Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Tenkater

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Tenkater (Pagina: 2 van 10)

Topic: Nieuw: Driverack PX (13-6-2008 14:54:00)

RonnieB schreef:

RTA is een prachtig systeem MAAR alleen als je donders goed weet wat je doet. Is dat niet het geval, vergeet de optie dan in z'n geheel (want in zo'n geval kun je meer verklooien aan het geluid dan je lief is).

Overweeg de set éénmalig ruimte onafhankelijk te LATEN RTA'en (liefst met een gated meting zodat de ruimte echt volledig buiten beschouwing komt) en neem afwijkingen, veroorzaakt door de ruimte, gewoon voor lief (tenzij de set in een vaste opstelling en vaste ruimte gebruikt gaat worden).
Wat bedoel je met een gated meting? is dat het meten op meerdere plekken?
Ik heb niet echt verstand van de materie, maar was ook wel benieuwd wat een gated meeting is. Even googlen leverde mij de volgende tekst op: "the microphone is turned of just before the reflected sound reaches the microphone". Je meet dus zonder de reflectie, waardoor de ruimte geen invloed heeft op de metingen.
Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (24-5-2008 15:04:00)
Afgelopen week in studio 80 in Amsterdam gedraaid. Laatste overgang ging lekker, wilde op het eind nog even een backspinnetje doen (nee, niet om de mix te redden). Ik doe de backspin en in mijn enthousiasme gooi ik de fader van het kanaal naar beneden. Ik was alleen vergeten dat de Xone:92 redelijk lichte faders heeft, dus die fader gaat automatisch weer een stuk omhoog en de plaat liep natuurlijk helemaal er naast door de backspin.

Kweste van even opletten hoe de fader is en wat minder enthousiast zijn.. ashamed :$
Topic: Denon software updates! (12-5-2008 21:17:00)

Bluefaec schreef:

Hallo Allemaal.

Ik weet niet of dit in dit topic thuis hoort, maar ik zit met een vraag over de Denon s-102.
Hoe kun je zien welke firmware hier in zit?
Ik neem aan dat je de s1200 bedoelt? De firmware versie kan je volgens mij bekijken door het het preset menu te openen. Dit doe je door 2 sec de 'memo' knop ingedrukt te houden.
Topic: Opvolger Denon DN-S1000: de DN-S1200! (28-4-2008 15:29:00)
Heb zaterdag 2 s1200´s opgehaald. Hiervoor 2 Axis 8 spelers gehad.

Ik heb de Denon´s niet gekocht voor het usb verhaal - vind het toch niet erg prettig werken met 2 usb schijven. Snel een usb inprikken is dan wel weer handig, maar zal ik toch sporadisch gebruiken. Aankoop was voornamelijk gebaseerd op het midi verhaal. Deze is volgens mij behoorlijk uitgebreid en ik zal de komende weken mij hier meer in verdiepen.

Eerste indruk van de spelers: erg leuke bakkies (het lijken net broodtrommels). Veel functies die allemaal bruikbaar zijn. Nadeel is de lange laadtijd van een cd/usb nummer/folder, maar binnen nu en 10 dagen komt een update er aan om dat te verhelpen. Daarnaast het probleem ondervonden dat soms als de pitch bend knoppen gebruikt worden, de pitch blijft hangen op -10% (of plus 10%).

Als bovenstaande bugs verholpen zijn, zijn het ideale spelers die klaar zijn voor de toekomst door het midi verhaal. Maar toch mis ik het pielen zoals dat op de axis spelers kon ;-)
Topic: MUZIEK MIX PROGRAMMA's (23-2-2008 17:41:00)
Gebruik even de zoekmachine: er is al het enige over geschreven. Conclusie: het is niet echt goed mogelijk als je alleen beschikt over de gehele track zonder de losse sporen.
Topic: Behringer Truth B-2031A (6-2-2008 18:09:00)
Het is inderdaad geen potmeter waarmee je het geluid helemaal kan wegdraaien: je kan het alleen wat zachter en/of harder zetten. Je zal dus je mixer minder ver moeten uitsturen OF een minimixertje tussen de speakers en de mixer zetten.

Ik heb zelf ook een beetje hetzelfde probleem, maar ik zet dan gewoon de master van mijn mixer wat lager. Inderdaad wel even wennen aangezien ik zelf altijd op 0db op mijn mixer draaide, maar dat is te hard voor laat in de avond (buren) als ik de gain's van de truth's op minimaal zet.
Topic: Mixer: Reloop RMX-40 DSP of Vestax PCV-275 (30-1-2008 19:49:00)
Hoi Jelle,

Ik heb een dj set gehad met 2 axis spelers en een vestax pcv-275 (gehad, omdat ik de axis spelers verkocht heb en alleen de vestax mixer nog heb). Niets dan lof over de mixer (zie ook mijn review). Ik heb de mixer nu zo'n 3 jaar in bezit. Ik ga erg zuinig met de mixer om en gebruik hem ook bij lange na niet dagelijks, en kan je vertellen dat de mixer na die 3 jaar gewoon nog helemaal 100% werkt.

Niet alleen de kwaliteit is goed, ook het gebruiksgemak: de faders werken erg lekker en ove de eq ben ik helemaal te spreken: deze gaat niet te diep en is een beetje 'muzikaal': de muziek valt dus niet gelijk uiteen. Verder werken de extra functie's ook erg goed: de killswitches en split-cue bijvoorbeeld werken helemaal lekker en onbewust tijdens het mixen.

Wat betreft de combinatie met de axis spelers: die was gewoon helemaal goed. De axis spelers zijn gewoon lekkere pielbakken met effecten en een basic mxer als de pcv-275 is dan een ideale combinatie: je kan zo de echte kracht uit de axis spelers halen.

Over de reloop kan ik niets zeggen, hoewel je als je naar de prijs en functies kijkt, mij het beeld bij mij oproept dat de vestax wat degelijker is. Succes met je keuze!
Topic: Grote cd mappen (13-11-2007 22:04:00)
Case Logic geen optie?

Zijn op zich nette mappen en ze zijn verwisselbaar. Misschien dat kwalitatief wat minder zijn dan udg en/of slappa, maar voldoen voor on-the-road goed volgens mij als je er redelijk netjes mee omgaat.
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (8-11-2007 17:36:00)

roystraver schreef:

ik zit nog steeds te twijfelen tussen cdj200,800, of een numark Cdx/ Technics sl-hz1200.. of wachten op de 400.
hefet iemand ervaring of tips over de 800/200 ?
alvast bedankt.
Misschien even de zoekfunctie gebruiken en er komt veel informatie naar boven over bovenstaande cd spelers. Ik zou trouwens altijd even wachten tot januari als de cdj-400 een optie voor je is.
Topic: Nieuwe 4 kanaals mixer van DATEQ: Vibe (24-7-2007 21:09:00)

Bart1981 schreef:

Stel ik koop een tweedehands Vibe, dan is er dus de mogelijkheid dat je het probleem met de tik nog hebt. Kan je de mixer dan naar Dateq sturen en dat zij het probleem verhelpen? Er vanuit gaande dat de mixer nog in de garantieperiode zit.
Misschien even zelf met Dateq contact opnemen? Lijkt mij de snelste methode..
Topic: Geslaagd?!?! (15-6-2007 14:33:00)

Max schreef:

En dan in September maar beginnen als student Accountant laugh :D.
Dan ligt er een gouden toekomst voor je te wachten: accountantbureaus staan te springen op personeel..
Topic: DJ-nickname (16-5-2007 21:40:00)
Ok heren (en dames),

Ik moet binnenkort ook weer eens draaien, maar het lijkt mij nu toch ook wel handig om een goede dj naam te hebben. Iemand misschien die inspiratie kan geven of gelijk al een goede naam weet? Bedankt alvast!

Naam: Stephan ten Kate
Stijl: (electro)house
Topic: Jouw Top-10 (7-11-2006 22:01:00)

gizzy schreef:

Eej,
Ik moet vrijdag bij ons opschool een schoolfeest draaien, maar ik heb zelf pww dus heb eigenlijk geen tijd om ff wat leuke nr's bij elkaar te zoeken. Dus vandaar mijn vraag. Wat is jou top 10 die jij altijd op een schoolfeest draait dat het zeker een succes wordt. Al vast heel erg bedankt en het zou mij een hoop werk schelen.
laters peter
Een dj heeft toch echt zelf wel een top 10 die hij/zij vaak draait? Ik denk zelfs dat het een veel grotere lijst is...

Dus snel vantevoren een paar nummers opzoeken lijkt mij niet de juiste methode.
Topic: Stanton 303 & 304 pitchfout?? (6-11-2006 23:13:00)

Spil schreef:

André, waarom verkoop jij ze trouwens niet meer? De 303 en de 304?
Zijn volgens mij uit productie genomen..
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (25-9-2006 11:18:00)

djnicks schreef:

Tocadisco...gewoon goed...meerendeel van nummers zijn remixes maar wat een beats zijn er onder geplakt!
Is het dan een goede dj of een goede producer??
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (23-9-2006 12:07:00)

RonnieB schreef:

(...) Hed kandi.
Is Hed Kandi een dj?? Dacht dat alleen dj's op de feesten van die organisatie draaiden.
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (21-8-2006 12:28:00)

dexter schreef:

Ik gok een CAD AUDIO DPA7200 wink ;)
Leve google hè? ;-)
Topic: Laag versterker aansluiten op cross-over (17-8-2006 20:42:00)

henk77 schreef:

De rw-18b is af en heb hem aangesloten volgens bovenstaand bericht,dus:

sub mono out xlr van cross-over naar line in kanaal A van de dap mission en schakelaar op parallel en dan 1 speaker op kanaal A en 1 speaker op kanaal B,maar op het rechter kanaal heb ik geen signaal!
RaRa hoe kan dit?
Al de speakers omgedraaid zodat je weet dat de fout niet bij de speakers zit. Kan misschien zo zijn dat de zelfbouw bijvoorbeeld niet werkt? Voor de rest alles goed nagelopen? (bijvoorbeeld wel kanaal B open gedraait)

Met parallel functie moet je volgens mij op kanaal B ook het signaal van kanaal A krijgen dus het hoort te werken.
Topic: Burnproof... (17-8-2006 19:31:00)

RonnieB schreef:

ik brand al een aantal jaar met mijn plextor brander op arita cd's, gewoon op volle snelheid (24x is max voor mijn dvd brander geloof ik)
Is volgens mij niet verstandig om op de maximale snelheid te branden (meer hierover staat ergens op het forum).
achteraf krijg ik soms wel eens een melding dat nero een keer of 2 een bufferunderrun heeft voorkomen, maar deze cd's doen het dan nog steeds prima in mijn cd spelers...
Maar dit hoeft geen garantie te zijn dat ze het op ALLE cd spelers doen en ALTIJD op jouw eigen cd-spelers (hoewel de kans misschien klein is). Daarnaast: als je al weet dat je kans loopt op buffer underrun, hoeveel moeite is het om even de pc met rust te laten en de cd af te laten branden?
Topic: wat heb ik nodig?? (17-8-2006 17:31:00)
Daarnaast lijkt het mij handig dat ALS je tot aanschaf overgaat, je eerst een dj setje koopt om te kijken of het wat voor je is. Mocht dat het geval zijn kan je altijd een geluidsset kopen. Scheelt je weer sparen zodat je sneller zo'n dj setje kan hebben.