 19:07:00)
Bedoel je dat je een (andere) externe tafel mee wil nemen icm martin lj of dat je een hele andere tafel meeneemt en daar dus ook alles op progt. In het eerste geval: lekker bij fingers blijven, werkt prima (mits de show een beetje goed geprogd is). In het andere geval is de keuze helemaal aan jou, ikzelf vind martin lj lekker makkelijk en snel werken maar ik ken ook mensen die het op dat punt niet met me eens zijn.
Maarten
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (29-8-2007 17:21:00)

MobileShowtechniek schreef:

@Maarten-square: Dat is puur een fabeltje, RSB is al een redelijk lange tijd overgekocht door First-impression. Dan heeft het vrij weinig zin om dan nog de site van je eigen bedrijf online te laten.

@Dré: Ieder bedrijf heeft zn eigen dingetje.

Verder is de website van lightdepartment later geregistreerd als MST & RSB. Maar ik mail van de week Lightdepartment, komen er vast wel uit.
Hmm, raar ik zou zweren dat ik op een bericht over djdump gereageerd had. Sorry, mijn fout.
Maarten
Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (29-8-2007 16:11:00)
Blijkbaar heeft hij hier wat van gehoord en heeft hij uit schaamte zijn hele site maar vernaggeld. Is weinig van over wink ;)
Maarten
Topic: Martin Mac 500 (28-8-2007 21:53:00)
Zo zou je het kunnen zeggen. Het zijn niet echt toepasbare programma's die je leuk een avondje laat draaien.

Maarten
Topic: Microfoon storing (24-8-2007 23:26:00)
Je hele setje is wel gewoon netjes geaard?
Maarten
Topic: DMX Studio Professional (22-8-2007 17:01:00)
Oke, het is inderdaad een flink project. Succes en hou ons op de hoogte!

Maarten
Topic: DMX Studio Professional (22-8-2007 16:11:00)
En weer 4 maanden verder (wat gaat het toch snel he razz :p wink ;) ). Hoe staat het met dmxstudio? Al veel vorderingen gemaakt?
Ik ben benieuwd!
Maarten
Topic: Logo voor Drive-in show (19-8-2007 17:42:00)
Mijn favoriet is deze. Ik zou alleen kijken naar iets andere fonts maar verder een heel leuk begin!
Maarten
Topic: Logo voor Drive-in show (19-8-2007 14:46:00)
Lees dit topic eens door. Veel bruikbare tips over het maken van een logo en enkele voorbeelden.
Maarten
Topic: Wat vind jij de MOOISTE mixer, tt, cd speler etc... (17-8-2007 11:49:00)

JeroenVDV schreef:

dj-d schreef:

Leuke mengtafel: DE Midas H4000 wink ;)
Moaaaaah, deze wint laugh :D
Nee, deze! laugh :D wink ;)

Maarten
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (6-8-2007 23:21:00)

Dj-Ferry schreef:

Sow! Kom dit net tegen op Marktplaats.. Echt uniek volgens de verkoper

klik
Over vaag gesproken razz :p
Topic: Ik heb 2 800 watt peak speakers Welke Amplifier kan ik t beste kopen?? (29-6-2007 10:08:00)

DjFocky schreef:

maar ik woon op curacao daar zijn de amps veel goedkoper:) en daar heb je hele andere merken
maare hoeveel decibel kan ik er dan maximaal uithalen nijhuisr? want het moet wel hard kunnen en ik heb voor 120 euro een gemini gxa-750 in me woonkamer staan dus is het moeilijk voor me om te kiezen:)
Hoeveel decibel hangt af van het rendement van je speakers. En ook al wordt dit door de fabrikant opgegeven dan zou ik daar nog niet blind op af gaan. Je hebt gewoon twee 'standaard' beginner speakertjes gekocht en dan krijg je wat je ervoor betaald. Als je een euro of 100 per speaker betaald krijg je dus niet zo bar veel. En een Gemini GXA-750 levert wel weer een beetje weinig vermogen voor jouw speakers (175W @8ohm). Kijk eens naar een versterker uit de dap palladium reeks. Misschien de al eerder aangehaalde P900 of heel misschien zelfs een P1200 al ben ik benieuwd of je die dan echt optimaal kan benutten.
Maarten
Topic: Ik heb 2 800 watt peak speakers Welke Amplifier kan ik t beste kopen?? (28-6-2007 23:49:00)
Wat voor home cinema versterker heb jij dan dat deze 650 watt per kanaal @ 8 ohm levert. Mag wel een flinke versterker zijn. Als je namelijk een PA-versterker neemt die dit vermogen moet leveren ben je al snel een euro of 900 kwijt.
Maarten
Topic: Ik heb 2 800 watt peak speakers Welke Amplifier kan ik t beste kopen?? (28-6-2007 21:49:00)
Wordt een duur versterkertje dan, zeker als je kijkt naar de prijs van de speakers. Ik zou ze niet al te hard op hun kop geven omdat ik bij dit merk niet denk dat je helemaal op het opgegeven RMS wattage af moet gaan. Een versterker van 400 watt lijkt mij voldoende omdat ik denk dat het anders flink gaat vervormen.
Maarten
Topic: Voor iedereen die net begint en vragen heeft over de aanschaf van een lichtset. (26-6-2007 14:38:00)
Ja ik zat ook te twijfelen over in welk forum het geplaatst moets worden. Maar aangezien de meeste vragen over dit onderwerp in het licht-forum komen leek het me handiger om het daar te plaatsen aangezien de meeste mensen die een lichtsetje willen gaan aanschaffen daar als eerst zullen gaan lezen (eigenlijk niet helemaal logisch maar zo gebeurt het wel).

Maarten
Topic: Voor iedereen die net begint en vragen heeft over de aanschaf van een lichtset. (26-6-2007 14:28:00)
Lichtset advies, aanschaf lichtset, help?!, welke lichtset; en ga zo maar door zijn vragen die dagelijks voorbij komen op dit forum. Eigenlijk wordt op elk topic hetzelfde geantwoord: Begin met een leuk basissetje! Om nou te zorgen dat niet telkens hetzelfde antwoord hoeft te worden gegeven, hier even een overzichtje van waaruit je eerste lichtsetje het beste kan bestaan.

Als je net begint heb je weinig te besteden, daarom is het verstandig klein te beginnen. Het eerste wat je dus koopt (als je verstandig bent) is een setje parren.

Dat is dus de volgende set:

4* Showtec par 56 can eventueel ook in zilver verkrijgbaar. Je kan hier ook gaan voor par 56 longs of voor par 64’s maar als je net begint heb je weinig te besteden en is vervoer vaak een probleem. Daarom is het het verstandigst om het lekker compact te houden.

4* GE par 56 MFL lamp. Ook hier heb je weer verschillende keuzes (WFL,MFL,NSP,VNSP). Deze afkortingen staan voor de breedte van de bundel. MFL is veruit de meest gebruikte lamp omdat je hiermee mooi een zaaltje kan verlichten en ze ook nog een beetje als effect kunnen dienen.

Kleurenfilters.
Wederom veel keus uit dit lijstje kan je een leuke kleurencombinatie uitzoeken. Let wel even op de par 56/64 aanduidingen!

We hebben nu een mooi setje parren, maar we zijn er nog niet. Om de parren te kunnen dimmen en te kunnen besturen hebben we een zogenaamd ‘dimmerpack’ nodig. De makkelijkste oplossing is een zogenaamde T4. Dit is een balk met een ingebouwde dmx dimmer waaraan je je parren kan bevestigen. Als je wat minder te besteden hebt is een simpel dimmerpack misschien een betere keuze.
Meer informatie over dmx en de werking daarvan vind je in dit topic.

We hebben nu een setje parren en een dimmer. Als je nu door je budget heen bent kun je de parren gewoon op de ingebouwde programma’s van de T4 laten werken maar als je net iets meer wilt is het verstandig er een sturing bij aan te schaffen. Ook hierbij heb je veel keus. De sturing die echter vaak wordt aangeraden is de dj mingle. Dit is een lichttafel waarop je je parren kan aansturen en eventueel ook nog een paar effectjes die de show compleet maken. Een andere (iets duurdere optie) is de Showtec pro 136. Dit is een lichttafel waarmee je ook je scans/movingheads kan aansturen (meer informatie daarover in dit topic).

Natuurlijk niet te vergeten zijn de benodigde kabels, in dit geval alleen een xlr-kabel, om je sturing met je dimmer te verbinden. En natuurlijk een statief om je lampen en t4 aan op te hangen.

Nu hebben we een mooi bassisetje, een leuke toevoeging kan een effectje zijn zoals een derby of een blowstar (soort mushroom) die je gewoon boven op je t4 zet. Om deze effectjes aan te sturen kan je gebruik maken van een simpel switchpaneeltje waar je je lampen rechstreeks inplugt of voor een dimmer/switch-pack dat je op je lichttafel kan aansluiten.

Als je nu nog steeds geld over hebt kan je kijken naar een leuke rookmachine. Denk eens aan een lekker goedkope Antari F-80Z. Of een iets duurdere rookmachine die dmx-stuurbaar is zodat je deze ook op je lichttafel aan kan sluiten.

Als je nog verder wil uitbreiden kan je je parrensetje verdubbelen. Daarna kan je kijken naar scans als uitbreiding. Denk aan twee winners of aan een setje dj robo’s. Maar tegen deze tijd ben je al een heel stuk verder en weet je al een stuk meer over licht en geluid. Tegen die tijd kan je dus makkelijker zelf een keuze maken. En als je er niet uitkomt kan je altijd je vraag op het forum stellen (nadat je eerst goed gezocht hebt!)

Succes!
Maarten
Topic: Particuliere verhuurder gezocht (25-6-2007 23:19:00)
RWP uit Nistelrode heeft ledtubes in het assortiment. Site.

Maarten
Topic: Lichtset rond de 300 euro (24-6-2007 11:53:00)
Nou razz :p Ik weet nou niet of het slim is met een g-haak om je t4 heen te gaan en die aan te draaien. Ik weet niet of je t4 er dan nog wel zo netjes uitkomt wink ;)
Maarten
Topic: Video streams mixen (24-6-2007 11:51:00)
Ik weet ook niet of dit licht/geluid forum de ideale plek is voor je vragen. Misschien kan je je vraag ook eens stellen op: Het videomontageforum. Ik denk dat daar misschien mensen zitten die antwoord kunnen geven op jouw vraag.
Maarten
Topic: Lichtset rond de 300 euro (23-6-2007 17:50:00)

renevanh schreef:

Waarom een Multidim en geen T4?
Ok, T4 is wat duurder (euro of 80), maar heeft als voordeel dat je veel flexibeler kan omgaan met het instellen van kanalen en je niet direct een lichtsturing nodig hebt (even twee maandjes doorsparen voor een goede lichtsturing, en ondertussen de ingebouwde shows gebruiken of op muziek laten spelen). Daarnaast zou je natuurlijk op zoek kunnen naar een complete set (Statief, T4, par 56), hoewel dat meestal duurder is... Denk er dan ook aan dat je G-haken en safety's nodig hebt... wink ;)

René
T4 is inderdaad een stuk duurder. En dit is het setje dat door de TS zelf is opgegeven. Een T4 ziet er natuurlijk netter uit maar ik weet niet of er daar het geld voor is.
Maarten