Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Sylvia

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Sylvia (Pagina: 10 van 10)

Topic: serato sl1 geluidskwaliteit (18-10-2009 12:34:00)
Je hebt gelijk. Topic verhuisd.
Topic: kan op iedere mixer een platenspeler aangesloten worden ? (17-10-2009 11:12:00)
Pak er eens een paar dj mixers en PA mixers bij en je ziet vanzelf wat de verschillen zijn. (Even nadenken over de toepassing van beide apparaten wil ook wel eens helpen.) Als DJ heb je iig geen PA mixer nodig, maar je kunt er best mee draaien.
Topic: PA-markt in België (15-10-2009 10:57:00)

Companion schreef:

Deze twee mensen hebben van mij een persoonlijk bericht gehad, maar hebben daar tot op heden niet op gereageerd.
Geen tijd voor, geen behoefte aan. Bovendien zou mijn hulp niet gratis zijn (maar ik weet niet wat daarin je bedoeling is).

Ik kan me voorstellen dat je bepaalde discussies liever achter gesloten deuren voert, maar in dat geval kun je ook beter niet kiezen voor reclame via een interactief medium zoals een forum. Anders gaat het zo lijken op alleen maar reclame.
Topic: Beginnen als DJ. (14-10-2009 17:57:00)
Ik heb het altijd erg prettig gevonden om naast een LJ te draaien. Het communiceert lekker & is vaak gezellig (plus het publiek mag daar fijn verzoekjes indienen razz :p ).
Topic: Beginnen als DJ. (14-10-2009 17:49:00)

JeroenVDV schreef:

Vind ik nogal denigrerende en grote woorden.
Waarom? Het is een mening. Fake muziekzoeken vind ik een zielige poging om gebrek aan charisma te verhullen. Bovendien snap ik niet wat er "show" aan is. Het gros van de dj's heeft de collectie achter zich staan. Een show zet je niet neer met je rug naar het publiek (of met je neus in een laptop wat dat aangaat), tenzij je het eng vindt om de massa (of de lege dansvloer) over te staren terwijl je even niks te doen hebt.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-10-2009 10:46:00)
Ik zeg niet snel nee, maar verplicht een complete playlist afdraaien doe ik niet. Overigens komen dit soort wensen altijd in het orienterende gesprek naar voren, vrijwel niet op de avond zelf.

Volgens mij heb ik in al die jaren dat ik gedraaid heb twee keer meegemaakt dat ik op de avond zelf geen kant op kon vanwege een zéér overtuigend publiek dat héél nadrukkelijk een kant op wilde waar ik niks mee kon. Het ene feest was een zaal vol Iraniers (wist ik niet van tevoren), waarbij ik een meneer een hele stapel cd's uit zijn auto heb laten halen en de tantes nummer voor nummer heb laten uitkiezen wat ze wilden horen. Op het andere feest heb ik uiteindelijk de buurman van de feestgever lekker mee laten draaien.
Topic: Beginnen als DJ. (14-10-2009 10:41:00)
Voor de show in je cd koffer bladeren!? Dat kun je toch niet serieus menen zeg. Als je het daarvan moet hebben. (En nee, het kan me echt niet rotten welke "Grote Namen" dit ook allemaal doen, want dat verandert niks aan hoe sneu het is.)
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-10-2009 09:28:00)

YourLiVe schreef:

Ik heb het ook wel eens meegemaakt dat de opdrachtgever een avondvullende playlist maakt. Tja, waarom huur je dan een dj in... maar goed, ik verdien er mijn centjes mee. Nadeel is wel dat de opdrachtgever in zo'n geval vaak nummers uitkiest die totaal niet dansbaar zijn, maar goed.
Oh ja gatverdegatver: van die lijstjes op alfabetische volgorde, die van HUN thuiscollectie. Daar draai ik me meestal wel rap onderuit door er de leukste nummers tussenuit te vissen en verder mijn gang te gaan.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-10-2009 09:25:00)

dj stoke schreef:

Die fam. onderling communiceerde niet goed met elkaar. razz :p
Dat is een bekend probleem en het werkt als DJ erg lastig als het zo moet. Ik heb ook wel eens een vijftigste verjaardag van twee bevriende heren gedraaid, waarbij de ene aangaf absoluut géén polonaise-achtige muziek te willen horen, terwijl de andere jarige met zijn gevolg iedere kans aangreep om een polonaise in te zetten.

Op die momenten probeer ik beide partijen blij te houden door sterk afwisselend te draaien, en bij gemopper stuur ik de heren gewoon samen naar de bar om het uit te vechten.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-10-2009 00:24:00)

Twinscan schreef:

Een (ervaren) dj zul je ook altijd horen zeggen dat hij voor zichzelf draait, tot het uiterste gaat en laat zien wat hij kan.
Even los van de stijl- versus allround-dj discussie en van publiek dat echt-niet-wil: volgens mij is het leukste van dj zijn dat je het dak eraf krijgt. Lukt dat de dj niet, dan is dat echt niet alleen "pech gehad" voor het publiek, maar vooral hard balen voor de dj. Voor de ervaren en ambitieuze dj tenminste...
Topic: Beginnen als DJ. (13-10-2009 23:36:00)
De keuze om meteen de set van je leven aan te schaffen of een hele leuke instapset zul je zelf moeten maken.

Laat je het budgetspul staan, neem dan gewoon lekker 2 x Denon DN-S1200 en zet er bijvoorbeeld een Vestax VMC-004FXu tussen. Blijf je ruim onder de 1500 euro en heb je een set die je tweedehands ook nog voor een aardige prijs kan doorverkopen als je ooit eens zou willen upgraden.

Staar je niet al te blind op wat er op dit moment aan peperdure apparatuur in clubs of bij mensen thuis staat. Ook met (veel) minder kun je prima voor publiek draaien als het daar zo eens van komt. Pas bij zwaar gebruik onder meer extreme omstandigheden wordt het misschien zinvol om naar wat anders te kijken.
Topic: Beginnen als DJ. (13-10-2009 22:44:00)
Gelukkig zijn er inmiddels aardig wat cd/mp3-spelers met MIDI om die overgang wat soepeltjes te laten verlopen.
Topic: Beginnen als DJ. (13-10-2009 19:32:00)

dj stoke schreef:

een beetje dj heeft 2 cd spelers staan en een meng tafel.
Nog niet eens zo héél lang geleden werd er geroepen dat een beetje dj twee draaitafels en een mixer had staan.

dj stoke schreef:

Als je hogerop wil komen zou ik me meer gaan richten op de spullen die in de meeste discotheken staan
Tegen te tijd dat het gros van de dromende dj's van nu daadwerkelijk hogerop IS, zou dat er zomaar heel anders uit kunnen zien.
Topic: Wat kosten jullie nou? (13-10-2009 17:48:00)
Ach, de O&N tarievendiscussie hebben we hier vorig jaar ook gehad. Vraag en aanbod lopen op zo'n nacht helemaal scheef, en vergeet ook niet de omzet die kroegbazen en clubeigenaren die een dj inhuren op dat moment draaien. 150-200% t.o.v. normaal tarief is volkomen normaal. Er is volgens mij geen enkele branche waar géén toeslag wordt uitgekeerd voor werken tijdens nachten, zon- en feestdagen. (En daarom vind ik volwassen en ervaren dj's die op normale nachten voor een paar tientjes gaan staan knettergek.)

Er zijn enkele forumleden die hogere tarieven tijdens Kerst, Oud & Nieuw maar ook Carnaval asociaal vinden. Prima, doen zij het tegen normaal tarief (de kroegbaas lacht zich rot). Vrijwillig draaien, of helemaal niet en zelf feest vieren is evengoed een optie. Heb ik vaak genoeg gedaan op feesten zonder winstoogmerk, waar ik het leuk vond om de muziek te verzorgen en na afloop van mijn werk gratis dronken te worden. Andere jaren liep ik financieel gruwelijk hard binnen.
Topic: Beginnen als DJ. (9-10-2009 21:32:00)
Ik denk dat het tijd wordt voor je om eens wat handleidingen door te lezen?
Topic: Wat kosten jullie nou? (9-10-2009 21:19:00)

DJefke schreef:

Professionele drive-inns ben ik nog niet veel tegengekomen. Bedrijven die zich vooral richten op drive-inn werk met meerdere shows per weekend ben ik nog niet tegen gekomen.
Toch heb je die in de regio waar ik eerder een drive-in had naast mijn reguliere baan wel degelijk. Twee ervan richtten zich op hetzelfde feesten- en partijenwerk als ik, beide hadden meerdere dj's "in dienst", die dit op hun beurt naast hun werk/studie deden. Omdat ik veel van die dj's kende, werden er nogal eens klusjes over & weer geschoven en dat was één van de redenen dat ik mijn hobby-tarief omhoog ben gaan schuiven richting hun tarieven (gemiddeld 300-600 per avond).

Show, collectie en persoonlijke capaciteiten waren aardig vergelijkbaar, ik wilde er wel wat meer mee verdienen en zij wilden niet dat ik "hun" markt naar de haaien hielp. Dat mes snijdt aan heel veel kanten. Ook andersom wel eens gehad trouwens: een bevriende dj ging ook zelfstandig aan de slag, huurde mijn apparatuur wel eens, was goed, EN dook zo'n 15-20% onder mijn prijs. Klanten weg...
Topic: freestyler hulp (8-10-2009 17:54:00)

watje schreef:

win32 wil hij iets instaleren geloof ik.
Dat schiet lekker op.
Volledige foutmelding noteren en hier op het forum neerzetten zou wellicht nog kunnen helpen.
Topic: Wat kosten jullie nou? (6-10-2009 20:16:00)
Wat de drankprijzen betreft hangt het er maar net vanaf hoe de feestgever dit heeft geregeld. Soms is alleen een welkomstdrankje gratis en betalen de gasten de rest van hun gedrink zelf, soms wordt per glas afgerekend met de feestgever, soms is de drank afgekocht voor de hele avond. En dan heb je inderdaad nog bier/fris/sterk constructies.

Neemt niet weg dat veel kleine drive in shows geen idee hebben van wat een feestgever op zo'n avond uitgeeft aan eten, drinken, personeel, zaalhuur etc. Ik ben er in den beginne ook wel eens mee op mijn muil gegaan, had ik een mevrouw goed hard laten afdingen, ga daar aan het werk, blijkt alleen de catering al het tienvoudige van mijn gage te zijn. Om nog maar te zwijgen over de steltlopers, het strijkkwartetje, barpersoneel etc. etc.
Topic: Avolites Pearl TIGER (5-10-2009 23:42:00)

dutchspiders schreef:

me account
Illustratief voor het negatieve effect van gebrek aan basiskennis op het niveau.
Jammer dat het nou toch weer zo moet. Je account is bij deze geblokkeerd.
Topic: nieuwe drivers SA-4528 kasten (4-10-2009 12:30:00)
Edit Mod: Sylvia: topic verplaatst.