Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stijn

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 121 bijdrage(n) van Stijn (Pagina: 4 van 7)

Topic: A&H komt eraan met een nieuw Xone model (mixer) (8-1-2004 01:51:00)

visje schreef:

wie gaat er nou in godsnaam 2000 euro voor een mixer uitgeven!!!! shocked 8O shocked 8O shocked 8O
Je zou er nog van verschieten hoeveel mensen er zijn
Topic: pioneer of rodec (mengpaneel)?? (5-1-2004 02:30:00)

tom314 schreef:

Rodeq is zowat de SL1200 onder de mengtafels.
Het is RodeC. Met een C. En of dit de SL onder de mengpanelen is zou ik zo niet durven zeggen hoor, in elk geval is het niet de enige waar dit over gezegd kan worden. Maar voor mij persoonlijk is het ook wel zo hoor wink ;) .
Topic: Flightcase Zelfbouw ?? (24-12-2003 00:42:00)

jbloemen schreef:

Yep KVM 4,9 cm boren, de popnagel is 4,8 mm. Meet maar na.

Overigens kun je ook 5.mm boren.
hmm volgens mij is de opmerking van KVM toch terecht en is het 4.9mm ipv cm wink ;)
Topic: Behringer UB 1622 FX (14-12-2003 19:31:00)
Subgroepen kunnen ook als volgt gebruikt worden: Als je een band(je) versterkt kan je bv alle micro's van het drumstel (die afzonderlijk op elk een kanaal zitten), dan kan je al die kanalen toewijzen aan 1 van de subgroepen zodat je het geluid van het drumstel met 1 schuif (of 2 (afhankelijk van het mengpaneel) L+R) kan bedienen, dat maakt het de technieker gemakkelijker en moet hij niet telkens al die kanalen naar beneden trekken of omhoog doen maar doet hij het met 1 of 2 schuiven. Hetzelfde kan je dan met de gitaren en andere groepen doen. Op grote mengpanelen heb je dan bv 8 subgroepen (of meer), die kan je dan gebruiken voor bv orkesten op te delen in strijkers, blazers,... en zo zijn er nog wel andere doeleinden maar dit is toch het belangrijkste.
Je kan het eigenlijk zien alsof je de mixer opdeelt in kleinere mixers.
Topic: stroomkast(ofzow) (2-12-2003 17:11:00)

Imcowelter schreef:

Het lijkt mij geen succes om door een multikabel 12x16A ofzo te laten gaan. Ik denk dat je de kabel dan toch flink aan het opstoken bent.
Hmm ik help in het weekend bij een redelijke PA firma (doen weinig fuiven enzo maar wel veel optredens), en de MH's en strobo's worden allemaal zo gevoed via 2 multi's die stroom verdelen in de lichtbrug. Het is wel een zelf gemaakt systeem maar je zal het wel kunnen kopen. Om de zoveel meter zit er een aftakking in de multikabel waar je enkele dingen kan op inprikken. En zo is heel de truss voorzien met een eenvoudig systeem van elektriciteit en je zekeringkast blijft beneden waar het hier toch over ging?
Ik snap ook wel dat je parren niet direct op het lichtnet aansluit, maar de t4 waar die parren opzitten wel.
1kW parren steek je niet op een dmx bar waar jij het over hebt, die kunnen dat niet aan hoor. Er zijn wel dmx barren die dat kunnen maar in een heel andere prijsklasse. De meeste firma's werken met dimkasten die op de grond blijven (victor werkt trouwens ook zo). Er wordt vooral zo gewerkt omdat het hier over zeer veel parren gaat. En de daarbij horende hoge vermogens.
En die t4 zit in je trus, dus dan sluit je wel degelijk die parren (zei het indirect) aan op die kabel. Dit geldt dan ook voor scanners en strobo's. Gaan direkt in de 230V en dan een dmx lijntje naar je controller.
zie mijn vorige uitleg over de t4. Scans en strobo's enzo gaan inderdaad direct op het net en dat kan dan via het multikabelsysteem om teveel kabels te vermijden die naar boven moeten.
Topic: stroomkast(ofzow) (2-12-2003 13:21:00)

Imcowelter schreef:

Hang jij eens even 30 par 64 1kw
Wel ik hang geen 1kW parren rechtstreeks aan een stroomkast hoor! Daar zijn dimkasten voor, dus dat wordt dan weer even een andere multikabel.
en nog wat movingheads, een paar atomics, in je trusskooi.

Wel zo'n dingen kan je zeker en vast allemaal via het systeem met de multikabel doen hoor, je hebt multi's van 24 kanalen (en meerdere). Dus dat wil zeggen dat je 12 aparte kabels door 1 multikabel kan laten gaan, voor bv. een atomic kan je dan telkens een aparte 'kabel' van de multikabel gebruiken. Scans, effecten, movingheads, ... kan je met meerdere op 1 'kabel' hangen.
Nou dan merk je al snel genoeg dat zo'n 16A kabeltje niet voldoet.
Wel ik heb ook niet over een 16A kabeltje gesproken! Ik had het over 1 multi die naar boven gaat waar je een splitbox aanhangt en vanaf daar kan je elk apparaat voeden en je hebt verchillende groepen bijeen, hoef je toch niet meer met allemaal apparte kabels naar boven? Beneden splits je de multi kabel op en geef je elke bruikbare ader voor een fase een apparte zekering of automaat. Met dit systeem hoef je geen zekeringenkast in de truss te hangen wink ;).
Topic: stroomkast(ofzow) (1-12-2003 23:04:00)
Je hoeft toch niet met 32 amp naar boven? welk apparaat heeft zo'n aansluiting? Grote lasersystemen ja die hebben zo'n voeding nodig maar die hang je niet in je truss!
Topic: stroomkast(ofzow) (1-12-2003 22:56:00)
hmmm, volgens mij is het toch handiger in zo'n geval om je zekeringkast beneden te hebben, dan kan je er altijd aan.

Je kan ook gewoon je kast beneden laten en met multikabel naar boven (in plaats van verschillende verlengdraden) en daar een splitbox aan, werkt evengoed happy :)
Topic: Leuk met een moon (24-11-2003 22:53:00)
kan je dan niet beter een gekleurde moonflower kopen en je witte houden??
Topic: is een geaard stopcontact altijd goed (24-11-2003 14:31:00)

Tom schreef:

Om de kwaliteit van de aarde te testen bestaan weer andere apparaten.
Maar die zijn dan wel iets duurder
Topic: XXL Movinghead (16-11-2003 04:39:00)
Ik denk dat het vari-lite movingheads zijn. hier een link: www.vari-lite.com
Volgens mij de leider in MH's en anders zijn het Martin's he.
Topic: dj's tegen zinloos geweld! (14-11-2003 14:09:00)

DJ Bastisito schreef:

Tom schreef:

6 jaar als je iemand vermoord!
Dat noemen ze doodslag omdat het in een opwelling gebeurdt. Moord is als je van te voren een plan gemaakt hebt enzo. Voor doodslag en moord zijn verschillende maximumstraffen bij wet geregeld. Neemt niet weg dat ik ze belachelijk laag vind. Ook is het hier bijna regel dat je na 2/3 van je straf al vrijkomt, belachelijk!
hmm, en ik dacht altijd dat belgie daar alleen in was in belachelijke straffen en rare regels sad :( .
Topic: welke Strobo (10-11-2003 23:21:00)

martijn schreef:

de Geni is ook een oembak, vergelijk hem maar eens met de Showtec strobe
Showtec:
www.new-line.nl/v/10936
Geni:
www.new-line.nl/v/7874

bij de showtec kan je het niet goed zien, maar de zijkant is wel identiek aan de Geni. ik kan het weten, want heb er zelf mee gewerkt.
Tja ze gelijken op elkaar maar ze zijn echt niet dezelfde hoor, vergelijk maar eens de afmetingen van bijde en ook het aantal watt is niet evenwaardig. De showtec is 1500 watt en de geni 2000 watt lamp (er staat wel 3000 maar dat is een foutje). Nouja ik wil nu niet beweren dat geni geen oemer is (wat ik trouwens niet weet) maar de 2 vergelijken gaat zeker niet.
Topic: Welke schade kan een aggregaat aanrichten. (5-11-2003 16:59:00)

sstar schreef:

Je aggeregaat draait met een constant toerental en daar blijft ie op hangen als t goed is, wij hebben bij mij op t werk zomers ook altijd een aggeregaat.
Tbv Hulpstroom ( 90 kva ) maar die veranderd nooit van toerental als je dr wat van vraag ofzo.
Omdat deze 'zware' aggregaat bij jou op het werk gestabiliseerd is geeft die geen pieken en dalen. Een niet gestabiliseerd aggregaat hoor je heus wel in toerental op en neer gaan hoor, en al zeker bij kleine dingen
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (4-11-2003 23:51:00)
die van sae bedoel je? www.sae.edu
Topic: Welke mixer: Ecler MAC 40v of Rodec BX-9 ? (25-10-2003 03:10:00)

Reind schreef:

Zie trouwens net dat de BX9 wel P&G faders heeft. Weet niet wat voor P&G faders er in zitten maar dat is over het algemeen wel een goede fader fabrikant.
Maarja het fadertje zegt ook weer niets over de duurzaamheid en hufterproofness van de mixer zelf.
Er zit standaard geen P&G faders in hoor(spijtig genoeg). Is enkel als optie
Topic: Welke mixer: Ecler MAC 40v of Rodec BX-9 ? (23-10-2003 23:15:00)

sylvia schreef:

Maar waarom trekt het merk Rodec jou zo?
Hmmm, Ten eerste ik ben een Belg laugh :D, voor moest je het nog niet door hebben.
Maar er zijn een aantal puntjes:
- de geluidskwaliteit is goed tot heel goed te noemen, natuurlijk zijn er betere zoals de sclat!
- de indeling vind ik perfect
- de faders zijn goed en de toonregelingpotmeters ook (op de nieuwe modellen!), de oudere modellen vond ik helemaal niet goed (slecht zelfs), je moest bij wijze van spreken al een krachtpatser zijn om aan de potmeters te draaien. Zo stroef gingen die dingen razz :p
- er zitten geen overbodige functies op
- die dingen gaan een eeuwigheid mee
- er is plaats tussen de kanalen om te bewegen met je vingers laugh :D
Rodec zit behoorlijk hoog qua prijsklasse. Het model dat ik op het oog heb is één van de goedkoopste die ze hebben. Welke mensen gebruiken Rodec? Is de reden dat zo weinig mensen er ervaring mee hebben dat ze (te) duur zijn, of zijn er gewoon andere merken die op dit moment populairder zijn?
Tja je mag niet vergeten dat je hier op een Nederlands forum zit waar niet zo veel belgen zitten natuurlijk. Er zijn hier op het forum wel een paar mensen die met het merk bekend zijn (Tom van Cyberdance bv.). Rodecs zijn vooral te vinden in de meeste discotheken in Belgie en de grotere verhuurmaatschappijen. Rodec is denk ik even populair in Belgie als dat Dateq dat is in Nederland, misschien daarom dat je vind dat rodec minder populair is?
Topic: Welke mixer: Ecler MAC 40v of Rodec BX-9 ? (23-10-2003 22:29:00)

sylvia schreef:

Eén van de Utrechtse dealers zei dat Rodec voor de Belgen is wat Dateq voor de Nederlanders is, maar ik zou het inderdaad wel eens van een Belgische gebruiker willen horen dan.

Verder nog iemand suggesties qua merken of over één van deze twee apparaten?
hmm, ik vind het een moeilijke keuze, heb op beide al een paar keer gedraaid en zou geen keuze kunnen maken. Ik vind dat ze beide veel kunnen hebben dus zou je naar het prijsverschil moeten kijken. Alhoewel dat mijn persoonlijke voorkeur naar de rodec gaat. MAAR dat is enkel en alleen omdat er Rodec op staat gedrukt razz :p wink ;)
Topic: Geni F-1800 strobe (21-10-2003 23:57:00)
Ik heb hier ook de 1800 liggen en in de gebruikershandleiding staat dat ie 2700watt verbruikt en dat er een 2kW lamp in zit
Trouwens je ziet wel eens andere gegevens over deze stobe, zo staat er soms dat ie maar 1500 watt zou zijn
Topic: baskastberekening (30-9-2003 01:28:00)

Tom schreef:

brrrrrrrrrrrrrr ik moet er niet aan denken om straks hier merken als Bosmann tegen te komen.
Ik wist niet dat er nu ook al voetballersnamen op luidsprekers plakten razz :p