Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Laxap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Laxap (Pagina: 10 van 10)

Topic: Decibel schaal voor disco en bands (1-3-2006 20:23:00)
Ik heb wel eens gedraaid in Zaaldijk en daar hebben ze een rood lampje boven de bar hangen. Als die ging branden moest ik de muziek wat zachter zetten. Er hing een EAW setje en ik heb het lampe nooit zien branden. Heb het ook niet uitgeprobeerd want ik had echt het idee dat mijn trommelvliezen uit m'n oren zouden springen.

Ik had geen dB meter mee, zal die volgende keer meenemen want ben wel benieuwd bij hoeveel dB dat lampe gaat branden.
Topic: Decibel schaal voor disco en bands (1-3-2006 18:27:00)
Ik ben wel benieuwd hoeveel dB de discotheken over het algemeen aanhouden.
Topic: Decibel schaal voor disco en bands (1-3-2006 18:00:00)
Tussen de 100 en 110 is een best groot verschil. Ik dacht dat 3 dB verhoging verdubbeling van het geluid betekent (voor het menselijk gehoor dan).

Maar lijkt mij ook wel handig om zoiets te hebben. Ik zet zelf altijd de muziek zo hard dat ik vind dat het wel goed is. Maar misschien dat het dan wel te hard staat, of te zacht. Er zal vast wel een maximum zijn wat discotheken mogen produceren. Misschien dat dat als grens gebruikt kan worden. (Of net een paar db-tjes erboven happy :))

En je hebt altijd van die mensen die zeggen: "Hoe harder hoe beter". Maar die mensen die lopen denk ik ook met een gehoorapparaat rond op hun 30ste.
Topic: Het echte verschil tussen verschillende TRUSS-merken ? (28-2-2006 16:27:00)
Nou mag iemand mij toch wel eens gaan uitleggen waarom je niet 2 verschillende merken truss aan mekaar mag koppelen? Als je weet wat je doet (waar je toch vanuit mag gaan als je truss op gaat hangen) en je weet met welke gegevens je moet rekenen moet dit naar mijn idee toch geen enkel probleem zijn?

Even een voorbeeldje:
Een bouwbedrijf gaat een fabriekshal maken van stalen profielen. Sommige profielen moeten zwaarder uitgevoerd worden dan de ander omdat deze meer belast worden. Dan gaan ze toch niet alle profielen in de zwaarste uitvoering maken?

Misschien een heel raar voorbeeldje maar dat is nu iets waar ik dagelijks mee te maken heb, en dat kan ik van truss nog niet zeggen razz :p

Waar ik het wel mee eens ben is dat als je niet weet waar je mee bezig bent, en je gewoon een belastings tabel wil lezen zonder verder te willen gaan rekenen je het beste bij 1 merk truss kunt houden.

En dan heb ik misschien nog wel een rare vraag maar ik stel hem toch maar:
Waarom wordt er rekening gehouden met een veiligheidsfactor van 5?
Terwijl het gebouw waar je in staat te draaien gemaakt is met een veiligheidsvactor (maximaal) 1,6, en in het ergste geval 1,2.
Topic: CDJ-800 MK2 & CDJ-1000 MK3 (28-2-2006 05:20:00)
Als iemand zijn CDJ-800 kwijt moet mag hij (of zij) wel een mailtje deze kant op doen razz :p .
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (23-2-2006 22:15:00)
Schijnen die spotjes niet in je ogen als je aan het draaien bent?

Ziet er verder strak uit. Je kunt die ventilator ook altijd nog onder een hoek van 45 graden plaatsen. En dan een soort tunnel erachter maken naar de zijkant van je meubel.
Topic: Wat kosten jullie nou? (23-2-2006 16:47:00)
Ik heb de website bekeken maar snap nog niet helemaal hoe het werkt.

Hoe kom je aan die nummers?
Moet je die downloaden?
Krijg je een cd thuis iedere maand?
Hoeveel nummers krijg je dan voor die 50 euro?
Kun je ook zelf kiezen welke nummers je wil?
Topic: Wat kosten jullie nou? (22-2-2006 15:22:00)

Marc Ebbers schreef:

Sylvia schreef:

En dan zeg ik: niet moeilijk doen, gewoon gratis blijven hobby-bobben totdat je je zaakjes op orde hebt.
Groten deels mee eens deels niet mee eens.
Ik draai op het moment ook met gebrande cd's(deels), ik vraag daar wel geld voor alleen met het geld wat ik er voor krijg zorg ik dat mijn kosten van de huur kan betalen. Ik huur alles omdat ik gewoon nog niet genoeg feesten heb om me eigen apparatuur te kopen.
Maar die bedragen die ik vraag voor de verhuur, liggen vaak niet rond de drie tientjes.

Even iets anders,
Ik zie tegenwoordig steeds vaker dat resident dj's in discotheken steeds vaker zelf met gebranden cd's aankomen. Ik weet niet of dat alleen hier in de omgeving is of dat het landelijk is?

Ik weet niet of het landelijk is maar hier is het in de discotheken ook zo. Dieka, New York en de Leeren Lampe zijn discotheken waar ik nog nooit iemand met alleen maar orginele cd's heb zien draaien. Ik denk dat het ongeveer 50-50 is.

Maar je weet natuurlijk niet of ze zelf die cd's samenstellen uit een aantal orginele cd's.
Ook kun je tegenwoordig alle nummers wel legaal downloaden.
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (21-2-2006 22:49:00)

bassie schreef:

Ik ben heb net voor een vriend even een meubeltje getekend. Dit is zoals het ongeveer moet worden maar over dat middenste stuk ben ik niet echt tevrede. Het meubel kan niet smaller dus dat is geen oplossing, iemand ideeen??
Waarmee heb je die tekening gemaakt? AutoCAD?

Welke houtdikte heb je gebruikt? Als ik het zo lees kom ik op een houtdikte van 1.79 cm. Ik denk dat je iets niet helemaal goed hebt gedaan.

Ook is het handig om in dit stadium al te bedenken hoe je het hout wil laten zagen. Je kunt namelijk het beste die zij-panelen uit 1 plaat maken. Heb je gelijk een mooi afgewerkt aanzicht.

Maar probeer eerst je maatvoering goed te krijgen.

Misschien ook wel handig om te weten is dat tegenwoordig alle maatvoering op bouwtekeningen in milimeters gedaan worden ipv centimeters.
Topic: Wat kosten jullie nou? (20-2-2006 17:39:00)

jordiploum schreef:

Daar heb je zeer zeker gelijk in Sylvia! echter vind ik het redelijk normaal dat een 15 jarige nogal wat illigale CD'tjes heeft, echter keur ik dit niet goed. als je mijn berichtje verder door had gelezen heb ik ook gezegd dat ik in de toekomst meer Legale CD's wil gaan kopen om dit zo dan op te lossen. De situatie in dit geval is ook helemaal anders, jij draait zoals ik op kan maken uit jou bericht voor een club, en ik sta pas in de 'kinderschoenen'. Jij hebt op het begin toch ook niet zeker ALTIJD legale CD'tjes gedraaid..of wel ? Maar i.v.m. met o.a. het bovenstaande heb ik ook mijn vraag gepost wat ik zou kunnen vragen i.c.m. hetgeen ik kan bieden!
Misschien speelt het ook wel mee dat toen veel van de mensen hier op het forum zijn begonnen met plaatjes draaien je nog helemaal geen cd's kon kopieren.
Topic: Technics koptelefoon: RP-DH1200 (20-2-2006 08:24:00)
Ik vind het toch wel bijzonder dat je hem kapot krijgt. Ik heb hem ook en gebruik hem nu ook iedere dag gemiddeld 2 uur. En ik heb niet het idee dat hij ooit kapot gaat op de manier hoe ik er nu mee omga.

Je moet natuurlijk ook niet die oorschelpen een meter uit mekaar trekken als je hem van je hoofd af haalt.
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (18-2-2006 21:15:00)

djsteev schreef:

Laxap heeft me laatst aangeboden om een 3d tekening te maken met autocad. Ik heb hem daar over gemaild. Daar horen we dus nog van.
Daar zijn ze dan happy :)

Ik heb de tekening in:
AutoCAD 2000 (bouwtekening)
AutoCAD 2006 (bouwtekening)
Sketch-up 5.0 (3D model)
PDF (bouwtekening & 3D model)
JPEG (3D model)

Moet wel genoeg zijn dacht ik zo.
Topic: Heb jij de Q-Factor? (17-2-2006 18:44:00)

mr_jows schreef:

https://s38.yousendit.com/d.aspx?id=1GL2YZ02XCMZ33FDXOE39FNZKE

Poging twee... Hopelijk blijft ie nu langer online...
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (17-2-2006 14:26:00)
DJ Zany voor de producties
Technoboy voor de livesets
Topic: tv flightcase! (16-2-2006 18:09:00)

big bang schreef:

Ach over een paar jaar rollen we een doekje uit en hange we het in de trus, bovenaan connectortje erin en klaar laugh :D. Tot die tijd heb ik als publiek in ieder geval liever beamers. Anders zit je de hele tijd naar zo'n klein schermpje te turen, en dan is de aandacht daarvan al snel weg...
Over een paar (lees: heel veel) jaar zet je een flightcase neer met dit erin neer wink ;)

volledig atrikel 1 en 2.
Topic: Beyma 18G 50 (16-2-2006 17:00:00)

Luc schreef:

Foto's:
Hatsé
Dré's subs
'Wall of sound'dieter

Hier nog foto's van de bouw van zo'n "Dré-kastje" (in dit geval dus voor sm-115):
Klik
Klak
Klok
Grondverfje
Parts
Vlak voordat ze weggingen
Bedankt voor de foto's!

Kan ik een beetje zien wat mij te wachten staat als ik hem ga bouwen razz :p

Heb al verschillende subwoofers voor in auto's in mekaar gezet, ben benieuwd hoe dit me af zal gaan.

[edit schreef:

Zou de combinatie DAP AX-12 & Beyma 18G 50 goed gaan? Of moet ik dan ook nog nieuwe topjes kopen?
[/edit]
Topic: Beyma 18G 50 (16-2-2006 14:43:00)

Luc schreef:

Voor de ax-15b kun je in Deventer wel terecht (moespot zegt je wellicht iets?;-)). Fijn testen is het daar trouwens nooit, maar misschien voor een eerste indrukje wel grappig (je ziet en hoort ze in ieder geval met EIGEN zintuigen in plaats van die van een ander...).

18g50 kun je ook prima in de regio terecht, namelijk bij mij;-) Ik heb ze alleen zelden of nooit thuis staan dus hier testen zal wat lastiger worden. Je kunt natuurlijk altijd tijdens een klus langskomen op lokatie (na overleg uiteraard).

Wat ik van da 18g50's vind? Geweldig! laugh :D Nee, ik vind het serieus wel prachtkasten. Voor het volume die de kasten innemen geeft hij een enorm goede output. Met een lekkere top en goede aansturing durf ik met 1 subje per kant wel een man of 150-175 te pakken. Geluid is strak en in mijn ogen (zeker met een beetje eq. handigheid etc.) laag genoeg om bijvoorbeeld (met 2 of 3 per kant) bandjes te kunnen doen. Voor discowerk zeker ook goed, lekkere kick op de maag;-)

Verder vind ik de vergelijking van een kast als ax-15b met een 18g50 nog al krom als we gaan kijken naar (kans op) geluidskwaliteit. Ik 'mag' toch aannemen dat het bij de beyma allemaal wat beter is geregeld, hoe goed de DAP's ook zijn voor het geld. Daarnaast is er al eerder gesteld: met uitkijk op uitbreiding zou ik zeker eens gaan denken over een setje beyma's... (ook bedenkende dat wanneer je groter werk gaat doen je vaak niet meer met budgetkasten kunt aan komen zetten)
Ik las net een oud topic over de Beyma 18G 50 waar jij niet zo te spreken was over deze speaker wink ;) Jij was helemaal fan van de sm115. Mede doordat je je Behringer EP-2500 als versterker kon gebruiken razz :p

Leuk om te lezen dat je nu toch helemaal weg bent van de Beyma 18G 50
Topic: Beyma 18G 50 (15-2-2006 17:04:00)

Luc schreef:

Voor de ax-15b kun je in Deventer wel terecht (moespot zegt je wellicht iets?;-)). Fijn testen is het daar trouwens nooit, maar misschien voor een eerste indrukje wel grappig (je ziet en hoort ze in ieder geval met EIGEN zintuigen in plaats van die van een ander...).

18g50 kun je ook prima in de regio terecht, namelijk bij mij;-) Ik heb ze alleen zelden of nooit thuis staan dus hier testen zal wat lastiger worden. Je kunt natuurlijk altijd tijdens een klus langskomen op lokatie (na overleg uiteraard).

Wat ik van da 18g50's vind? Geweldig! laugh :D Nee, ik vind het serieus wel prachtkasten. Voor het volume die de kasten innemen geeft hij een enorm goede output. Met een lekkere top en goede aansturing durf ik met 1 subje per kant wel een man of 150-175 te pakken. Geluid is strak en in mijn ogen (zeker met een beetje eq. handigheid etc.) laag genoeg om bijvoorbeeld (met 2 of 3 per kant) bandjes te kunnen doen. Voor discowerk zeker ook goed, lekkere kick op de maag;-)

Verder vind ik de vergelijking van een kast als ax-15b met een 18g50 nog al krom als we gaan kijken naar (kans op) geluidskwaliteit. Ik 'mag' toch aannemen dat het bij de beyma allemaal wat beter is geregeld, hoe goed de DAP's ook zijn voor het geld. Daarnaast is er al eerder gesteld: met uitkijk op uitbreiding zou ik zeker eens gaan denken over een setje beyma's... (ook bedenkende dat wanneer je groter werk gaat doen je vaak niet meer met budgetkasten kunt aan komen zetten)
Hoeveel vermogen krijgen die Beyma subs bij jou te verduren? En met welke versterker?
Topic: Beyma 18G 50 (15-2-2006 02:13:00)

Rademakers schreef:

Over de AX-15 en AX-18 is al veel geschreven, kijk bijvoorbeeld eens bij de revieuws.
Met de 18G50 in Dré's ontwerp heb je een kastje ter grootte van de AX-15b echter met flink meer output. Twee AX-15b's zullen weer net boven de output van een 18G50 zitten. Wellicht dat de AX-15 ietsje dieper gaat.

De AX-18b is gemaakt om diep te gaan ten koste van de SPLmax, terwijl de 18G50 juist diepgang inlevert ten behoeve van de SPLmax. Het is maar waar je van houdt. De 18G50 houdt in ieder geval van een flinke versterker.

Mvg Johan
Okay daar heb ik wat aan.

Over de AX-15B heb ik alle berichten al wel gelezen. Conclusie: Lekker geluidje voor de prijs en hij geeft een goede kickbass, alleen de lak houd het niet echt lang vol. Mijn vraag was dus eigenlijk welk systeem in mijn situatie het beste zou werken. Ze gaan gebruikt worden voor top 40 muziek, van alles wat dus.

Nog meer ervaringen?
Topic: Beyma 18G 50 (15-2-2006 01:24:00)

Sgrovert schreef:

Ik denk niet dat je met €150 per kastje klaar bent. Als ik het mezelf goed herinner ging er mijn mijn 2 kasten:
€50 hout (per stuk maar kan ook per 2 geweest zijn)
€50 rooster (meen ook per stuk)
€70 lak
€30 schroeven

En dan komen er nog dingen als handvaten, aansluitpaneel, adapter voor tops, etc bij. En dat loopt ook snel op.
15 mm multiplex kost per plaat iets minder dan €40 .
Maar €70 voor lak is wel veel. Daar had ik geen rekening mee gehouden. Maargoed dat maakt de Beyma zelfbouw speakers dus nog duurder.

Ook kost de tijd mij geld. Ik kan namelijk ook gaan werken voor 5 euro per uur ipv de box zelfbouwen. Maar ik ben op zoek naar mensen die ervaring hebben met de Beyma zelfbouw en die ook iets nuttigs kunnen vertellen over de DAP AX-15B of de AX-18B.