Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van EddyC

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 75 bijdrage(n) van EddyC (Pagina: 2 van 4)

Topic: Welke leds zitten er in een Showtec LedPar 56? (22-5-2010 08:31:00)
Hou Tom,

Groene jongen zeker wink ;) . Ik hou er niet van om dingen zo maar weg te gooien als ze niet werken en zo de afvalberg nog te vergroten happy :) . En ik kick er eigenlijk wel op als ik iets gerepareerd en terug werkend krijg. En ook al ben ik achter in de veertig je bent nooit te oud om iets bij te leren ashamed :$ .
Topic: Welke leds zitten er in een Showtec LedPar 56? (21-5-2010 18:43:00)
Ik heb 2 Showtec LedPar waarvan na anderhalf jaar een paar blauwe leds gesneuveld zijn. Ik heb de foute leds kunnen lokaliseren en wil deze nu graag vervangen.
Welke type leds zitten in deze ledpars? Zijn dit standaard leds of hebben deze een bepaald vermogen en/of voltage?
Topic: scrim king statief camoufleerder (6-3-2010 12:45:00)
Wij gebruiken de polystretch P5 om truss en statieven te camoufleren. Kan je kopen aan de lopende meter en zelf stukken van snijden. Samen met glass fibre rods en griptex kan je deze polystretch in elke gewenste vorm maken.
Wij hebben deze gekocht bij Showtex.
Topic: PA-markt 2010 (23-2-2010 20:28:00)
Das tof nieuws. Mij mag je zaterdag ook zeker verwachten in Houten.
Topic: PA markt 2009 (23-3-2009 12:19:00)

DJefke schreef:

Companion schreef:

Ook heb ik gisteren het aanbod gekregen om in de omgeving van Antwerpen een PA-markt te mogen gaan organiseren.
Dat kan ik als bewoner van "de omgeving van Antwerpen" alleen maar toejuichen happy :) Ik vraag me alleen af of zoveel 2e hands koopjes te doen zijn in België. Ik denk ik zowat 90% van mijn 2e hands aankopen in NL doe.
Ik doe mijn 2de handse en (nieuwe) aankopen meestal ook in Nederland. Misschien kunnen de Nederlandse verkopers die op de PA beurs stonden ok naar België komen. Dan moeten wij zo ver niet rijden wink ;)
Topic: PA markt 2009 (23-3-2009 09:15:00)

Dr.Audiophile schreef:

PS: leek erop dat ik enige belg was daar...
Nee hoor. Eerst in Woerden 2 kaarten gescoord voor Bruce Springsteen - Pinkpop en dan doorgereden naar Houten. Wat backdrop gekocht, flightcase onderdelen en kabels. Ik vond dit jaar toch meer te zien dan een aantal jaren terug. En een PA markt in de buurt van Antwerpen zie ik ook wel zitten wink ;)
Topic: LedTube Outdoor JB systems (16-1-2009 09:22:00)
Heb je dit al eens geprobeerd :

aansluitingen getest :
- schakel de controller aan
- gebruik de MODE toets en kiest "test mode"
- druk op SETUP toets. "Connection OK if tubes are red" wanneer dit op de display weergegeven wordt en alle buizen zijn rood, dan zijn de aansluitingen ok.

Misschien ook eens het aantal tubeleds opnieuw instellen en vorige stap herhalen.

Als de tubeled dan nog wit blijft dan denk ik dat de voeding aan het begeven is.
Topic: VMB statieven? (7-11-2008 16:23:00)
Hadden ze ook eerst aan de statieven vastgemaakt. Maar dit werkt niet goed. Je krijgt het doek ook niet strak genoeg dan. Wij plaatsen achteraan meestal een ledpar. Die je dan van kleur laat veranderen . Is een leuk effect. Het mooiste is echter dat je langs voor kunt belichten (ls je langs achter belicht zie je de contouren van het statief door het doek) Langs voor belichten doen we met bv. movinghead met roterende gobo's, een water ripple effect, een flame effect of ster laser effect.
Topic: VMB statieven? (7-11-2008 15:46:00)
De mooiste manier om ze op te spannen is door gebruik te maken van 2 blokken met een goed gewicht (we gebruiken hiervoor een vierkante klinker met een haak in). De doek bovenaan op de juist hoogte bevestigen. Onderaan in de beide hoeken van het doek een Griptex bevestigen. Griptex is een plastieken plaatje met een gat in dat je makkelijk aan en af het doek kan halen. Deze Griptex in de haak steken en dan kan je met de stenen gaan spelen en deze op de juiste plaats leggen om de beste bolling in het doek te krijgen zonder rimpels.
Topic: VMB statieven? (7-11-2008 14:54:00)
Wij hebben vorige week voor 4 statieven hetzelfde ontworpen. Hebben hiervoor Polystretch P5 aangekocht. Heeft als voordeel dat dit vlamwerend is en zowel in de breedte als in de lengte het dubbele van oorspronkelijk formaat uitgerokken kan worden. En dus mooi zonder rimpels kan opgespannen worden (zou misschien ook handig zijn voor een aantal oudgedienden onder ons om zo van onze rimpels af te raken wink ;) ;-). Is echter niet goedkoop ± 10,00 euro de vierkante meter (maar nog altijd goedkoper dan een botex behandeling wink ;) ;-) Showtex verdeeld deze doeken.
Voorbeeld van gebruik van deze doeken kan je zien je op piramide doek. Als je even wacht zie je beneden in de scroll balk een foto voorbijkomen van het gebruik van Polystretch doeken met belichting op.
Topic: LedTube Outdoor JB systems (22-10-2008 17:09:00)
Even een handleiding hoe je een LedTube Outdoor van JB Systems uit elkaar moet halen. Wanneer de LedTubes niet meer werken, dus wanneer je ze in het stopcontact steekt en geen wit licht meer geeft dan heeft dit 'meestal' mee te maken dat de voeding stuk is. Het probleem is dat de voeding achteraan in de LedTube in een blok hars is gegoten.En deze niet kan vervangen worden. Je kan dus wel de ledstrip die in de tube zit er uit halen en deze dan zonder buis gebruiken. Of terug in de buis steken en met een externe voeding aansturen.

Hoe doe je de buis open. Aan de uiteinden van de buis zitten 2 doppen met een bruinachtige silicone rubber. Wanneer je voorzichtig aan deze rubber trekt links en dan rechts dan komt de plastieken afsluitdop uit de buis. Wel voorzichtig trekken want de rubber scheurt snel.

Ik heb in de buis de draden die van de voeding en van de signaalkabel van de controller komen voorzichtig doorgeknipt (wel zorgen dat de LedTube niet meer in het stopcontact zit ;-)). Ik heb dit langs beide kanten in de buis gedaan en dan kan je de ledstrip makkelijk uit de buis schuiven.

Nu eens even kijken of de ledstrips nog wel werken. Ik heb een gestabiliseerde 12 volt DC voeding genomen en deze aangesloten op de buitenste draden van de print aan de zwarte en rode draad. Ik heb dan de controller van de LedTubes genomen en de signaalkabel aangesloten op de ledstrip. De 2 binnenste draden zijn de signaaldraden : wit aan wit en rood aan rood. De mantel van de signaalkabel heb ik aan de zwarte draad van de voeding aangesloten.

De voeding aangezet samen met de controller. Op de controller de zelftest gedaan en alle rode leds branden. Dat ziet er al goed uit. Dan op de controller de adressering van de tube laten lopen. Geen foutmelding. Dat ziet er ook goed uit. Even alle programma's doorlopen. En deze werken.
Op deze manier heb ik voor een paar euro 4 kapotte LedTubes 2de hands aangekocht en kunnen recupereren. Ik ga de ledstrips uit de LedTubes nu gebruiken achter een melkkleurig kunstofpaneel met mijn logo op. Nu nog even een goede voeding proberen te scoren. Ik ga eens kijken of ik de aparte Tubeled Power Supply van de Indoor TubeLeds hiervoor kan gebruiken. Hierop kunnen tot 16 Indoor LedTubes aangesloten worden.

Foto's van de gedemonteerde LedTube en de ledstrip print met uitleg kan je hier bekijken.

De volgende week ga ik me verder verdiepen in welk soort melkkleurig kunstofpaneel ik ga gebruiken en hoe ik mijn logo hierop kan zetten of frezen. En hoe ik de ledstrips ga inbouwen. Ik hou jullie verder op de hoogte met bouwfoto's.
Topic: LedTube Outdoor JB systems (21-10-2008 10:50:00)
Ga morgen eens wat hobbybobben. Zal regelmatig wat foto's posten en hou jullie op de hoogte.
Topic: LedTube Outdoor JB systems (21-10-2008 07:49:00)
Dit betekent dat wanneer ik de print uit de ledtube haal ik gewoon 12V DC op de print kan zetten? Als ik daar een voeding van 12 volt ophang hoeveel ampère moet deze dan minstens zijn? De schakeling om de kleuren doen te veranderen zitten deze ook op de print gemonteerd? Want ik zie dat zowel de connector om de 220 V spanning op de ledtube te zetten in een blok is gegoten en de spanning die eruit komt ook terug in een blok gaat? Zijn deze 2 gegoten blokken alleen voor de voeding of zit daar ook nog andere sturing in?
Als ik er niet uitkom Roel mag ik dan ook eens langs komen met mijn 4 LedTubes?
Topic: LedTube Outdoor JB systems (20-10-2008 21:31:00)
Kunnen LedTubes Outdoor van JB Systems waarvan de voeding stuk is op een of andere manier gerepareerd worden.
De voeding is in de tube gegoten. Ik zou graag het LED gedeelte uit de tube halen en achter een melkglas zetten. Maar heb geen idee welke spanning deze moet hebben. Kan iemand mij soms verder helpen.
Topic: Nieuw lichtplan: Spiegelbollen aan truss (10-9-2008 12:42:00)
Gebruik deze ook nml. de Worldstar variant. Maar vindt dat deze sneller draait dan een spiegelbol. Zou handig zijn moest deze een variabel toerental regelaar hebben. Als iemand daar nog een eens een oplossing voor weet wink ;)
Topic: Nieuw lichtplan: Spiegelbollen aan truss (7-9-2008 19:14:00)
Als wij spiegelbol(len) meenemen naar een bruiloft belichten wij deze meestal uit met een paar PAR-36's pinspotjes. Wij doen dan meestal op de Par 36's verschillende kleuren caps. Geeft een heel mooi resultaat. Wat je ook kan gebruiken zijn de PAR 36 spots met een kleurenschijf. Door met verschillende kleuren te werken krijg je mooie combinatiekleuren wanneer de lichtstralen van de spiegelbol komen.

(Watje was me net voor)
Topic: Microfoonaansluiting SMX-1 (9-6-2008 18:58:00)
Ik wil graag 2 microfoons aansluiten op Synq SMX-1. Achteraan de SMX-1 heb je 2 jack aansluitingen.
Ik lees het volgende in de handleiding : Mic 2&3 ingangen: voorzien om 2 extra (ongebalanceerde) micro's aan te sluiten. Betekent dit dan dat je mono of stereo jack aansluitingen moet gebruiken?
En hoe is het aansluitschema van de bedrading dan?
Topic: showtec-movingheads challenger mk II (17-10-2007 16:26:00)
Heb zelf ook de Showtec movingheads challenger mk II. Zal straks de handleiding inscannen en doormailen.
Topic: Video streams mixen (19-6-2007 21:39:00)
Is NUVJ misschien een oplossing? Meer info en demo kan je terug vinden op NuVJ.
Topic: Laptop kopen. (13-4-2007 10:53:00)
Ben al jaren PC Notebook en Mac gebruiker. Op het werk PC en thuis Mac. Vind OS X cooler en toch meer dan net iets prettiger werken dan Windows. En met de komst van de Intel processoren in de MacBooks is het voor thuis ook wel iets makkelijker geworden.

Gebruik nu een MacBook met 2 GB geheugen. Voor de applicaties die alleen onder Windows XP draaien gebruik ik op de Mac Parallels als emulator. En naar volle tevredenheid. Ik mis nu op mijn MacBook niets wat ik niet op PC zou kunnen. Parallels vind ik net iets handiger om mee te werken dan BootCamp. Sinds een 2-tal maanden gebruik ik onder Windows XP - Parallels de applicatie om de Behringer DCX2496 te beheren en sinds een 14-tal dagen ook de USB-DMX adapter van Velleman met Freestyler DMX. En dit werkt zonder problemen.

En de discussie of een PC beter is dan een Mac voer ik al meer dan 20 jaar. Maar beide systemen moet je gebruiken waar ze goed in zijn en je moet de systeem(en) gebruiken waar je je goed bij voelt. en voor mij is dat al jaren een Mac happy :) . Maar dat zal wel aan mijn karakter liggen denk ik Think Different is altijd al een slogan die op mijn lijf geschreven is happy :) .