Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Viero

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Viero (Pagina: 7 van 10)

Topic: Geslaagd?!?! (2-7-2008 07:12:00)

watje schreef:

OEH VIERO

ten eerste gefeliciteerd,

ten tweede wat vond je van die school? heb je ook een beetje kunnen zien wat ze op licht gebiden doen?
met vr groet martin
razz :p 1e jaar is zo'n beetje vanalles, qua licht vooral basis omtrent theaterbelichting, qua geluid de basis voor gewone geluidsversterking. In het 2e jaar wordt alles veel meer uitgediept en kan je jezelf toeleggen op wat je liefst doet (uiteraard moet je voor alles wel geslaagd zijn). Ik ben wel tevreden over de opleiding, mijn verwachtingen werden ingevuld.
Topic: Geslaagd?!?! (1-7-2008 22:38:00)
Geslaagd in het eerste jaar Podiumtechnieken aan het Rits in Brussel happy :)
Topic: Wat kosten jullie nou? (24-6-2008 12:31:00)
Bij ons is het voor klank + licht (2x T4) 250-300, afhankelijk van de gelegenheid. Voor feesten voor jongeren (bv. 18e verjaardag) zijn er dan nog een stroboscoop en Stormbird bij.
Huwelijk is vaste show, truss met 4 moving heads, 400 vast bedrag (klank, licht etc.. incl).
Als DJ gaan draaien zonder installatie is 120 voor een uur of 3-4, indien meer uren + 20/h

Als freelance technieker vraag ik momenteel 175/dag.
Topic: theaterliften (15-5-2008 18:18:00)

joepjuh7 schreef:

Die beveiliging is bij alle genie's waar ik mee gewerkt heb eraf gehaald. Als je bijvoorbeeld maar 2-3 meter de lucht in hoeft om lampjes te stellen is die beveiliging behoorlijk irritant, dan moet je elke keer alle poten vast draaien en elke keer weer los. Die outtriggers zitten er natuurlijk niet voor niets aan, die steek ik er dus altijd wel in maar draai er maar 1 of 2 'vast' om te voorkomen dat de genie gaat rijden. Kom ik boven de 3 meter word de genie compleet gestempeld en waterpas gezet, want dan is het een behoorlijke hefboom.

Rijden op hoogte doe ik nooit met een genie, dan is het toch nodig tijd voor een goede schaarlift.
Doen ze toch in genoeg theaters... Op mijn stage gezien en van alle klasgenoten gehoord...
Topic: theaterliften (12-5-2008 19:37:00)

havefun schreef:

beste,

na een lange babbeling met enkele maten over rigging kwam theaterliften op de koop.
De vraag is mij wat zijn theaterliften en wat is de reglementering derrond:d.

grtz,

lefoxy
Je hebt verschillende soorten theaterliften, volgens verschillende methoden (spindels, schaarsysteem, tandwiel-tandwielrail)... Meest frequent zie je ze bij liften die tot de hoogte van de scènevloer gaan (in het midden van de scène bijvoorbeeld) om decorstukken omhoog te brengen.
Vaak is ook de orkestbak beweegbaar en ook te gebruiken als scènelift.
Ook de trekken zijn eigenlijk een vorm van scèneliften, ze 'liften' tenslotte het licht en decor in de toneeltoren.
Reglementering persoonlijk geen idee, waarschijnlijk ook te zien van welk type je gebruikt.
Topic: Beginnersinformatie DMX en Licht (13-3-2008 22:32:00)
Ik zou je aanraden om je 24 parren aan dmx barren te hangen, een dmx strobo en dmx blinders (sunstrips) te kopen, die kan je dan vlot aansturen via een showtec showmaster 48
Topic: Frost filter (12-3-2008 22:29:00)
Ook in theater worden frost filters vaak gebruikt. Dit bv icm PC's (pebble/plano convex wink ;) ) in het front. Dit om (zoals eerder gezegd) de bundel vager te maken zodat je (hier in het front) geen harde randen hebt. In het tegenlicht gebruikt men meestal fressnels omdat die sowieso een minder scherpe rand als een PC heeft.
Topic: Versterker (2-3-2008 12:58:00)
Wat is 'het'? Je afspeelapparatuur kan je gewoon op je mixer aansluiten. Als je passieve speakers hebt moet er een versterker tussen, als je actieve hebt moet er geen versterker tussen.
Topic: doe muziek?? (20-2-2008 18:23:00)

Roeltje schreef:

TNT schreef:

jelmer schreef:

Er is ook zo'n rampzalig liedje waar ik de artiest niet van weet maar afgeaande op de tekst zal de titel iets als "chi chi wa" zijn. Ik eindigde hierdoor afgelopen sinterklaas als een soort dronken eens met z'n tong uit z'n mond en met zijn duimen omhoog...
Dj bobo - chihuahua
das echt een andere... nummer heet tsjoe tsjoe wa oid, kinderliedje...

wig waggel waggel van fred en aad is ook echt een dansje-liedje met uitleg...

en vroeger hadden we hier een speciaal dansje op Arabeat van Bingo, maar vind dat nummer nu maar eens ;p
Arabeat staat op superfeestmakers 2 :p Cd die vorig jaar uitkwam ;)
Topic: Proefdraaien (29-1-2008 18:38:00)

stompinne schreef:

viero schreef:

De buren waarschuwen dat je een tiental uurtjes je versterker zal uittesten... Zo doe ik het toch als ik thuis enkele uurtjes lawaai wil maken...
Dat zal niet gaan, daar ik hem hélemaal open wil zitten...ik heb het over buren (lees de halve straat), niet over één buur.
Ah, ok, op die manier laugh :D Ik heb het geluk dat we thuis een aparte ruimte hebben voor mijn materiaal en de 2e buren zo goed als niets meer horen van mijn 'lawaai'
Topic: Proefdraaien (29-1-2008 18:04:00)
De buren waarschuwen dat je een tiental uurtjes je versterker zal uittesten... Zo doe ik het toch als ik thuis enkele uurtjes lawaai wil maken...
Topic: Welke lichttafel ?? (12-1-2008 15:12:00)

dj sjoerd schreef:

viero schreef:

Ik heb ervaring met de MA Lightning Commander 24/6, goede ervaringen mee, simpel te programmeren. Ook gebruikt in combo met intelli's/statisch, werkte perfect.
ik ben met je eens dat het heel simpel is en voor het statische licht prima werkt. maar ik denk toch dat je voor intelligent licht wel wat te kort komt. mede omdat je maximaal 52 kanalen kan uitsturen en dat is niet zo heel veel. als je intelligent gebruikt

gr sjoerd
Moet die 52 geen 512 zijn? ik heb er allesins al meer dan 52 mee uitgestuurd wink ;) en voor de show waarvoor de TS die zou starten en de shows die ik ermee gedaan heb was die ruim voldoende (k stelde hem vooral voor omdat er niet superveel intelli wordt gebruikt en de combinatie met statisch prima werkt)

*Edit: de 52 verkeerd begrepen razz :p bij mij programmeerde het iig altijd vlotjes... ik had altijd kanalen genoeg, sommige functies zoals kleur, gobo, shutter programmeerde ik bij sommige fixtures op 1 kanaal
Topic: Welke lichttafel ?? (10-1-2008 19:20:00)
Ik heb ervaring met de MA Lightning Commander 24/6, goede ervaringen mee, simpel te programmeren. Ook gebruikt in combo met intelli's/statisch, werkte perfect.
Topic: Lichtplan (10-1-2008 10:23:00)

RNA schreef:

viero schreef:

RNA schreef:

Ik kan trouwens niks vinden over het omzetten van het oude martin protocol naar DMX (voor de robocolors), was even benieuwd naar de kosten en mogelijkheden.. is veel makkelijker anders zit ik met 3 verschillende controllers voor mn show wink ;)
2e aanbieding op de site, 2e hit op google. Hier zie je welk kastje je daarvoor nodig hebt. Kwestie van op 2ehandssites eens te zoeken..

edit:2e zoektocht op google, 3e hit...
Dan heb ik het dus over verhuur in de buurt, geen koop aan de andere kant van Nederland.
De martín site lag er net uit dus die kon ik niet bekijken, kan er nu iig is naar kijken happy :)
Ik heb je even de sites getoond zodat je kon zien wat je moest zoeken wink ;)
Topic: Lichtplan (10-1-2008 10:17:00)

RNA schreef:

Ik kan trouwens niks vinden over het omzetten van het oude martin protocol naar DMX (voor de robocolors), was even benieuwd naar de kosten en mogelijkheden.. is veel makkelijker anders zit ik met 3 verschillende controllers voor mn show wink ;)
2e aanbieding op de site, 2e hit op google. Hier zie je welk kastje je daarvoor nodig hebt. Kwestie van op 2ehandssites eens te zoeken..

edit:2e zoektocht op google, 3e hit...
Topic: Hulp gezocht bij maken van playlist voor feest (8-1-2008 13:39:00)

Stan.A schreef:

Dag,

Ik organiseer een reünie, en ik mag van de zaaleigenaar zelf de muziek verzorgen. Nou ja, mag, als ik niet zelf muziek meeneem dan staat de hele avond de radio aan.

De zaal heeft een behoorlijke geluidsinstallatie. Ik heb een laptop en een heleboel MP3-tjes. Maar ik weet niet hoe een playlist te maken die bij een geslaagde avond hoort. Is er hier iemand die me daarbij kan helpen?

Mijn klasgenoten en ik zijn 43 jaar oud. Toen we eindexamen deden was het 1983, dus er moet zeker muziek uit begin jaren tachtig tussen zitten.

Hartelijk dank voor alle hulp,

Stan
Welke muziek werd er gedraaid op bals en fuifen die tijd? Deze kan je alvast nemen. Ook kan je de playlists van jaren 80 cd's eens nakijken voor eventuele tips. Op de foute cd's van Q Music staat er zeker ook muziek die je kan gebruiken.
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-1-2008 20:23:00)

Sparky schreef:

KNIP
Ja, maar zolang Microsoft een besturingssysteem eerst op de markt brengt en daarna pas gaat debuggen blijf ik dat standpunt houden :-)
KNIP
Neem dan een mac wink ;) naar mijn ervaring al véél minder vast gelopen razz :p (mijn macbook pro nog nooit wink ;) )
[ontopic schreef:

Wij zetten shows vanaf 250 euro, dit is discobar met 1 of 2 t4's, afhankelijk van wat de klant wil, huwelijk vanaf 400 euro, dit is dan lichtbrug met 4 movingheads en spiegelbol in het midden (al positieve reacties over gehad happy :) ), verjaardagsfeestjes voor mensen die 18 worden doen we à 175, dit is dan 1 T4 + stormbird. De lage prijs vanwege het feit dat mensen voor dat soort feestjes minder willen betalen en dat met de tijd is gebleken dat als er geen 2 voorstaat we meer opdrachten binnenkrijgen wink ;) Zo ook al feestjes voor de ouders mogen doen, deze dan vanaf 250.
Topic: Showtec Showmaster 24 Audio Input (24-12-2007 21:30:00)
Ben je zeker dat dat een mic is? Als ik mijn tafel op de audio zet lukt dat alleen bij signaal via de cinch ingang...
Topic: Aanpassingen lichtapparatuur (24-12-2007 21:28:00)

joepjuh7 schreef:

[KNIP schreef:

Ik kan kiezen uit DMX-Balken of Harting balken, persoonlijk kies ik dan voor de hartingbalken (vanwege de groei kan het heel goed zijn dat er binnenkort 1 kw’ers in de cans komen te zitten vandaar Harting). Wij hebben alleen nog maar dimmers, nog geen patchracks.
Bij een bedrijf waar ik een tijd heb gewerkt waren er dmx-barren met 1kw'ers. Er zijn nog nooit problemen mee geweest, zelfs als alle 4 de parren/balk uren aan 1 stuk op 100 brandden...

[KNIP schreef:

Concrete vraag Zijn er ook goedkopere, betrouwbare boosters? Bijvoorbeeld een zelfbouwprintje die we inbouwen in een kist van The Willows of is dit erg onbetrouwbaar?

De boosters van Showtec heb ik al meerdere malen mee gewerkt, nog nooit problemen mee gehad. Zijn betrouwbaar en zeer goed qua prijs.
Topic: Showtec Showmaster 24 Audio Input (24-12-2007 13:59:00)

dj pyro schreef:

Euhm, dit is toch gewoon een RCA/cinch aansluiting.
Gewoon kabeltje van je Rec, Master2 of whatever je nog vrij hebt naar de ingang en dat moet werken.
In hoevere de audio functie van de Scanmaster goed functioneert weet ik niet.
Heb ik nog goede ervaring mee. Als je het volume een beetje goed laat binnenkomen werkt de functie naar behoren.