Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van MisterBoem

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 111 bijdrage(n) van MisterBoem (Pagina: 2 van 6)

Topic: Een line array bouwen. (18-7-2006 00:40:00)

Stefan schreef:

.... Tot een stuk of 4 elementen moet het geheel zonder al te lompe processing nog wel aan te horen zijn, bij grotere lines ontkom je daar gewoon niet aan.
Wat jij hier dus zegt is, 4 kasten moeten van zichzelf zonder veel poes pas op de processor goed kunnen klinken. Na 4 kasten is je array schijnbaar helemaal *** (zelf in te vullen naar wens) en heb je wel een hoop poes pas nodig. Blijkbaar snap jij het hele array gebeuren nog niet helemaal (ik ook niet hoor ik weet wel wat maar nog lang niet alles). Bij de meeste Array's heeft 1 kast een bepaalde afstraling. vaak is deze klein in de hoogte (bijv 4 graden) en breed 90 of 120 graden. Die smalle afstraling is nodig om de array goed te kunnen richten (anders kan je net zo goed een stack maken van normale kasten). Door elk kastje te richten kan je bepaalde dingen aanstralen en bepaalde dingen niet, hoe je dat doet is dmv hoeken. Zo kan je bijv in een Arena wel de tribune pakken (onderste ring) de gracht overslaan en dan weer op het veld verder gaan. Zo richt je geluid goed en ga je overlast en kan je nare reflecties op oppervlakken tegen gaan.

Je laad dus ook maar 1 preset voor je hele array daar zit dan alles in EQ, Delay enz (net als bij normale kasten). Je lust je kasten door (1 op 1, 1 op 2, 1 op 3, of 1 op 4)Door dat je kasten gelijk zijn klinkt het overal hetzelfde. Alleen het volume verschilt door de afstanden die het geluid moet afleggen. Nu denk je waarschijnlijk ja en op de vloer dan vlak voor het podium. Daar kan je een kast recht op richten (in het geval van grote array's niet leuk voor het publiek). Daar hebben veel merken dan weer een kastje voor als downfill. en voor de uiteidelijke gatenvullers gebruik je infill. Daarvoor kan je gewoone kasten gebruiken maar ook array kasten (2 of meer)
Topic: 3x Geluidsoverlast = 3x installatie weg :S (18-7-2006 00:22:00)
Lijkt me overdreven. Zover ik weet komt oom agent aan de deur en vragen ze netjes of het zachter kan. Een 2e keer is vaak ook nog vragen (en zeggen anders nemen we maatregelen). De 3e keer is vaak jammer dan. Maar om nou heel de set af te breken vaak hebben ze daar geen ruimte voor. Wel heb ik van een maat van mij gehoor dat hij een amp kon gaan ophalen op het bureau nadat hij het verhuurt had. Maar het lijkt mij sterkt dat oom agent met ampracken gaat sjouwen (als ze al weten wat het is hoe het eruit ziet en hoe het werkt). Het lijkt mij in dit verhaal ook sterk dat het om een PA Groot of klein maakt nu even niet uit). Lijkt me eerder een leuke huis instalatie waarvoor ze 2x zijn komen waarschuwen en daarna hebben ze de stereo waarschijnlijk meegenomen en mogen de mensen hem de volgende dag op komen halen. Waarschijnlijk heb hebben de mensen ook bijgedragen aan het verwijderen (lees brutaal/grof taalgebruik).

Mja voor dat ik meer ga zeggen wil ik eerst wel meer weten over hoe het precies zit.
Topic: Een line array bouwen. (18-7-2006 00:01:00)
Dat doen de grote merken wel ja zo kan je maximaal 16x V-dosc onderelkaar hangen (daarna is het niet meer veilig). Dat hebben ze natuurlijk goed getest met veel proeven. Waarschijnlijk heeft Ivo net als de rest (als je een uitzondering ben mail me dan) geen geldboom in de tuin staan en wordt het bouwen van bijvoorbeeld 2x 20 kasten een hele dure bedoeling. Maar zoals Contour al aangeeft met goed rekenwerk (en mischien een computer simulatie maar dat kost ook wel aardig geld volgens mij) kom je een heel eind. Naast dat een array goed moet klinken en de meeste array geluids problemen zijn opgelost vindt ik een goed rigging systeem tog wel heel belangrijk. En dan is een goed berekend en doordact systeem wel gewenst, want je hangt wel een gewicht (een meestal niet gering) boven de grond en vaak ook boven publiek (delay's). Dan heb ik ook liever wat minder kasten onder elkaar hangen dan 23 omdat dat er heel indrukwekkend uitziet. (Met 23 kasten per kant doe toch wel een behoorlijke ruimte, een hoog aantal heb je nodig om je spreiding te behalen).

dus goed berekend en dan liever minder kasten en een minder indrukwekkend gezicht dan veel kasten een een gevaar voor publiek.
Topic: Geluidsset 1500 man (17-7-2006 23:31:00)
Tja die echo zal je tog wel blijven houden in de arena. Ook hing dit keer het sus doek niet in het dak (iets wat bij toppers wel het geval was). Wel hingen de geluids dempende platen er (zelfde waarmee de Heineken Music Hall is behangen). Verder had je een compleet lege 2e ring, een dak, grachten & vrachtwagen docks waar geluid zich lekker in voortplanten. Het V-dosc stond zeker niet gericht op deze plekken. Ook de huis instalatie is natuurlijk uitgebleven, waardoor zoveel mogelijk reflectie is proberen tegen te gaan. Natuurlijk blijf je het altijd wel een beetje horen. Maar volgens meeste mensen was het geluid verbeterd (heeft die 1,4 miljoen toch nut gehad, al zit het meeste van het geld in het martin array.). En daarbij is het een dance feest het geluid staat aardig aan waardoor reflecties veel minder overkomen (het bron geluid is veel harder). Daarbij vondt ik het in de Veltins Arena in Duitsland veel erger kwa reflecties, de man die de foh op main deed zei ook tegen mij dat je donders goed moest weten waar je mee bezig was in die arena, anders klink het nergens na. Hij kon het weten aangezien hij er vaker is geweest met o.a opera's.

En over de subs, dat waren dus labsubs kunnen lekker blazen, maar het mist toch echt goeie diepgang en de strakheid. Als je bij black bent geweest had je het verschil tussen de 2 kunnen horen (mits je goed stond) aangezien bij de dreamcatcher stage (podium aan de lange zijde) 32 sb218's lagen voor de 2e PA voor de rob G en rockband act. Maar dan nog was het nog geen eerlijke vergelijking geweest.

Hier nog even wat foto's
De extra pa set voor de live act van Rob G
foto van labs
en dan nog sensation Duitsland

Meer over duitsland zal in het productie forum komen
Topic: Waar vind ik meer van het merk FAME (6-7-2006 00:52:00)
Fane zit tegenwoordig ook in Funktion One niet te vergeten.
Topic: Crossover Hz Help !!!! (1-7-2006 15:51:00)
Mischien is de meest simpele oplossing nog wel de zoekfunctie gebruiken. Voordat er weer 101 topics worden aangemaakt met basis vragen die al lang en breed zijn behandeld hier op het forum. En dan in de juiste topics een eventuele vraag te stellen.

Maar voor de rest moet dit (crosssover Hz)(basis) nou wel duidelijk zijn voor de ts.
Topic: Geluidsset 1500 man (23-6-2006 21:28:00)
Op sensation (8 clusters in het midden gevlogen met diverse configuraties) wordt er wel degelijk gebruik gemaakt van stereo! Zoals al aangegeven is het zeer lastig om er een goed stereo verhaaltje van te maken daarom is het gewoon L R L R enz.

Volgende week gaan we weer bouwen voor sensatie als ik er ook naar toe moet zal ik wel een paar foto's maken ;)
Topic: nieuwe merken op new line (11-6-2006 22:11:00)
kijk ook eens wanneer dat is gepost wink ;) Dat is ondertussen ook al 3 jaar terug.
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (18-5-2006 22:27:00)
waarschijnlijk gewoon de eerste week van september, met een groot feest
Topic: Draaien in kerk oppervlakte 350 m2 en heel hoog. (14-5-2006 12:52:00)
Ook nog leuk om te weten is dat door kerken het fenomeen line array eigenlijk is bedacht. In zo'n beetje elke kerk hangen van die langwerpige luidspreker zuiltjes aan de pilaren die richting publiek gericht staan. Waarom? In deze zuiltjes zitten een aantal speakertjes onder elkaar gemonteerd waardoor je, een mooie rechte afstraling krijgt naar het publiek toe (nee geen singelsorce maar het wordt wel bijna een vlakke lijn). Dit is gedaan om boven genoemde redenen om de galm tegen te gaan (boxen op het publiek gericht, publiek absobeert, weinig weerkaatsing rondom). Dus de adviezen die hier gegeven zijn zijn dus bruikbaar. Adviezen als tegels leggen, doeken hangen, is altijd maar de vraag of de kerk en de organisator daar zo blij mee is. Het is niet mogelijk om disco te draaien over de instalatie in kerken (meestal) aangezien deze bedoeld zijn voor spraak. Mijn idee is dan ook statieven met een topje erop en deze zo'n 20 graden naar beneden te richten. Subjes zijn moeilijk richtbaar (alleen bij een hele hoop subs is dat mogelijk en dan hebben we het over 20 of meer, n.v.t. dus) Subs gewoon logisch plaatsen (L-C-R mischien) dat ligt puur aan jouw en de afmetingen van de kerk). Ook nog een klein leuk weetje, je kan altijd dmv tellen uitrekenen hoevel meter (km) je geluid heeft afgelegd in een kerk. blijf gewoon tellen zolang je de galm hoort en deel dit dan door 3 (geluid reist ongeveer met 300/330m de seconde 3 tellen is dan (bijna) 1 km dus heb je 6 sec heeft je geluid al 2 km afgelegd. (nutteloos nu maar leuk om te weten)
Topic: SUB 12 INCH (11-5-2006 22:54:00)
Zo te lezen heeft hij 2x 12" woofers liggen, mischien een idee om winisd te gaan gebruiken (als je alle gegevens hebt van de woofer in kwestie). Waar je dat programma kan downloaden en hoe het werkt staat hier op het forum al besproken.
Topic: SUB 12 INCH (11-5-2006 00:35:00)
Ivo van dit forum heeft ooit de minisub gemaakt. Met 1x 12" caire woofer (zelfde als in de punisher). Moet je maar eens contact met hem opnemen daarover.
Topic: Slechtste ervaring (7-5-2006 18:58:00)
Daarom altijd even naar de heren toe gaan, vragen of ze zachter willen omdat het nu nergens naar klinkt in de zaal. Meestal willen ze dat wel, zo niet dan zet je de monitors gewoon even stil. Mja gelukkig komt er snel beterschap, want de djm 800 is nouwelijks overstuurbaar. (maar let op er zijn natuurlijk weer dj's bij die het voorelkaar gaan krijgen)

En tja die platen tassen voor de monitors, bij ons liggen de monitors of op eens subje, of op een kistje (hebben de meeste dj's ook liever). Zorg dat er een stolp/getipte kist/tafel achter staat waar ze hun tassen op kwijt kunnen. Monitors op de grond leggen doen we alleen maar in kleine area's, en op de grote podia voor de mc's
Topic: Slechtste ervaring (7-5-2006 17:32:00)
Het gekraak waar ik het over had is het gekraak afkomstig uit de djm600, zelden tot nooit staat er een comrpressor tot limiter op de dj en dj monitor. (limiters alleen als de gemeente komt meten en zegt tot hier en niet harder dan is het zelfs verplicht een limiter er op te zetten (dit dan wel op de masters out))
Topic: Slechtste ervaring (7-5-2006 17:24:00)

gotmore schreef:

Hier dan een kleine tip van Mark:
Als je gigs doet met angerfist ed heb je vast ook wel het budget om fatsoenlijke actiefe monitors te kopen, die ook vast wel een goeie limiter hebben..
Wij bij stagepro gebruiken de 115fm van L'acoustics als monitor (samen met een mtd118 sub eronder) 1 subje en 2 monitors er op per kant, dit alles wordt aangestuurd door een mooi amp rackje alles is actief aangestuurd bij ons nergens zit een filter in. Het buget voor actiefe monitors is er wel, maar dit heeft zich bewezen, en werkt eenmaal gewoon goed. En limiters op een dj set, liever niet.
Topic: Slechtste ervaring (7-5-2006 14:47:00)
Bij ons is het altijd zeer simpel met o.a Angerfist, maar ook andere Dj's van die muziekstijl (en niet alleen hardcore want in alle stijlen zijn ze erg), Je gaat er 1x naartoe en vraagt vriendelijk of ze wat zachter willen uitsturen omdat het in de hal nergens meer naar klinkt, 2e keer ga je er naar toe tikje op de schouders wijzend naar het led veldje (ze weten dan dondersgoed wat je bedoeld). En als ze dan nog niet luisteren dan zet je gewoon even de monitors uit. Ik vraag me eigen af waar al die top dj's altijd mee bezig zijn want als je de monitors tijdens hun sets hoort brullen ik loop altijd er voor weg als ze zo hard staan. (het leuke is wel dat de monitors bij oversturing van de ingangs gain van de djm 600, gaan kraken en tikken. Waarna meneer de DJ echt wel zachter gaat draaien). Gelukkig heeft pioneer wel nagedacht bij het maken van de djm800 dat ding is bijna niet te oversturen.

Een stukje tape naast het led veldje plakken met een pijl erop (wijzend naar het max uitstuurbaren)helpt ook wel (zien ze gelijk ow hier en niet verder).

Nog een kleine tip (ter behoud van monitors) Laat je monitors binnen komen op je FOH tafel en stuur het daarna weg. Weet je zeker dat de dj's niet de macht hebben de DJ monitors op te blazen. (Nou moet je truble shooter wel in de gaten houden of het niet te hard gaat want kappot is het zo).
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (7-5-2006 02:15:00)
aanhangwagens boven de 750 kg, moeten verplicht een eigen kenteken hebben, alles wat daar onderzit (en een enkele as heeft) niet, deze moeten het wit kenteken hebben, wat dan hetzelfde is als de auto.
Topic: Slechtste ervaring (5-5-2006 14:46:00)

Malle Pietje schreef:

Ben ik met je eens, maar een beetje beveiliger ziet aan iemands opgefokte gezicht toch wel dat er iets niet klopt?
Maar goed, blij dat het met een sisser is afgelopen, dat is het belangrijkste.
Soms kun je inderdaad niet alles voorkomen.
Zeker nog nooit op een hardcore/speedcore/terror feest geweest. Daar lopen op een gegeven moment alleen maar opgefokte figuren rond, als de beveliging daar iedereen met een opgefokt gezicht of die argressie uitstraalt naar buiten zou moeten gooien, is het snel leeg. (op een paar na da)
Topic: Slechtste ervaring (4-5-2006 15:14:00)
ach ja lopen altijd rare figuren rond,
Waar ik best wel een hekel aan heb is te drukke podia, allemaal mensen die op het podium staan die daar helemaal niet hoeven te wezen, en mij normaal werken onmogelijk maken. Af en toe snap ik niet waarom zoveel mensen polsbandjes krijgen. Meestal vraag ik netjes of de mensen van het podium af willen gaan, aangezien er in geval van truble snel ingegrepen moet worden, mja helaas luistert niet iedereen even goed. En opeens houdt het voor mij ook op.

En het erge van dat soort mensen on stage hebben is ook nog dat ze totaal geen rekening houden met eventuele pyro techniek, zo heb ik al een paar keer mensen bijna in de vlammen zien verdwijnen, het was de de pyrotechnicus zo goed opletten, dus naast dat het irritant is, is het ook nog eens levens gevaarlijk (want onderschat dat podium vuurwerk en vuur niet).
Topic: wat moet er allemaal in mijn versterker rack (3-5-2006 20:55:00)
Het enige waar de topic starter om vraagt is dit:

djbram schreef:

Wat moet er nu allemaal in het versterker rack

Ik heb 2 versterker ( 1 voor de toppen en 1 voor de bassen )

Nu heb ik hier een AD-crossover tussen + aansluitpaneeltje

Maar wat heb ik nu nog meer nodig?

Ik heb gehoord van een apparaatje waarme je je speakers harden kunt laten klinken zonder dat ze meer versterker vermogen vragen ( of vergis ik me )

Misschien zo iets als de Behringer EX-3200 en miss ik nu nog iets?

al vast bedankt!
Volgens mij wil hij alleen info over een amp rack en niet over fx/insert racken.