Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stijn

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 121 bijdrage(n) van Stijn (Pagina: 2 van 7)

Topic: Gat in de markt! (28-8-2005 07:50:00)

stekelvarke schreef:

Ik weet iet of het al bestaat, een flightcase waardat je het deksel afhaalt en dan met uitschuifbare poten,
en de onderkant die dan als tafelblad gebruikt kan worden. als je begrijpt wat ik bedoel razz :p
Onze kisten voor hog's (1000 en II's) zijn zo gemaakt dat je er poten onder kan zetten zodat je een tafel hebt, de poten zijn dan wel niet uischuifbaar maar waarom zouden ze dat zijn he. De poten heb je ook altijd bij want ze zitten in het deksel van de kist weggewerkt, ik vind het in elk geval handig
Topic: Defqon1. (20-6-2005 03:32:00)
OK ik ben juist terug van een weekje strand in almere. We hebben daar alle licht voorzien in de tenten + buitenpodia en de terrein verlichting, vandaag de hele dag afgebroken. het evenement is nu 1 dag gedaan wat vonden jullie (degene die geweest zijn) ervan? Let wel de operators hebben wij niet geleverd dat kwamen externen doen (elk met zijn eigen grillen maarja).

Als ik nog van iemand van mijn collegas fotos te pakken krijg zal ik die proberen te posten, zelf niet echt veel tijd voor gehad om foto's te maken.
Topic: D hole powerknopje (26-5-2005 17:01:00)

speakerfreak schreef:

ja en barndoors voor de profielen wink ;)
wat is daar het nut van?
Topic: Hoe hang jij je T4's in de truss? (29-4-2005 00:19:00)
scaffklemmen zijn toch echt iets anders dan halfcouplers hoor, scaffklemmen worden eigenlijk in de stellingbouw gebruikt maar in de 'licht' industrie misbruiken we die omdat ze een goedkoper alternatief zijn dan halfcouplers, halfcouplers kan je gebruiken op buizen van 50mm (zoals zo goed als alle trussen), maar scaffklemmen zijn eigenlijk voor 48mm buizen zoals ze in de stellingbouw gebruikt worden
Topic: Scan aan verticale truss hangen (9-4-2005 00:47:00)
Netjes, tot je een keertje een andere maat van truss op een of andere manier tegenkomt. Voor jou misschien wel dé oplossing maar iemand die trussen inhuurt heeft er geen boodschap aan, en buizen en klemmen kun je voor nog zoveel andere dingen toepassen (is dus functioneler) bv als je nu een lamp (maakt niet uit wat voor een lamp) nu naast je (verticale of horizontale of what ever) truss wilt hangen? kan je weer buizen en klemmen voor gebruiken en er zijn nog zoveel andere dingen te bedenken met buizen en klemmen (je hoeft niet altijd in hoeken van 90° te werken bv)
Topic: Scan aan verticale truss hangen (7-4-2005 00:07:00)
Dat zij ik al gebruik scaff-klemmen, komen inderdaad uit de steiger- en podium bouw. Maar zoals Tom aangeeft ze zijn eigenlijk een beetje te smal want trussen zijn 50mm en buizen in de steigers zijn 48mm, maar wij gebruiken eigenlijk bijna nooit andere klemmen (op dunwandige trussbuizen wel andere). Je moet ze wel niet te hard vastzetten op dunwandige trussen want dan beschadig je die wel; op dikwandige trussbuizen kan het zo geen kwaad maar jullie zullen wel allemaal dunwandige gebruiken zeker?
Topic: Gewoon uit nieuwsgierigheid ,wie heeft er een Mac2000 ? (4-4-2005 17:16:00)

stekelvarke schreef:

de VL5 kan echt razendsnel een andere kleur aannemen, veel sneller dan de andere washes
Echt niet alleen de VL5 reeksen hoor gewoon alle vari's zijn sneller in zowat alles; kleurenwiel, gobowiel, bewegingen, ...
Nog iets dat ik hier de wereld uit wil helpen, de modellen die je kan kopen zijn alle VL1000, VL2000, VL2500 (zijn echt superlampen), VL3000 en VL3500 modellen. Alle andere modellen VL2, VL5, VL6,... zijn modellen om te huren.
Topic: Scan aan verticale truss hangen (4-4-2005 17:02:00)
wij doen zoiets met een kort aluminium buisje en 2 scaff-klemmen, is de eenvoudigste optie om zoiets te realiseren

EDIT; djmouse was iets sneller happy :)
Topic: Flightcases (29-11-2004 21:30:00)

MC Party schreef:

Ben zelf nog nooit geschilderde cases tegengekomen bij grote (verhuur) bedrijven.
Uhm de cases van de versterkerracken bij Ampco, DEE, ... zijn geschilderd. Het is wel geen gewone verf want krassen komen er niet snel op.
Topic: Beginnersinformatie DMX en Licht (27-11-2004 14:06:00)
haal er dan even deze ook maar uit want het is blinder(s) en niet blindner(s), en er staat meteen een 2e fout achteraan, er zitten standaard 120V 650W lampen in en geen 250W, je kan er wel acl lampen in kwijt en zijn 250W, wordt soms gedaan voor het effect van bundels tekrijgen maar niet veel.
Topic: Generator huren in Belgie? (22-11-2004 23:58:00)
al gezocht in de gouden gids????? ik denk het niet. www.goudengids.be

Boels is er ook in België maar hier zijn maar 2 fillialen, niet veel dus. Ik zie dat je in Dilbeek woont dan kan je gemakkelijk is tot bij Boels gaan in Overijse
Topic: lichtplan =>steigerplan (17-11-2004 19:50:00)

larzzzie schreef:

Steels, ja niet van die safety steels maar van die.. tja hoe noem je ze... focus had ze op de PA beurs een hele pallet... zijn gigantische, zware " steels" ik weet niet precies de naam.. maar ik verzeker je, voor de strobo en de 3 parretjes is het meer dan zat 3 van die dinge...!!
Je hebt het goed hoor, als het tenminste staalkabels zijn met aan elke kant een oog, steel(s) is het juiste woord. Ze worden onderverdeeld in 1- en 2-ton steels, zwaarder of lichtere uitvoeringen bestaan ook maar worden niet veel gebruikt in de entertainment vermits de meeste takels en motoren 0.5, 1 en 2 ton uitvoeringen zijn.
Topic: ACL set (8-11-2004 23:26:00)

Tom schreef:

Stijn is stekelblind, of heeft de uitleg niet goed gelezen......
Wat zou het zijn? shut up :X
Hmmm, jullie zien 4 halve ACL setjes hoor, 1 complete ACL set bestaat uit 8 lampen
Topic: ACL set (8-11-2004 23:04:00)
ik zie er anders maar 2 branden hoor wink ;)
Topic: ACL set (8-11-2004 22:02:00)

stekelvarke schreef:

nu ik weet al behoorlijk veel over licht, maar er is nog 1 vraag die nog altyd niet beantwoord is en de zoekmachine leverde ook geen antwoorden die mij konden helpen.Mijn vraag is wat is nu een ACL set?
Een acl set bestaat uit 8 lampen van 24 volt die je in serie zet met elkaar en een smalle bundel hebben.
is dit een set van par 64's met arcraft lamp?
Niet specifiek par64 want ze bestaan in alle par-maten, en aircraft is hetzelfde als ACL alleen is ACL de afkorting
en vorral warom worden ze gebruikt en wat is het grote voordeel ervan tenopzichte van een gewone par 64?
ze worden vooral gebruikt als effect om een waaiertje temaken met de bundels bij optredens, maar je kan er vanalles mee. Wij gebruiken ze bv ook om dingen uit te lichten bij bedrijfsfeesten, standen, beelden, ...
En dat laatste snap ik even niet: 'wat is het voordeel tegenover een gewone par64'
Topic: Schoolfeest Thialf osg colleges (6-11-2004 15:46:00)
je kan echo ook voor een deel verhelpen door doeken te hangen
Topic: lichtplan =>steigerplan (20-10-2004 17:30:00)
ja er zijn verschillende firma's en merken dus zoveel verschillende soorten steiger materiaal. herken je soms iets van deze site? www.layher.nl

edit: heb net je begin bericht nog een keer gelezen; zal wel geen layher zijn aangezien je het hebt over een zijkant van een steiger.
Topic: lichtplan =>steigerplan (19-10-2004 23:53:00)
je zou ook gewoon T-hangers (extensie's) kunnen huren maar dan moet je dat per MH, 4-en of 6-bar, ... doen. Het gemakkelijkste is gewoon volgens mij met scaffklemmen werken en aluminium buizen zodat je zelf de lengte van de verticale en horizontale buizen kan bepalen (wel rekening houden met gewichten die aan het grid mogen hangen, want dat zijn dingen die wij van hieruit onmogelijk kunnen bepalen).
en nog een vraagje wat voor steigermateriaal is dat? layher of iets anders?
Topic: WAAROM par's als basisverlichting?!? (11-10-2004 00:08:00)

dj fleur schreef:

om even terug te komen bij de topic titiel.
cyberdance en andere met een groot bedrijf,
eem groot deel van de producties die jullie doen is niet in de standaard drive-in opstelling (2 tiefjes met trussje boven meubel) denk ik. gebruiken jullie dan ook nog parren als basis verlichting of ga je puur alleen met intilligent op pad?
Er gaat altijd basislicht mee, er worden gewoon parren gebruikt als er het budget niet is om alles met intilligent licht te doen en als er het budget voor is zal dat veel intilligent zijn maar bv frontlicht wordt toch maar weinig met intilli gedaan hoor
en heeft een forum lid toevallig al zo'n wireless dmx systeem? zoja hoe bevalt dat, want ik hoorde dat het alleen goed werkte op grote afstanden.
prijs/technisch zijn dit nog geen systemen om te gebruiken in grote opstellingen, verhuur, ... waar het wel intresant is om te gebruiken zijn vaste installaties, theaters, ...
afstandsbediening voor de dmx kan dan wel weer intresant zijn in alle opstellingen, denk maar aan het focussen waar de persoon boven in de genie/truss alles zelf aan en op kan zetten en er niemand meer aan de tafel moet zijn om dat voor hem te doen
Topic: Overspannig van trussen? (10-10-2004 23:50:00)

martijn schreef:

daar had ik ook aan gedacht, maar bij een kleine overspanning kan je er flink veel aanhangen. bij een grote overspanning zou dan (zou ik denken) iets anders de beperkende factor moeten zijn.
de beperkende factor wordt dan gewoon de lengte zelf, neem nu een buis van 2 meter tegenover 6 meter die van 2 meter zal toch (logisch) minder doorbuigen hé