Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DeMennooos

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DeMennooos (Pagina: 3 van 10)

Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (27-3-2010 15:33:00)
Ik geloof dat ze USB interfaces hadden voor de meeneem.
Maar dat zal ik zo wel exact horen. Collega komt zo terug van 4 dagen Frankfurt happy :)
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (27-3-2010 12:00:00)
Leuk die 40W LED bron. Als je in de specs van de gemiddelde 40W LED kijkt en dan de max temperatuur neemt die de LED mag halen krijg ik bij dit soort mini plastic huizen toch serieuze bedenkingen.

@Watje, heb je bij ChamSys ook de demo gedaan? Daar gaven ze goodies bij weg razz :p
Topic: Drie gewonden door omgevallen lichtstellage (19-3-2010 17:13:00)
Iemand die het een keer vergeet is niet per definitie een beunhaas.
Iemand die willens en wetens het achterwege laat (of erger sjoemelt met gegevens) omdat hij/zij de set dan onder de prijs kan wegzetten is wel een beunhaas, prutser en nog veel ergere termen die hier niet ga bezigen.
Topic: Filmpje lichtset (18-3-2010 22:36:00)
Het licht is niet hun sterkste kant, maar cool blijft het.

Klikkestein
Topic: Drie gewonden door omgevallen lichtstellage (18-3-2010 16:48:00)
Er was opzet in het spel. Niet de opzet om brokken te maken, maar wel de opzet om de regeltjes niet zo nauw te nemen (in welke vorm dan ook: inspectie of de opstelling zelf).
Opzet in welke vorm dan ook zou ik het niet willen en zeker niet durven noemen.
Zolang niet bekend is wat nou precies de oorzaak was is het denk ik gepaster om het een ongelukkige samenloop van omstandigheden te noemen. Met een kettingreactie en het omvallen van de truss tot gevolg.
Zeker waar de zwaartekracht om de hoek komt kijken kan het iets heel kleins zijn.

Het bedrijf zelf hoeft er nog niet eens achter te zijn wat nou precies de oorzaak is, laten wij dan niet allerlei speculatieve zaken de revue passeren.

Ik hoop dat veel gebruikers hier op het forum hier eens aan terug denken voor ze weer eens een constructie willen maken met minimale kennis of hun eerste investering willen doen in waaibomenijzerenladdertrussconstructies (altijd een aangenaam scrabble woord). Een ding wil je niet en dat is zoiets zelf meemaken.
Topic: Drie gewonden door omgevallen lichtstellage (18-3-2010 10:54:00)
We zijn er geen van allen bij geweest, hebben het niet gebouwd en weten niet het fijne er van.
De opmerkingen in de krant klinken dan wel dubieus en je moet Jarno Hams heten wil je kans maken om de borgpen onder last ergens uittrekken maar gezellig speculeren verandert niets.
Niet bij dit ongeval en niet in de toekomst.
Pfew momentjes kennen we allemaal wel en als het goed is hebben we er van geleerd.
Maar zolang er niet iets structureel wordt verandert in de regelgeving zul je dit soort ongevallen blijven houden.
Ongeval->spul niet op orde(90% van de gevallen achterstallig onderhoud of geen keuringen)->poging tot doodslag->hoppa probleem voor 95% opgelost. En die overige 5% lost zich vanzelf wel op.

Er zijn twee dingen die je goed moet onthouden als je gaat hijsen of heffen.
- Things never fall up.
- Gravity is a bitch.

Het blijft ernstig voor de kids, de begeleidster en alle aanwezigen. En het zal nog wel even blijven doorwerken in die koppies.
Sterkte.
Topic: Keuze maken Led sunstrips of losse parren (22-2-2010 11:07:00)
En als je het qua aansluiten omdraait?

Sunstrip -> LED PAR -> LED PAR
Topic: 32 Ampere verdeelkast ook te gebruiken op 16 Ampere aansluiting (7-2-2010 16:40:00)
Misschien overdreven, maar ik heb een pesthekel aan verrassingen. Ik sta niet graag met mijn bek vol tanden omdat het hele pand zonder stroom zit, want dan is de claim die ik aan mijn kont krijg waarschijnlijk hoger dan de 100 euro die ik aan het aggregaat of de inhuur van led lampen kwijt ben.
Zolang je er zeker van bent dat er geen verdwaalde cateraar willekeurig in vrije aansluitpunten zijn bakplaaten, koelkasten en andere eten klaarmaak / warmhoud of koelhoud meuk inprikt is het een mooie gedachte.

Als ik voor alle keren dat ik me suf heb gezocht omdat er weer eens zo'n vreetschuurnono zijn zooi op een willekeurige aansluiting heeft geprikt en het licht steeds uit blijft vallen die 100 euro krijg stop ik morgen met werken.
Ik heb mijn spul voor elkaar maar wordt er wel op aangekeken door zo'n eikel. En dan nog kwaad worden ook als we alle stekkers die niet van ons zijn uit alle aansluitingen verwijderen, toen werkte zijn bakellende opeens niet meer.

Zo eentje heeft ook wel eens een hele lokatie zonder stroom gezet op een klusje in België. Of wij het even konden oplossen, want wij hadden er verstand van en hij moest toch eten serveren... Yeah right, bel de lokale electroboer maar. Ik zie het wel aan de stroom verdelingen als we weer sap hebben.

(wild prikken gebeurd ook regelmatig met wannabe gitaristen die op een verdwaalde en bij voorkeur gedimde aansluiting de gitaardoos in prikt en niet snapt waarom ie het niet doet of aan-uit-aan-uit-aan-uit gaat.)
Topic: Vervanging 300 watt bouwlamp bij tuinverlichting (10-1-2010 23:30:00)
Afgezien van het spam gehalte...
Je kan ook eens kijken op
Edit Mod: Dré: Verwijderd.
. Hier worden LED bouwlampen angeboden met een hoger wattage, maar met een veel hogere lichtopbrengst.
Bij die bouwlampen die je aanhaalt staat een efficientie van >60 lm/W.
Voor een 10W is dat zeer goed, maar voor een 70W is dat vreselijk beroerd.

Definieer voor ons eens hoeveel die >60 nou precies is.
Topic: Vervanging 300 watt bouwlamp bij tuinverlichting (31-12-2009 11:51:00)
Zolang je ook maar niet vergeet om naar de efficientie te kijken.
Las onlangs een trots verhaal van iemand die maar liefst 3100 lumen uit een 120W LED wist te persen.
Is een efficientie van nog geen 26lm/W wat extreem slecht is.

Maar er zijn spots met LEDs van 30W t/m 100W die een efficientie halen van 100lm/W.

Ik heb een drietal testspotjes liggen waarvan de zwaarste met 2 stuks 60W LED 12000 lumen haalt.

Maar waarom wil je je hele tuin in het licht zetten met een bouwspot? Het moment dat licht in je tuin zin heeft is als je nog niet in bed ligt en dan is het mooier om accenten uit te lichten. Dan kun je al toe met LED PAR38 spots.
Prijstechnisch gezien kun je ook beter een stuk of 5 PAR38 spots kopen dan 1 70W buitenarmatuur met LED.

Anti-inbraak kun je dan alsnog wel een zware unit ophangen die reageert op een bewegingsmelder.
Topic: betaalbare LED parren?! (7-12-2009 11:26:00)
@Dre
Met alle uiteenlopende verschillen in gebruikte componenten is een goede test een visuele test.
Hang 10 verschillende merken, typen en soorten naast elkaar met daarbij wat conventioneel (statisch en wapper) en kijk wat het doet.

Zie je ook meteen de verschillen in openingshoek, strooilicht, manier van mengen, etc, etc.

De grootste fout die m.i. hier (en in andere topics over LED Parren) gemaakt wordt is dat er vooral naar de korte termijn wordt gekeken. Ik denk dat je beter naar de langere termijn kan kijken. En dan vooral in de zin van levensduur, kwaliteit, betrouwbaarheid.
Als de ene LED Par met 5W RGB 1800 euro kost en de Merk B variant met 3W RGB LEDs kost een 300 euro moet er toch iemand zichzelf gaan afvragen waar dat verschil nu vandaan komt. En dat zit hem niet alleen in de LEDs. Nu is de stelling van "Als Merk B kapot is gooi ik hem weg een koop een nieuwe" een leuke instelling voor Merk B, maar bedrijfseconomisch nou niet de beste. Als je een LED Par koopt wil je toch wel graag dat ie tenminste 5 jaar meegaat zonder dat er enig omkijken naar hebt of noemenswaardige storingen.
Als je nou van merk B er 6 in een jaar moet vervangen omdat ze kapot zijn zit je op 1 duurdere. In 5 jaar tijd is de kans groot dat er 30 van merk B in de kliko gemiept terwijl het duurdere en beter doordachte merk A nog fluitend zijn werk doet. Daarnaast speelt de consistentie in de software/firmware, LEDs, overige electronica ook nog een rol. Bij Merk A zal dat een grote rol spelen, terwijl bij Merk B het vooral gaat om het aantal verkopen en de rest zal ze worst zijn.

Welk merk is er dan goedkoper?
Topic: betaalbare LED parren?! (5-12-2009 23:32:00)
Ik bedoel dat een LED par test alleen op gebied van lichtopbrengst niet representatief is omdat niet alle LED spots dezelfde openingshoek hebben en dat in veel gevallen de opgegeven openingshoek niet klopt.
Ik heb al LED parren voorbij zien komen met compleet verkeerde lenzen. Dus ja wat is representatief.

De Par vergelijking was meer om aan te geven dat het blind de lichtopbrengst van een led par meten hetzelfde is als het vergelijken van PAR64 VNSP en een PAR64 WFL en dan roepen dat de een meer licht geeft dan de ander.
Topic: betaalbare LED parren?! (5-12-2009 14:15:00)
Een test met alleen de lichtopbrengst is dan niet echt een relevante test. Vergelijk het met een PAR64 VNSP en een PAR64 WFL.

Neemt neit weg dat ik nog steeds erg benieuwd ben naar de resultaten, dus een linkje is welkom.
Topic: betaalbare LED parren?! (4-12-2009 20:55:00)
@Decibel Drive-in
Het was maar een voorbeeld van de strekking in het forum over de test.
Om de Showtec luxmeter maar even te vergeten.

Maar ik ben echt benieuwd naar de resultaten en dan ook vooral hoe er gemeten is en hoe er omgegaan is met de verschillen in lenzen, openingshoeken, koeling, behuizing, service technisch en zo nog veel dingen die je niet in 1 dagje test.

@Joepjuh
De prijs van een goede LED par kan dan misschien hoog zijn maar ik ken een stuk of 300 LED parren van een goed merk die al sinds 2004 in de verhuur zitten (touring, TV, corporate, en daar gaan ze niet echt zachtzinnig met de lampjes om) die nog steeds werken. Zware behuizing, verschillende dimmercurves, flicker free, eenvoudig servicebaar, goede fabrikant back up, maar ja wel ongeveer 2800 euro bruto. Als je dat dan uitsmeert over de 5 jaar dat ze al werken kosten ze nog geen 600 euro per jaar. Dus wat duur is, is relatief. Je hebt wapperlampen van 1000 eurie en je hebt wapperlampen van 10000 eurie, welke zou nu beter bestand zijn tegen gesleep, gezeul en transport?

En in spatregen kun je ze rustig ophangen (plexiglazen bescherming aan de voorkant, en sealed achterkant), bier? no problemo. Modder? Wordt even poetesen maar ze blijven werken.
Topic: betaalbare LED parren?! (4-12-2009 16:09:00)
Deze opmerking op het Bax forum zegt al genoeg:

Ik denk wel dat je de frost filters voor of achter het plexiglas van de LEDs kunt plaatsen met wat hobbybob-skillz

Maar ik wacht met spanning af wat de resultaten zijn.
Topic: Fresnells vervangen voor LED-verlichting (19-11-2009 07:59:00)
Het is ook niet erg dat een fabrikant een component uit China haalt, maar het hangt er vanaf wat hij er vandaan haalt en hoe hij de QC doet.
Een groot deel haalt een compleet product en als je bij de fabriek dan geen eigen QC hebt kun je nog wel een voor verrassingen komen te staan.

Dat de ontwikkelingen op LED gebied snel gaan klopt helemaal. Maar dat iets wat nieuw is in dezelfde snelheid als een paar jaar geleden bij PC's verouderd zou zijn ben ik niet met je eens.
Er zijn merken die in 2002 al met LED voor entertainment op de markt kwamen die nog steeds en werken en veel gebruikt worden. Nu 7 jaar later was dat dus een goede investering ook al waren die producten niet goedkoop.
En dan zou ik toch liever vertrouwen op een Europees of Amerikaans product dan een Chinees product, van die laatste weet je bijna zeker dat die 7 jaar intensief gebruik niet volhouden.
Topic: Fresnells vervangen voor LED-verlichting (18-11-2009 22:58:00)
Alleen de LEDs zijn niet Chinees, de rest blijft Chinese prut. Als er een Chinees morgen bedenkt dat die ene weerstand 2 cent goedkoper kan ondanks dat de kwaliteit nog slechter is zal die dat niet nalaten. Het zal ook niet de eerste keer zijn dat een Chinees het DMX principe niet snapt en het adresseren niet verder laat gaan dan 255.

Ik durf met een gerust hart een BB1 naast zowel de Briteq als de Showtec te houden met (in de volksmond) maar 1 LED tegen die 15 of die 24.
Kwantiteit zegt niets. Of het Luxeon is zegt ook niets.
Topic: Fresnells vervangen voor LED-verlichting (18-11-2009 20:12:00)
Een echte homogene LED lichtbron is een bron waarbij er geen kleurensoep, smarties of hoe je het ook wil noemen optreed. En dus ook nagenoeg geen RGB schaduwen.

En die zijn er nog niet zo heel veel in de markt die ook nog betrouwbaar zijn.

@rick Het gaat om 8m hoog. Dan hou je met de Briteq allen nog niveau kaars over.

@MG Hou dan rekening voor serieuze met een verhuurprijs die al snel naar de 250 euro voor 3 dagen kruipt en dat je dat soort spots niet op iedere hoek van de straat kan huren zoals bij de gemiddelde showtec spot.

@Janbo Denk je er aan dat de spot 6000K en dus koud wit is en dat bij LED niet alle kleuren filters werken. Iets wat er niet in zit kun je er niet uit filteren....
Topic: Fresnells vervangen voor LED-verlichting (18-11-2009 14:09:00)
LED hoeft geen probleem te zijn. En hoeft niet perse RGB te zijn ook.
Er zijn LED gevel spots die een output halen van 12000 lumen in wit.
(Zijn overigens niet eens zo heel duur).

RGB is het overigens niet alleen de VLX die gebruikt maakt van homogene kleuren menging.
Neem de i-Pix BB1, BB4 en BB7. Allen homogene kleurenmenging en prima hiervoor te gebruiken.

Maar ja net als de VLX zal een gemiddeld systeem met die specificaties het financieel niet halen bij de Showtec alternatieven en zal Showtec het zeker niet halen qua output bij de serieuze alternatieven.

Als het geld mag kosten kijk dan naar serieuze LED en vergeet Showtec. Mag het geen geld kosten, gebruik dan de normale bestaande conventionele oplossingen en vergeet LED alsjeblieft.
Topic: LED parren (21-10-2009 15:18:00)
36x3W = dikke kans dat het 3W RGB leds zijn (kleurmixing achter de lens dus mooier resultaat)
50% kans dat het triColor LEDs zijn en 50% kans dat het gewoon 3W single color LEDs zijn.
(laatste geval alsnog een piskbakstalenbehuizing met een zak M&M's).
Als het 3W triColor is, waarom dan niet meteen kijken naar een 5W triColor?