Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van OmErta

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van OmErta (Pagina: 4 van 10)

Topic: Filterz oordoppen (5-1-2006 11:58:00)
bij de eerste "hier"(folder1.jpg) staat onderaan bij opties: met koordje bij de acrylaatmodellen, wat handig is bij het regelmatig in- en uitnemen.

mvg Alex
Topic: Windmachine (4-1-2006 17:16:00)
Op oudejaarsavond heb ik in een zaal 2 grote ventilators zien hangen in de truss. Ga even navraag doen bij het bedrijf dat die avond voor de apparatuur instond welke dit waren. Ik laat hier nog weten welke dit waren.

mvg Alex
Topic: Windmachine (4-1-2006 14:07:00)
wat ik eigenlijk bedoelde is dat ik me afvraag waarom je een topic uit 2003 aanvult?

mvg Alex
Topic: Windmachine (4-1-2006 12:54:00)
In 2003 bestond deze nog niet?
Topic: XONE: 3D !!! (30-12-2005 15:04:00)
Is er al meer nieuws over deze mixer. Datum wanneer hij voor het eerst in Nederland is of in Dré zijn handen (of beide samen natuurlijk wink ;) ). Ziet er mij toch een veelbelovend apparaat uit dus ben wel benieuwd.

mvg Alex
Topic: 'steigerpijp-rigging' (28-12-2005 18:18:00)
En je denkt dat steiger-materiaal nog niet getest is ofzo? Mijn advies: laat steigerbouw over aan mensen die ervoor gestudeerd hebben en ervoor gediplomeerd zijn. Als ze steigerbuizen willen neergooien als decoratie: laat ze dat doen. Belichting enz hoort misschien ook bij de decoratie maar hoeft daarom niet aan decoratie te hangen!! Kleed de dj-boot ofzo aan met steigerbuizen maar hang uw lichten op zoals het hoort, niet zoals je denkt dat het ook wel zal gaan. En daarbij, truss staat toch niet mis bij een thema ivm steigers?

mvg Alex
Topic: Profielinhoud verplichten? (23-12-2005 13:18:00)
Zou je natuurlijk beter vragen aan die mensen die het niet willen vrijgeven, ik kan er gewoon begrip voor opbrengen en vind het beter dat je kan kiezen om het al dan niet in te vullen.
Omdat ze bang zijn dat iemand hun gegevens zou misbruiken. Die angst kan oa veroorzaakt worden omdat ze nog niet vertrouwd zijn met het internet.
Gewoon uit eigenwijsheid: "ze moeten dat niet weten", dat zijn dan die mensen die als het verplicht is gewoon fictieve gegevens opgeven.
Kan natuurlijk zijn dat ze in het verleden al eens slechte ervaring gehad hebben bij het weggeven van informatie.
Zijn enkele "redenen" die voor sommigen wel zullen gelden. Zijn misschien niet zo'n goede redenen maar worden zeker wel gebruikt.
Hoofdreden om de keuze bij de gebruiker te laten: komt bij de registratie vriendelijker over.
En ook niet onbelangrijk: Als je de keuze open laat mag je er vrij zeker van zijn dat als er gegevens ingevult zijn, deze ook juist zijn. Mocht je het verplichten dan krijg je situaties waarbij je denkt dat je weet met wie je te maken hebt terwijl die gegevens misschien totaal niet kloppen. Persoonlijk heb ik liever dat ik niet weet met wie ik te maken heb dan dat ik denk dat ik het weet ...
Maar als Dré zou beslissen het verplicht te maken: geen probleem hoor, mijn gegevens zijn ingevuld.

grtz Alex

[edit]Waarom heeft Dré het toen hij het Forum schreef niet verplicht gemaakt? Zal vast wel een reden gehad hebben, zou me verbazen mocht hij er gewoon niet over nagedacht hebben. Wat de reden ook was: veel kans dat die reden nu nog geldig is.
Topic: Profielinhoud verplichten? (22-12-2005 20:09:00)
Voor tweedehands-forum kan ik het inderdaad zeer goed begrijpen. Maar ik zie niet in waarom het nodig is gegevens te hebben op het gewone forum. Je kan toch perfect iemand helpen zonder dat je daarom zijn naam, adres, ... moet weten.
Tot slot: ik heb niet echt een probleem met het vrijgeven van mijn gegevens hoor maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die het liever niet vrijgeven om wat voor reden dan ook.

mvg Alex

[edit]wat groovelover zegt: beter geen gegevens dan verkeerde lijkt me? (subtiel verschil)
Topic: Het Punisher baskast topic (22-12-2005 19:45:00)
hij maakt de punisher op zijn kamer lijkt me dan ook dat dit gewoon zijn boxen zijn voor op zijn kamer.
Topic: Profielinhoud verplichten? (22-12-2005 19:36:00)

yoghurt schreef:

met oog op de steeds groter wordende individualiteit.
U bedoelt waarschijnlijk met oog op de steeds kleiner wordende privacy?
Topic: Profielinhoud verplichten? (22-12-2005 19:25:00)
klinkt niet goed. Als iemand er voor kiest zijn persoonlijke gegevens niet "openbaar" te maken dan moet dit mogelijk zijn. Wel mogelijk is bijvoorbeeld dat dré een extra controle invoerd die bij het posten in het tweedehandsforum controleert of de nodige velden niet "null" zijn. Nu kan ik echter niet in het achterliggende datamodel kijken dus weet ik niet hoe simpel het is om te doen.
Topic: Alvast prettige kerstdagen! (22-12-2005 19:01:00)
Als er iets nodig en goed is in een uitstekend geisoleerd huis is het wel ventilatie. Moet het maar even opzoeken als je niet begrijpt waarom. Nu maar weer Ontopic.

grtz Alex
Topic: Muziek rippen (18-12-2005 20:49:00)
Waar die medewerker van Fraunhofer ISS het over had is waarschijnlijk LWDRM, hoe die techniek precies werkt weet ik niet en wat ik ook niet weet is in hoevere het toegepast word. (Gaat volgens mij trouwens enkel over MP3 muziek, dus zou dan over als MP3-aangekochte muziek gaan.) Verdere info over LWDRM kun je op het WWW vinden met de hulp van google. Meer durf ik er niet over zeggen want de kans dit ik iets verkeerds zeggen is behoorlijk groot shocked 8O .

mvg Alex
Topic: Gisteren: helse tocht! (18-12-2005 10:44:00)
Momenteel is het hier (België - WVl) spiegelglad! Gisteren avond was het ook al glad vanacht dan weer niet meer en nu ... Heb net 4 kilometer gereden en 2 autos geparkeerd zien staan terwijl dit waarschijnlijk niet de bedoeling was razz :p .
Topic: Beginnen met dj (11-12-2005 18:26:00)
Heb je ook al de reviews gelezen?
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (8-12-2005 17:43:00)

spacecrap schreef:

ik ben inderdaad ook van mening dat de studentenvereniging de uitbater is!
van mening? jij zou moeten weten of het zo is of niet. Is het dus een bestaand café met dus een cafébaas of is de studentenvereniging daar de cafebaas?
Topic: Thema Duitsland (23-11-2005 17:31:00)
liedje met de tekst ein zwei saufen (spelling mogelijks anders) als ik me niet vergis is de titel "In münchen " met mogelijks nog iets erachter.
Topic: Gebrande CD slechter dan Orgineel? Dacht het niet. (23-11-2005 14:26:00)
Ok bedankt Dré voor het vinden van fouten wink ;)
Heb trouwens eens gekeken en staat ook fout in mijn cursus en ... nog even verder gekeken en staat zelf ook nog fout in het boek. Dus in die 4 vorige edities heeft niemand de moeite genomen om die fout te rapporteren? dan zal ik het maar eens doen (staan nog fouten in dusja).

grtz Alex
Topic: Gebrande CD slechter dan Orgineel? Dacht het niet. (23-11-2005 08:55:00)
Ja inderdaad die heb je ook en daarnaast heb ik nu nog niets gezegt over het verschil tussen een audio en een dat-cd iemand interesse in? Over die lightscribe: die cd zijn in wezen natuurlijk gewone cds, het cd-gedeelte is dezelfde als de niet-lightscribe cds het is maar aan de andere kant dat er nog iets extras is.

mvg Alex
Topic: Gebrande CD slechter dan Orgineel? Dacht het niet. (22-11-2005 22:12:00)
hier dan even een les(je) van mijn kant:

CD:
schijf met een diameter van 120mm, dikte van 1.2mm en gat van 15mm diameter.
Een cd word gemaakt door met een infraroodlaser met hoge energie gaatjes met een diameter van 0.8micron in een fecoate glazen masterschijf te branden. Van deze master (het origineel dus wink ;) ) wordt een vorm gemaakt, die dus bijgevolg bobbeltjes heeft waar de lasergaatjes waren. In deze vorm word polycarbonaathars gesoten om een cd te krijgen die hetzelfde patroon heeft als het origineel. Daarna word een zeer dun laagje spiegelend aluminium op het polycarbonaat aangebracht met daaroverheen een beschermende lak en ten slotte daarop een label.

CD-R:
een blanco polycarbonaatschijf van 120mm, ongeveer zoals een cd-rom maar ze bevatten een 0.6um brede groef om de laser bij het schrijven te begeleiden. De groef heeeft een sinusvormige uislag van 0.0305um met een frequentie van exact 22.05kHz om doorlopende feedback te geven, zodat de rotatiesnelheid precies kan worden bijgehouden en zo nodig kan worden aangepast. De eerste cds zagen er goudkleurig uit maar zagen er voor de rest hetzelfde uit als gewone een gewone cd-rom. De goudkleur kwam door het gebruik van goud ipv aluminium voor de spiegelende laag. Anders dan bij de gewone zilverkleurige cd-rom moet de uiteenlopende spiegeling van pits en lands op cd-r's gesimuleerd worden (zijn immers geen fysieke deukjes in). Dit word gedaan door een laag kleurstof tussen het polycarbonaat en de weerkaatsende goudlaag aan te brengen. Er zijn twee soorten kleurstof die gebruikt worden maar daar ga ik nu niet op door (zou iets te ver lijden mijn uitleg lijkt al serieus te worden.) In het begin is de verflaag doorzichtig en laat het laserlicht dus doorzodat het dus weerkaatst word door de reflecteerende laag.
Om te schrijven word de (cd-r)laser opgevoerd tot hoge energie: 8-16mW. Wanneer de straal een verfplekje raakt wordt hij warm en verbreekt een chemische binding waardoor het een donkere plek word. bij het lezen ziet de fotodetector dus een verschil tussen donker en doorzichtig wat geinterpreteerd word als pits en lands zodat gewone cd-romlezers (en audio-cd-spelers) de cd kunnen lezen.

CD-RW:
In plaats van de kleurstof cyanine of ftalocyanine (zeg ik het nu toch) word nu een legering van zilver, indium, antimonium en tellurium gebruikt voor de opnamelaag. deze legering heeft 2 toestanden kristallijn en amorf (lijkt wel chemieles) met dus 2 verschillende weerkaatsingen. Bij cd-RW stations gebruiken lasers nu 3 verschillende energieën:hoge smelt de legering veroorzaakt amorfe toestand. Middel smelt de legering maar komt weer in kristallijnen toestand. En lage energie word natuurlijk gewoon gebruitk om te lezen.

Ziezo dit weet je dan ook weer. Misschien niet helemaal ontopic maar dan weet iedereen dat toch ook weer. Mocht er vrijwilligers zijn die nog iets meer willen weten over de cd(-rom) en ook de dvd moet je maar eens roepen misschien dat ik dan nog eens mijn vingers in de knoop wil leggen. Mijn tekst is trouwens grotendeels gebaseerd op het volgende boek:
gestructureerde computerarchitectuur (vijfde editie) van Andrew S. Tanenbaum. (Pearson prentice hall)

mvg Alex

als ik fouten getypt heb zeg het gerust heb geen zin om alles nog eens te overlezen. Als er iets tekort in staat hoor ik het ook wel.