Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Joepjuh7

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 110 bijdrage(n) van Joepjuh7 (Pagina: 1 van 6)

Topic: probleem explorer pro (26-4-2014 16:30:00)
De genoemde problemen kunnen ook door defecte kabelbomen komen, als pan/tilt sensoren (geen idee of die erin zitten) rare waardes teruggeven aan de stuurprint kan de movinghead rare bewegingen maken wink ;)
Topic: probleem explorer pro (21-4-2014 19:21:00)
Wat valt onder "in het wilde weg" zowel pan als tilt? Wat doen de rest van de functies van de MH?

Menu structuur e.d verder wel benaderbaar ? Test modus ? Wat gebeurt er zonder DMX signaal ?
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (7-7-2013 21:33:00)
Nee deze balken worden gedimensioneerd op een bepaalde kortsluitstroom (Bij showtec/botox producten zo laag mogelijk om kosten te sparen), hier word de keuze van zowel de componenten als de dikte van de printbanen door bepaald. Als de zekering zijn werk niet snel genoeg doet zal de ontworpen kortsluitstroom overschreden worden en zal de "zwaktste schakel" het begeven, in dit geval de triac wat je inprincipe doet is het probleem verleggen naar de volgende schakel. Je kunt niet door 1 component in een apparaat te vervangen de kortsluitbestendigheid hiervan aanpassen.

Ik ga niet zeggen dat de printbanen direct om je oren gaan springen, maar heb toch wel verschillende euro-lite (nee geen showtec) balken voorbij zien komen met afgebladerde printsporen (en een BTA-20).
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (27-6-2013 12:02:00)

Martin518 schreef:

Neem even de T4 BAR van Showtec 4 stuks in huis. Na een paar keer TRIACS kapot. Als de lamp springt, triac kapot fuse kapot....
Dus vraag je even aan invoerder hoe dat komt, geen idee....ik wel, kortsluitspanning van de bestaande triac veel te laag. Dus allemaal vervangen door een ander type probleem opgelost. Tussenkomst van invoerder, geen, vervangen enkel met het bestaand type. (dat is geen tussenkomst)
Het probleem blijft dan hetzelfde. Dat bedoel ik nu. Wij noemen zoiets een design fout.
Maar we lossen het dan wel zelf op sneaky :V En ja oude lampen piepen en kraken maar werken oh zo fijn laugh :D
Ja en de volgende keer klappen de printbanen om je oren heen, want die kunnen ook niet tegen deze hoge kortsluitstroom.
Topic: Vreemd probleem robe 575xt (15-4-2013 10:11:00)

ljmark schreef:

lampen ff wisselen, (dan weet je of t aan de lamp of het toestel licht)
Aan het toestel, kijk of de lamp even fel brand door de lampunit open te maken en naar de sterkte van de lamp te kijken. (dan weet je of het aan de optiek of de psu ligt)
Uhmm... even in een 575 gasontladingslamp gaan turen lijkt me niet echt een strak plan...

Enigste manier om dat betrouwbaar te doen is met een lux meter en een goede uv bril.

Heb je de heads al wel eens langer dan een kwartier aangelaten met de nieuwe lampen erin?
Topic: problemen met toewijzen van dmx kanalen (12-2-2013 22:33:00)

triplebeatz schreef:

de dipswitches waren anders als normale fixtures
Helaas, maar iemand in china heeft wel opslag gekregen voor het besparen van die 2 dipswitches... (sarcastisch)
Topic: Dmx Software icm standalone functie. (12-2-2013 20:07:00)

MickeyMick schreef:

bomdes schreef:

Cuelux is een goede optie, zeer intuïtief en veel functionaliteit.
Programma zelf ziet er leuk uit, maar kan ik dan ook zonder laptop verschillende lampen aansturen.
CueCore gebruiken, 16 records afspelen en daarnaast nog een vaste cue, is wel kostbaar maar aan te sturen via een webinterface dus icm een wifi routertje via iedere smartphone.
Topic: Handleiding beams themis laser (12-2-2013 17:08:00)
Heb wel een handleiding gevonden voor dit model maar die geeft tegenstrijdige informatie met de product omschrijving (2 dmx channels maar zijn er dus 3), maar mischien toch het proberen waard. (China factor is nogal hoog bij dit product krijg ik het idee)

De handleiding
Topic: problemen met toewijzen van dmx kanalen (12-2-2013 17:00:00)
Ik ga er even vanuit dat het de sc 330 betreft want de dc 330 kan ik niet vinden en heb ik overigens ook nog nooit van gehoord.

---> Als we de handleiding bekijken (Handleiding) <---

Zien we dat niet alle 8 de dipjes gebruikt worden om het kanaal in te stellen. Alleen de eerste 6 (4-8-16-32--64-128). Hierdoor kan deze scan niet op ieder willekeurig adres ingesteld worden. Dus je zult even moeten kijken op welke fixture plaatsen van de lichttafel je deze scans kunt zetten.
Topic: co2 jets (12-2-2013 16:52:00)
Een lekkende co2 vooral met stijgbuis cilinders valt je direct op (witte pluim rook uit koppeling/slang). Maar ik zie steeds vaker in (te) kleine kroegetjes door jan en allemaal 4 of zelfs 6 co2 jets naar binnen gesuild worden met bijbehorende co2 flessen en T adapters om meer flessen op 1 jet te kunnen hangen. Als je geld hebt voor al die apparatuur kan een co2 metertje van 300 euro er ook nog wel bij.

Dit is weer zo'n typisch gevalletje van het moet eerst goed fout gaan voordat er regelgeving voor onstaat.

Neemt niet weg dat het 9,99995 van de 10 keer er niets zal gebeuren, maar co2 blijft onzichtbaar...
Topic: co2 jets (11-2-2013 19:35:00)
In mijn ogen zou iedereen die CO2 jets in een gesloten ruimte gebruikt verplicht moeten zijn een CO2 meter te gebruiken. Bij co2 opslag binnenpands (bierkelders e.d) is sowieso een CO2 alarm verplicht indien de luchtverversing minder dan 4 maal per uur plaatsvindt in een ruimte met een inhoud kleiner dan 100 m3 of 2 maal per uur in een ruimte groter dan 100m3.

Nou zal dit in vele gevallen alleen bierkelders e.d betreffen maar toch lijkt het me geen overbodige luxe om een handheld CO2 meter bij te hebben als we 120 kg CO2 in een uur een zaal inschieten.
Topic: problemen met toewijzen van dmx kanalen (11-2-2013 19:23:00)
Denk toch dat het aan je instelling ligt op je scans. Als je nou ff het type van je scans geeft kunnen we je mischien verder helpen.

Overigens hebben veel DMX Scans met ook stand-alone functionaliteiten vaak een extra dip-switch om de modus te kiezen.
Topic: alu pipes 1m (23-12-2012 20:32:00)
Beste en duurste optie om ze zwart te krijgen: Anodiseren

Goedkoopste en makkelijkste optie: De kwast
Topic: Outdoor parren (26-12-2011 13:43:00)
Niet mee eens,

Zolang een apparaat/armatuur geen IP 54 keuring heeft is een apparaat wat niet gemaakt is om buiten te werken. Het apparaat kan het misschien wel maar er is geen rekening mee gehouden in het ontwerp. En je mag het officieel dus zonder extra bescherming maatregelen niet buiten gebruiken.

Aangezien een par behuizing waarschijnlijk een waarde heeft van IP 20 is deze dus niet ontworpen voor buiten gebruiken en mag het volgens de NEN 1010 / 3140 niet gebruikt worden buiten.

Heeft gewoon te maken met elektrische veiligheid en daar wil je gewoon niet teveel risico mee nemen.
Topic: Outdoor parren (26-12-2011 13:16:00)
Bij die gemeentelijke ijsbaantjes krijg ik wel vaker de rillingen en niet van de kou...

Buitenparren hebben toch ook hun nadelelen, voornamelijk het gewicht van de behuizing en het feit dat ze luchtdicht zijn geeft vaak problemen met opgesloten vocht (condens).

Dit neemt echt niet weg dat indoor parren buiten gebruikt zouden mogen worden, maar ik denk dat er voor buitenverlichting mooiere oplossingen zijn als outdoor parren...

Voor een drive in show lijkt het me echter niet rendabel om buitenparren te hebben, gewoon zorgen dat je niet met je spullen zonder afdak staat.
Topic: Het welles en nietus van brandmeldinstallaties, kan iemand hier iets over vertellen? (26-3-2011 21:08:00)

djgys schreef:

hoi

vaak is het bij TE VEEL rook dat de melders vies worden en als de brandmeld instalatie weer in bedrijf word gezet dan is er een storing. dan moet er een monteur komen (meschien ik wel) die de melder kan schoon maken of int ergste geval moet vervangen.
Dan moet je wel heel je pand blauw zetten in de rook, melders zijn tegenwoordig vrij goed bestand tegen vuiligheid. Sommige zelfs vaatwasser bestendig.

djgys schreef:

als je het bester wilt doen moet je de betreffende lus uitschakelen en dan een passend kapje op de melder zetten of afplakken en nog beter is de melders eraf te draaien.
dan riskeer je niks.
Lussen uitschakelen? Kapjes plaatsen? Melders weghalen? Dan riskeer je niks? Wat je dan riskeert is dat je hele pand affikt je verzekering niets uitkeert en je de rest van je leven schadeclaims kan gaan voldoen.

Brandmelders zitten niet voor niets in een pand, zoals al aangegeven kan het door het verschillende instanties opgelegd zijn. Vaak mag een installatie maar een xx aantal uur niet volledig functionerend zijn (dus storing, uitgeschakelde zones) om de certificering te behouden!

Melders of zones die uitgeschakeld worden moeten bijgehouden worden in een logboek, hier moet ook direct een handtekening van de beheerder van de brandmeld installatie onder (ook hier is een certificaatje voor nodig) en deze is dan verantwoordelijk voor wat er in die uitschakel periode gebeurd (brandwachten inschakelen). En in de digitale centrales van tegenwoordig zit een geheugen die alles bijhoud voor jou, klopt je papieren logboek niet met het digitale? -> dag dag certificaat.

djgys schreef:

bij mij is het altijd makkelijk. heb een certificaat als brandmeld monteur. wink ;)

en altijd even duidelijk maken dat je niet voor de kosten van de brandweer opdraait.
( 1600 euri per auto is nie niks. )
Hoop dat je je certificaat gauw kwijtraakt, want vooral JIJ zou moeten weten wat wel een wat niet mag!

En die kosten zijn niet meer dan normaal, een goed onderhouden systeem produceert geen onechte meldingen, alleen ongewenste meldingen! En hoop overigens niet dat de brandweer langskomt op jou feestje als al je brandmelders eraf geschroeft zijn.

Brandmeldcentrales zijn er niet voor niets en als er geen duidelijke afspraken zijn tussen beheerder/installateur/meldkamer wat betreft het uitschakelen van bepaalde zones in het systeem voor feesten en partijen moet je hier ook zeker niet aan beginnen!
Topic: Vervanging 300 watt bouwlamp bij tuinverlichting (10-1-2010 22:56:00)
ajajai, spam gehalte is een beetje hoog in Martijn zn post...

Overigens kwam ik laatst bij de bouwmarkt en zag ik daar een bouwlamp (gewoon armatuur breedstraler) liggen met een PL lamp erin, heb dat ding toen niet gekocht omdat het ook met bewegingsmelder moest zijn maar misschien daar eens naar kijken (weet verder niet of het iets is)?
Topic: Trussberekening (15-12-2009 17:54:00)
Letten we wel even op het feit dat ook lijmklemmen en andere objecten gesafed moeten worden, want een lijmklem van 3 meter op je koppie krijgen is niet prettig...

Als de stof echt zo zwaar en duur/bijzonder is kun je er aan denken om een valdoek systeem met magneten te huren waarbij je het doek tussen de magneet klemt.

Een andere optie zijn de gordijnklemmen die MagicFX in het assortiment heeft voor hun power drop systeem, zijn helaas wel redelijk aan de prijs.

Veiligste en goedkoopste: Tyraps, gewoon kleine gaatjes maken om zeg de 10 cm (ligt aan het gewicht van het doek) en d.m.v de tyrap het doek aan de truss maken (doek om de trussbuis heen en dan de tyrap om de trussbuis door het gaatje).

Off-topic: Ook gedacht aan impregneren van het doek?
Topic: Lichtontwerp Kerstgala (14-12-2009 22:43:00)
Ik praat natuurlijk over de kleuren die de macjes produceren wink ;) .

Decoratie wit is natuurlijk een gigantisch pluspunt, een berg ledparren erop en je kunt iedere kleur produceren die je maar wenst. En met het kleurtje blauw het ideale winter wonderland gevoel.
Topic: Trussberekening (14-12-2009 22:15:00)

René Eppink schreef:

Of je je statief na het optakelen wilt vervangen voor een trusspoot hangt puur af van wat je zelf mooier vindt.
En of het bereikbaar is voor mensen, ik zou nog voor geen goud in het publiek een statief plaatsen vanwege potentiele grapjassen en het feit dat er in alle 4 de richtingen outtriggers van tochwel een meterje uitsteken.