Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Skit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Skit (Pagina: 1 van 10)

Topic: Reloop RMP1 en RMP 2 (4-11-2006 01:19:00)
Qua lay-out lijken 80% van alle enkele CD-spelers op elkaar. Een playknop en cue-knop staat nou eenmaal het best aan de linkerkant van een speler en een pitchslider nou eenmaal aan de rechterkant. Een jog hoort mooi in het midden en daarboven een display, steek daar nog ergens je cue-in, out en reloopknop in de buurt. Standaard is gezet. Qua uitzicht vind ik er toch nog wel genoeg verschillen zitten, buiten de uitgeholde putjes in de jog en de LED-ringen rond de play en cueknop zie ik geen grote gelijkenissen. Pioneer heeft een veel meer uitgebreidde display, jogdisplay, verzonken slot-in, het ontbreken van pitchbendknoppen, dipswitch voor reverse, aluminium knopjes,... Ik denk zeker niet dat de eigenheid van Pioneer in het gedrang komt

:edit: Reind was me voor
Topic: XONE:92 of DJM800? (23-4-2006 19:00:00)
Laten we ook zeker de full MIDI-functionaliteit van de DJM-800 niet vergeten. Enorm handig bij programma's zoals Abbleton. Ik persoonlijk zou voor de DJM gaan.
De Xone heeft 2 AUX-bussen, mooi maar voor DJ-gebruik lijkt me dit niet echt een verbetering tov een Snd/Return.
Topic: Nieuw: Numark HDX (18-2-2006 01:26:00)

DJ Tim schreef:

Dus is final scratch daarvoor een perfecte optie als je toch met tt's wil blijven draaien. De vraag is echter.. hoe lang nog. Er komen steeds meer spelers uit die het beste van beide werelden combineren.
Laten we vooral ook niet vergeten dat Final Scratch ook met CD-spelers overweg kan wink ;)
Topic: Nieuw: Numark HDX (16-2-2006 18:26:00)

boellie schreef:

Dat dacht ik ook tot ik beatport leerde kennen wink ;)
Amen, het is gewoon zoveel makkelijker om te snuffelen naar goede nummers. Je zoekt bijvoorbeeld naar een nummer van Armand van Helden en dan krijg je al zijn releases te zien gesorteerd op de manier die jij verkiest. Je kan dan bijvoorbeeld op de artiest klikken om meer van deze artiest te horen, of op de remixer, of het label om zo nog meer muziek te ontdekken. Het is echt wicked.
De Itunes Music store lijkt me trouwens ook wel best goed.
Topic: Hoofdtelefoons van Behringer (7-2-2006 20:25:00)

FreakyDJ schreef:

Voor het geld ( 40 € ) Kan je wel wat beters kopen, maar toch vind ik hem aan te raden :)
Jezelf tegenspreken in één en dezelfde zin, je moet het maar kunnen.
Topic: Synq SMX-2 (6-12-2005 17:38:00)

dj negative schreef:

Een dingetje snap ik niet echt helemaal...Die SD CARD ingang... wat kan je daar nou precies mee (met zo'n card en met deze optie)? Of te wel hoe werkt het precies...

M.v.g. Chris Groenveld
[From Beglec site schreef:

Zeer complete sampler (16bit / 44,1kHz CD kwaliteit):
Werkt met standaard SD-kaarten (meer dan 1 uur samples op 1 kaart!)
Max. 100 geheugenbanken met elk 5 samples op iedere SD kaart!
Topic: Synq SMX-2 (6-12-2005 13:35:00)
Raar dat Google deze foto's niet vind dan, en ook dat er geen link staat op de Beglec site zelf.

:EDIT:
Er is ofwel iets mis met mijn Internet Explorer ofwel met het j@vascript op de Beglecpagina. Want in Firefox opent hij wel de foto's in een groter venster. Weliswaar niet zo groot als de foto op Aboutdj.nl maar toch genoeg om een beter oog op de functies te krijgen.
:/EDIT:

:EDIT2:
offtopic: maar Dré waarom verandert j a vascript in j@vascript? /offtopic
:/EDIT2:
Topic: Synq SMX-2 (6-12-2005 13:19:00)
Eén woord komt in me op: WOW shocked 8O
Zijn er ergens toevallig ook grotere foto's opgedoken?
Topic: dj hoofdtelefoon welke wordt aangeraden. (27-11-2005 15:29:00)
Als het budget echt niet omhoog kan dan de Sennheiser HD212 of een HD215 (weet niet wat de HD215 kost)
Ik ben een paar weken terug gaan shoppen voor een hoofdtelefoon en heb uiteindelijk de HD25-SP gekocht.
Ik heb toen ook de 200, 212, 215, 25, 25-SP van Sennheiser op m'n hoofd gehad. Ook de Stanton 2000, 3000 en de Sony 700, en de Pioneer 1000. De Sennheisers waren in geluidkwaliteit een stuk sterker, dan de rest ook op gebiede van vervorming. Alleen de 25 en de 25-SP gingen boven de Stanton 2000 uit en bleven gelijk met de 3000 qua output.
De rest van de Sennheisers zaten er wel onder. De Pioneer en de Sony gingen echt wel luid, verschrikkelijk, het geluid zelf vond ik goed alleen was er iets waar ik mijn vinger niet kon opleggen, het klonk gewoon anders.
Anyway:
De 212 gaat niet zo hard, maar als je hem op je hoofd houdt is er mee te werken. De HD 215 is vergelijkbaar, maar dempt iets beter, klinkt goed en is ook steviger, maar hij is wel enorm groot, wat weer grote oorschelpen met zich meebrengt maar ook weer een beter draagcomfort heeft. Verder zou ik gewoon eens proberen langs te gaan om te proberen zoals ik gedaan heb.
Topic: dj hoofdtelefoon welke wordt aangeraden. (26-11-2005 19:03:00)
Sorry maar ik denk niet dat er een 'studio'koptelefoon voor 40 euro te vinden is.
Gezien je eisen zou ik voor een Sennheiser gaan. Zo richting HD200 ofzo.
Topic: Nieuw: Numark HDX (10-11-2005 17:36:00)

DJ Delay schreef:

Printje hoeft niet, je kan alles zo in de speler zelf opzoeken.
Ja en ook nog eens een toetsenbord meenemen?

Dj Delay schreef:

Nou moet ik wel zeggen dat ik het best wel eens ben met jullie, maar wij doen ook Drive-inn, en daar zijn ze gewoon perfect voor. Op de prijs na, dat is het enige echte nadeel voor ons aan dit apparaat!
Had Victor dat dan al niet gezegd? shut up :X

Victor schreef:

Qua mogelijkheden en bediening is het een mooi apparaat, maar in clubs zal het ding niet veel gebruikt gaan worden. Numark is daar sowieso nog totaal niet doorgedrongen, en het concept met harddisk is voor een club, waar vaak meerdere dj's met de spelers moeten werken, niet handig. Bovendien zal men het risico van dit onbekende apparaat niet snel nemen, als je voor minder geld de overbekende en bewezen CDJ-1000 hebt staan, of voor nóg veel minder geld een CDJ-800 (of de erg lekkere Denon DN-S3500).

Voor thuis zou het een ideaal apparaat zijn, maar voor de gemiddelde thuis-dj is het ding veel te duur. Bovendien is er flinke concurrentie van de verschillende mp3-systemen. Die zijn flink goedkoper als je thuis toch al een pc hebt staan (en wie heeft dat niet tegenwoordig).

Blijft over de drive-in markt. Voor een drive-in show zou dit een handig apparaat zijn. Maar: de drive-in markt is niet zo heel groot, en ook hier heeft de speler zijn prijs weer tegem.Ga naar boven
Topic: Hoeveel db mag je overdag produceren in een gewone woning (3-11-2005 17:49:00)

Sylvia schreef:

DJWhite kan beter beginnen bij die buur, in plaats van bij de politie.
Tuurlijk en dat heb ik in mijn eerste post ook gezegd, maar mijn 2de post was ook bedoeld om DjWhite er op attent te maken dat er zoiets bestaat als verordeningen. Want als DjWhite en zijn buurman er niet uitgeraken, dan doe je er toch best aan om je te informeren, gewoon om zeker te zijn. Knowledge = Power
Topic: Hoeveel db mag je overdag produceren in een gewone woning (3-11-2005 17:26:00)

Dré schreef:

Volksfabel. De zondag is een doodnormale dag waar het gaat om geluidsoverlast.

En gelukkig maar want die kerkklokken maken toch een takkeherrie zeg... laugh :D
Ahum, geen volksfabel, wel een foutje van mijn kant ashamed :$ , want bij ons (Helchteren) blijkt dat dus wel degelijk een regel op gemeentelijk niveau te zijn. Ik raad dan DjWhite (die een gemeente verder dan mij woont) eens zijn licht op te steken bij de politie, want een gemeente mag ook 'wetten' stellen al noemen ze dan geen wetten, maar verordeningen dacht ik. Een gemeente mag trouwens over alles verordeningen opstellen zolang ze niet in tegenspraak zijn met regel van een hoger liggend niveau (Provinciaal, Gewestelijk, Gemeenschap, Federaal).
Goh dat jaartje Overheid van Prof. Keymolen heeft dan toch iets opgebracht. Overigens, dit geld enkel voor België, voor Nederland weet ik het niet, maar aangezien DJWhite van België is.
Topic: Hoeveel db mag je overdag produceren in een gewone woning (3-11-2005 16:26:00)
Het is vaak zo dat die mensen die bellen gewoon niet tegen die muziek kunnen. Ik was eens bij m'n maat aan het draaien en de buurman kwam na 5 minuten al klagen over "geluidsoverlast". Wel wij hebben toen gezegd dat ie dan ook maar zijn grasmachine moet afzetten en met de schaar moet gaan knippen want daar hebben wij last van. En we hebben anderhalf uurtje gedraaid met het volume ietsje (net merkbaar) naar beneden en daarna de hele dag niet meer. En ik denk dat we daar niet onredelijk in zijn geweest toen.
Een gemiddelde grasmachine maakt ook een hels kabaal, of iemand die zijn haag aan het scheren is, of toevallig net 'klinkers' is aan het slijpen, of een boom om aan het zagen is of werken in de straat,...
De wet is er gemaakt om mensen rust te gunnen vandaar de regel van na 10u 's nachts geen lawaai en geen gegrasmaai/haaggescheer/... op zondag. Mensen moeten de kans krijgen om te rusten, maar dat wil niet zeggen dat de klager meer gelijk heeft als jij.
Verder zou ik Dré's advies volgen, probeer af te spreken wanneer het geen probleem is om muziek te draaien, en maak de sessies niet te lang. Ik draai elke dag hooguit een uurtje,(ik steek meer tijd in het zoeken naar goede muziek).
Gouden tip wink ;) : Ramen en Deuren dicht: 2 voordelen: - geluid kan moeilijker weg, - je hoeft je versterker minder ver open te zetten om het hard te hebben.

Veel geluk!
Topic: Pioneer doet mee aan I-Pod hype? (2-11-2005 12:21:00)
Ik ben alleszins zeer benieuwd naar zo'n Ipodding hoop dat het iig professioneler is als dat Numark-ding.
Verder vind ik de online musicstores eigenlijk een beetje een godsgeschenk, want wat is er meer frustrerend als een halfuurtje op de bus te zitten om een tripje naar de platenzaak te maken, om dan vast te stellen dat de releases die je wilt gewoonweg uitverkocht zijn en volgende week terug binnenkomen.

Je moet weten dat er niets zo vergankelijk is als muziek. Dus waarom zou ik 10 euro uitgeven aan een nummer dat ik na een jaar of 2 toch niet meer draai, laat staan nog eens vastneem. Begrijp met niet verkeerd, ik ben een fervent vinylverzamelaar, niet omdat ik DJ ben, maar gewoon omdat ik graag dat nummer op vinyl heb. Zo heb ik eens 25 euro betaalt voor Axel F (het origineel van de film Beverly Hills Cop, niet van de kikker sneaky :V ) Ik draai dat nummer nooit, waarom heb ik het dan? Voor de heb. En zo heb ik nog voorbeelden (duurdere ook hoor ashamed :$ ).

Ik draai elektro/house en het volk kent de bekendste liedjes van het moment binnen het genre wel hoor, maar het maakt ze geen sikkepit of je het op vinyl hebt. Ik koop vinyl voor mezelf en niet voor het publiek waar ik voor draai. Ik koop muziek voor het publiek waarvoor ik draai.
Topic: Beste koptelefoon? (25-10-2005 22:35:00)

DJ Delay schreef:

Gaat best moeilijk als ze verderop op een podium staan te zingen ofzohappy :).
Zoiets wordt toch op voorhand geregeld! Niet? sneaky :V
Een extra kabel is nooit teveel.
Topic: Beste koptelefoon? (24-10-2005 22:11:00)
Mijn MDR-V500DJ is onlangs geblesseert geraakt aan zijn beugels. Er zitten kleine scheurtjes in waardoor ie niet meer klemt op m'n kop. Dus zoek ik een alternatief. Draai regelmatig met de Stanton 2000 van een maat van me en die bevalt me, zeker voor DJ-werk. Nu is het ook zo dat ik die V500 ook in m'n Ipod stak, omwille dat die meegeleverde oortjes nooit bleven zitten bij mij. Geen enkele oortjes trouwens, en na een tijd deden ze ook pijn. Dus zoek ik een headphone die en voor DJ-werk geschikt is en voor Ipod beluisteren. Alleen vond ik de Stanton een beetje groot, en die V500 is echt het randje. Dus heb ik een aantal alternatieven bedacht:

De Sennheiser HD25:
Duur, maar licht, en zeker een DJ-hoofdtelefoon,

De Technics RP-DJ1210
Weet ik eigenlijk bijzonder weinig over, leek me redelijk compact nog, en ik vind em best wel mooi.
Het geluid is volgens Snake wel minder als de HD25, maar hoe verhoudt deze zich t.o.v de MDR-V500DJ/Stanton2000

De Sennheiser hd25-SP
Vind ik ook erg mooi, alleen vraag ik me af of ie wel toereikend in SPL is. Wel minder leuk is dat er standaard een 6.3mm plug op schijnt te zitten wat weer voor een extra verloopje vraagt bij de Ipod terwijl andere HP's gewoon een schroeffitting hebben.

De Shure E3C
het zijn in-ears, maar ze schijnen beter te passen in je oren en dus ook beter te blijven zitten. Hoe zit het op
mixgebied?

Neem als referentie de Stanton 2000, want daar draai ik nu mee, maar ik kan toch niet eeuwig met de HP van m'n maat
blijven draaien, en met een kapotte MDR-V500 is het ook maar net.
Topic: Beste koptelefoon? (24-10-2005 21:36:00)

DJ Delay schreef:

En als iemand die 2 meter verder, of voor de DJ-Booth ofzo nou iets wil meededelen?
Dan moet die persoon dan maar even tot de DJ-Booth komen en vragen of ie wat mag meedelen.

En anders:

DJ Delay schreef:

zoiets.
Topic: Beste koptelefoon? (24-10-2005 14:24:00)

YourLiVe schreef:

Helaas moet ik altijd zelf rijden en dus ben ik niet bezopen. Mijn HP kabel heeft vaak ruzie met de kabel van de mic dus als ik de mic pak ligt de HP vaak op de grond...
Aaaaaahzo, dat probleem ken ik niet. Gebruik eigenlijk nooit een mic. Maar misschien moet je zorgen dat je handsfree kan microfoneren.

Met zoiets bijvoorbeeld, als je een XLR bovenop je mengpaneelhebt zitten natuurlijk.

Of met dit heb je wat meer bewegingsvrijheid.
Topic: Beste koptelefoon? (22-10-2005 14:10:00)
Toch commentaar dus razz :p Het ligt overigens niet aan mijn op en afzettechniek maar aan het feit dat het ding nogal eens op de grond valt vanaf mijn dj meubel of dat van anderen (in kroegen oid).
Al eens geprobeerd minder te zuipen en beter op te letten dan? laugh :D wink ;)
Wanneer ik ga draaien, zit de hoofdtelefoon ofwel op m'n kop, ofwel in m'n nek ofwel in m'n tas.
Feit is dat ooit midden in een gig mijn HP gewoon ineens verdwenen was. Gelukkig geen dure, maar het was toch balen.
Sindsdien let ik gewoon beter op.
Misschien moet jij dat ook maar eens doen, tenzij je geld met bakken hebt, maar wat maakt het dan nog uit welke HP je neemt.