Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stijn

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 121 bijdrage(n) van Stijn (Pagina: 3 van 7)

Topic: verlengsnoeren (7-10-2004 00:33:00)

larzzzie schreef:

En wat is dat zogenaamde "flashlight tape" dan? Is dat niet ook gewoon gaffa?
het is geen gaffa want dat is gewoon te duur om als kabeltape te gebruiken, het is gewoon een rolletje plastic-tape wat eigenlijk (bijna)nergens goed blijft op plakken, alleen goed op zichzelf. En er staat het logo en flashlight op gedrukt (wij gebruiken paarse logo en letters, de nederlanders geel, en ampco en metam hebben ook zo hun tape). Het gemakelijke aan de tape is dat hij rap scheurt als je er aan trekt, wat zeer rap werkt bij het afbreken, je hoeft namelijk maar aan de kabel(s) te trekken en ze zijn los. voor bedrijfsfeesten en andere gebruiken we dan weer nitto tape in alle geuren en kleuren om mooier af te werken want dan kies je de kleur die bij de truss past of een andere reden.

oja in welk theater werk je? als flashlight ooit passeert zal je de tape wel (leren) kennen. (Of ook niet want in sommige theaters mogen we ze niet gebruiken.)
Topic: Hoeveel par 64 op 1 dimmerpack (5-10-2004 20:00:00)

Jocha schreef:

Ik zou graag van jullie willen horen welke dimmerpacks jullie mij adviseren. Het hoeven geen budget dimmers te zijn. Ik zou ze graag zo flexibel mogelijk willen inzetten. Dus een dimmerpack met 8 kanalen zou ideaal wezen.
wat bedoel je met 'het hoeven geen budget dimmers te zijn'? ik versta daaronder de jb's en botexen enzo, dan raad ik je aan om eens naar MA of ADB of ... te kijken, maar ik weet geen budget dus ik kan hier wel dit aanbevelen maar daar ben je niet veel mee.

Zoals Dre al zei 8 kanalen zal je niet vinden, de meeste dimmerpacks zijn een veelvoud van 3 en komen het meest voor in 12 en 6 kanaals. waar je dan rackjes mee kan maken om een 24, 36, ... kanaals rack mee te maken.
Ook zie ik weleens op grote dimmerracks een patchsysteem zitten, Zou iemand mij kunnen vertellen hoe dit precies werkt?
op dimmers met een patchblok bovenaan heb je 2 delen dat allemaal stekkertjes zijn waar je kabeltjes tussen steekt, de ene kant komt van de kanalen van de dimmer, de andere kant gaat naar de kanalen op de achterkant naar de multi's of wat dan ook voor een systeem
Topic: verlengsnoeren (5-10-2004 19:47:00)
je bedoeld 'jan-willempjes', zo heten ze tenminste in elk nederlands theater waar ik kom. Dit weekend weer gebruikt in Nijmegen en Terneuzen, in elk geval ik werk er niet graag mee, het werkt zo onhandig traag. Ik werk liefst met onze welbekende tape, gaat veel sneller en laat geen lijmresten achter (en het is geen gaffa, de mensen die flashlight goed kennen, kennen die tape wel)
Topic: Keuze movingheads? (5-10-2004 01:34:00)

Erpul schreef:

Vari Lite VL-1000?
Heel mooie dingen, alleen zullen wel buiten het budget vallen denk ik.
1, een VL1000 valt ver buiten zijn budget want zo'n lamp kost nl. het 3dubbele
2, ze zijn niet eens te gebruiken voor zijn toepassingen, want het is een gemotoriseerde profiel
3, je DENKT dat ze buiten zijn budget vallen? dus je weet zelf niet hoevel zo'n lamp kost
4, als je dan toch wilt laten weten dat je lampen kent had dan tenminste een lamp gekozen die binnen zijn toepassingen valt bv een VL2000 of 3000
5, het zijn inderdaad mooie dingen
Topic: sensation (4-10-2004 00:25:00)

blazer schreef:

Nu maar weer even ontopic: doet Ampco pro rent ook dingen voor id&t? Ik geloof dat zij ook de TMF awards doen?
Dat klopt dat zij de TMF Awards doen
Topic: sensation (28-9-2004 22:11:00)

r1talin schreef:

volgens mij wordt het door aebrent.nl of eabrent.nl gedaan
teminste njoy en defqon enz worden wel door hun gedaan
zijn ook allemaal van id-t
nope, stagepro doet het geluid voor de meeste, zoniet alle ID&T feesten, maar ze huren wel in bij AED omdat ze zoveel niet hebben. Het licht wordt verdeeld over firma's, wij hebben wel alle tenten en hoofdpodium gedaan op defqon, op q-beach bijvoorbeeld een deel door ons (toch de nederlandse collega's) en een deel door procon. enne als je een bedrijf zijn website wil doorgeven type hem dan tenminste juist www.aedrent.be
Topic: Keuze movingheads? (28-9-2004 21:51:00)
Sorry, ik wou je deze niet aanraden. Dit was enkel een antwoord op je vraag omdat je ze nog niet gezien hebt. maar als je de prijs wilt weten die ligt zo rond de 8000 euro sneaky :V
(trouwens hes heeft er meerdere maar zijn niet te betalen, ook vari*lite heeft er)
Topic: Keuze movingheads? (28-9-2004 21:35:00)

larzzzie schreef:

CMY spotjes heb ik nog niet gezien? Jullie wel ergens?
HES heeft spotjes 575 met als optie cmy erin.
Topic: DMX-analyzer voor storingen (25-9-2004 00:49:00)

Hendrik schreef:

Als je bij een echt profi bedrijf geen terminator regenkomt kan dat ook wezen omdat er eentje in hun spotjes zit ingebakken.
hmmm ik mag toch zeggen bij een 'profi bedrijf' te werken en wij steken nooit terminators, en ik vind in de handleidingen van onze vari en HES spotjes en washes niks terug over een ingebouwde terminator. We hebben wel altijd terminators bij voor het geval dat het misschien nodig is maar tot op heden nog nooit zelf 1 moeten steken (en ook nog nooit 1 zien steken). wel al problemen opgelost door andere dmx kabel te steken.
Topic: sensation (23-9-2004 19:41:00)
het is www.martinrental.nl (zonder tussenstreepje happy :) )
Topic: rgb moving heads (1-6-2004 22:37:00)

Mezz schreef:

dat waren waarschijnlijk die eyecolours, aangezien flashlight ze in de verhuur heeft.(en ze flink wat licht voor pinkpop leveren)
Ga er maar van uit dat het dropledjes waren hoor.
Topic: Ervaringen Prolight & Sound Frankfurt (24-5-2004 01:56:00)
Ik vind het maar niks, in mijn ogen zijn ze gewoon de MH terug opnieuw aan het uitvinden.
Waar kan je ze trouwens voor gebruiken? (Voor theater gebruik je toch andere dingen, fuiven en festivals enzo gebruik je toch gewoon MH's)
Topic: phantoom (20-5-2004 00:09:00)
Ter aanvulling op Tom: Phantoom voeding kan ook gebruikt worden voor DI's
Topic: aanschaf aparatuur voor Tent etc. (16-5-2004 17:24:00)

Imcowelter schreef:

Voor 139 heb je hem van de DAP. Ik zou echter toch kiezen voor de MX-4
waarom zou je toch voor de mx 4 gaan? je hebt maar 1 kanaal voor een mic en hij wil er wel 3 op aansluiten.
Topic: aanschaf aparatuur voor Tent etc. (16-5-2004 17:19:00)
Als je 3 mic's wilt aansluiten en het niet en DJ mengtafel moet zijn dan zou ik kijken naar de mm10 van JB-Systems, of een gelijkaardig iets. Je hebt 6 monokanalen en 2 stereo, de stereo's kan je gebruiken voor je cd speler of dvd, ... En je kan dan ook nog als 2 niet genoeg is gewoon 2 monokanalen gebruiken voor een line ingang, of je speelt mono als het toch maar voor kinderen is moet het toch geen stereo zijn zeker he.
En zo duur is die niet met 179 euro.
Topic: Par spots (14-5-2004 22:30:00)

Dré schreef:

Misschien vroeger wel. Ik heb echter eens geinformeerd naar de prijs van de Thomas parren... Daar koop je een stuk of 5 Showtecjes voor...

Vraag me sterk af hoe kostenefficient dat dan is...
Vroeger? Bij Flashlight hebben we gewoon geen andere dan Thomas parren.
Topic: Par spots (14-5-2004 22:29:00)

dj large schreef:

ja oke maar je kunt als professioneel verhuur bedrijf (niet dat ik dat ben)niet zeggen dat je met showtec werkt want dan lachen de anderen je uit
en ja de meeste willen toch altijd t beste van t beste en op 40 euro per par lamp kijken ze niet
hmmm nog nooit in een magazijn geweest van een grote firma? Om maar een voorbeeld te geven; de ledtubes bij EML (niet echt 1 van de kleinste firma's hé) zijn van showtec, bij flashlight hebben we (ja ik werk bij de belgische flashlight sinds een paar maanden) naast thomas lightbattens ook een aantal showtec lightbattens, en een aantal andere dingen hebben we ook in showtec of whatever variant

zodus ik denk zoals Dre al zei dat ze je niet uitlachen als je showtec hebt.
Topic: Par spots (13-5-2004 23:30:00)
Ook een veel gebruikt merk bij de grote bedrijven zijn Thomas armaturen.
Topic: Par spots (8-5-2004 21:44:00)

etienne schreef:

als je een klein budget hebt kun je toch ook par 38's kopen ze geven minder licht, maar zien er toch voor de rest het zelfde uit. En er zijn bijna geen verschillen met par 56
Tja alle parren hebben hetzelfde "ontwerp" en lijken allemaal daardoor op elkaar, maar buiten op elkaar 'lijken' is er tussen een 56 en 38 bijna alles verschillend, de lampvoet is anders, je steekt er geen parlampen in maar gekleurde reflectorspotjes, daardoor is de wattage ook verschillend natuurlijk, en je hebt geen keuze tussen narrow, wide ,... Ben ik nog dingen vergeten?
Topic: T-4 Eurolite (12-4-2004 02:38:00)

Malle Pietje schreef:

(by the way; volgens mij is het een steker en geen stekker, als ik het Vout heb hoor ik dat wel hé))
Volgens mij moet je maar een keertje een woordenboek er bij halen wink ;)