Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Lech

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 62 bijdrage(n) van Lech (Pagina: 1 van 4)

Topic: Hitzone 21 rippen (itunes) (4-1-2024 13:08:00)
Dank DaveFlash voor de waardevolle toevoeging, ik wist niet dat er bij bijv. deze Hitzone meerdere persingen (kan je eigenlijk wel over persingen spreken in de context van cd's? uh oh...) zijn geweest. Er staan hier wel op het forum een aantal berichten over kopieerbeveiliging vs. de cd-audio standaard - ik herinner me een post van Dré die daar jaren geleden al eens over uitwijdde. Terugzoeken geeft me dit topic, al meen ik me nog een andere post te herinneren (maar die krijg ik zo 1, 2, 3 niet teruggevonden).
Topic: Beste wensen voor het nieuwe jaar (4-1-2024 07:18:00)
Gelukkig nieuwjaar allen!
Topic: Test MP3 (13-10-2021 10:16:00)
Volgens mij bedoel je dit topic:
www.new-line.nl/forum/read/?t=38064

Hierin gaat het (onder andere) over ABX testen (met een programma WinABX). Geen idee of dat nog beschikbaar is. Ik weet dat ik het programma toentertijd ook heb geprobeerd. happy :) Maar dat is wel al weer even geleden… wink ;)

Groeten,

Diederik
Topic: Gelukkig nieuwjaar! (1-1-2018 10:39:00)
Maak er wat spectaculairs van!
Topic: Pioneer DJM-2000 Digitale Mixer (10-3-2010 17:01:00)

djtim schreef:

onlogische que
Misschien wat off topic omdat dit nu over een compleet andere mixer gaat, maar ik vind die que (die ook op mijn DJM-707 zit) juist wèl handig. Je kan switchen tussen de master of voorbeluistering, en bij dat laatste heb je een soort crossfader waarmee je het volume van kanaal 1 en 2 kunt reguleren. Ik vind dat een prettige manier om twee tracks tegelijk te beluisteren.

Bij de DJM-800 kun je deze voorbeluistertechniek een beetje toepassen met de draaiknop PFL/Master (met de PFL op de in te mixen track en dan over de Master de spelende track), maar wat ik daar erg vervelend aan vind is dat het volume van de spelende dan afhankelijk is van het mastervolume. Beide tracks op PFL geeft mij niet de gelegenheid om te variëren met het volume van de beide nummers, iets waarin ik bij de 707 dus juist meer vrijheid in heb. Op avonden waar ik niet op maximaal volume draai (dat is namelijk lang niet altijd nodig), heb ik altijd "ruzie" met 'n DJM-800 om op een prettige manier beide tracks tegelijk te horen. (Overigens mix ik volledig op mijn hoofdtelefoon, dus niet met het ene oor op de zaal en het andere oor op de hoofdtelefoon.)

Afgaande op de afbeeldingen van de DJM-2000 lijkt de PFL sectie gelijk aan die op de 800. Ik hoop echter dat ze daarbij voor de Master uit zijn gegaan van 'pre fader' in plaats van 'post fader'.
Topic: Vraagje mbt importeren cd's Itunes (22-1-2010 16:18:00)
Niet allemaal, als het goed is gaat van het album de naam mee en per track de artiest en de titel. De rest wordt niet meegenomen.
Topic: Luidspekers aansluiten op versterker (13-3-2009 11:31:00)
Ik denk dat twannie35 ook niet doelt op het disco toepassingen, maar dat hij een vraag heeft over de subwoofer voor in zijn auto. Hij moet daarvoor niet kijken naar een PA-sub, maar kan beter een ander forum zoeken om zijn vraag op te stellen...
Topic: Excel sjabloon gezocht (27-6-2008 14:26:00)

Marc Ebbers schreef:

Weet iemand toevallig wat de Macro is om met een sheet van een werkblad op te slaan?
Wat bedoel je precies?
Topic: Excel sjabloon gezocht (27-6-2008 12:07:00)

Marc Ebbers schreef:

Nu heb ik dit mooi doorgelinkt aan een invul formulier, Maar op het moment dat op dit invul formulier geen waarde staat komt er 0 te staan. Nu wil ik dat er inplaats van nul gewoon helemaal niks komt staan (een lege cel)
Dat "linkje" vervangen door een =IF(test,waarde als waar,waarde als onwaar) (of een =ALS(test;waarde als waar;waarde als onwaar) als je de NL versie hebt) en dan komt er ongeveer te staan:
=IF(doelcel="","",de waarde van de doelcel)
of uiteraard andersom
=IF(doelcel<>"",de waarde van de doelcel,"")

Heb je hier wat aan?
Topic: Drive in show meubel (23-4-2008 10:26:00)

RiLe schreef:

lj/dj cono schreef:

Dat stuiteren ligt aan je vering van je aanhanger.
Heb er zelf een gehad met blad vering en die is best shock proof.
Is niet helemaal waar!
Een enkelassige aanhanger gaat door elke kuil heen waar een tendemasser op zo'n moment het gewicht op de andere as gooit en er dus over heen rijdt!
Totdat die kuil dusdanig groot is, dat ook dat geen bal meer uitmaakt... wink ;) laugh :D

Nee geintje, het is waar dat in het algemeen een tandemasser minder stuitert. Ik heb zelf met zowel enkel- als dubbelassige aanhangwagens (mee-)gereden en dan merk je dat verschil zeker. Nadeel van een tandemasser is dat deze minder makkelijk te sturen is wanneer je deze met de hand op zijn plek wilt zetten. Ik ben wel eens op locaties geweest dat je de aanhangwagen van de auto loskoppelt om deze dichter bij de ingang te kunnen plaatsen. Moet je dan een bocht maken dan is dat met een enkelasser een stuk makkelijker (en al helemaal wanneer de aanhangwagen flink beladen is).
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (25-3-2008 16:28:00)

Xplod schreef:

Voorbeeldje

Offtopic: zijn er misschien ook nog liefhebbers hier op het forum die het stickertje linksonder herkennen? razz :p wink ;)
Yep, ik herken 'm. Eitje... wink ;)
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2008 (18-3-2008 12:06:00)

JeroenVDV schreef:

Jawel hoor, je was vorig jaar ook op de PLS, en bent nog even langsgeweest op onze stand die toen in Hall 8 was. Weet ik nog best wink ;) Maarten heeft je toen ook wel even gezien, dus ik kan me goed voorstellen dat'ie je daarvan nog herkende.
Ach, d'r komen daar zo ontzettend veel mensen langs en dat je daar dan uitgerekend mij van zou onthouden...??? Het kan uiteraard, andersom wist ik het immers ook nog. De Jeroen met wie ik vorig jaar ook op de beurs was en Maarten zouden overigens misschien nog een keer een bakkie doen samen om eens wat producten van jullie door te spreken, dus wie weet... wink ;)

[edit] Begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuk dat ik 'ben blijven hangen'; ik had het puur niet verwacht (en da's een flink verschil!) [/edit]
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2008 (18-3-2008 11:29:00)
Visual Production, was dat die stand waartegenover 'n leuke dame folders stond uit te delen? wink ;)

Ben er wel langsgeweest, maar Jeroen zat toen te lunchen dus die heb ik deze keer gemist. Collega Maarten vond dat ik wel een bekend gezicht had, maar dat was vermoed ik òf een sterk verhaal, òf in de war met iemand anders, want ik denk dat Jeroen ook niet zo 1,2,3 weet wie ik ook al weer ben... wink ;)

Op het moment dat ik roep dat ik een voorganger van zijn broer ben bij het ED, dan gaat er wellicht een belletje rinkelen. (Nou? wink ;) )

Reind + vriendin Roos heb ik wel gezien, maar die kennen mij verder absoluut niet en daarnaast ben ik niet heel erg actief als schrijver op dit forum of op dat van Reind, dus ik heb ze ook niet aangesproken toen ik naast ze stond bij de stand van Stanton. Waarschijlijk hadden zowel zij als ik ook nog een druk programma.

Ik vond overigens over de hele PLS dat er redelijk veel stands echt praktisch gelijk waren aan die van vorig jaar. Dit was voor mij wel een tegenvaller. Verder heb ik meer slecht klinkende geluidssets gehoord dan goed klinkende (al staan ze natuurlijk lang niet allemaal aan, dat zou één grote kakofonie van geluiden worden) en waren bij het licht dingen òf niet te betalen òf niet echt impressive.

Blijft over de DJ afdeling, daar zaten wel wat leuke dingetjes tussen. De Pioneer demo met de SVM-1000 was leuk om te zien, maar dat apparaat valt ook nog niet echt in de categorie 'betaalbaar' (in ieder geval niet voor mij). Daarnaast zul je dan je muziek compleet met videobeelden op DVD moeten hebben als je avondvullend als DJ met beelden wilt werken. De nieuwe Pioneer dubbelaar, de MEP-7000, is ook aan de prijs, maar vond ik wèl een leuk ding. Daarnaast hadden Reloop en Numark wat dingen staan in een wat betaalbaarder segment, waarbij met name Reloop nieuwe dingen toonde. Op aboutdj.nl zijn die uitvoerig besproken, dus ik ga daar verder niet al te veel woorden aan 'vuil' maken.

Verhoudingsgewijs vond ik de DJ-hoek op de beurs erg klein in vergelijking met licht en geluid. Nou kwam ik niet speciaal voor DJ-equipment, maar ik zou me kunnen voorstellen dat voor degenen die hier wèl met name voor gekomen zijn, dit een tegenvaller was. Het is wel leuk dat je bij DJ-spullen zelf een en ander kunt uitproberen. Bij geluid gaat dat niet vanwege overlast, bij licht lukt dat op sommige plaatsen wel, maar voordeel daarbij is dat je veel minder lang stond te wachten voor je zelf eens aan de beurt kwam. Wat dat betreft kunnen ze misschien beter nog wat meerdere exemplaren van DJ gear neerzetten. Ik begrijp dat dat voor de standhouders kostentechnisch een issue is, aan de andere kant heb ik sommige stukjes gear links laten liggen omdat ik er anders te lang op moest staan wachten. Ook valt het mij tegen dat er bij de meeste stands niemand op je af stapt als je hun apparatuur probeert. Bij Behringer stond ik even achter de DDM4000, waarop iemand van Behringer mij direct aanspreekt of hij mij kan helpen en mij op mijn verzoek wat dingen demonstreert en uitlegt. Dit zonder op enig moment opdringerig te worden of wat dan ook. Kijk, daar heb ik dus wat aan! Op geen enkele andere DJ stand heeft iemand de moeite genomen om mij nader te informeren, waardoor die Behringer mixer bij mij ook wat beter is blijven hangen dan sommige andere stukjes gear. Of zou dat dan mede te maken hebben met de zangeres die daar vlakbij op de Behringer stand stond op te treden?? wink ;) laugh :D
Topic: Behringer Truth B-2031A (6-2-2008 17:24:00)

Joe schreef:

Ik heb net nog eens de handleiding doorgelezen, maar ik zie niets over gain terug draaien.
Het enigste wat ik ben tegen gekomen is mute low/ mute high maar daar achter staat dat dat voor maintenance services is.

IK wil dus graag weten hoe ik die speakers zachter krijg, zodat ik die volume op me mixer harder kan zetten en die lampjes wel uitslaan, dan kan ik ze namelijk ook gebruiken om er op de internet radio mee te draaien
Ik heb ook even de handleiding opgesnort via de Behringer site, op pagina 4 linker kolom staan afbeelding 2.4 en bijbehorende beschrijving (nummer 7):

handleiding schreef:

INPUT TRIM. Met deze schuifregelaar past u de ingangsgevoeligheid van de TRUTH aan de verschillende signaalbronnen aan.
Iets ander naampje dus...
Topic: Liedjes met boot (14-1-2008 17:53:00)
En wat te denken van Toy Box - The Sailor Song?

laugh :D
Topic: Dansmuziek (14-1-2008 17:51:00)

pietje schreef:

Ook nog een track die heet: "Dale Don Dale". Weet alleen niet van welke artiest die is.
Die is ook van Don Omar volgens mij.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (19-12-2007 15:40:00)

Watt-Xtra schreef:

Ik mag mij bijna de trotse eigenaar noemen van een Renault Master 2.2dcti. (ik moet nog even betalen laugh :D )
Na enkele test exemplaren is het deze geworden. Redelijk krachtige motor, zeker na Chiptuning, hij heeft alles aan boord, prijs is redelijk scherp en voldoet om de basissetjes mee te vervoeren.

Hij wordt van de week klaar gemaakt, gechiped naar 135pk en met veel geluk nog net voor de kerst afgeleverd. Anders net na de kerst.
En dan kan ik aan de gang met de belettering. Foto zal volgen.. happy :)
De Master waarin ik wel eens rij heeft een heel grote wielbasis. Dat is lekker voor je laadvloer (met de achterwielen net voor de deuren hou je veel nuttig bruikbare vloerruimte over) maar dat betekent wel dat je relatief laat moet insturen om de bocht goed te kunnen halen met de achterkant/achterwielen. Als je niet oplet, pak je vrij snel een stoeprandje, of erger een paaltje, een geparkeerde auto, een muurtje of wat je ook langs de weg tegenkomt, mee. Is mij gelukkig nog niet overkomen, maar een collega van mij helaas wel. Niet al te heftig gelukkig, maar toch...
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (7-11-2007 16:20:00)

JeroenVDV schreef:

Lech schreef:

Het zou me eigenlijk niet eens verbazen als er door de introductie van de CDJ-400 niet alleen veel minder CDJ-200's, maar ook veel minder CDJ-800MK2's verkocht gaan worden...
Als dat ding net zulk ruk correctiegedrag vertoont als de CDJ-200 gaat hij 't echt niet winnen van de CDJ-800...
Volgens de marketing-blabla (...):

djresource schreef:

On the CDJ-400 there is a solid touch sensitive Jog Dial. This jog Dial is smaller but works according the same principles as that of it's bigger brothers : CDJ-800MK2 and CDJ-1000MK3.
Ik moet bekennen dat bij het plaatsen van mijn geciteerde opmerking inderdaad stilzwijgend dit in mijn achterhoofd had. Hoewel ik geen ervaring heb met de CDJ-200, heb ik daar wel over gehoord/gelezen dat correcties uitvoeren hiermee erg lastig is. Maar als de jog van de CDJ-400 die van de CDJ-800MK2 qua feel meer kan benaderen dan de CDJ-200 doet, zou het mij toch echt niet verbazen als de CDJ-800MK2 ook te lijden heeft onder de invoering van de CDJ-400.
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (7-11-2007 15:28:00)

alleznet schreef:

Dré schreef:

Naar verwachting in Januari. De advies verkoopprijs is 649,00 euro inclusief BTW. De verwachte straatprijs zal uitkomen op 549,00 euro. In dat geval vraag ik me af wat voor invloed dit zal hebben op de verkoop van de (slechts 50 euro goedkopere) CDJ-200.
Maar zo kun je ook kijken dat de CDJ-800 ook maar een 'beetje' meer kost. Hoewel de CDJ-200 naar mijn verwachting inderdaad dan wel een onderbeentje wordt shut up :X .
Die vergelijking gaat wat mij betreft niet helemaal op. Want (grofweg):

* De CDJ-400 kan alles wat de CDJ-200 kan. Je krijgt dan voor slechts 50 euro extra ook scratch, een uitgebreidere loop functie èn USB-mogelijkheid. Als ik die keuze zou moeten maken, dan is de keuze (voor mij) heel snel gemaakt en spaar ik wel 5 tientjes extra (en 10 tientjes als ik er twee wil en dat ondanks dat ik mijzelf nog niet met USB-sticks/externe harde schijven/iPods aan de wandel zie gaan).

* Het gat naar de CDJ-800MK2 is toch wat groter (zeker als je er twee wilt) en niet alle functies van de CDJ-400 zitten ook op de CDJ-800MK2. Mijn gok is dat deze afweging ongeveer gelijk zou worden aan de afweging CDJ-200 of CDJ-800MK2 nu.

Het zou me eigenlijk niet eens verbazen als er door de introductie van de CDJ-400 niet alleen veel minder CDJ-200's, maar ook veel minder CDJ-800MK2's verkocht gaan worden...

Oh en trouwens: een "onderbeentje"? laugh :D razz :p
Topic: Aansluiting als je van 2 naar 4 subs gaat (17-10-2007 19:33:00)

ivo2 schreef:

Het zou best kunnen.. maar ik heb zelf gezien dat de rode draad (+) op de 1+ is aangesloten, de zwarte (-) op de 2+.
Ze hebben de kabel waarschijlijk op een gebrugde versterker gehad.

sjampiejo schreef:

*Versterker in bridgemode
wink ;)