Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van MisterBoem

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 111 bijdrage(n) van MisterBoem (Pagina: 3 van 6)

Topic: wat moet er allemaal in mijn versterker rack (3-5-2006 01:20:00)
Wat moet er in

versterkers (aantal ligt aan de manier van aansturen, wel of geen filter in de toppen, subs in de bridge mode of niet)
een crossover (liefst digitaal reden is al genoemd)
aansluit paneeltje (beter dan allemaal losse kabels die uit je rack komen)
een goed stekkerblok (geen bouwmarkt ding maar een pro ding die de volle 16A aankan en niet weg smelt)
Nette kabeltjes (die netjes passen en geen 10m kabel voor 40 cm. Houd je rack intern netjes dat is beter, kwa storingen voorkomen, oogt beter, en hinderd eventuele ventilatoren niet).

Een goede nette kist erom heen met wieltjes eronder of een losse plank. Versterker racken wegen vaak veel, en dat vindt je rug minder leuk als hij dat moet optillen.

EQ in het Rack, ja als het in de xover zit, nee als het een normale losse EQ is. Houd dan je EQ gewoon in een appart rackje/kistje en zet deze op de front neer dat regelt veel fijner in dan heel de tijd heen en weer lopen.
Topic: koninginnedag (1-5-2006 00:16:00)
Opzich weinig gedaan wat met de Queen te maken heeft (of tog wel?) Donderdag begonnen in de stadsporthal in Tilburg met het bouwen voor een benefiet concert Tilburg voor Tuzla, s'ochtens vroeg erin'en s'nachts om 4 weer weg. Volgende dag s'middags opweg naar de borchland hallen in Amsterdam voor Hellbound, nog even de laatste puntjes op de i zetten en show draaien. Daarna weer naar huis om de volgende dag terug te keren naar Amsterdam ditmaal de Heineken music hall, waar luxuruch was, daar show gedaan in de blue area. Daarna weer naar huis en slapen, nu weer rust.

Hier nog wat foto's

luxuruch (blue box)
Hellbound (na de show)
Tilburg voor tuzla (school project)
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (25-4-2006 00:37:00)
hehe de intakes, Ik heb daar ook heel de tijd bij gezeten (bij die praktijk opdracht dan) veelal boven in om in het geval dat nodig ergens assistentie te gaan verlenen. Hebben dus heel de dag een beetje films zitten kijken terwijl jullie beneden intake stonden te doen. Mischien heb je mij nog gezien als je daar ook was, aangezien ik ook paar keer op de vloer ben geweest (wel meer dan een paar keer zelfs)(vondt het niveau van de studenten niet echt indrukwekkend).

En dat haastig overkomen is een beetje waar, ze hadden na een uur al een flinke achterstand waardoor ze snel doorgingen met de rest. Vaak hebben ze snel genoeg gezien of ze iemand willen toelaten. Je laat meer een indruk achter. Na 40 jongens te hebben gezien weet je echt niet meer wie wat gezegd heeft. Het is dus meer die heeft een leuke portfolio, zijn uitstraling is goed (lees heeft zin in de opleiding, geen zoutzak met een 9 tot 5 mentaliteit). In dat theater kijken ze meer hoe je samenwerkt met anderen.
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (24-4-2006 19:09:00)
Tilburg is volgend jaar best oke. Na 2 jaar lang heen weer gesleep tussen locaties en lokalen wordt volgend jaar de nieuwe vleugel geopent voor de opleiding kcm, daar hoord sound & vision ook bij. Nieuwe dingen zijn o.a: theater, studio achtige ruimtes, edit ruimtes met speciale inspreek kamers, repetitie kamers enz. Alle opleiding bij elkaar, dus geen gereis meer voor Nederlands en Engels. Al met al denk ik dat Tilburg volgend jaar (voor de mensen die dan starten) dik in orde is. Er zal hier en daar nog wel wat te verbeteren zijn, maar dat zal nooit zoveel zijn als de afgelopen 2 jaar.
Topic: XONE:92 of DJM800? (23-4-2006 17:24:00)
De xone:92 en de djm 800 zijn erg aan elkaar gewaagd. Ik ben zelf geen dj, maar vindt beide tafeltjes lekker en goed aanvoelen. De faders van de xone zijn iets soepeler dan die van de 800. Bijde tafeltjes hebben korte faders dus niet van die lange faders zoals de dateq's lpm en appolo's (en vele anderen). Kwa geluidskwaliteit zitten ze op de zelfde lijn. De 800 stuurt nu wel gewoon zuiver uit ook al sta je dik in het rood te knallen, zelfde verhaal bij de 92. De xone heeft geen effectenbak aan boord, zoals de 800 wel heeft.

Nu is de vraag wat wil jij er mee gaan doen? 1 ding is wel bijna zeker de djm800 gaat het zekers goed doen op het gebied van rental, een aantal grote dj's heeft de 800 al op hun rider staan en vermoedelijk wordt het de nieuwe standaard in dj land. De Xone is ook een veel gevraagde mixer in dj land. Nadeel van Xone in de verhuur is, je hebt van die dj's die weer een specifieke Xone willen, dus geen 92, maar een 62 bijv. in de verhuur zal deze het daarom toch minder doen dan de 800 (daar is er immers maar 1 van) De 600 zal zodra de 800 er duidelijk doorheen is naar de achtergrond gaan verdwijnen.

Ofwel je hebt een leuke hersen kraker voor jezelf. Mijn advies is zodra het kan ga ze eens testen leg bijde mixers naast elkaar en kijk welke jij het fijnst vind. Is het voor de rental dan zou ik gaan voor de 800.
Topic: Limiter / begrenzer omzeilen (23-4-2006 17:07:00)

cyberdj schreef:

Betere optie zou zijn als de eigenaar een betere limiter aanschaft die niet staat te "ploppen" als het volume aan de harde kant is ......

Nu moet er om een beetje geluid uit te krijgen telkens "in het rood" worden gedraaid (mengpaneel). Mijn huiskamerinstallatie gaat - bij wijze van spreken - harder dan de installatie in de betreffende gelegenheid.
Je geeft zelf al aan waarom het geluid staat te ploppen, Je overstuurd je mixer door in het rood te gaan draaien, daardoor komt het geluid al vervormd bij de limiter aan. Wat doet die limiter die ziet: "hee, een dik signaal plat trappen die zooi" Dus je limiter gaat de grote sinus nog een beetje kleiner lopen maken met als gevolg dat een soort "blokgolf" ontstaat door de afplatting van de sinus. (Een limiter op een dj zetten vindt ik zoizo geen goed idee, aangezien zoals je al aangeeft deze dik in het rood gaat draaien, daardoor moet de limiter zo hard werken dat die meer energy maakt, je veranderd een sinus namelijk in een soort van blokgolf die daarna naar de amps gaan. Die amps zien geen zuivere sinus vorm maar een afgeplat ding en zullen het ook zo uitsturen. Oplossing hang er een mengtafeltje tussen zeg tegen de dj tot hier en niet harder als jij zuiver blijft uitsturen kan ik de set harder zetten).

Een soort ploppen is ook waar te nemen als je een djm 600 helemaal in het rood jaagt. Maar ploppen is ook waar te nemen als je, je speakers te zwaar gaat belasten. En aangezien je een pad hebt wat je signaal niet ten goede komt, krijg je dit effect. Nu weten we niet om wat voor limiter het gaat en hoeveel deze limit. Zoals ik het nu denk zit deze limiter er eerder tussen om de set te beschermen tegen hard harder hardtst dj's dan echt voor de geluidslimiet.

Want ik weet zeker als jij netjes in het groen blijft zitten, dat het dan zuiver is. Maar wel wat zachter. zodra jij gaat oversturen gaat het mis.
Topic: Zoemende geluid bij actieve subwoofer! (22-4-2006 14:59:00)
Volgens de geruchten was wytec faliet, maar hun website is nog steeds online, zal dus wel weer een van die 1001 wild wild soundworld roddels wezen.
Topic: Zoemende geluid bij actieve subwoofer! (21-4-2006 14:02:00)
Staat je woofer niet op een andere (stroom)groep dan je andere amps?
Topic: Is er in NL of BE een plaats waar je Eminence kan LATEN re-conen ? (5-4-2006 01:12:00)
Zoals KVM al aangeeft hou het binnen eigen landsgrenzen. Kijk eens rond in de buurt bij de lokale (serieuze) verhuur/verkoop bedrijven. Deze hebben vaak een TD die ook wel iemand in dienst hebben die ook kan recone. Of vraag wat rond bij je contacten die hebt of niemand kan recone, als vriendendienst of tegen vergoeding. En als dit alles niet werkt, type hier in de zoekfunctie maar eens reconen in en er zullen zeker meer dan 1 tuturials verschijnen.
Topic: Musik Messe 2006 (29-3-2006 23:54:00)
En zo als hem zijn er nog veel meer in opleiding helaas, die er gewoon helemaal niks voor overhebben en je raar aan staan te kijken wanneer je ze vraagt om buiten de schooltijden een klusje te doen (voor stage of school).

Heb vandaag ook bij de intakes gezeten van sound&vision rocmb Tilburg en het niveau bij de opdracht(en die stelt al geen niks voor)was aardig laag. (niks op tegen iedereen moet het leren) maar een hoop jongens tobben met(wel hele)simpele dingen.

Maarja als we hier over gaan uitweide dan gaat dit hele topic nergen meer over, over opleidingen is al een topic

En helaas door een blunder van de school gaan wij dit jaar niet naar de messe en dat is iets waar ik (behoorlijk) van baal. Aangezien ons eigenlijk vanaf begin dit schooljaar is voorgehouden dat we zouden gaan en pas de laatse 3 weken is gebleken dat er geen donder was geregeld. Toen heb ik dus ook nog wat rondgevraagd/gebeld maar ja alle "messe ploegjes (lees bedrijven en mensen die naar de messe gaan)" waren al gemaakt dus voor mij dit jaar geen messe. sad :(

Dus wees blij als je er naar toe kan!
Topic: Ev speakers (13-2-2006 18:25:00)
Tja zoals je zelf al aangeeft is het een dubbele 18" sub kast. De x-sub heeft een trapezium vormig frontje maar daar is al het byzonderen aan deze sub wel mee verteld. Als je een beetje goed ontwerp neemt van een dubbele 18" met redelijke tot goeie speakers kom je echt in de buurt (als je alles goed doet) van een pro merk zoals de X-sub.

even off topic maar welke sound-vision doe je(waar)?
Topic: geluidset huren (7-2-2006 23:16:00)
Idd zoals DJ Bastisito al aangeeft is het gewoon het beste om bij klusjes wanneer je een gast dj krijgt (maak niet uit grote of kleine naam), zet er altijd (als je het materiaal hebt en als het kan bij huren) een klein PA tafeltje tussen. Laat daar je main dj mixer uit op binnen komen zet daar dan een compressor op de 2 kanalen, en voor de booth (monitors) hetzelfde verhaal laat het terug komen (indien mogelijk ook met compressor)route hem daarna of over de auxen of op groepen naar de mon amps. op je PA tafeltje zodat je de hele avond de controle hebt over zowel je main geluid als je booth (monitor) mix. Neem wel 2 DI's mee want monitor uitgangen zijn vaak A symetrisch (zelfs op de dure mixers). Dit hoef niet bij korte afstanden maar het is wel wijs om ze bij te hebben voor het geval dat. Zo heb jij de boel onder controlle blijft het geluid goed, en kan de dj doen en laten wat hij wil. Loopt het de spuigaten uit met het gainen van de dj dan loop je naar hem toe en vraag je vriendelijk of hij wat minder kan. En ga niet gelijk monitors eruit trekken want anders denkt zo'n dj ook dikke lul 3 bier en gaat hij lekker verder met zijn "ego" draaien.
Topic: geluidset huren (2-2-2006 19:14:00)
wet van Ohm; R= I/U

1/8 + 1/8 + 1/8 + 1/8 = 0.5 dan 1/05=2 Ohm Wat jij zegt klopt ook 8,Ohm bij 1 kast 4,Ohm bij 2 kasten 2.66 Ohm bij 3 kasten 2 Ohm bij 4 kasten (van 8 Ohm). Maar heel veel mensen denken inderdaad dat 3 het is. maar 4 kan ook wink ;)

en de sb218 is gewoon intern paralel geschakeld dus 4 Ohm per kast. Dat weet ik omdat ik al een aantal keer met die kast heb gewerkt. spec sheet download voor de ongelovige.
Topic: geluidset huren (2-2-2006 16:03:00)
Ik kwam op AED aangezien ze daar zowel L'acoustics sb218's hebben als C318 en de genoemde amps. Maar wat jij noemt is waar, waarschijnlijk zal een kleiner bedrijf het zo bedacht hebben en daar inhuren.
Topic: geluidset huren (2-2-2006 15:45:00)

GoeieGast schreef:

De C318 toppen zijn drie-weg.
Dat wil zeggen, dat er drie verschillende speakers in zitten, voor de verschillende toonhoogtes. (laag, mid en hoog)
Die worden allemaal apart aangestuurd, dat wil zeggen je gebruikt 3 versterkerkantjes.
Op 1 versterker, kun je per kant 3 speakers aansluiten, dat komt door de impendantie van de speakers.
3 versterker kantje op 1 amp? volgens hebben die amps nog altijd maar 2 kantjes. Als je het hebt over actief aansturen (een amp voor elk speaker hi, mid, low heb je gelijk. Dan kom je eigenlijk op een standaard rackje uit. Alleen de C318's waar ik mee gewerkt heb zat een mooi filter in en dus maar 1 ampje erop. En je kan max 4 speakers per kantje aansluiten. Aangezien de speaker 8 ohm is. 4 speakers maakt 2 ohm ;). Het 2e punt is dan is dat slim voor de carnaval en het geluid wat je wilt halen.
De SB218's hebben twee verschillende speakers. Dus, heb je twee versterkantjes nodig.
Nou nee de L'acoustics SB218 zitten gewoon 2 dezelfde woofers in (ik ben wel benieuwd waar je het vandaan hebt dat er 2 soorten in zitten). en dus voldoet 1 versterker kant voor 2 subs per kantje (2 ohm)

Wat je dus nodig zal hebben is:

6 x sb218 = 2 ampjes ( 4 kantjes 4*2=8 dus 2 subs op 1 kantje bij amp 1, 2e amp 1 op 1 (1 sub op 1 kantje bij de )of een spare kantje houden )
6x C318 = 2 ampjes ( 4 kantjes 4*2=8 dus op 1 ampje 2 kasten per kantje en op het andere ampje 1 op 1 of een spare kantje houden).
Daar komt dan nog een processor bij voor het crossen van top naar sub.

JeroenVDV schreef:

Ik snap sowieso niet hoe een (professionele) verhuurder met zo'n underpowered set aan durft te komen. Ten eerste is daarmee het risico veel groter dat de set de clip in gejaagd wordt door de huurder, om toch flink geluid eruit te kunnen halen. Ten tweede gaat je reputatie eraan als de set gewoon niet zo klinkt als'ie hoort te klinken.

Ik vind het allemaal maar een beetje raar gaan bij die verhuurder...
Je moest eens weten hoevaak er grote underpowerd sets voobij komen. Dit is op risico van de verhuurder, maar als onervaren huurder krijg je het op je bord helaas. En dat het niet klinkt zoals hoort zal de verhuurder nu een worst wezen omdat het voor carnaval is. En veel boxen is ook veel extra dB's ook al staat er een mindere amp achter.

Om welk bedrijf gaat het eigenlijk (AED)??

m.v.g

misterBoem
Topic: geluidset huren (30-1-2006 22:15:00)
Heeft dat bedrijf toevallig geen contacten met AED (of is het AED). Om wat voor wagen gaat het een traditionele carnavals wagen (met poppen enz) of een zuip/herrie kar (vaak simpel met zatte jongeren erop). in het eerste geval kan je alles wel vergeten want dat is mits je een ruim ontworpen wagen hebt, veel te groot. de C318 is een behoorlijke topkast (50/60cm dieo 50/60cm breed en 1,20 hoog ongeveer) en sb218s zijn ook geen kleine kasten. sb218's gaan wel heel diep. maar zijn echte subs. (de sb218 wordt ook op grote feesten (o.a. een sensation) toegepast.

Aan amps heb je idd te weinig, dj setje is wel oke. en ja met die 16 kw komt wel in de buurt. Alleen voor 1800 euro over 4 dagen zou ik tog nog even verder kijken want het is maar carnaval en dan heb je geen L'acoustics nodig enzo (het is wel leuk natuurlijk razz :p )

Als ik jou was zou ik nog wat kleinere plaatselijke verhuurders mailen ;)
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (18-1-2006 20:05:00)
Tja die mensen hou je niet buiten natuurlijk. Het is al heel duidelijk dat je als drive in niet naar de theaterbeurs moet gaan, als ze dan toch gaan moeten ze dat zelf weten. Maar bij alle stands wilde de mensene echt wel iets vertellen ook aan mensen die er weinig verstand van hebben had ik het idee. Mischien dat dat vandaag de laatste dag wat minder was. En tja het idee van idereen met een KVK binnen laten lijkt me ook geen goed idee. Wat als vaste technicus bent bij een theater of bedrijf in de licht/geluid/visual bizz, dan sta je daar aan de deur. Zoals het dit jaar was, was het wel goed het was echt niet zo druk en met die drive in gastjes/gasten vondt ik het zelf meevallen. Ze zullen er vast zijn. maar ik denk eerder om ervaring op te doen/ een kijkje te nemen in een andere tak van de bizz.
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (16-1-2006 19:06:00)
Vandaag ook geweest, en inderdaad een aantal leuke dingen gezien hier nog even 2 pics (de rest komt nog wel denk ik)

onder het mom van turbo wit geeft je pit, hier turbo TDXen wit

De "wereld primeur"

Voor de rest leuke beurs veel studenten van diversen scholen (en die kregen geen shirt angry razz :p ).
Nu maar even wachten tot eind maart begin april voor de messe te Frankfurt (als dat doorgaat voor mij)
Topic: Vakbeurs Theatertechniek - Ahoy Rotterdam (13-1-2006 00:12:00)
Op maandag ben ik ook van de partij op deze beurs. Eens kijken of er nog wat leuke nieuwe dingetjes zijn. Ook even kijken bij Klark naar die "buget serie" EQ's en even bij midas kijken en hoe het zit met de nieuwe DL serie(o.a DL4 de digitale versie van de XL4). (als ze het bij hebben)
Topic: Wie zou dat harpje nou vast draaien ?? (25-12-2005 14:10:00)
Bij de foto van de justin timberlake en crissy truss schenen er wat takel punten niet helemaal 100% goed te zijn in het plafond en die hebben het na het hijsen van het zaakje nog even gehangen, maar toen ging het mis. Was al vaker voor gekomen in die hal scheen (alleen dan niet zo erg).

Op roadie.net kan je meer van dit soort foto's bekijken ook gear foto's en best bizarre test setups zoals, 60 JBL vertec 4889 in een cirkel voor een satelite test.
Het is een leuke site wel engelstalig even aanmelden en je kan foto's kijken.