Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Webbie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Webbie (Pagina: 6 van 10)

Topic: MicW i436 Calibrated Measurement Mini Microphone for iPad, iPhone e.d. (4-3-2015 11:24:00)
Hallo JadJong,

jadjong schreef:

Dan zet je de sig-gen in smaart toch 20dB lager?
Dat kon in de oude versie inderdaad, alleen zit dit niet in Smaart v7 DI (ik kan het nergens vinden tenminste, help en handleiding doorlopen).
Ik snap alleen niet meer waarom je je in dit soort bochten aan het wringen bent, koop een Presonus Audiobox met Behringer meetmic en je hebt iets dat werkt.
Gewoon een probeerseltje om ook de MicW bruikbaar te maken onder Smaart (Mac/Windows).
Ik heb een "gewone" meetset met een Neutrik microfoon en de M-audio C600, dat werkt perfect.

Greetz Webbie...
Topic: MicW i436 Calibrated Measurement Mini Microphone for iPad, iPhone e.d. (4-3-2015 11:06:00)
Hallo,

Na heel wat zoekwerk een klein USB geluidskaartje gevonden met een 5v microfoon ingang.
Werkt goed onder Smaart v7 DI, Windows en Mac.

https://sgcdn.startech.com/005329/media/products/gallery_large/ICUSBAUDIOMH.main.jpg

Ik zit alleen met minimaal een "20dB te hard" stimulus signaal (komend vanuit de hoofdtelefoonuitgang van het zelfde apparaatje).
Daar de MicW en de stimulus op de zelfde mic ingang zitten zouden beide signalen ongeveer op het zelfde niveau moeten gaan zitten.

Welke van onderstaande schema's moet/kan ik gebruiken?
www.epanorama.net/circuits/line_to_mic.html

Heb de max output van de hoofdtelefoon-uitgang gemeten: 500mV

Specs MicW i436:
Specifications:
Type Electret Condenser
Capsule Diameter 7.0mm
Principle of operation Pressure
Polar Pattern Omni-Directional (360°)
Sensitivity (±3 dB) -44 dB(0dB=1V/pa,1kHz)
Frequency Response 20 Hz ~ 20 kHz
S/N ratio More than 62dB
impedance Less than 2.2k
Power Source Plug-in power capability,Plug and play
Operating Temperature -20℃-+50℃
Length 55mm
Weight 8g
Connector 3.5mm 4-Pole headset interface


Greetz Webbie...
Topic: dubbel 15" met jbl 2225h speakers (3-3-2015 07:51:00)
Hallo,

Als het oude SA kasten zijn, zou het type de SA4528s kunnen zijn, SA leverde die toen met verschillende JBL woofers naar keuze, namelijk:
  • JBL 2225
  • JBL 2235
  • JBL E-140
  • JBL E-145
PvG van dit forum heeft ze ook, weet alleen niet of hij er JBL drivers in heeft zitten of de beter klinkende/presterende en robuustere SA1513's (de eerder aangehaalde JBL's hadden nog al wat last van verbrande spreekspoelen en niet constante T/S parameters (verschillen dus onderling van het zelfde model) in het verleden).

Rond 1986 (het uitkomen Blue Box) gebruikte SA eigen (ontwikkelde en geproduceerde) drivers (woofers en de legendarische Ribbon Compact Driver).

https://www.dropbox.com/s/ufauaphmkpqn0uv/SA4528s.JPG?dl=1

Meer informatie: stageaccompany.com/support/vintage/SA4528s.pdf

Greetz Webbie...
Topic: MicW i436 Calibrated Measurement Mini Microphone for iPad, iPhone e.d. (24-2-2015 11:01:00)
Hallo,

Inmiddels Smaart v7 DI aangeschaft bij Timo Beckman, die ik ga gebruiken onder Windows en OS X (licentie geeft recht op twee "seats", en kan/mag dan op twee PC's/Mac's worden geïnstalleerd) .

In negen van de tien gevallen zal ik mijn Neutrik gaan gebruiken i.c.m. de iRig Pre, maar mij lijkt het ook wel handig als ik de MicW i436 kan gebruiken op de MacBook Pro.

Via de gecombineerde headphone/mic mini-jack op de Mac is geen optie, daar er dan zowel signaal op Links en Rechts (zie afbeelding onder, waar de interne mic word gebruikt van de MacBook, met het zelfde resultaat, mic neemt beide kanalen in beslag) komt te zitten en het "lompe" OS X geen mogelijkheid geeft om Rechts uit te schakelen.

https://www.dropbox.com/s/d63hbjtbqoefxtj/Input%20Mic%20Apple.jpg?dl=1

Word het dus de Line-IN. Om de mic op lijnniveau te brengen moet er dus iets tussen, zoals de iRig Pre (48v fantoom) en de Audac CMP401 (om het weer terug te brengen naar 1,5v).

Nu mijn vraag is er een schakeling/apparaat die de MicW i436 in een keer op lijn-niveau kan brengen (en met het frequentie-bereik: 20Hz - 20kHz)?

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (9-2-2015 14:04:00)
Hallo Joep,

joepurlings schreef:

Welke specifieke mogelijkheden van dit bordje zijn zo spannend?
Er zijn zat mini-ITX bordjes verkrijgbaar met 2x ethernet en 2 geheugenbankjes...
Heb na jouw post de opties nog even er bij gezet, je ziet dan dat de keuze een stuk minder is.

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (9-2-2015 13:53:00)
Hallo,

Mocht iemand nog een Intel® Server Board S1200KPR bordje hebben liggen of nog ergens te koop weten (mag ook tweedehands) graag een reactie.

Heel erg mooi MiniITX bordje voor mijn projectje met de opties die ik zoek zoals o.a. dual LAN (beiden VMware ondersteunend), 1155 socket, ECC en zonder onboard geluidskaart.
Bordjes worden helaas niet meer gemaakt.

https://10i-st.cdn.ngenix.net/big/351/350491_0.jpg

Greetz Webbie...
Topic: Led strip outdoor (5-2-2015 00:21:00)
Hallo Ronny

Ronny B schreef:

nu is dat dmx aansturen geen probleem.
echter kom ik maar weinig ledstrips tegen boven de 5 meter. heeft er iemand ervaring hiermee?
De nadruk ligt hier eerder op kwaliteit dan op goedkoop.
Zover ik weet zijn de ledstrips standaard 5 meter.
Degene die ik in mijn handen heb gehad een paar weken terug waren IP65, 5 meter lang en koppelbaar.

Als je RGBW (je wil namelijk kwaliteit, en dan kies je geen RGB (of een minder mooi (samengesteld) wit moet geen punt zijn) en IP65 én kwaliteit (in opbrengst) wil over de afstanden die je opgeeft ga je al gauw richting tienduizend euro of meer (ledstrips en voedingen (met drie kom je er niet ben ik bang)).

Ik denk dat jij je hier een beetje op verkijkt.

Greetz Webbie...
Topic: PathTest draaiend op een QNAP. (4-2-2015 17:24:00)
Hallo Dré,

Dré schreef:

Ik gebruik altijd LAN Speed Test.

Welke voordelen heeft de manier die je hierboven beschrijft?
Heb het programma LAN Speed Test eerst eens even (weer) geïnstalleerd om te kijken wat het nu kan, ik heb namelijk dit programma een jaar of zes terug ook een tijdje gebruikt.
Na verloop van tijd ben ik op iPerf over gestapt, toen met name omdat je onder Linux met LAN Speed Test helemaal niets kan (niet helemaal waar natuurlijk, Samba-shares op een Linux server kun je prima gebruiken i.c.m. de "Folder" optie in LAN Speed Test).

Mijn openingspost was geen post om te bewijzen of het een of ander programma beter/slechter zou zijn.
iPerf, jPerf, LAN Speed Test, PathTest, NetStress, en waarschijnlijk vele andere werken in hun gebied afdoende.

Ik kwam per toeval PathTest tegen omdat ik op zoek was naar een App voor IOS die lokaal iPerf ondersteund (veel soortgelijke Apps hebben deze mogelijkheid niet).
Vond WifiPerf (beschikbaar voor Android en IOS), maar vond de 75,- euro wat overdreven om gelijk te betalen.
Er was geen mogelijkheid om hem even te testen zonder de 75,- euro te betalen. Dus moest ik verder zoeken.

Na een tijdje Googlen kwam ik uit op AppNeta PathTest Network Speed Test (App is helaas alleen voor IOS, PathTest (command line) zelf draait op Windows en Linux werkstations/servers), waar je dus ook eigen lokale servers kunt gebruiken (waar het mij om te doen was). PathTest (wat overigens gratis is) zou beter moeten zijn als iPerf met meer opties, en zover ik dat nu kan zien is dat ook het geval.

Voor veel mensen zal jouw programma voldoende zijn, voor de meeste IT-ers is dat iPerf, en misschien voor mij word dat nu PathTest.

De installatie op QNAP TS-659 Pro II van PathTest was een probeerseltje omdat die niet standaard word ondersteunt door het QNAP OS, iPerf overigens wel.
Ik heb de QNAP als server gekozen voor de installatie van PathTest, omdat die op het netwerk de meeste (ongebruikte) bandbreedte (2 x 1Gbe NIC Trunked), geheugen en CPU heeft.
De QNAP staat 99% van de tijd te suffen (maakt alleen s'nachts een back-up en zorgt voor wat file- en mediasharing), en is dus de ideale server zonder bottleneck (t.o.v. de rest van het netwerk) om PathTest (of iPerf) server op te draaien.

Doordat het centraal op de QNAP draait kan ik nu vanaf elk werkstation/server/IOS device de testen doen zonder dat de bandbreedte, CPU en geheugen van de PathTest server daar invloed op heeft.

Zoals je hieronder kunt zien zit er waarschijnlijk iets niet goed op mijn eigen PC, up en down zouden beide dicht tegen de 1Gbe moeten zitten. Het "ontvangen" van data gaat dus een stuk langzamer, wat ik dus nu kan gaan uitzoeken.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10931684_1557131761201616_9123672322214147669_o.jpg
Links output PathTest op mijn PC, rechts output PathTest op de QNAP.

Edit: inmiddels mijn PC (Win7) geprobeerd het "download" probleem op te lossen door de geïnstalleerde programma's te controleren op (download)processen te checken, mijn Intel netwerkkaart te flashen en te voorzien van de laatste originele Intel drivers.

Ook even een andere PC in het netwerk getest, namelijk de (wat oudere) laptop (Win7) van mijn vrouw, waar weer de "upload" een beetje achterblijft, maar op zich draait die niet verkeerd:

https://www.dropbox.com/s/mhm2661b0d7p159/nienpc.jpg?dl=1

Natuurlijk de switch (HP ProCurve 1810G - 24 GE) ook niet vergeten te checken, die inmiddels 63 dagen draait aan een stuk (tijdje terug een keer uit gehad voor wat onderhoudswerkzaamheden in de meterkast :-) ):

https://www.dropbox.com/s/894d62wowsw0din/switch.JPG?dl=1

Zoals je ziet draait de switch/netwerk heel goed, geen errors (op poortje 7 na, waar een oude laptop aan heeft gehangen met een rotte netwerkaart).

Mijn PC zit op poortje 6 (groene cirkel), de QNAP op de poorten 17-18 (groen rode cirkel, Trunk1) en mijn ESXi op 23-24 (rode cirkel, Trunk2). Ik zie dat ik nog steeds wat moet doen aan de ESXi configuratie (was het al weer vergeten), om de performance omhoog te brengen moet ik de Intel Dual-port server kaart onder VMware anders configureren.

Probleem zit dus duidelijk in mijn PC, instap HP machine. Verder zoeken dus.

Greetz Webbie...
Topic: PathTest draaiend op een QNAP. (4-2-2015 11:06:00)
Hallo,

Misschien is onderstaande wel handig voor de mensen die hun lokale netwerkdoorvoer willen testen.
Gisteren even het een en ander zitten uitzoeken/proberen.

Tot wat ik nu toe heb bereikt op het QNAP Forum gepost.
Hello,

Maybe the following is helpfull for people who like to measure there local network throughput.
You can use of course iPerf, but the lack of decent (affordable) IOS apps did me decided to search for a better alternative.

Yesterday I've found the AppNeta PathTest App in the Apple Store, installed it (client) on my iPad Mini and run it in server-mode from the command line on my Windows 2008 server (running on VMware).
Because of the network sharing of my physical network adapters with other virtual servers on my home network VMware server I've decided to try run PathTest (server) on my QNAP TS-659 Pro II which has two trunked 1Gb ports (connected to a 24-port HP ProCurve switch) and plenty of bandwidth available.

PathTest is preferable over iPerf because of the more configurable options, you can configure from protocol (TCP, UDP, ICMP) to port number and even QoS settings.
Both the command line programs and the App are free.

It's quite simple to run PathTest on your QNAP.
Below what you need and must do to let it work.

First download files you need (in my case Linux_32-bit.zip (for the QNAP, server), Windows_32-bit.zip (for my Windows machine, client) and the App (for the iPad Mini, client)):

www.appneta.com/resources/pathtest-files/Windows_32-bit.zip

www.appneta.com/resources/pathtest-files/Linux_32-bit.zip

www.appneta.com/resources/pathtest-files/Linux_64-bit.zip

itunes.apple.com/nl/app/pathtest/id577935479?mt=8

First check your QNAP if it has the Optware IPKG installed, if not please install it first.

Make a SSH connection to your QNAP for example with Putty, and download Pathtest file to the "/tmp" directory and extract the file.
After extracting the "Linux_32-bit.zip" you find a directory called "/tmp/Linux_32-bit" which contains the "pathtest" program.

If you run the program you will probaly get the following Error:
[/tmp] # ./pathtest -s
./pathtest: error while loading shared libraries: libcrypto.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory
The above Error is of the fact PathTest is expecting libcrypto.so.4 which can be solved by making symbolic links.
[/] # cd /usr/lib
[/usr/lib] # ln -s libcrypto.so.1.0.0 libssl.so.4
[/usr/lib] # ln -s libcrypto.so.1.0.0 libcrypto.so.4
[/usr/lib] # cd /tmp
[/tmp] # ./pathtest -s
PathTest (TM) v.4.6.0 build 4639
Copyright (c) 2011, AppNeta Inc. All Rights Reserved.

Running in server mode on port 3236 ...
Now your QNAP is running PathTest in server-mode, if you like you can add the "-d" option to run PathTest in Deamon mode.

To test the network throughput of a Windows or Linux machine with PathTest, just run the PathTest (command line) with the "-c" option (pointing to your QNAPs IP-address).

For your IOS device you can install the AppNeta PathTest App (client, graphicall) and point your test to the QNAP with the running PathTest server.
The App works like a charme with a nice interface, albiet with one annoying bug when sending mail with the test results from inside the App.
The recieved mail misses the test results.

The generated data is available on the client and server side, see attachements:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10931684_1557131761201616_9123672322214147669_o.jpg
On the left PathTest output on the Windows client. On the right PathTest output on the QNAP TS-659 Pro II.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10866028_1557131817868277_208391517195248402_o.jpg
On the left PathTest output on the Apple iPad Mini. On the right PathTest output on the QNAP TS-659 Pro II.

I'm not a Linux Guru by far, just a simple Windows network administrator which has some minor Linux skills.
I've moved the PathTest binary to the "/Opt" directory to not to lose it after a reboot of the QNAP.

Still want to resolve three issues:

- the symbolic links are deleted after the QNAP reboot.
- want to autostart PathTest with the boot of the QNAP.
- find a way to save the server-side output to a file.

I will inform you when I solved these three issues.

Have fun!

Greetz René
Topic: Het bouwen van een case (29-1-2015 19:23:00)
Hallo Peter,

PvG schreef:

Ff googlen op "slamlid". Hier zijn speciale rails, sluitingen en sluitprofiel voor.
Dank je.

Is het een beetje road(ie) proof?

Greetz Webbie...
Topic: Het bouwen van een case (29-1-2015 19:10:00)
Hallo,

Iemand bekent met de manier van deksel/deur bevestiging zoals op onderstaand foto (rechter flight cases)?
Kwam dit tegen op foto's van een Stage Accompany Partner in Zuid Korea.
Middelste rack op de foto is een SA rack (met de 6 x SA DS50) wat 16 x SA Genesis GL20b en 2 x AB36 aanstuurt.

Ben heel erg benieuwt hoe de constructie is (glijprofiel o.i.d.) en of deze een beetje hufterproof zijn.

Geen losse deksels meer, maar wel een bredere flight case.
Vind het wel een nette oplossing.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/p180x540/10925473_428459380638539_5500604240549610130_o.jpg

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 21:57:00)
Hallo Peter,

PvG schreef:

Ziet er goed uit René. NOS SA behuizing? ;-)
Dank je, heb wel wat hulp gehad natuurlijk.
Inderdaad SA behuizing, door de modulaire beplating ideaal om een "bom-vrij" kastje te bouwen.

Mac OS is wel de "industrie standaard" voor pro audio en een MacMini laat zich prima inbouwen:
Neem een (touch-)screen met 19" inbouwframe. De MacMini kun je met een MacMini VESA mount achterop het (touch-)screen schroeven. Scherm met MacMini kun je in een 19" mixer flightcase (ja, jouw SA case razz :p) schroeven samen met een 1HE D-hole paneel voor de profi aansluitingen: powercon, jack (hoofdtelefoon), firewire, usb, ethercon, enz.

Waarom geen MacBook? Een flightcase/touchscreen is een stuk robuuster voor drank ed, minder diefstalgevoelig en je kunt idd de connectoren stevig uitvoeren.
Als je een Mac OS fan bent ben ik het helemaal eens met bovenstaande, buiten dat je dan toch nog zit met aparte kastjes zoals een externe geluidskaart (als je een goed analoog geluid wil).

Maar ik, en vele met mij, kunnen er niet mee overweg, en vind OSX eigenlijk voor werkstation en met name server/netwerk gebruik zwaar kut.
Ik heb een MacBook waar OSX en Windows 7 (BootCamp) op staat, maar gebruik in 99% van de gevallen het Windows OS.
Ben er mij van bewust dat andere mensen precies het tegen over gestelde zeggen, het is maar wat je het gemakkelijkst vind werken.

Moet wel eerlijk bekennen dat ik dan iPhone en iPad weer wel geweldig vind om mee te werken.
In mijn dagelijks leven gebruik ik een mengeling van Windows (werkstations, servers), Mac (iPad), Linux (mail servers, routers, switches, acces points, hot spots) en VMware (virtuele servers/werkstations), eet dus van verschillende walletjes laugh :D .

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 21:35:00)
Hallo Joep,

Bedankt voor je post.

joepurlings schreef:

Maar als je genoeg hebt aan zo een klein intel PCtje, waarom stop je die dan niet in een 2HE behuizing, waar je aan de buitenkant alle aansluitingen zet die je hebben wil?
Ik snap wat je bedoelt, ik heb in het begin zitten spelen met een soortgelijk idee (maar dan zonder het omhulsel van een klein PCtje), namelijk om het moederbord wat meer in het midden te zetten en de "verloopjes" (moederbord-connectors=>D-shape chassis-delen) naar achter te laten lopen naar een "custom" achterpaneel met allemaal D-shape chassis-delen.

Ben daar toen vanaf gestapt om de volgende redenen:
  • om voor het moederbord (dus naar het front toe) nog wat ruimte over te houden (ging in eerste instantie nog uit van 3,5" HDD's die ook in de kast moesten komen) had de kast weer dieper moeten worden, als ik ook ruimte had moeten hebben achter het moederbord.
  • niet alle moederbord-aansluitingen kunnen worden voorzien van een verloopje naar D-shape chassis, zoals VGA, DVI, serieel.
  • op de manier zoals ik het nu heb bedacht is naar mijn mening de flexibiliteit wat o.a. betreft moederbord keuzes het grootst (en zeker t.o.v. jou suggestie om een compleet klein PCtje in de kast te plaatsten).
Nog even terug komend op de D-shape chassis-delen, het idee was (en is) om hoofdzakelijk D-shape chasis-delen aan de voorkant van de PC te gebruiken, omdat daar de aansluitingen het meest te lijden hebben van "oepsjes". Achterop is dit natuurlijk minder een issue omdat de PC in het rack zit. Ook wil ik aansluitingen die normaal achterop op de PC zitten naar voren brengen, zoals Line-IN, Line-OUT, extra LAN-poort, enz..
Zie het een beetje als een patch-panel met daarachter een complete PC.

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 16:04:00)
Hallo Joep,

joepurlings schreef:

Wat aansluitingen betreft, zo'n supermicro is 1HE, dan heb je toch nog 1HE voor een mooi aansluitplaatje met neutriksen enzo?
Ik heb graag alles in een nette oer-sterke kast die flexibel is.

Onderstaande maakt het hopelijk allemaal wat duidelijker happy :) .

Door de modulaire opbouw van de kast-beplating kan ik alle kanten op.
En door het gebruik van Mini-ITX en Micro-ATX borden is er ruimte voor andere niet alledaagse opties die je normaal gesproken buiten de pc aansluit, denk aan verloopjes (zoals RCA=>XLR, gebalanceerd), fantoom-voeding (als je een meet-pc voor Smaart wilt hebben), enz..
De kast word 415mm diep en is gemaakt van aluminium (bodem en deksel van staal).

Hieronder twee foto's van het project (PC uitvoering, bij de server uitvoering valt het "insteekkaart-gedeelte" helemaal weg zodat er ruimte is voor meer D-holes), namelijk van de gefreesde achterkant (met rechts D-holes) waar nog een klein beetje aan geschaafd moet worden, zoals sleuven van de insteekkaarten breder (zijn nu iets te smal), bovenkant insteekkaarten laten invallen (zodat ze mooi haaks en vlak liggen met het moederbord), "I/O shield" wat zakken (om de gaten nog mooier uit te laten komen) en het geheel moet wat om (steekt uit rechts, aan de andere kan kom ik de zelfde afstand nu te kort).

Het gemonteerde (defecte) Micro-ATX moederbord fungeert als pasmodel.

https://www.dropbox.com/s/m95jby7jpc07pd2/PC-probeerseltje.JPG?dl=1

https://www.dropbox.com/s/97pbzwtjzzqjk0b/PC-probeerseltje-2.JPG?dl=1

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 15:54:00)
Hallo Dj Pacific,

Ook jij bedankt voor je input.

Dj pacific schreef:

Voor mijn Cuelux lichtsturing heb ik zelf een Intel NUC ingezet. Kosten vrij weinig, voldoen prima en voor andere toepassingen zou je er natuurlijk ook een externe geluidskaart aan kunnen hangen.
Zelf zie ik eigenlijk het nut er niet van om grote/zware server bakken (al dan niet redundant uitgevoerd) in te zetten. Een backup systeem achter de hand lijkt mij voor een aantal situaties veel praktischer (denk aan zwevende nul, 400V op apparatuur e.d.).
Moest even Googlen wat een Intel NUC was.
Een Intel NUC en Mac Mini kastjes zullen inderdaad goed bruikbaar zijn in het "veld", maar mis bij zulke kasten nou net steeds de Pro Audio "touch", zoals bijvoorbeeld: 19" casing, gebalanceerde uitgangen, D-hole aansluitingen (zonder tussenkomst van externe randapparatuur en patchpanelen).

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 15:42:00)
Hallo Malcolm,

Bedankt voor je reactie.

malcolm schreef:

Ik zie voor deze toepassing vaak een Mac Mini voorbijkomen, dubbele voeding valt dan af en RAID is lastig maar wel te doen geloof ik.
Inderdaad, de Mac Mini kom ik inderdaad ook meer vaak tegen.
De Mac Mini blijft een "consumer" product met dito aansluitingen en mogelijkheden.
Zijn die 2 zaken een must of meer vanwege slechte ervaringen in het verleden?
Nee, eigenlijk niet, die twee punten kwamen bij mij naar boven toen ik over het systeem ging nadenken.
(zoals je boven kan zien heb ik mijn openingspost aangepast)

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 15:34:00)
Hallo Joep,

Bedankt voor je reactie.

joepurlings schreef:

Waarom neem je niet gewoon een supermicro in ondiepe uitvoering?
Op de luide ventilatoren na (maar die zijn behoorlijk te knijpen), en ik weet niet of een redundante voeding een mogelijkheid is, prima geschikt lijkt me.
De nadruk voor het systeem ligt niet op "server" opties (bovenstaande openingspost aangepast), maar meer op wat ik mis op de 19" behuizingen/aansluitingen die hedendaags worden aangeboden voor industrieel en pro audio, zoals degelijke aansluitingen.
Negen van de tien keren zijn het lelijke grote bakbeesten met "consumer" aansluitingen.
Verder vind ik een redundante voeding voor 9 van de 10 toepassingen overbodig, als je een reserve voeding hebt liggen, of liever nog een backup systeem heb je niet veel minder of zelfs meer zekerheid (alleen iets grotere downtime, maar minuten geen uren).
Inderdaad een beter idee.

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 15:25:00)
Hallo Bestek,

Bestek schreef:

Ik heb nog wel zon dubbele voeding voor je liggen uit een 4he behuizing.
Heeft nog maar weinig gedraaid, specificaties moet ik thuis even nakijken mocht je interesse hebben!
Bedankt voor het aanbod, maar ben van twee dingen even afgestapt (zie het doorgehaalde in mijn eerste post, na de reacties van mede-forumleden).

Greetz Webbie...
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (23-1-2015 09:24:00)
Hallo,

Al een tijdje zit ik met het idee te spelen om een PC / Server te gaan bouwen (eerste probeerseltjes zijn al gefreesd/gemaakt) in een "bullit-proof" casing.
De PC / Server behuizingen die ik op internet vind zijn meestal 4HE lelijke pisbakken-stalen bakken die niet in een standaard rackje passen.

Zo'n PC / Server kun je dus voor audio/DMX/enz. gebruiken en heb een paar punten waar hij mijn inziens aan moet voldoen:

Algemeen:
  • 2HE hoog wat inhoudt dat je gebonden zit aan "low profile" insteekkaarten.
  • moet in een normaal rack passen, dus gebonden aan Mini-ITX of Micro-ATX moederborden wil je nog ruimte overhouden voor de voeding e.d.).
  • moet tegen een stootje kunnen, en met name de aansluitingen.
  • SSD HDD's i.v.m. gewicht, snelheid, afmetingen en kwetsbaarheid (schokken).
  • minimaal RAID 1 (minimaal dus twee schijven), voor redundantie.
  • zoveel mogelijk D-hole aansluitingen gebruiken, vooral aan de voorkant.
  • modulaire kast-beplating, op die manier kan er steeds veranderingen worden doorgevoerd zonder de hele kast weer opnieuw te ontwerpen/maken.
  • eventueel externe antenne (Wlan).
Als PC / Media speler:
  • goede interne (PCI) geluidskaart.
  • gebalanceerde uitgangen.
  • multimedia moederbord, bijvoorbeeld de Asus E35M1-M (heel mooi, passief gekoeld, bordje voor nog geen 100,- euro).
Als server:
  • redundant voeding (dure grap word dat, omdat je dus geen normale voeding meer kunt gebruiken).
  • server moederbord, bijvoorbeeld de Intel Server Board S1200KPR (heel mooi Mini-ITX server bordje, helaas niet meer leverbaar, mocht iemand hier er eentje te koop weten, graag reactie).
  • moederbord moet VMware ondersteunen (vind ik persoonlijk makkelijk, maar hoeft dus voor een ander niet spannend te zijn).
Je kan natuurlijk legio doeleinden verzinnen voor zo'n PC /server, zoals bijvoorbeeld een PC voor audio-metingen, Multi-Media, demo, DMX, etc..

Graag jullie ideeën waar de PC / Server nog meer aan zou moeten voldoen.

EDIT: één optie toegevoegd en twee opties doorgehaald die niet persé hoeven, ik dacht hardop.

Greetz Webbie...
Topic: Draadloos van tablet naar mixer: hoe? (17-1-2015 07:40:00)
Hallo Malle Pietje,

Nu je wat nadere informatie geeft betreft het gebruik van je tablet (en het programma wat je persé daarvoor wilt gebruiken) snap ik waarom je wil streamen.
Het leeg raken van de batterij van je tablet zal dan ook geen probleem zijn.

Malle Pietje schreef:


Gewoon een aantal klappers (kunnen er tig zijn) die elk onder een grote knop staan en aantikken werkt wel.
Houd er wel rekening mee dat de jingle niet gelijk start als je op de rode knop drukt op je tablet, daar de buffer op het ontvangende apparaat eerst gevuld moet worden (via je wireless verbinding die daar ook weer invloed (snelheid op dat moment van je verbinding) op kan hebben) en daarna pas het daadwerkelijke afspelen begint.
Deze vertraging kan oplopen tot enkele seconden.

Ik weet niet of het programma wat je wilt gaan gebruiken een que-optie heeft?
Ik kan mij iets voorstellen als de jingle niet al te groot is de jingle in de buffer past van bijvoorbeeld de DN-700H, je het bestand kan streamen (door op play te drukken en gelijk daarna op pauze, dus que-en) en zo wel direct de jingle kan afspelen.

Nog even dit, de routers die ik en PvG als optie geven kunnen met meer zendvermogen (dan officieel toegestaan) werken dan normale routers en je de indruk geven hoe meer vermogen hoe beter de ontvangst is op je tablet.
De routers op maximale zendvermogen zetten zal in de praktijk alleen goed werken als je een verbinding maakt tussen twee gelijke apparaten (bijvoorbeeld de aangegeven routers door mij en PvG).
Gebeurt dit eenzijdig, zoals bijvoorbeeld met een tablet (die ontvangt, maar ook verzend), zal het maximale verzendvermogen van de router alleen maar een nadelige invloed hebben op de kwaliteit van de verbinding.

Wel kun je het zendvermogen wat opvoeren tijdens een druk event voor een betere verbinding, maar hoeveel meer zendvermogen is een beetje trail-and-error en zal bij elk ander event weer een andere "performance" instelling behoeven.

Vergeet ook niet de router goed te beveiligen, je zou raar staan te kijken als een (zich vervelende) bezoeker op een event ineens wat anders gaat streamen naar je netwerk. Net als de Denon DN-700H hebben apparaten die streams kunnen ontvangen geen beveiliging op de inkomende streams en is een "open gat" wat dat betreft, daarom je netwerk afschermen door je router.

Als je voor de MikroTik (of de Engenius) gaat zou ik zeker een versie nemen met 5 Ghz (waterdicht lijkt mij ook geen overbodige luxe) en de zender/ontvanger op een hoog statief zetten (of onder je truss hangen), zoals PvG al aangaf.
Wil je advies inzake wat je precies nodig hebt in zo'n live situatie (router met vaste antennes, router + losse antennes, enz.) kun je contact opnemen (bellen of mailen) met WifiHouse, daar word je netjes (en in het Hollands) geholpen.

Zoiets bijvoorbeeld, MikroTik router en zender/ontvanger ineen, die word gevoed met PoE* via een PoE injector met bijbehorende voeding (onderste twee afbeeldingen):

https://img.routerboard.com/mimg/761_m.png
https://img.routerboard.com/mimg/part101391160012s.jpg
https://img.routerboard.com/mimg/part11391161548s.jpg

* Power over Ethernet of PoE is een technologie om spanning en data te leveren over een standaard twisted pair-kabel in een ethernetnetwerk. De technologie wordt gebruikt om netwerkapparatuur zoals VoIP-telefoons, webcams, switches, antennes voor draadloze netwerken en zeer kleine computers zoals embedded systems en tablet computers van stroom te voorzien. Gelet op het beperkte vermogen dat een netwerkkabel kan overbrengen, is deze techniek niet haalbaar voor grotere verbruikers zoals servers of werkstations.

Bron: WikiPedia

Greetz Webbie...