Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Gijstettero

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 112 bijdrage(n) van Gijstettero (Pagina: 1 van 6)

Topic: Thuisstudio... (21-2-2006 22:45:00)
Door je opmerking "ga ik binnenkort een start maken met produceren" kreeg ik het gevoel dat het iets nieuws is dat je wilt gaan doen. Zo klinkt die zin tenminste wink ;)
was inderdaad wat verwarrend, ik bedoelde meer dat ik nu wat professioneler wil gaan produceren.
Laten we even eerlijk zijn: Verschil in kwaliteit waarin jij je spul aanlevert aan die bekende namen tussen Aldi-brandertje met goedkoopste CD-R's die je kunt vinden en een dure studiobrander met speciale audio-CD-r's van topkwaliteit zal die DJ's een worst wezen. En ja, daar heb ik genoeg ervaring mee. Geluidskwaliteit is voor de meesten van hen ECHT nummer 1 niet op lijst van belangrijke dingen.
Je hebt deels gelijk, want er zijn een hoop die niet eens weten wat geluidskwaliteit is (of te doof zijn om het nog te kunnen horen shocked 8O ), maar b.v. laidback luke is iemand die nou juist wel waarde hecht aan geluidskwaliteit en zo ook ricky rivaro dit zijn dj's die alleen maar .wav bestandjes gebruiken, zo zijn er nog meer (on)bekende namen waar ik mee werk die dat wel degelijk belangrijk vinden. Een goed voorbeeld: Don Diablo draaide op een van mijn events, hij draaide de pioneerd djm-600 vol in het rood, daarna kwam laidback luke. Luke kwam naar mij toe en vroeg of wij de midas tafel wat omhoog wilde schroeven, zodat hij op 0db kon draaien. Kijk dat getuigd van liefde voor geluidskwaliteit toch?
En daarbij komt nog het belangrijkste, dat IK het belangrijk vind laugh :D Dus ik ga toch voor die kwaliteit...

En ik hoop toch echt dat er iemand is die weet wat kwaliteit cd-r's zijn en wat niet... en zit er nog een middenweg tussen de studio cd-recorder en de aldi recorder?
Topic: Thuisstudio... (21-2-2006 21:27:00)

Snake schreef:

qua audio interface kan ik je van harte MOTU aanbevelen. Ze hebben net een nieuwe interface uit met veel in-en uitgangen voor 550 euro. Aangezien dit een FireWire interface is heb je natuurlijk zo'n poort in je laptop nodig.
Die MOTU interface ziet er uit naar wat ik zoek en firewire is aanwezig op mijn laptop. Enig idee waar je die MOTU traveler in Nederland kan kopen voor een fatsoenlijke prijs?
Qua brander zal zelfs een usb-geval van den Aldi volstaan. Of je nu muziek of data met dat ding brand, het zijn toch enkel nulletjes en eentjes die hij in de cd brand. Belangrijker zijn de cd's die je gebruikt. Van dat laatste ken ik overigens niks maar ik denk wel dat de muziek die je maakt doorslaggevender zal moeten zijn dan het merk van cdr's die je gebruikt.
Uiteraard is de muziek het belangrijkst, maar ik heb een hoop goede contacten in de dj-wereld, doordat ik naast draaien ook feesten organiseer. En als zij mijn producties willen uitproberen dan moet het topkwaliteit zijn. Dus daarom ben ik nog steeds op zoek naar goed merken, wat betreft cd-r...

JeroenVDV schreef:

Gijs,

Ik vind je post eerlijk gezegd wat overweldigend. Je gaat hier enkele honderden tot duizenden euro's uitgeven aan iets waarvan je geen idee hebt of het wat voor je is, en of je het wel in je hebt. Produceren is geen kwestie van genoeg spullen kopen en gaan met die banaan. Daarom zou ik als ik jou was toch eerst met wat demo's van software als Propellerheads Reason op je laptop aan de gang gaan, zonder extra dingen te kopen (wat PRIMA werkt). Dan weet je tenminste of je het wat vindt, of het wil lukken, en of je er dus mee verder wilt.
Ik heb nooit gezegd dat ik geen idee heb wat dit is en of ik niet weet dat ik dit in mij heb. Maar ik vind het wel erg lief dat je zo bezorgt bent... Ik ga niet zomaar spullen kopen. Ik ben al een tijdje bezig, maak je geen zorgen...
Ik wil straks alleen de mogelijkheid hebben om mijn producties zonder kwaliteitsverlies op cd te branden en zonder kwaliteitsverlies op te nemen. Aangezien hier op dit forum altijd een hoop mensen zitten met oog voor kwaliteit en kennis van zaken, wil ik hier even checken hoe jullie er allemaal over denken, zodat ik de beste keuze kan maken.
Topic: Thuisstudio... (21-2-2006 19:10:00)
Zoals vele dj's ga ik binnenkort een start maken met produceren. Ik wil dan graag thuis een kleine studio opzetten. Naast het produceren moet er ook een mogelijkheid zijn om dj-sets op te nemen.
Wat ik reeds heb is een goede laptop (2 gig intern geheugen), een externe HD (160 gig), logic pro sneaky :V en monitoren

Ik heb al een aantal topics hier gelezen en ben er achter gekomen dat ik een goede geluidskaart nodig heb, dus ben ik op zoek naar een externe geluidskaart? Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met externe geluidskaarten en mij er één kan aanbevelen?
Daarnaast wil ik natuurlijk ook een setje opnemen, kan dat ook als ik een externe geluidskaart koop of moet ik dan b.v. de Gemini I-key kopen (heeft iemand al ervaring met dit apparaat??)

En als het dan allemaal gelukt is wil ik het graag branden op cd. Hiervoor zoek ik een externe brander (de brander in mijn laptop is helaas overleden sad :( ), die qua muziek op hoog nieveau is, maar ook te gebruiken is als gewone data brander. Ook heb ik hier ooit gelezen dat er goede en slechte merken zijn wat betreft cd-r, ik kon dit topic niet meer vinden. Dus welke cd-r kan ik het best kopen, ik heb in ieder geval slechte ervaring met MORE en voor de rest lijken alle cd-r's, naar mijn ervaring, hetzelfde.

Kortsamengevat:
- goede externe geluidskaart met opneem functie?
- goede externe cd-brander?
- goede cd-r met goede geluidskwaliteit en lange levensduur?

Qua budget kan het mij niet zoveel schelen (tot op bepaalde hoogte natuurlijk razz :p ) ik ben echt op zoek naar kwaliteit.
Topic: Posters plakken (2-6-2005 14:08:00)
Zoo laat ik ook weer eens reageren op dit forum (ben een tijd afwezig geweest door alle drukte) Maar dit onderwerp spreekt mij erg aan..hahaha

Ik heb de afegelopen twee jaar drie feesten georganiseerd in Haarlem en omstreken (op divinity.nl kun je zien wat voor feesten het waren). Ook wij gingen eerst voor elk feest plakken, met de auto door heemstede en haarlem heen, elke elektriciteitkast e.d dergelijk volgeplakt. Wij zijn ook een keer gepakt en moesten een nacht in de cel slapen. Maar dat was allemaal vrij onschuldig. MAAR dan nu het serieuze verhaal. De regels omtrent wildplakken zijn verscherpt:

Er is één instantie (Bizon entertainement group... of zoiets) die een vergunning heeft voor het plakken op elektriciteitskasten e.d. Wij kregen van hun al een brief in de bus met een dreiging dat ze naar de rechter zouden stappen shocked 8O Gelukkig hebben we dit allemaal kunnen sussen. Maar op hun plekken (te herkennen aan de gele bizon stickers) moet je dus sowieso niet plakken.

Dan is er ook in de meeste gemeentes een nieuw beleid, in tegenstelling tot vroeguh worden de namen van organisaties opgeschreven en achterhaald, die krijgen dan vrolijk een boete thuis. Dus kijk uit met wildplakken want het kan de begroting van je feest erg verpesten.

WAT KUN JE WEL DOEN:

In elke gemeente is er een lijst op te vragen met vrije plakplaatsen, je zult nog versteld staan van de goede plekken die er soms tussen zitten. Je moet er alleen wel drie keer per week plakken om een beetje in the picture te blijven.

En zoals eerder genoemd zorg dat je posters en flyers in elke winkel te vinden zijn, laat ze b.v. ophangen in pashokjes. Vraag aan de winkeliers of ze je flyers in de tassen willen doen, in ruil daarvoor zet je hun logo op de website.

Ik hoop dat dit verhaaltje een beetje duidelijkheid schept.

Gijs
Topic: female deejays (17-2-2005 01:04:00)

mutz schreef:

Zijn er hier op dit forum nog draaiende koppels?
Marysol en marcello (niet op het forum maar wel bekend) zijn een koppel of is het alweer uit?? Marysol vind ik echt wel de mooiste verschijning op female dj-gebied, ik moest laatst met haar draaien in Zebra Lounge, nou dat was genieten :P Maar zij heeft er dan ook een award voor gekregen: meest sexy dj

En wat ik altijd hoor van vriendinnetjes is dat ze het allemaal helemaal te gek vinden maarre "AL die knopje, brrrr" hahaha
Topic: nieuwe merken op new line (27-1-2005 19:11:00)

GoeieGast schreef:

Als je bij Martin zit, waarom heb je dan de Krypton en Entour niet?
Als je goed kijkt is het martin verhaal nog niet helemaal rond. Anders hadden er wel foto's in de webshop gestaan. Ik denk dus dat Dre er nog mee bezig is.

Correct me if i'm wrong
Topic: ledstrips (dmx) huren (27-1-2005 14:26:00)

larzzzie schreef:

Ja klopt, maar kopen is te duur, de een ligt rond de 600 euro stuk de ander boven de 1000 euro stuk... dus huur was de enige oplossing....!
Jurlights in haarlem heeft 32 ledstrips DMX van thomas op voorraad. Dat zijn echt gruwlijke dingen!! Als je er een paar naast elkaar zet kun je er zelfs een 16 bits filmpje op af laten spelen!!! https://www.jurlights.nl je zou met hun contact op kunnen nemen.
Ik stond er laatst mee op hageveld in haarlem (scholengemeenschap) Daar hingen er 6, die dingen hebben per stuk echt net zo veel lichtopbrengst als een 4 bar par 56 500 watt, echt niet normaal.
Topic: Wat kosten jullie nou? (20-12-2004 23:21:00)

MoveNLicht schreef:

Ben opbouwer en lj die het zichzelf zo ongeveer moet leren ,maar het al wel redelijk goed doet volgens andere lj's
maar ik zal dus naar schatting wat ik hieruit op moet maken 70 euro p/d gaan vragen
Moehahaha mag ik even lachen. Als jij denkt dat jij wel even het licht mag doen op feesten waar 50000 man komen dan heb je of je opdracht niet begrepen of je blaat maar wat. Zo veel feesten van 50000 zijn er namelijk niet en er is maar een select groepje lj's die daar lichtshows mogen verzorgen. Dat zijn jongens die alles weten van de betere hog en pearls, dat zijn jongens die, net als de bekende artiesten op zulke feesten, bekend staan om hun kunnen binnen de licht- en geluid wereld. En dat geldt ook voor de mensen die dat soort dingen opbouwen of de breek doen.
Als jij denkt dat je dat soort feesten wel even kan doen dan zit je heeeel goed mis. Ik werk met verschillende bedrijven zoals jurlights, AED, Focus e.d. en ik weet dat het niet zo gaat van "hee we hebben hier een jongetje die zegt dat hij wel goed is met een lichttafel zullen we die inplannen voor innercity?" Deze bedrijven maken gebruik van jongens met veel ervaring en die gasten weten heel goed wat ze moeten vragen.

Dream on my boy

Maar misschien heb je je wel een nulletje vergist? In dat geval zou je misschien goed naar didier kunnen luisteren want die schetst een heel realistisch beeld voor wat je kan vragen voor een avondje. En de nederlandse begrippen zijn ongeveer hetzelfde, tenminste dat is mijn ervaring. Ik krijg b.v. in de lichtfabriek in haarlem (600-1200 man) voor een avondje knipperen tussen de 75 en 100 euro.
Topic: DJ WANTED!! (15-12-2004 20:44:00)

sylvia schreef:

Het hangt een beetje af van de leeftijd van je publiek (in mijn geval veelal dertigers, veertigers en vijftigers, waarbij de eerste groep gaat trouwen en de tweede en derde hun verjaardag vieren). Maar het is leuk om te zien wat er gebeurt op de vloer wanneer je eerst de halve avond niet mixt, gewoon plaatje-aan-volgend-plaatje-aan-plaatje-uit, en dan wanneer de sfeer er helemaal inzit en de avond niet meer stuk kan de jaren negentig dance classics aanzetten (Gala, Christine W e.d.) en lekker drie kwartier lang de hele zooi aan elkaar mixen. Meestal barst de dansvloer binnen een kwartier uit in gejuich.
Hahaha idd Sylvia that's the spirit. Ik heb dezelfde tactiek op de bruiloften, eerst lekker wat disco deels mixen deels stop/play met wat bekende plaatjes van dit moment. Als ierdereen los is knallen met robin S, basement jaxx, cassius, kristine W, ATFC, dee-lite nou ja je kent ze wel ;) Maar ook funky platen zoals Etherfox, Mambana enz doen het dan erg goed.
Topic: Koninginnedag:D (5-5-2004 12:50:00)
hahaha ja ik bofte zeker. Maar ze waren allemaal echt onwijs aardig! Zij nodigden mij ook uit om in de Zebra Lounge te komen draaien. Waar ik overigens nu vaker mag draaien, dus een dagje tussen de vip's kan erg productief zijn :)
Topic: Koninginnedag:D (5-5-2004 02:09:00)
Mijn koninginnen dag was heel relaxt. ik heb gedraaid met johnny de mol op een boot in A'dam. Verder waren er nog een zooitje bn-ers mee. Op de boot stond 1 (er zouden er twee komen, grr) cdj-800, een denon dubbele cd-speler (zonder ESP en dus onbruikbaar) en een EAW geluidsset. Ik heb noodgedwongen met gemixte cd's moeten werken, gelukkig had ik een paar setjes van mezelf bij me en met veel loopen en spelen met de eq was het één goor feest. Vooral de bruggen waren erg vet --> geluid 3 keer harder :P

s'Avonds heb ik in de Zebra Lounge gedraaid, wederom met johnny de mol. Hier was het beter geregeld: 2x cdj-800, 2x Technics 1210MKII en zelfde vestax mixer.

Was errug gezellig en geen cent uitgegeven :P. Foto's: qday.lichtgeluid.com

Ik ben btw die gast met de blauwe zonnebril.
Topic: Weer eentje die een Drive-in verzamel-site begint. (23-4-2004 22:09:00)
Ik inderdaad de email ook gehad. Het zelfde probleem hier. Ik kom mezelf ook steeds vaker tegen en echt op sites waar ik nog nooit van gehoord heb. Laatst werd ik zelfs gebeld door startkabel of ik intresse had om te adverteren. Ook trouwshop.com (ofzoiets..) belde mij voor een advertentie, kost MAAR 300 euro per jaar.
De enige site waar ik echt veel hits door krijg is driveinshow.pagina.nl, hierdoor krijg ik ook echt opdrachten (2-3 per jaar). Toch blijft de beste reclame gewoon je show zelf. Als je zorgt dat je: goede apparatuur hebt, meedenkend met de klant bent, net iets extra's doet (buitenverlichting, beamerpresentatie enz.), alles er netjes uit ziet en het feest een succes is, dan lult iedereen dat aan elkaar door. Zeker in het bloemendaalse/ Aerdenhoutse hockey kak-circuit waar ik draai.
Zelf zit ik er aan te denken om nog een (inmiddels 4e) bedrijf op te starten onder de naam feestje.com. Hierin wil ik dan mensen een compleet concept aanbieden. Elke regio een goede Drive-in show, ik zelf regio amsterdam-haarlem. Maar behalve licht en geluid ook catering, aankleding, locaties enz. Mensen worden steeds luier, alles is steeds meer gebaseerd op dienstverlening. Dus als mensen een compleet feest kunnen bestellen vinden ze dat vaak ideaal. Dit geldt zeker voor de mensen met geld.
Kleine conclusie: te weinig goede aanbieders van verzamelsites om het intressant te maken. Zorg eerst dat je een verzorgde goede show neerzet, want dat is de beste reclame!
Topic: Extreme DJ-GEAR/Set-up's (31-3-2004 16:08:00)

GoeieGast schreef:

Is alleen voor de foto joh. MIjn kamer is echt wel netter als er potentiele kopers naar het huis komen kijken. laugh :D
Het is dus niet alleen voor de foto. Het is daar altijd zo netjes. De mensen die daar werken moeten zelfs boetes betalen als zij ergens kabeltape laten slingeren bijvoorbeeld. Het is echt ongelofelijk, maar je wilt niet weten hoe strak het daar is geregeld. Ze hebben ook echt alle apparatuur die in professionele licht en geluid wereld wordt gebruikt. Ze zijn bijna net groot als procon in Duitsland (grootste van Europa).
Er zijn by the way nog veel extremere dingen daar. Wat dacht je van 5 meatrekken vol atomics strobes?? 85 kw stroboscoop (daar gaat een 125 ampere kabel rechtstreeks in shocked 8O ) Verzin het en ze hebben het.
Topic: gear inbouwen - wat ideeen nodig (27-3-2004 00:39:00)

sylvia schreef:

Nieuwe foto's:
groups.msn.com/DJMeubels/sylviasdjboothannexopslag.msnw?Page=1

Veel case, een nieuw plankje en wat kwijlfoto's. (Dat was tenminste wel waar ik last van had bij foto's van anderen voordat ik zelf in de financiële gelegenheid was om deze spullen aan te schaffen wink ;) .)

Het kwam zo op mijn pad, maar nu ze hier staan vind ik die Prodjuser flightcases echt een hoog sex-appeal hebben.

Next is fatsoenlijke verlichting en nog steeds XLR/Powercon.
Heee sylvia,

dat ziet er helemaal top uit!!! Het is echt mooi geworden. Mooi flatscreen trouwens, dat past er wel bij. Het ziet er echt heel stylish uit allemaal. Keep up the good work!

greetz gijs
Topic: adverteren (26-3-2004 23:01:00)
Wij maken gebruik van flyers. We hebben een mooi full-color design wat mensen meteen aantrekt. De flyers bieden net wat meer dan een visitekaartje, zijn niet duur (E 224 ex btw voor 5000 flyers tweezijdig fullcolor www.studio17.nl) en makkelijk uit te delen op een feest.
Vaak zijn mensen hier erg enthousiast over en we krijgen dan ook opdrachten van "ja ik heb hier een flyertje van jullie eeeeeeniiig!!" laugh :D En dan komt van het één het ander en hebben we weer een feestje.
Topic: Feest thema?¿ (24-3-2004 18:09:00)
Paar ideetjes:
- op de boerderij, beestenbende
- pirates of the carribean
- proud to be vaut
- dress less
Topic: Legale cd's met ALLES (7-3-2004 22:21:00)
Zo'n site is inderdaad erg handig en een goede oplossing. Ik koop nu ongeveer 70% van mijn cd's, maar de nieuwe hitjes brand ik meestal, omdat die vaak ook nog niet op cd te krijgen zijn. Weet iemand misschien zo'n LEGALE download site, waar ze EN nieuwe muziek hebben EN het een beetje betaalbaar houden???
Topic: gear inbouwen - wat ideeen nodig (7-3-2004 19:11:00)

sylvia schreef:

Maar, jij hebt dus een standaard-iets bij Ikea gekocht? Doe eens de naam van het meubelstuk. Er zijn hier wel eens wat n00bs voorbij gekomen die wilden weten of je iets kant-en-klaars kunt kopen. Ik ben wel benieuwd waar je mee thuis bent gekomen en hoe hard eraan gezaagd moest worden.
Nou kant-en-klaar is het natuurlijk nooit bij ikea, je moet eerst even met de zweedse schroefjes aan de gang. Ik heb bij ikea een IVAR wandkast gekocht. Deze kast kan je helemaal naar eigen wens bouwen; hoogte, breedte, aantal planken enz. Ik heb gewoon een mooi concept gemaakt waar me dj-set op (voor mij) perfecte hoogte kan staan en ik de rest van mij zooi ook kwijt kan. Het enige probleem was dat de breedte tussen een staander maximaal 80 cm is, dus ik heb één staander eruit gezaagd en een steunbalk geplaatst. Hierdoor heb ik nu een werkblad van 160 cm!! Het onderstaande plaatje maakt dit verhaal duidelijk:

www.divinity.nl/zooi/tekening%20new%20dj-meubel%20jpg.gif

Mijn DJ-set komt dus in het midden. Verder komen er mooi lampen aan de muur en heb ik nog een kabelgoot ingebouwd. Niet heel ingewikkeld ingebouwd ofzo dus. Maar wel functioneel en zeker als je veel on-the-road bent, dan heb ik me setje binnen 2 minuten in de auto.
Topic: Praten tussen de platen door... (5-3-2004 23:47:00)

teknoknights schreef:

laugh :D Wat er grappig moet zijn is spelen met de pitch control tijdens de openingsdans laugh :D en dan nog een gladde dansvloer door een paar gemorste pintjen. razz :p Daaaar gaat dat mooie kleed van de bruid happy :)

Zyrax
Zo nou dat zullen ze je echt in dank afnemen. Ik vind dat je echt een verkeerde instelling hebt voor bruiloften als je dit soort acties "leuk" vind. Op bruiloften is het juist belangrijk dat je ervoor zorgt dat het bruidspaar het helemaal naar hun zin hebben, het is tenslotte de dag van hun leven.

Bruiloften zijn eigenlijk de enige feesten waar ik redelijk veel praat. Vooral in het begin. Op een bruiloft heb je namelijk vaak veel mensen die elkaar goed kennen en elkaar al tijdeeeen niet gezien hebben. En die moeten dan allemaal bijkletsen en dat is zoooo enig. Maar daar komen we niet voor, dus in het begin trek ik ze vaak op de dansvloer en dat gaat het beste met een mooi praatje.
Verder moet je op jeugdfeesten het praten beperken die willen lekker door partyen (nieuw ww?) tenzij je een heeele goede MC bent, dan vinden ze het weer wel vet maar ook niet te lang.
Topic: gear inbouwen - wat ideeen nodig (5-3-2004 22:12:00)
Heerlijk wat voel ik mij verbonden met dit onderwerp. Sylvia heeft mijn fc's gekocht en is bezig met een nieuw dj-meubel. Ik heb van Gupy zijn DJM-600 en fc gekocht en ook hij is op zijn beurt met een nieuw meubel bezig. En dan ben ik ook nog bezig. Eerst naar Ikea geweest, toen een hoop erin gezaagd, zodat het WEL mooi werd. En nu begint mijn plek voor mijn setje eindelijk vorm te krijgen. Foto's volgen binnen kort.

to Quincman: Ziet er heel vet uit die animatie. Ik heb met oud&nieuw in de lichtfabriek gedraaid ook met een halfrond meubel, werkt erg fijn. Alles lekker dichtbij. Het is vooral handig als je zowel met toploaders als draaitafels werkt. Want meestal staan alles in een rijtje en in het ergste geval de cdj-1000's (voor minder doe ik het niet :P) helemaal aan de buitenkant. In dat geval loop je je echt een breuk van de één naar de ander. Dus rond meubel is zeker in zo'n geval helemaal top!