Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van EddyC

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 75 bijdrage(n) van EddyC (Pagina: 4 van 4)

Topic: Powerdrive Ref 40 + truss (1-10-2003 13:41:00)
Of een truss die voorover valt op je meubel tijdens het opstellen : mengpaneel stuk, arm van draaitafel afgebroken en deuk in besturing CD-speler. Dan gooi je onmiddelijk deze statieven buiten en koop je wind-ups.

En dan ben je nog blij dat de vrienden die de truss mee naar omhoog brachten het spul niet op hun kop hebben gehad !!!!
Topic: Database (22-9-2003 10:35:00)
Wanneer je op zoek bent naar een volwassen muziek database om al je cd's, mp"'s, vinyl te catalogeren zodat je ze snel kunt terug vinden dan kan ik je MyMusic Personal Librarian aanraden. Deze muziekdatabase werkt zowel onder Windows als onder MacOS.

Volledige ondersteuning van CDDB. Je steekt een CD in je computer en al de gegevens van de CD worden automatisch geïmporteerd uit de GraceNote database. Dit bespaart je veel typ werk.

Uitgebreide lijst aan velden weergegeven in een duidelijk overzicht.

Je kan ook een cataloog aanmaken van je mp3's in deze database.

Er is een uitgebreide set van rapporten aanwezig om uit te printen, gegevens te exporteren en/of om html pagina's aan te maken. Voor de freaks kan je zelfs je eigen rapporten aanmaken en bewaren.

De import functie is echter heel beperkt (alleen ondersteuning van audiofile import.

Je kan rechtstreeks een player (zoals SoundJam, iTunes, Windows MediaPlayer, ..) aan je database koppelen zodat waneer de cd zich in de computer bevindt of een mp3 je deze rechtstreeks vanuit de database kan aanklikken om af te spelen.

Je kan ook je CD cover art in de DB opnemen.

Een 30 dagen trial versie kan je downloaden op www.computer-dynamics.com/ en na deze periode kan je een serienummer online bestellen om de software verder te gebruiken. Kostprijs maar $ 50,00.
Topic: Popnagels ontpoppen? (12-8-2003 18:02:00)
De handigste manier om de popnagels te ontpoppen is deze langs buiten uit te boren met een ijzerboortje dat een mm kleiner is dan het binnenste van de popnagel. Buitenste ring blijft aan de boor hangen en andere kant van de popnagel kan je gewoon verwijderen.
Topic: FLightcase voor pioneer cdj500 (groot model) (11-4-2003 17:20:00)
--- Aangezien ik onder de CDJ-500 nog een stukje 2cm dik (zacht) schuim doe wordt de kist z'n binnenhoogte ongeveer de hoogte van de CDJ-500 + 1,5cm. ---

Dré, leg je dit zacht schuim onder de CDJ-500 alleen voor bescherming tegen het vervoer of ook tegen de trillingen die de CDJ-500 kan overnemen van het meubel waar de CDJ-500 is ingebouwd.

Kan het dat een CD-speler die ingebouwd is in een meubel - rechtstreeks gevezen op rackprofiel en contact makend rechtstreeks op het hout van het meubel, bepaalde resonanties te verwerken krijgt in het laag waarvan de CD's gaan overslaan? Of denk ik weer te ver door ;-)
Topic: Betr: Flightcase DAP (19-3-2003 18:09:00)
Heb 2 flightcases van 10 U hoog.

1 case voor het geluid : 3 versterkers van 2U, 1 Equalizer 1U, 1 Microfoonmengpaneel 1 U, komt nog een X over bij van 1 U.

1 case voor het licht : 3 U JB LM400, 3U JB DMX Controller 192 A, 2 x JB Switch van 1,5 U.

Heb je iedere keer nog 1U over voor ventilatierooster.

Case voor geluid is met 2 man nog te tillen.
Topic: JB-systems "the winner" scan (9-3-2003 10:06:00)
Heb de scimitars nu 2 jaar. Gebruik ze minstens gemiddeld 4 x per maand. Nog geen enkele problemen mee gehad.
Vervoer ze wel in flightcase in schuim.
Topic: JB-systems "the winner" scan (8-3-2003 14:39:00)
Heb geen ervaring met de winner scan. Wel met de scimitar scan is uit dezelfde familie. Bij de scimitar heb je 4 dmx kanalen. Nadeel aan de scimitar is dat kleuren en gobo's op 1 kanaal zitten.
Hoe dit bij de winner is geen idee. Heb niet meer info op de www.beglec.com site gevonden. Lichtintensiteit is wel voldoende en de gobo's met 2 kleuren is ook wel leuk. Wanneer je 2 stuks master slave aansluit heb je het mooiste effect. Wanneer je ze niet via DMX aansluit reageren ze op muziek door de ingebouwde microfoon. Sommige ingebouwde programma's (die je niet kan kiezen, hij loopt ze gewoon af) zijn vrij snel en agressief.

Als je scans koopt raad ik je aan om eerst de scanner is te bekijken in demonstratie vooraleer je beslist tot aankoop.
Topic: Help een bruiloft!! (19-2-2003 10:44:00)
Dré kan jij is een paar voorbeelden van happy hardcore nummers geven. Is de eerste keer dat ik dat hoor. Komt misschien omdat ik al over de 40 ben ;-)
Topic: 80's (18-2-2003 19:36:00)
Je moet eens kijken op

www.radio2.be

Onderaan scrollen tot aan Duik in de Pré Historie. Klik op meer. Je krijgt een lijstje met jaartallen. Als je op een jaartal klikt krijg je een overzicht met nummers die ook op de cd's de Pré Historie staan. Deze cd's zijn een hele mooie basis om op feestjes te draaien voor zowel 50's, 60's, 70's, 80's of 90's muziek.

(de volledige collectie is 106 cd's. Kan je al een mooi feestje mee bouwen ;-))
Topic: Favo Nr. (8-2-2003 18:19:00)
De lijstjes van de top 100 allertijden staan ook op

www.top100-allertijden.nl/
Topic: Favo Nr. (8-2-2003 17:59:00)
Of we posten gewoon de top 100 allertijden.

Queen - Bohemian Rhapsody
Led Zeppelin - Stairway to Heaven
Bryan Adams - Summer of 69
Bruce Springsteen - Born in the USA
Rolling Stones - Angie
....
By the way als iemand interesse heeft in een excel lijstje met de 700 beste platen allertijden !!!
Topic: Stel je even voor... (8-2-2003 17:30:00)
Als we het over jonge 40 -igers hebben dan stel ik me ook effe voor.

Eddy C., 42 jaar en sinds mijn 14 gebeten door alles wat met muziek en geluid te maken heeft. Van mijn 16de begonnen als dj. Van mijn 18de tot mijn 26ste gecombineerd met PA. Dan een tijdje de hobby op een laag pitje gezet. Nu sinds 5 jaar terug opnieuw begonnen omdat twee zonen van 12 en 16 de kriebels van de vader hebben geërfd. Papa speelt op ouw zakken feestjes (zo noemen mijn zonen dat --> feestjes voor 40+ die houden van jaren 60-70-80 muziek). De zonen spelen techno en house.
Wij hebben 2 passieve sets (één voor vader en 1 voor de jongens). Die we nu aan het ombouwen zijn, als we ze samenvoegen, we ze actief kunnen gebruiken.
En sinds 2 jaar mij ook verdiept in licht (standaard, effecten en dmx). Want de 40 plussers zullen wel weten, dat toen wij begonnen, het licht meestal bestond uit zelfgebouwde dimmers, looplichten,...

En als er een 40-tigers forum komt. Schrijf me maar in. Kunnen we lekker ouwehoeren van hoe het vroeger was ;-) ;-) ;-)
Topic: brand bij drive-in show (26-1-2003 12:33:00)
Voor het vergoeden van een tweedehands aangekochte apparatuur bij diefstal kan je best eens contact opnemen met je makelaar. Het is afhankelijk van welk type polis je hebt afgesloten of dit vergoed wordt of niet !
Topic: brand bij drive-in show (26-1-2003 12:30:00)
Het beste is ook een foto van je apparatuur te maken en dit bij je lijstje te steken. Een goede tip. Als je tweedehands iets koopt maak een overeenkomst op papier tussen koper en verkoper en steek dit bij je overzicht.
Topic: brand bij drive-in show (26-1-2003 11:59:00)
Heb dit ooit meegemaakt. Kortsluiting in bestelwagen. Apparatuur stond in afgeschermde ruimte achter de garage maar deze ruimte is ook mee afgebrand. Apparatuur is één ding, maar verzameling van LP's, maxi LP's, singles (ik spreek over de jaren tachtig) waren mee in de rook opgegaan en als daar collector items bijzitten dan is de sentimentele waarde groter dan de materiële.

Dus een gouden tip : goed laten verzekeren tegen brand, maar ook tegen diefstal. Maak een lijstje van alle apparatuur die je hebt : aantal, omschrijving, nieuw waarde, aankoop datum, waar aangekocht en eventueel met kopietje aankoopbon en/of factuur. Is ook handig wanneer er iets gestolen moest worden. En bewaar dit op een veilige plaats (vb. electronisch op je computer en/of op de locatie waar je je webserver host). Dit lijstje heb ik ook doorgegeven aan mijn verzekeringsmaatschappij (dit kon pas wanneer je voor meer dan 2.500 euro apparuur hebt). Ik moest hiervoor geen extra verzekeringspremie betalen (dit is tot 5.000 euro) maar het is achteraf makkelijker onderhandelen van wat er nu wel en nu niet is verzekerd.

P.S. Als je als particulier je apparatuur bij je verzekeringsmakelaar onder je standaard huis tuin en keuken polis kunt laten vallen en ben je verzekerd voor water- en stormschade valt je apparatuur hier ook onder.