Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Evert J.

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 57 bijdrage(n) van Evert J. (Pagina: 1 van 3)

Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (21-4-2020 21:24:00)
Heren!

Ik heb alles opnieuw bekeken en het probleem zit bij de geleider die de schakellipjes bedient op de lade-aandrijf-print. Die geleider hapert en drukt dus het 'close' lipje niet in. Ik heb zowat alles geprobeerd maar zonder resultaat. Ik denk dat het mechanisme met tandwieltje gewoon versleten/stuk is.

Wat ik eigenlijk zou nodig hebben is het loopwerk, met de volledige behuizing zoals Dré liet zien enkele posts terug. Dan is het kwestie van aansluiten en gaan. Ik vrees echter dat die nergens meer te vinden gaan zijn wink ;) .

Jammer dat het niet gelukt is, ik denk dat ik er afscheid van ga nemen. Jaren plezier mee gehad!
Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (20-4-2020 11:43:00)
Ik probeer het straks, Tom.

Wat ik me afvraag, met jouw idee in het achterhoofd, kunnen die witte schakellipjes op de aandrijfprint verslijten? Of slijtage op het onderdeeltje op de lade dat ze moet induwen? Dat ze zeg maar net geen contact meer maken omdat ze niet (voldoende) worden ingedrukt. Of is slijtage op deze onderdelen nihil?
Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (19-4-2020 14:53:00)
Dag heren!

Ik begin me bijna schuldig te voelen over het gebruik van jullie tijd wink ;). Heel hard bedankt voor het meedenken!

Toeval wil dat ik me er vanmorgen weer ff aangezet heb en inderdaad het printje heb losgehaald dat jij beschrijft, Dré. Dat heb ik met een wattenstaafje en wat Kontakt 60 schoongemaakt (zo goed als kan). Heb de schakelaartjes 'getest' en ik zie niets verkeerd, ook alle solderingen zijn volgens mij ok. Nu heb ik zo goed als geen kennis van electronica. Ik weet net aan welke kant ik de soldeerbout moet vasthouden.

Het verhaal van de veertjes: Dat heb ik ook gezien, ze zijn 1 op 1 vervangen maar ik had indruk dat alles heel erg wiebelde. Daarom heb ik ze vastgezet met een extra rondel. Ik heb het idee dat alles mooi vastzit, nergens iets sleept en de lade goed sluit.

Lang verhaal kort: Het werkt nog steeds niet. Er is wel een kabeltje tussen het 'aandrijfprintje' en een andere printplaat. Eventueel is dat het? Maar dan ook toeval dat het bij beide cd-spelers is.

Foto's van het aandrijfprintje: hier en hier
Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (17-4-2020 14:45:00)
Dag Tom en Dré

@Tom: stekkertjes omkeren kan niet, ze zijn voorzien van een lipje. Heb ik net even gecontroleerd.

@Dré: De 2 CD-spelers vertoonden gelijkaardige problemen als ik ze uit de doos haalde. Daarna de loopwerkjes vervangen en ze hebben dezelfde problemen nog steeds. Dat doet me vermoeden dat het niet aan de loopwerkjes ligt, maar dat gaf jij ook al aan. Het meehelpen bij het sluiten heb ik net geprobeerd, dit hielp niet. Heb ook niet de indruk dat de lade te traag of niet volledig sluit.

Ik heb nog wel een afgebroken kabel ontdekt, volgens mij een aardingskabel. Zou het die kunnen zijn?

Foto

Hierbij nog een filmpje, met de CD-speler open:
Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (15-4-2020 22:06:00)
@Tom: Ik check morgen eens of ik ze omgekeerd kan aansluiten en ik post een filmpje van als de cd-speler open ligt. Er gaan 2 stekkertjes en een bandkabeltje naar het loopwerk. Bedankt voor de suggesties!
Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (14-4-2020 19:40:00)
Bedankt voor jullie reacties!

@Dre: Ja, het is inderdaad het probleem dat hij de cd direct weer unload. Ik heb alle stekkertjes nagelopen en niets gevonden. Ik heb de kennis, noch het materiaal om dingen te gaan nameten etc. Ik denk dat ik er klaar mee ben. Toch bedankt voor het meedenken!

@Tom: Hij leest inderdaad enkel audio-cd's! Maar wees gerust, het was een échte cd, uit de winkel, in prima staat. (en meerdere exemplaren getest uiteraard).
Topic: Numark Axis 9 nieuw leven inblazen (13-4-2020 14:34:00)
Wegens tijd over deze periode, heb ik mijn +15j oude Numark Axis 9 CD-spelers weer uit de doos gehaald. In een ver verleden veel plezier aan gehad. Helaas werkten beide spelers niet meer naar behoren (CD wou niet laden, tray ging in en uit, speler herkende niet dat er een CD in de speler zat etc.).

Uit reflex 2 nieuwe loopwerkjes besteld uit China (Sony KSS-213C). De ESD beveiliging heb ik losgesoldeerd en dan de loopwerkjes er in gevezen. Dat lukte behoorlijk, maar zonder gewenst resultaat. De CD-spelers laden geen CD's, willen niet starten etc..

Filmpje:

youtu.be/yuEc1tT7i6U

Heeft iemand een idee wat er zou kunnen mis zijn? Het spreekt voor zich dat ik er geen grote kosten meer aan ga maken. Ik zou er uit nostalgie nog eens graag mee spelen, indien ze niet meer te redden zijn doe ik ze weg.
Topic: Blacklightstempel op inkomticketten (29-8-2010 20:17:00)

Nixxus schreef:

Bedankt, hier heb ik wat aan ;)

Evert J. schreef:

Een paar weken geleden in Portugal hetzelfde principe gezien. Tickets waren op de achterkant (die volledig wit was) voorzien van een blacklight stempel, had het helemaal niet opgemerkt. Over de slijtvastheid kan ik niets zeggen. Ik zou het gewoon doen, zoveel zal het wrs niet kosten. Uiteraard wel zien dat dan ELK verkocht ticket wordt afgestempeld, anders krijg je zowieso ruzie aan de kassa/inkom.
Je had de tickets niet lang op zak?
Nee, smiddags in voorverkoop gekocht, 's avonds 'gebruikt'. Ik zou gewoon een flesje onzichtbare uv-inkt kopen, evt een stempelkussen en een stempel. Niks drukkerij ofzo (dat kost je veel en veel meer). Het maakt ook niet veel uit dat je stempel wat is uitgeveegd ofzo, zolang er maar een markering op staat.
Topic: Blacklightstempel op inkomticketten (27-8-2010 20:30:00)
Een paar weken geleden in Portugal hetzelfde principe gezien. Tickets waren op de achterkant (die volledig wit was) voorzien van een blacklight stempel, had het helemaal niet opgemerkt. Over de slijtvastheid kan ik niets zeggen. Ik zou het gewoon doen, zoveel zal het wrs niet kosten. Uiteraard wel zien dat dan ELK verkocht ticket wordt afgestempeld, anders krijg je zowieso ruzie aan de kassa/inkom.
Topic: Logo's ontwerpen. (21-8-2010 15:25:00)
Ook even bezig geweest:

klik

klak

Moest je ze willen gebruiken, laat je het maar even weten. Dan 'krijg' je het logo in vector happy :)
Topic: Muziek rippen (29-5-2010 21:55:00)
Is 'helaas' te laat, ben reeds begonnen. Het verschil in geluidskwaliteit is te verwaarlozen in de praktijk (kijk naar de test die Dré onlangs op het forum heeft gepost). Daarbij komt ook dat online gekochte muziek ook heel veel mp3's zijn. Het is niet de bedoeling om een back-up te maken van mijn muziekcollectie. Het is de bedoeling dat ik ermee ga draaien. (begrijp je het verschil? Weet niet hoe ik het beter kan uitleggen...) Dus kleinere bestanden zijn dan ineens ook een voordeel, mbt laadtijden.
Ik heb trouwens EAC gebruikt, na het instellen ervan, meer dan ok. Daarna tags controleren en aanpassen met tag & rename. (zonder die laatste zou ik al niet meer kunnen)
Topic: Beste platen van dit moment.... (16-5-2010 23:49:00)
Er uiteraard wel bijvermelden dat het nummer is gemaakt als uitdaging voor het programma, en helemaal niet serieus bedoeld is ;)
Topic: Muziek rippen (13-5-2010 11:38:00)

joepurlings schreef:

Okay... Jammer dat je geen OGG Vorbis kiest, buiten open source levert die ook betere kwaliteit met dezelfde bitrate. Ondersteunt je afspeelapparatuur dit niet?
Mp3 is nu eenmaal standaard geworden (ook al heeft het zijn nadelen en is er mss beter) maar aangezien ik de tracks in verschillende programma's wil gaan gebruiken in de toekomst (ableton, traktor of serato) en ik niet weet wat er in de toekomst nog allemaal gaat uitkomen, heb ik voor de standaard gekozen. De kwaliteit is voor mij meer dan voldoende. (het is toch hobby)
Ik zou sowieso voor elk album een aparte map houden, een beetje structuur is nooit weg. Altijd gemakkelijk als je even een albumpje weg wil zetten op cd ofzo...
Ok, goede tip!
Topic: Muziek rippen (12-5-2010 21:52:00)
Ik wil mijn collectie cd's gaan digitaliseren. Nu bestaat mijn muziekcollectie vooral uit cd's en iTunes downloads. Ik wil het van de eerste keer helemaal juist gaan doen, dus correcte naamgeving en id3 tags ed.
Heb net een harde schijf gekocht (500gb) en deze gaat hiervoor gebruikt worden. Nu mijn vragen:

- Heeft dBpoweramp voordelen tov bv iTunes om te rippen? (ik denk aan bv een grotere database ofzo)
- Ik ga Tag and rename gebruiken voor het aanpassen van mijn id3 tags, goed idee?
- Het formaat wordt 320kb/s mp3 (stereo), dit staat vast.

Zijn er dingen waar ik op moet letten? Die ik niet mag vergeten? Het moet zeker niet allemaal freeware zijn, ik wil gewoon snel en efficiënt mijn cd's rippen.
Topic: Logo's ontwerpen. (29-3-2010 14:55:00)
Ik ben het vooral eens met YourLive, de naam is best ok, evenals de smiley. Probeer is een 'aanelkaarhangend' lettertype te gebruiken? Dat komt meer serieus over. Voor de rest ben ik het met je eens dat een logo er eerst z/w moet staan. Een logo moet vooral degelijk zijn en goed te verwerken (denk aan borduren op textiel evenals uit frezen voor meubels en daarbij ook nog mooi ogen op de website.) Vandaar dat het zo moeilijk is. Ik zou zeggen, goed op weg, maar probeer er meer 'ernst' in te krijgen.
Topic: Drive in show meubel (1-1-2010 21:40:00)
Of je kan een zeefdrukbedrijf aanspreken, die werken met dekkende inkten en kunnen zo wit op zwart drukken. Schrik echter niet van de prijs, de kwaliteit is echter wel ZEER goed (een inktlaagdikte die het tienvoud is van wat inktjet doet, lichtechtheid ligt veel hoger, ...)
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (7-8-2009 12:14:00)
Er zit daar toch wel een verschil in hoor, vind ik. Vooral met betrekking tot de afstand van waarop je iemand schade kunt toebrengen. Met een (krachtige) laserpen kan dit op enkele tientallen meters. Dikwijls ook compleet onbewust. Met een nagelvijltje moet je 1) compleet slechte bedoelingen hebben 2) tot tegen die persoon gaan staan.
Dan lijkt me een nagelvijltje ed. toch een stuk veiliger.
Topic: Zomerhit van dit jaar??? (6-7-2009 19:20:00)
In België is/wordt het zowieso: Dizzee Rascal & Armand Van Helden - Bonkers
Topic: Post hier je logo! (4-7-2009 17:54:00)
Netjes. Je hebt enkel een breekbaar lettertype gebruikt voor je telefoonnummer en email. Dit dan nog eens negatief. Bedenk dat als je dit gaat laten drukken op 85*55 dat je letters kunnen breken (beentje van de i met een volledige onderbreking bv, of een punt dat echt te klein is geworden). Ook zijn je kleuren op scherm al redelijk donker, bedenk dat ze eens ze gedrukt worden nog eens verdonkeren. Hou daar zeker rekening mee, of het wordt wel heel erg duister allemaal. Voor de rest een mooi en representatief kaartje.
Topic: Beste platen van dit moment.... (23-6-2009 11:10:00)
Wordt zowieso de grote festivalhit in België voor deze zomer..