Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DjREsound

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DjREsound (Pagina: 3 van 10)

Topic: setup geluidset (20-3-2013 20:25:00)
Microfoon kan ook natuurlijk, maar met enkel een goede sample kan hij op eigen gehoor een heel eind komen toch?
Topic: setup geluidset (20-3-2013 14:57:00)
Ik match het crosspoint vaak met een kickdown vst die ik op de computer draai. Oftewel een wavevorm sinus die op hoge frequentie begint en lineair naar lage Hz eindigd, echter wel op hetzelfde volume! Vanuit mijn producing achtergrond kan ik dus zo'n sinus sweep maken en dat als sampletje op een CD zetten o.i.d.

Dan is het gewoon iteratief je crossover point vaststellen met een willekeurige demping en dat sampletje afspelen. Als je merkbaar een dip of verluiding van je geluidsvolume hoort binnen het afspelen van de sinusvorm, dan zit er een gat of overlapping in je frequentiespectrum. Zo piel je wat heen totdat je een strak volume krijgt over het hele spectrum. Dan zit je goed!

Dit kan je het beste buiten doen zodat je reflecties tegen gaat en tevens mono om kammen te voorkomen. als het dan mono goed klinkt heb je een perfecte basis om evt. op locatie nog dingen aan te passen. Dan ligt het dus altijd aan de reflecties in de locatie en hoef je niet meer te twijfelen aan je eigen instellingen.
Topic: advies bij vervangen van ev rx set voor aktieve sub top set (20-3-2013 12:45:00)
@stefan het wisselen van de RX set voor dB tech snap ik niet. Wanneer je zorgt dat je nu wat flexibeler bent (met gesloten portemonnee, je hebt immers wisselgeld), dan ben je toch waar je zijn moet?
Topic: laptop rechtstreeks op versterker (20-3-2013 12:03:00)
Standaard mengpaneel er tussen is dan toch de oplossing. Dan kost het ook niet "extra" (het is maar hoe je het brengt), dat is gewoon nodig. Ik neem aan dat je je gear een beetje hufterproof wilt afleveren.

Sowieso laptop op 100% uitsturen altijd (i.v.m. kwaliteitsverlies bij veel geluidskaarten en signaal-ruisverhouding), en dan met je mengpaneel regelen.
Topic: advies bij vervangen van ev rx set voor aktieve sub top set (19-3-2013 21:41:00)

dj_stefan schreef:

heb bij ev toch een beetje het idee dat je ook voor het logo betaald. .
Bij RCF is dat nog een schepje er bij ;)! Maar op zich is dat prima als ze dat in kwaliteit ook waarmaken. Het is trouwens ook niet vreemd als je eens wat anders wilt... [filosoofmodus] De wereld voorziet in ieders behoefte, maar niet in ieders hebzucht. [/filosoofmodus]
Topic: Advies bij eerste EV RX set (19-3-2013 17:09:00)
Ik zit nu even te denken, maar EV had het ideaalplaatje kunnen maken als ze ook aan de zijkant van de RX118S een schroefdraad hadden gemaakt. Dan kon de RX118S op zijn plat, met een windup tussenpaal kon je dan de RX115/RX112 top er veel fijner/lager op zetten en dan de speakers alsnog op gewenste hoogte krikken. Enige verbeterpunt dat ik kan verzinnen, en volgens mij is het ook nog mogelijk om er een schoefplaat in te frezen (maar dat ga ik maar eens even niet doen).
Topic: advies bij vervangen van ev rx set voor aktieve sub top set (19-3-2013 17:00:00)
Je overige spul verkopen en daarvoor 2 SX300 topjes bijkopen? Daarmee maak je jezelf heel flexibel. Ik draai met 2 RX118S subs en 2 SX300 makkelijk feestjes tot 125 man. Ik snap namelijk dat de RX212/75 een beetje teveel "massa" is op veel feesten. (Binnenkort komt de vuurdoop op een feest op een eerste verdieping zonder lift te draaien op CP2200 met 4 x SX300 topjes rondom de dansvloer.)

Ik zou je spullen niet weg doen, of wellicht overwegen de RX212 te vervangen voor een RX112 of RX115 top (die zijn er ook prima tweedehands te koop) zodat je ook goed met enkel RX118S kan draaien. Met het verschil kan je wellicht de SX300's er bij nemen. Dan kan je alle kanten op. Natuurlijk is mijn mening niet heilig, maar ik merk zelf dat het erg flexibel werkt en het kost in jouw geval niet veel tot niks.
Topic: advies bij vervangen van ev rx set voor aktieve sub top set (19-3-2013 15:21:00)
Uit eigen ervaring, en jouw stuk lezend snap ik niet waarom je over zou gaan op een "nieuwere" actieve set. In mijn situatie (zoals je kan lezen in het aangestipte topic) waren ook de modernere sets niet toereikend t.o.v. de RX set. Ik kan je wel aanraden om de RCF TT te bekijken, maar ook hier zie ik qua prijs-kwaliteit geen reden over te stappen eigenlijk. Qua snelheid opbouwen is het ook grote lariekoek, je hebt nu enkel voeding naar je rack nodig, de rest is speakon. Naar mijn weten zelfs makkelijker dan actief. Uitbreiden is ook goedkoper en doorlussen is een verademing.

Wat dacht je van een mooie warnex update ;)? Volgens mij heb je dan een set die perfect inzetbaar is de komende jaren. Als het puur om het gewicht gaat, neem dan (net als ik) SX speakers er bij om ook op kleine locaties of bij sjouwproblemen uit te komen. Actieve subs kunnen wellicht net iets lichter uitgevoerd zijn, maar het verschil lijkt me minimaal, dus voor het sjouwen zou het ook niet uitmaken lijkt mij.

Als ik jou was (maar dat ben ik niet) zou ik even duidelijk op papier zetten wat de redenen zijn om over te stappen en zo ja, wat je financiele gevolgen zijn t.o.v. het nut. Bij vragen kan je me altijd even pm-en.

Succes!
Topic: Advies bij eerste EV RX set (4-3-2013 11:44:00)
Wel los van elkaar, niet naast elkaar. Die RX212 zijn redelijk agressief in het hoog maar wel flinke output en met de goede subs er onder prima topkasten. Echter met één RX118S er onder komen ze eigenlijk laag tekort. Je ziet ze ook meestal op 2 RX118S of een RX218S staan. Met een RX112 of RX115 komt de verhouding beter tot zijn recht vind ik. Bovendien kan je de RX115 zo hoog opkrikken als je wilt met een wind-up tussenpaaltje. Met een RX212 zit je snel aan een vaste hoogte vast die (opgestapeld op RX118S) eigenlijk net iets te laag is bij grotere events. Ook hoor ik dat een dubbele RX212 opstelling ook niet lekker spreid (maar die ervaring heb ik nog niet gehad), twee RX115 toppen naast elkaar doen dat wel. Maar goed, beide hebben voordelen en ze klinken beide subliem goed. Grootste "praktische nadeel" van de RX115 is het gewicht omdat ze 75% van de keren op een paaltje moeten.
Topic: Advies bij eerste EV RX set (2-3-2013 20:17:00)

dj_stefan schreef:

Ik zat even te kijken naar je opstelling per feestje en zie dat je feestjes tot 500 man doet met twee subs en twee toppen per kant. ik heb zelf ook een rx set en gebruik twee subs per kant met een 212 top er boven op. ik gebruik deze opstelling tot 250 man. ik stapel momenteel mijn set door de onderste sub plat te leggen en dan de middelste rechtop met daar de top weer op. is opzich een mooie hoogte alleen of iedereen het mooi vind kun je je afvragen.
ik stuur mijn subs aan met een cp 4000s en de toppen met een cp3000s. ik vraag mij af of jij het echt kunt redden op een cp3000s met twee subs per kant tot 500 personen. ik zou in mijn geval twee dan nog twee subs bij huren en twee toppen. stapel de subs dan alle 3 plat en zet de toppen er dan recht op. ik ken trouwens de 115 speaker niet kun jij me uitleggen waarom jij hier voor gekozen hebt en niet voor de 212? ik heb zelf wel eens zitten twijfelen om er twee aan te schaffen maar denk niet dat het bij de grotere feestjes mooi staat naast een 212 zou er dan nog beter een 212 bij aan kunnen schaffen.
ik ben ook erg te vreden over de rx set maar heb mijn vraag tekens over het aantal personen dat jij doet met jou opstellingen. 1 sub per kant tot 300 man vind ik wel op het randje.
ik ben trouwens bezig met een nieuwe opstelling ik wil de toppen gaan laten vliegen in mijn truss brug kan ze dan op zo'n beetje alle hoogtes plaatsen en zet daar onder gewoon mijn subs netjes rechtop naast elkaar.
gebruik je op de dc-one trouwens een standaard pre set of heb je er zelf één gemaakt?
Ja hoor, ik draai met een gerust hart 500 man op een dubbele set. zolang het geen hardstyle feest is is dat volgens mij meer dan voldoende. Eén sub per kant tot 300 personen is ook inderdaad op het randje. Ligt aan de groepsgrootte, muziekstijl en vulling van de zaal die je wilt bereiken. de DC-one heb ik op een preset staan aangezien de RX118S met RX115 er gewoon in staat. Ik heb wel wat zitten vogelen en heb wat getest, maar klinkt gewoon erg goed met de standaard preset.
Topic: Advies bij eerste EV RX set (2-3-2013 20:13:00)
Sinds deze week heb ik er nog twee RX118S subs bij gekocht!
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (24-2-2013 15:10:00)
Heel mooi! Met name de aanlichting is leuk, maar als ik die lampen er onder voor laat staan dan is het einde zoek, er komen geregeld hele groepen even tegen mijn booth aan beuken omdat ze in hun enthousiasme alles en iedereen om zich heen vergeten ;). Als er dan twee van die uplight spots op de grond staan dan is het einde lampen. :)
Topic: Advies bij eerste EV RX set (14-2-2013 11:04:00)
Beide bovenstaande reacties zijn handig voor mij. Ik wil sowieso nog ooit 2 extra SX300's aanschaffen (eentje is niet meer mooi genoeg en gebruik ik als Dj monitor). Als het tot die tijd nog niet is gebeurd dan lus ik de SX200'tjes door. Bedankt voor je ervaringsinfo Eric!
Topic: Advies bij eerste EV RX set (11-2-2013 21:15:00)
Nou ik heb zelf nog wel een extra CP2200, maar ik ben "lui" en wil er eigenlijk gewoon maar eentje meenemen (die andere moet dan weer uit een rack, trap op en af etc.). MAar dat zou wel een optie kunnen zijn inderdaad om ze los aan te sturen.
Topic: Advies bij eerste EV RX set (11-2-2013 20:21:00)
Ja, dat kan ook, beide op 1 kanaal, maar eigenlijk wil ik front 2 x SX300 zetten en dan doorlussen om de SX200 naast de dansvloer te zetten. Daarbij wil ik eigenlijk wel het stereobeeld behouden.
Topic: Advies bij eerste EV RX set (11-2-2013 19:59:00)
Ik heb een vraagje tussendoor, iets te klein om een topic voor te openen. Kan ik zonder problemen een EV SX300 en een EV SX200 per kanaal doorlussen op een EV CP2200 versterker? Ik heb binnenkort een klein feestje waarbij ik rondom 4 topjes wil zetten maar ik heb zelf maar 3 SX300 speakers en ik ken iemand waarvan ik 2 SX200's kan huren/lenen. Dus dat zou ideaal zijn.
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (7-2-2013 14:33:00)
Het valt me op dat er dit jaar veeeeel nummers zijn uitgekomen ten opzichte van vorig jaar, maar lang niet allemaal bruikbaar. Er wordt ook wel echt troep uitgebracht zeg. Maar ik ben over dit jaar best tevreden, zitten hele leuke tussen!
Topic: Plaats hier je eigen productie/mix/remix! (1-2-2013 21:25:00)

macmiata schreef:

klinkt verdomd lekker! Hoe heb je 'm "bewerkt"? Daw? Zou graag de makin' of zien.
Tnx, leuk om te horen! Hij krijgt veel support van draaiend Nederland, helemaal blij mee. De track is helemaal opnieuw geproduceerd met een paar sampletjes uit het origineel geknipt en bewerkt.

Voor de liefhebber... Vandaag is er weer eentje van de de band gekomen!

Dj REsound - Nasty moment (Radio edit)
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (29-1-2013 12:42:00)
Op die van mij zit na al die jaren eigenlijk vrijwel geen kras. Eerst flightcase met cd spelers en mixer er af halen. Hij is dan helemaal in te klappen tot een plaat (tafelblad naar beneden inklappen en de zijpanelen klappen naar binnen hier overheen, het scharnier zit dan ook enkele cm's naar achteren), waarna je hem in je eentje aan handvatten op kan tillen. Ik zet hem altijd zelf in de aanhanger en doe er dan altijd meteen een hoeslaken omheen. Ik span hem dan met een spanbandje verticaal tegen de wand aan. Zo blijft ie als nieuw op zich. Gewoon mega praktisch ding.

En natuurlijk direct na elke boeking je meubel afpoetsen met een vochtige doek!
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (28-1-2013 16:33:00)
Mijn reguliere booth waar deze flightcase dan precies in past. Robuust en netjes voor bijna alle feesten.

Nu toevallig bezig om mijn logo er chique op te maken. Deze laat ik frezen of snijden, het liefste in RVS. Hier ben ik nog niet helemaal uit.