Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van MisterBoem

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 111 bijdrage(n) van MisterBoem (Pagina: 4 van 6)

Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (4-9-2005 20:25:00)
Zoals al eerder gezegd in dit topic heeft de eindhovense school AV/theater opleidingen. Ik ga niet weer heel dat verhaal afdraaien lees maar even het topic door wink ;)

m.v.g

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (21-8-2005 01:04:00)
Gaat het ook om S&V Tilburg?

Indat geval instromen van niveau 3 (kader) naar niveau 4 (theoretisch gemengt) is mogelijk. Dit gebeurt genoeg omdat de meeste ROC's geen zin hebben om een opleiding op niv 3 te laten draaien. Je ziet vaak niv 2 en dan gelijk niv 4. Inderdaad wat jij zegt er wordt ook gekeken naar je ervaring. Je kan dit oneerlijk vinden maar ze streven een gelijk niveau na van alle leerlingen (dat iedereen bijna dezelfe basis kennis heeft zodat er weinig uren en iritaties komen doordat een deel dingen nog moet leren. Dit moet je niet te zwaar bekijken. In de klas zitten mensen die Radio werk doen maar ook theather en ook driv in werk. Maar ik zeg wel het is geen opleiding tot drive in show of dj want die fout wordt (te vaak) gemaakt.

m.v.g

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (20-8-2005 21:07:00)
neem nou van mij aan dat ze je zoiezo aannemen. ze zijn blij dat je uberhaubt aan de opleiding gaat deelnemen. slechtere opleidingen als deze van de roc's bestaan niet. succes.
Neem jij maar van mij aan dat er heel veel aanmeldingen zijn voor deze opleidingen en dat ze kijken naar gesprekken portfolio's enz. Als jij straks een school gaat kiezen hoop ik niet dat jij er nog zo over denkt. Waarop bazzeer jij je theorie dat deze opleidingen slecht zijn? Het ROCmb neemt al zijn opleidingen die ze geven serieus zo ook sound & vision anders zouden ze geen gebruik maken van o.a. Midas, DBX, Crown, JBL, MA, Shure, anders zouden ze wel skytec hebben gekocht (bij wijzen van spreken).

ganzz:
Ik was ook van plan om deze opleiding te gaan doen, maar volgens mij leer je daar alleen aan de knopjes zitten, althans die indruk had ik toen ik op de opendagen was geweest.
Welke opendagen ben je geweest?

Ik heb zelf ook mee gewerkt aan de opendag op het rocmb van sound & vision daar heb ik stukken van de info toespraken gehoord. En ik deel het een beetje met jou dat het wordt neergezet als een lekker aan knopjes draaien op en afbouw opleiding. Hiermee proberen ze te laten zien dat de opleidingen zeer praktijk gericht tewerk gaan. Helaas krijgen mensen dan dit idee (kunnen de bezoekers natuurlijk niks aan doen). Ik zal dit ook mee nemen en doorgeven voor de aankomende opendag zodat hier ook meer info over wordt gegeven wink ;)
Zou een van de sound & visoneers een uileg kunnen geven wat de opleiding precies inhoud, wat je gedaan hebt afgelopen jaar, wat je gaat doen komend jaar?
Ik zal even kort maar krachtig een samenvatting proberen te geven wat de opleiding inhoud en wat we zoal doen.

De Inhoud van de opleiding (S&V Tilburg inhoud verschild per school)

Op de opleiding S&V krijg je 3 dingen Licht, Geluid, Beeld dat zijn de hoofdzaken daarnaast krijg je: Electo techniek (praktijk en theorie), Nederlands, Engels, Cultuur geschiedenis (Voor de techniekers die de diepgang van een toneelstuk niet snappen razz :p ), Webdisign (waarom? dont ask me) Exact (wis en natuurkunde) , projecten (daar ga met leerlingen en opdrachtgevers werken aan een project bijvoorbeeld een mucical uitversterken) en als laatste mentoruur (om het laatse nieuws door te spreken)

Wat doe je specifiek bij Licht
Aangezien ik in het opstart jaar (het proefkonijnen jaar) zit van de opleiding hadden we te maken met kinder ziektes. Deze zijn nu opgelost. Bij licht is het niet alleen leuk de licht tafel aansluiten en bedienen maar ook krijg je een brok teorie. Zo zijn wij verwend met hoe verschillende lampen werken (gas ontladingslamp) maar ook hoe lenzen werken wat de uitvals hoeken zijn. (waarom is die licht bundel zo smal).

Bij Geluid het zelfe verhaal als bij licht alleen dan voor geluid. Wat is geluid, pink noice white noice enz, Ook over speaker behuizingen ( glijbaan, frontloaded, W bin, hoe werken ze enz)Ook het fase verhaal komt goed aan bod versterker racken pasief/actief verhaal. over mics krijg je veel (hoe werkt een condensator en een dynamisch waarom karakterestieken enz) Ook het live verhaal komt aan bod EQ's enz

Bij Beeld krijg je echt wel veel zoals Camera (theorie zoals waarom wit balanzen hoe de diafragma in te stellen) we werken dan ook met camera's die je terug vindt in hilversum (en dat zijn grote duren apparaten). Daarnaast krijg je ook intervieuws erbij (hoe regel je zo'n mic op een camera of waarom zover van iemand af enz) Als je dan eindelijk iets hebt opgenomen ga je het editten in pinacle liquid edition pro (dat is moeilijker dan je denkt). Je werkt in groeps verbanden waar je elke keer een andere rol hebt (dan regiseur dan camera man dan geluids man dan lichtman dan eindredacteur enz) Zeer uitgebreid met een goed pak theorie en praktijk.

Op alles zoals licht geluid gaan ze bij Exact weer verder (geluids golven dB enz lenzen licht als je natuurkunde hebt gehad kan je zo dingen bedenken.)De andere vakken spreken voor zich.

Om het geheel goed aan te laten sluiten op de praktijk ga je alle jaren op stage (in de eerste 320 uur) ofwel de laatste 2 periode 2 dagen in de week bij een Licht, geluids, of beeld bedrijf (eige keuze)In het 2e jaar begin je met stage een halfjaar lang 3,5 dag. In de 3e en 4e is nog niet duidelijk ( aan de hand van dit jaar proberen ze het aankomend jaar zo goed mogelijk in te delen want we blijven proefkonijnen)

Als mijn mede leerling (nightforce) nog iets toe te voegen heeft moet hij dat zeker doen. Komt jullie ten goede.

m.v.g

misterBoem
Topic: Het Punisher baskast topic (29-7-2005 14:15:00)

martijn schreef:

...als feestganger zou het me niks uitmaken of er beschadigingen in de speakers zitten...
bij het normale disco werk zou dat inderdaad niks uitmaken. Je speakers staan dan meestal in het donker en geen mens die er dan om geeft hoe jou speakers eruit ziet. Maar als je als feestganger op een deftig feestje zou zijn (bruiloft of zo) dan is het wel degelijk belangrijk hoe je speakers eruit zien. Want dan ziten de feestgangers niet te wachten op een speaker stack die helemaal onder de krassen staat en vol deuken zit. Dan kan boxen tappijt de oplossing zijn. Maar even opnieuw een likje verf ook want alles hoef er niet af. Er bestaat ook nog zoiets als schilders tape. Ik heb al een x aantal keren een aantal dubbele 18" kasten opnieuw geschilderd omdat ze er niet meer uitzagen. Maar om dan alles er af te halen no way.... Maar die subs worden vaak dan ook gewoon onder het podium gelegd. en bij disco werk ingezet.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Het Punisher baskast topic (28-7-2005 23:03:00)
Nu komen we op het gebied van smaak en hoeveel zin heb je in onderhoud. Een geverfde kast kan je namelijk zodra deze er niet mooi meer uit ziet opnieuw van een laagje verf voorzien. Eventuele gaatjes kan je dan dicht plamuren/stoppen. Maar ook komt er bij kijken waar voor je ze gebruikt. EML in België heeft sets in de verhuur zitten die gestofeerd zijn maar er wel retenstrak uitzien en super klinken (zelfbouw sets) zodra de naam van deze set mij te binnen schiet zal ik deze mede delen. Voor stoferen is weer als de stof echt kappot gaat moet alles eraf (zoizo een groot deel) en alles erop nieuw op. Ik denkt dat er vast nog wel een toppic bestaat om over dit onderwerp verder te gaan want dit is en blijft het punisher toppic.
Topic: Wat doe jij in je vakantie?! (24-7-2005 18:43:00)
Proberen te werken alleen zoek nog werk.
niet op vakantie blijf lekker in tropisch Nederland razz :p

m.v.g.

misterBoem
Topic: dun laagmid (23-7-2005 13:40:00)
links naar speaker ontwerpen

Staat helemaal bovenaan in dit forum onderdeel. Lees dat toppic eens door staat vast wel iets voor je bij.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Einde aan de Db Schaal ? (21-7-2005 17:51:00)
Hier een schema van hoe met geluid

85dBA Werkgever is verplicht te wijzen op risico van gehoorschade
90dBA 8 uur
93dBA 4 uur
96dBA 2 uur
99dBA 1 uur
102dBA 30 min
105dBA 15 min
108dBA 7,5 min
111dBA 4 min

Dit kan natuurlijk niet. Je kan niet 15 of minder minuten op de FOH staan. Deze regels gelden dus ook voor de mensen die wel voor een normaal leven hebben gekozen razz :p
Maar even zonder dollen. Het is idd voor de geluids wereld zijn er eigenlijk geen regels bedacht. Voor de algemene licht en geluids branche kijken we naar duitsland en nemen we veel over. Maar regels maken over geluid is vrij lastig. Of wel alles is eigen risico maar gelukkig is tegenwoordig iedereen slim genoeg om doppen te kopen.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (20-7-2005 17:10:00)
Nou Maarten wij zitten al zo'n een jaartje bij elkaar in de klas dus inleiding kwa app is niet nodig. Ik werk zelfs aan het systeem voor projecten dusrazz :p Binnekort zal ik eens wat foto's online zetten van wat we zo ongeveer doen. ( voor de mensen die daar nieuwsgierig naar zijn laugh :D )

m.v.g.

misterBoem razz :p
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (12-7-2005 10:33:00)
De portfolio moet over jou gaan en jou ervaring/hobby dus een leuk aanelkaar gedraaid verhaal van jou. Deze mag je ondersteunen door foto's films en muziek. Mijn portfolio was een powerpoint waarin ik eerst verteld heb wie ik ben wat mijn hobbys zijn wat mijn ervaring is en waarom ik deze opleiding zou willen. Zoals gezegd kijken ze wel naar ervaring maar niet echt van nou die... Er zijn namelijk mensen die het wel leuk en interessant vinden maar nog nooit een mengtafel(Live of dj) hebben aangeraakt laat staan gezien.

In de eerste wordt er dus ook ingegaan op deze doelgroep. Wat is wat waar is het voor. De leeraar die we dit jaar hadden is gestopt en volgend jaar krijgen we een nieuwe zijn aanpak weet ik natuurlijk niet. Maar het is eerst zaak om iedereen op 1 lijn te krijgen. Natuurlijk is dit nooit 100% mogelijk. maar een basis wordt er aangeleerd. Zoals hoe werkt een live mengtafel hoe sluit ik deze aan op het amp rack hoe sluit ik daar weer een set op aan enz enz. Ook basis monitor mixen, microfoons hoe klinkt een mic waar kan je hem voor gebruiken. Een basis hoe zet ik een amp rack inelkaar. Ook krijg je natuurlijk basis vakken als Nederland engels exact maar ook electro. Opleidings gerichte vakken zijn Licht, Geluid en Beeld. Om de slag te pakken te krijgen hoe alles werkt hebben ze projecten ( die ze aan nemen van buiten) zoals musicals op schoolen, een toneel voorstelling van de artiesten opleiding, een leraren feest enz.

Wat kan je worden aan het eind van de opleiding. De school geeft je de vrijheid om te kiezen wat jij wilt. In het 4e kan je je eigen gaan specialiseren in bijv geluidtechnicus, lichttechnicus, camera man, editer, geluid technicus (bij beeld) enz
Dit kan je dus ook worden met het diploma. Wat jij zegt dat iedereen onder aan moet beginnen is natuurlijk waar als je zonder opleiding ergens komt zo leer je ook langzaam aan. Met zo'n diploma kan je: je eigen bedrijf beginnen, freelance gaan, voor een bedrijf gaan werken, enz. De school zorgt dat je erg breed bent opgeleid zodat je altijd nog licht of beeld er bij kan doen (als bijv geluid je favo is).

m.v.g.

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (11-7-2005 16:23:00)
Zo'n gesprek duurt tussen de 5 en de 20 min. Het is hoe kom jij over. Hoe is je houding zit je er bij als een zak aardappelen of heb je een active entasiaste houding. Je taal gebruik is ook wel belangrijk ( dus geen zwaar dialect) ze mogen best horen waar je vandaan komt maar niet onverstaanbaar. Wat ze vragen weet ik nie presies voor nu. De jaren dat ik daar op intake ging waren dat de 1e jaren en dus voor hun ook nieuw. Maar ze vragen aan de hand van wat ze van je weten en wat ze willen weten. In eindhoven was bij mij een vraag: "heb je hoogte vrees" en durf je een ladder op van 4 meter of hoger. Dat maar ook wat doe jij in je vrije tijd wat zijn je hobby's waarom wil je deze opleiding. Ze zullen zo vragen dat ze jou veel laten vertellen. Bij de ene zal het wat langer duren dan bij de andere. In Tilburg moet je bijv een portfolio inleveren voor je op intake mag. Aan de hand daarvan vragen ze dingen. Zo'n portfolio is een presentatie van je eigen. In het gesprek vragen ze dan dingen die onduidelijk zijn. In Tilburg krijg je er ook nog een "technische opdracht" bij. In een ploeg van 4 ga naar een klein theater zaaltje waar 2 fourbarre staan een controller en een mengtafel en cd speler. De muziek is er en de opdracht is: maak met ze 4e (mensen die jij helemaal niet kent)een soort van licht show met als middel punt een stijger. Alles wordt opgenome op video. En een man uit de praktijk (toen wel) maakt aantekeningen. Daar gaat het niet om hoe slim ben jij en hoeveel weet je ( er komen namelijk mensen die nog nooit een mengtafel van dicht bij hebben gezien laatstaan aangeraakt). In die opdr gaat het puur om team work.

Ik hoop dat dit je een beetje een idee geeft.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Cd's kopieren (8-7-2005 20:39:00)
A long time ago... gebruikte ik lifetec van de aldi ashamed :$
Na een tijdje bleek dat de zilvere schrijf kant er af gaat bladeren en dat je er dwars door heen kijkt ook zijn deze dun en breken ze snel. Toen gaan kijken naar iets anders dat werd TDK het verschil de schijf is dikker steviger en de schrijfkant valt er nog steeds niet af.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Beste subwoofer onder de €350,-??? (8-7-2005 19:24:00)
Whahaha ik heb nog 4 jamo speaker kasten hier staan uit de jaren 80 idd en idd die foam rand is een plakkerig zwarte subsantie geworden. Voor de rest is alles oke. Maar Jamo was en is niet goedkoop. De speakers die ik hier heb staan zijn de jamo power 350 en jamo 120 dacht ik zo uit mijn hoofd. (heb nu geen zin om naar zolder te gaan en te gaan kijken)

m.v.g.

misterBoem
Topic: Beste subwoofer onder de €350,-??? (8-7-2005 17:07:00)

TCMC schreef:

...
Deze foto zegt al meer dan genoeg. Ik laat het even aan andere forumleden over wat zij er van vinden en geef later het juiste antwoord.

TCMC
Kijk eens naar de afwerking van het kastje. Verre van pro of pro look a like. Als je dit gaat vervoeren heb je na 1 jaar gebruik een mooi bekrast houten kastje over (zo te zien dan)

Ik zeg: "kijk verder rond doe wat luister testjes hier en daar want in deze prijs klasse kan je bij lokale disco boeren wel wat subjes/basjes luisteren. De dap AX serie die jij noemt die zien er ook al stukken beter uit.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (8-7-2005 16:34:00)
S&V staat voor Sound & Vision.

Wat zijn de verschillen? van gesprekken met iemand uit Eindhoven heb ik begrepen dat ze daar eigelijk veel het zelfde doen. Met welke materialen weet ik niet. Wel weet ik dat je licht geluid en beeld krijgt op bijde opleidingen. Over de inhoud van deze lessen in Eindhoven weet ik eigelijk niks. Alleen de nadruk ligt in Eindhoven op Beeld (dit is ook te lezen in het verhaaltje op hun site)In Tilburg ligt eigelijk nergens de nadruk op. Je krijgt van elk vak (licht/geluid/beeld) evenveel uren. Daarnaast weet ik niet hoe het met stages is geregeld in Eindhoven. Bij S&V op het ROCmb loop je in de eerste al 320 uur stage (laatste 2 periode 2 dagen in de week) Dit is voor de omschakeling naar praktijk wel makkelijk. Ook als je geen zin hebt om een heel jaar lang 5 dagen in de week op school te zitten. Ik weet niet of er op dit forum ook mensen actief zijn die de opleiding in Eindhoven volgen? Deze zouden jouw beter kunnen helpen met het beantwoorden van je vragen.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (8-7-2005 16:10:00)
Toen ik daar intake deed keken ze naar interesse, kennis, en je cijferlijst( die dan nog niet hebt dus je laatste rapport).
In Tilburg kijken ze oa naar interesse, kennis en ervaring, team work, cijfers, inzet,motivatie. en geen 9 tot 5 instelling. maar dat zal niet zo'n probleem wezen voor de meesten. De opleiding AV en S&V lijken heel erg opelkaar. alleen de lessen zitten wat anders inelkaar. Over Eindhoven kan ik niet echt veel vertellen over Tilburg.
Hier de links naar Eindhoven:
AV techniek
theater techniek

Als er interesse in is wil ik wel wat meer en dieper ingaan op S&V Tilburg en alles behandelen. Daarover kan je me vanalles vragen.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (7-7-2005 12:59:00)
Ik ga aankomend jaar naar het 2e jaar van S&V op rocmb.
Eindhoven heb ik ook geprobeert op te komen. Maar dat was toen het eerste jaar er waren iets van 300 aanmeldingen toen. Toen heb ik maar een jaartje iets anders gedaan. Tijdens dat jaartje hoorde ik van S&V in Tilburg en heb ik daar op gereageerd. En zo ben ik daar terecht gekomen happy :). Ik ken ook mensen die de opleiding in Eindhoven volgen en die zijn er zeker over te spreken.

m.v.g.

misterBoem
Topic: Intakegesprek en Portfolio voor opleiding (6-7-2005 23:43:00)
Heeeeeeeeeele erge kick razz :p

Maar hoe zijn de intakes verlopen en wie is er aangenomen ????

(Ben benieuwd wie ik allemaal ga zien aankomend jaar)

m.v.g.

misterBoem
Topic: Drive in show meubel (6-7-2005 23:06:00)
Ik zou als ik jou was gaan voor optie 2.

Waarom. Stel je moet een keer ergens een feest verzorgen op een locatie alleen bereikbaar met een trap. Dan is zo'n grote case vrij onhandig. (tja die 4 losse wegen ook wat). Nu zeg je hoe groot is die kans, gelijk heb je. Dan nog zou ik gaan voor de 4 kisten optie Je kan je amp rack altijd ergens achterin weg parkeren evenals je stroom rack wanneer dit nodig is of gewenst. Op een normale tafel kan je dan je 2 andere (top) kisten kwijt. Ook vervoers matig zijn 4 kleinere kisten makkelijker. Voor 2 van zulke grote heb je snel een busje/aanhanger nodig of de bank moet plat. met die 4 valt best de schuiven en te doen en dat kan wel in een normale auto.
Alvast succes met het verdere denk werk.

m.v.g.

misterBoem
Topic: nieuwe merken op new line (5-7-2005 00:39:00)

Max schreef:

Inderdaad Yamaha live mixers....crown amps
leuk dm1000 en pm5d en ov1 in de webshop laugh :D
macrotech series laugh :D