Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DjREsound

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DjREsound (Pagina: 5 van 10)

Topic: Subjes en vocht (20-9-2012 10:14:00)
Gewoon ventileren, temperatuur maakt niet zo veel uit zolang er geen vocht op je spullen zit en zolang er geen temperatuurverschillen zijn zal er ook geen condensatie/rijping/verdamping etc. plaatsvinden. Niet stoken, want dan verbrand je gas in water en CO2, je speakers zijn nog koud, en dus condenseerd water op koude elementen (dus ook je subs), dus ook op je printplaten etc. Ik heb alles al jaren in een onverwarmde schuur staan met altijd een raam open voor de ventilatie. Werkt prima. Let wel op met laden in een warme zaal, dan moet je de gear etc. even op temperatuur laten komen voordat je loos gaat (ik gooi altijd meteen alle flightcases los om op de gear sneller op temperatuur te laten komen). Immers breng je dan gear van -5C in een ruimte van +20C... dat resulteert altijd tijdelijk in vocht op je gear. Daar is weinig aan te doen.
Topic: Pioneer CDJ-2000nexus (20-9-2012 10:04:00)

YourLiVe schreef:

Tja, Ik ga geen CDJ 2000's eisen die de opdrachtgever minimaal 150 euro kosten terwijl ik ze toch niet gebruik. Voor 5 tientjes extra neem ik zelfs een eigen dj setje mee wink ;)
Dit stel ik ook altijd voor, grote onzin om zoveel geld uit te geven als ik met mijn eigen set ook 100% feest kan maken. Of het nu CDJ2000 of CDJ850's zijn... maakt voor mij niks uit (en dan die gastjes van 15 jaar die net twee plaatjes kunnen syncen die een CDJ2000 eisen maar verder niks aan extra functies gebruiken, bahbah).
Topic: Pioneer CDJ-850 topic (12-9-2012 09:44:00)
Tja, ik draai alleen op eigen spullen/booths, tenzij ik de verhuurder ken en weet dat deze goed spul neerzet. Dus dat is voor mij geen reden om een laptop te gebruiken.

Op het moment ben ik trouwens weer enkele maanden verder met mijn CDJ850-K spelers... ze draaien gewoon top. Ik draai ook geregeld op CDJ2000's maar het maakt geen verschil in feestkwaliteit. Enige mindere is dat je minder digits op je afleesscherm hebt voor de titels en voor die namen mogen ze van mij ook de tracknummers zetten (die onthoud je namelijk als je een cd pakt, niet altijd de artiest). Nu is het óf tracknummers óf titels, en ik wil liever beide. Verder fijne uitgeklede basis spelers! USB werkt ook snel en prima, gewoon 2 x 16gb sticky er in en gaan met die banaan. Ik heb er nog geen HD aan gehangen dus daarmee heb ik nog geen ervaring. Taglist maken is voor achtergrondmuziek op recepties of zo ook erg handig.
Topic: Documentaire over naam maken in de muziekindustrie (4-9-2012 15:24:00)
Standaard Lid
Uit: Nederland
Sinds: 1-9-2012
Laatste: 1-9-2012
Berichten: 1

Ik hoop dat we meer van je horen de komende tijd en niet dat je alleen even snel een berichtje dropt...
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (3-9-2012 22:44:00)

Tom schreef:

soms heb ik van die avonden dat ik totaal niet hoef, en soms moet ik wel 5 keer.
Waarom weet ik niet.
Same here! En ik heb ook nog nooit troubles gehad achter de booth, altijd vriendelijk blijven, maar wel strict.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (3-9-2012 12:52:00)
Probleem nr. 1 bij bijvoorbeeld 25 jaar getrouwd feestjes ja laugh :D . Altijd wel een zoontje of neefje van rond de 10 jaar die je de hele avond gaat aangapen en naarmate je hem langer negeert steeds meer de neiging krijgt om aan je jog wheel te gaan draaien om aandacht te krijgen (om te vertellen hoeveel mp3's ie thuis op de computer heeft staan, want hij is natuurlijk ook virtual dj sneaky :V... want ja, hij is al lang digitaal aan het draaien = véééél beter = véééél goedkoper).
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (3-9-2012 10:23:00)
Ik had er weer eentje zaterdag:

ik moest even naar het toilet op een druk en gezellig feestje. Kom ik terug staat er een compleet bezwete zatte kerel achter mijn draaitafels (hij bleef gelukkig nog net van mijn knopjes af, maar ook dat ging niet lang meer duren) en hij trok mijn splinternieuwe HDJ2000-K koptelefoon even flink uit zijn verband om deze even doodleuk op zijn meganatte grote hoofd te zetten... Ik heb hem vriendelijk verzocht op te rotten achter de Dj booth. Kon de earpads wel uitwringen. Lekker gevoel om daarna een zeiknatte koptelefoon van 300 euro terug op je hoofd te zetten. Mjammie... Volgende keer misschien de koptelefoon maar loskoppelen en meenemen. Maar dan zitten ze misschien juist wel aan je knoppen, en dat is nog minder fijn!

Nog iets "leuks", kwam een vrouw op het einde van het feest bij de booth staan en ze gaat direct (zonder te vragen of wat dan ook) aan de slipknop van de platter te draaien waarbij ze roept: hij moet harder!!! Ik zei: ge draait maar een eind heen met die knop, harder zal ie niet gaan... En daarna de muziek maar uitgezet ;).
Topic: Speakers aanschaffen 3000 euro (3-9-2012 09:41:00)
Ik zou ook aanbevelen wat PvG schrijft. Je kan met 3000 euro toch niet al een set kopen waar je tig jaren mee vooruit gaat. Ooit ga je toch over op een ander merk (als de zaken goed gaan). DAP X serie is dan heel behoorlijk om mee te starten en je kan het heel allround inzetten. Met het geld dat je overhoud kan je direct vanaf dag 0 goede bescherming regelen (goede hoezen, flightcases etc.), dan kan je het over enkele jaren ook weer goed verkopen en kost het netto een stuk minder. Succes! Evt. kan je wel al investeren in een goede processor (je hebt daar het budget voor), dan haal je nu al meer uit je set en die kan je overnemen naar je toekomstige set over enkele jaren.

p.s. 60.000 nummers op je computer... Sow hé! Dat is echt veel, knap hoor! wink ;)
Topic: Pioneer DDJ-WeGO (31-8-2012 13:14:00)
De welbekende rambakken! laugh :D
Topic: Pioneer DDJ-WeGO (30-8-2012 17:08:00)
Ik denk dat de Mac-freaks (en dat zijn er best veel) de witte kleur wel zullen waarderen.
Topic: Pioneer DDJ-WeGO (30-8-2012 15:54:00)
Vanuit het oogpunt van de pro een afgrijselijk ding... Maar laten we wel wezen, als huis tuin en keukendingetje voor de lol bij je computer, achtergrondmuziekcontroller of op een tuinfeestje een perfect apparaat (en iedereen kan roepen dat ie een pioneer heeft razz :p ). Deze controller verkiezen velen boven de concurrenten denk ik (deze komt voor mij zelfs in de buurt alsoptie voor huiskamercontrollertje voor aan de laptop). De markt van de sbs kijkende consument is natuurlijk véél groter dan het topsegment (denk aan CDJ/DJM 700 t/m2000), dus ik snap het wel dat ze een kleiner broertje uitbrengen om concurrerend te worden met de andere mediamarkt merken.

p.s. heeft zo'n ding voldoende uitgangsvermogen voor je koptelefoon als ie enkel op usb voeding werkt?
Topic: verlichting voor trouwfeest (30-8-2012 09:34:00)

HS schreef:

Tja, hoewel enkel parretjes (8 stuks meestal) theoretisch wat saai overkomt, is het voor het gemeleerde gezelschap van een bruiloft ruim voldoende. Bovendien zeggen de lichtbakjes die je ophangt eigenlijk nog niet veel. Ik heb zelf een setje met 8 Ledparren en 2 scanners maar ook daarmee zou ik de feestsfeer kunnen bederven door ze allemaal op standje 'flikker en beweeg op 't geluid' te zetten.
De aansturing maakt wat mij betreft 80% verschil. Ik heb voor een bruiloft meestal 3-5 programmaatjes klaar staan. Een simpele kleur-fade-programma voor de parren zonder de scans, voor tijdens receptie e.d. Eentje waar de scans 'sjiek' maar langzaam rondjes dansen, en 1 of twee swing-programma's waarbij de parren en scans lekker los gaan happy :) En ook hierbij letten op de kleuren. De hele avond zo'n regenboog(led-moon) in je toeter wordt ik zelf ook niet blij van.

Kortom, begint met een parrensetje (en een fatsoenlijk ingestelde sturing), maar dat wiel is ook al 11236 keer uitgevonden op dit forum.
De spijker op zijn kop! Goed programmeren/aansturen doet heel veel! Daarom ben ik ook geen fan van derby's, moonflower's etc. Doet zo fout ongecontroleerd engels aan.
Topic: Advies bij eerste EV RX set (29-8-2012 11:17:00)
Met de carnaval stond ik op een podium waar ik twee subs op zijn kant had staan (rechtop kan ook, dezelfde afmetingen) met twee RX115 per kant er op. Dat werkte perfect, alleen was dat podium ook verrekes hoog (met de nodige optilproblematiek :)). alleen twee toppen per kant lijkt me in deze zaal een overkill.
Topic: Advies bij eerste EV RX set (28-8-2012 21:43:00)
afhankelijk van de hoogte van het podium zou ik natuurlijk twee subs onder het podium kwijt kunnen en de rest gewoon met tussenpaaltje. Sub plat met eentje rechtop er op en dan de top lijkt me niet echt mooi (alhoewel het best kan werken).

Maar waarom is 1,8m te hoog om een top op te zetten? De zaal is hoog genoeg. Of bedoel je de stabiliteit?
Topic: Advies bij eerste EV RX set (28-8-2012 15:57:00)
Nog een klein vraagje aan de experts. Over een tijdje heb ik een feest met ca. 400-500 man totaal in een cafe waarbij ik de grote zaal uitversterk (rest inprikken voor het cafe). Laten we zeggen dat ik dus 250-300 man moet doen. Vorig jaar ging dit met RX118S en RX115 en tussenpaaltje per kant gewoon prima, maar dit jaar krijgen we er nog 5 meter zaal extra bij en wil ik een subje bijzetten. Nu wil ik dus beschouwen of de combinatie 2 x RX118S subs met één RX115 top per kant (verticaal gestapeld) goed zou zijn. Ik denk namelijk dat het een mooie oplossing is (zowel qua geluid als looks), en het laag zal lekker uitkomen. Heeft iemand dit ooit verticaal opgestapeld en zouden er dan spanbanden nodig zijn (wat met die RX handvatten dus dramatisch is)? Ondergrond is gewoon goede, niet gladde, zaalvloer.
Topic: Setje uitbreiden of nieuw setje aanschaffen? (12-7-2012 22:46:00)
De P-2000 vervangen voor iets beters op een X serie? Ik snap werkelijk niet welke meerwaarde dat heeft (naast het gewicht). Palladiums zijn in deze combinatie meer dan prima!
Topic: Setje uitbreiden of nieuw setje aanschaffen? (12-7-2012 16:34:00)
Stapje terug, waarom ben je gefocused op 4-acoustics?
Topic: tv naar mixer (12-7-2012 14:47:00)
Nu moet de hint toch duidelijk zijn dan! ;)
Topic: tv naar mixer (12-7-2012 10:58:00)
Zit er geen koptelefoonaansluiting op de tv? Zo heb ik het namelijk gedaan en dat werkt perfect aangezien ik het geluid van de tv dan demp (maar dan dempt ie niet de koptelefoon uitgang!). Die minijack verloopt dan naar twee mono jacks. Die gaan naar kanaal 1 van dit kastje (overigens verdomd goed dingetje voor die paar tientjes!). Die zit weer op de master aan mijn geluidsset (bij mij genelecs 8020A). Daarnaast heb ik nog twee audio kabels liggen voor de andere twee kanalen waardoor ik ook nog on the fly bijvoorbeeld een laptop of telefoon kan aansluiten. Op kanaal 2 zit nu ook de dvd speler qua geluid (rood en wit), de gele video plug gaat als enige naar de TV. Kijk dus even of je een koptelefoon aansluiting hebt op je tv en hoe die werkt ten opzichte van je TV-geluid-demping. Met een beetje geluk kan je gewoon met je afstandsbediening je geluid regelen zoals nu bij mij het geval is.
Topic: [Nieuw] Pioneer HDJ-2000 (12-7-2012 10:49:00)
Dat stemt mij positief!