Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stekelvarke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Stekelvarke (Pagina: 10 van 10)

Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (30-8-2006 22:52:00)
Rookmachineverhuur vind ik nog niet zo'n stom idee, enkle verwacht ik wel als ik die naam zie dat ik daar machines van een baby foggertje tot een roady xstream kan huren en dat ze daarnaast ook nog eens een assortiment aan bellenblaas/sneeuw/schuim machines en andere special effects hebben. Echter je moet ergens beginnen hé. Maar nu zijn we wel wat offtoppic bezig
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (28-8-2006 23:46:00)

Logical schreef:

DJ Bartje is 12, hij begint net. ik geef je hetzelfde advies als addik, zeker de komende 2 jaar is het leuker om effecten te hebben. als je het dan echt leuk lijkt en er verder mee gaat, kun je altijd profecioneler uitpakken.
Enkel heb je aan die beginners effectjes niet erg veel als je verder gaat. Ook een parren set kan je voor genoeg geld 2e hands verkopen. Iets wat bij een 50W moonflower al veel minder het geval is. Dus waarom niet van de eerste keer goed inplaats van na een aantal jaar/maanden erachter te moeten komen dat je eigenlijk toch beter voor parren gekozen had.
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (28-8-2006 20:55:00)
en dan de hele tijd in een hoop ronddraaiende kleurenboel staan, dat is om gek te worden. Mits je parren goed progt hoeft het niet saai te zijn
Topic: Welke lichttafel (28-8-2006 18:37:00)
Dan zou ik investeren in dimmers en switchpacks met een dmx tafel voor parren (bv showmaster 24) en later wannneer je meer scans hebt investeren in een sturing voor de scans.
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (28-8-2006 00:27:00)
inderdaad, dat weet je dus niet bij de china dingen, maar bij GE kan je evengoed pech hebben al komt dat minder vaak voor. Het is een bepaald risico dat je neemt met de china lampen(er is nu eenmaal meer kans dat ze minder lang meegaan dan de gerenommeerde merken), maar mijn advies blijft dan koop een set en mocht er een lamp stukgaan vervang ze dan door een beter type.
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (28-8-2006 00:15:00)
uiteraard gaan GE lampen langer mee als die china dingen (op uitzonderingen na dan). Maar als begin zo'n voordeelsetje kopen en bij een kapotte lamp deze vervangen door bv GE lijkt mij een goede oplossing. Zeker als hij nog niet erg veel klussen heeft zullen die china lampen wel een tijdje meegaan.
Topic: Beste merk (26-8-2006 19:18:00)
mocht je gaan voor pinspots is een Flatpack van theater technisch lab miischien een oplossing. 25x 220W met een maximum van 3700W
Topic: Beste merk (26-8-2006 17:06:00)

Kees schreef:

JeroenVDV schreef:

Je hebt er dan ECHT veel nodig eer je leuke dingen kan he? Dat wil zeggen, minimaal 8 x 8 = 64 om héél simpele logo's te maken, leuk wordt het pas bij 10x10 of 12x12. Daarnaast heb je dus ook bij 8x8 spots 64 dimmerkanalen nodig. En een fatsoenlijke sturing waar je matrix-effecten mee kunt maken en draaien.
Maar ongeacht of het veel werk gaat kosten, een goed idee is het toch wel?
Dat wel ja, ik zou wel kiezen voor parren met een smalle bundel, misschien zijn par 36 pinspots ook een optie.
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (26-8-2006 14:00:00)
je kan natuurlijk die set wel nemen en als je een kapotte lamp hebt deze vervangen door bv GE.
Want ook GE lampen zal je na verloop van tijd moeten vervangen.
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (26-8-2006 10:57:00)
En daarnaast zijn er tegenwoordig ook de source four parren, deze hebben de grote van een par 64 en beschikken over een 575W of 750W source four HPL lamp die een vergelijkbare output en een hogere kleurentemperatuur heeft dan een 1000W lamp. Daarboven hebben de source four parren een verwisselbaar lenzensysteem waardoor er kan gekozen woden voor VNSP,NSP,MFl of WFL. Dit heeft tegenover de persglaslamp het voordeel dat wanneer de lamp stuk is je niet de lamp en lens (die uit 1 stuk bestaan bij de persglaslamp) moet weggooien maar gewoon de HPL lamp kan vervangen. De source four parren zijn origineel van ETC maar nu ook te verkrijgen door showtec,admiral,...
Topic: Beginnen met Parspots Of Lichteffecten?? (25-8-2006 21:22:00)
het hangt er natuurlijk van af welke licht effecten er bedoeld worden aangezien je ook erg mooie shows kan geven zonder conventioneel licht. Al zou ik ook eerst voor parren kiezen aangezien je ze (mits de juiste lamp) voor zowat alles kunt gebruiken, van disco geknipper tot objecten uitlichten.
en waar haalt iedereen steeds de term basislicht, het klinkt dan dat je hele show op de parren gebaseerd is terwijl dit bij vele shows helemaal niet het geval is (al zijn er shiows waarbij dit wel zo is).
Topic: led verlichting achter gezandstraald glas (25-8-2006 16:55:00)
ik weet niet over welke producten deMennoos het hier heeft. echter heeft Lagoled wel een systeempje om glaspanelen te belichten.
Topic: rookmachine in movinghead ??? (23-8-2006 19:52:00)
je moet het ding eerder zien als een effect inplaats van een rookmachine om een volledige zaal te voorzien als rook(net zoals die rookmachines om naar boven te spuiten). Dus ik zou ze nooit vergelijken met iets in de klassa van een pro2000.
Het lijkt me wel een leuk effect als je er een paar hebt.
Topic: Stroom verdelen (22-8-2006 20:02:00)
wat wordt er in de dimmercity beveiligd met een UPS? de LAN nodes en splitters enz? want voor een hoop dimmers heb je toch een gigantische UPS nodig.
Topic: Sunlite 2006 (17-8-2006 21:41:00)
komt er geen fader tevoorschijn als je op die bliksem in het blauwe driehoekje drukt?
Topic: Sunlite 2006 (17-8-2006 20:05:00)
en dat staat niet in de handleiding? Als ik me het nog goed herinner is het ergens links vanboven?
Topic: Beste merk (8-8-2006 14:03:00)
Ik denk dat de conclusie duidelijk is, er zijn LED parren die zeker volledig op punt staan. En die wellicht op lange termijn goedkoper uitkomen als parren met persglaslampen (al dan niet met scroller). Enkel zitten die LED parren in een duurdere prijsklasse (bv de Thomas LED producten). De goedkopere LED parren (bv showtec) zijn nog niet helemaal op punt en daardoor ook volledig onbruikbaar op professioneel gebied, tenzij het gaat over kleine toevoegingen op gebied van decor enz. (hier lijken ze hun taak wel goed te volbrengen)

Kees schreef:

Verder moet er wel gekeken worden naar stroomverbruik, dus LED is een uitkomst. Omdat de danszaal hoofdzakelijk gebruikt wordt voor het trainen, moet er goede algemene verlichting zijn, die de hele dag aan kan staan.
is het dan geen uitkomst om naast het "showlicht" ok een aantal TL-buizen in het plaffond te voorzien voor de trainingen, want ik denk dat al het showlicht geen enkel nut heeft tijdens trainingen, wie gaat het dan bedienen? en is het dan niet simpeler om gewoon op de lichtschakelaar te drukken inplaats dat iemand een PC of andere stuurtafel moet opstarten?

Ook zou ik enkele PC's/fresnels/S4 parren/Parren voorzien als frontlicht, LED kan natuurlijk hier ook een uitkomst bieden maar dan moeten de budgetten er natuurlijk zijn als je voor bv pixelpar90 kiest.

Kees schreef:

Is het beter een Hazer te gebruiken?
Ja, een hazer maakt constant een lichte nevel waardoor het licht goed te zien is, terwijl een rookmachine een walm rook uitspuwt, ik denk dat je danseressen veel gelukkiger zullen zijn om in een lichte nevel te dansen dan wanneer ze midden in de rook staan.
Topic: Beginnersinformatie DMX en Licht (4-8-2006 21:52:00)
Nog even over midi: ik bedoelde dus dat een showcontrol systeem doormiddel van Midi triggersignalen doorstuurd naar allerhande andere apperatuur (bv lichttafel, presets digitale mengtafel, pyro, laser en noem maar op).
Topic: Beginnersinformatie DMX en Licht (3-8-2006 21:14:00)

Douwe schreef:

Wie wil er eigenlijk midi gebruiken om een lichtshow te runnen?
Midi wordt nochtans vrij veel gebruikt in de pro wereld. Denk maar bv aan showcontrol.
Topic: Welke DMX sturing? (27-7-2006 21:51:00)
ook kan je heel wat op voorhand doen. even een klein voorbeeldje, als bedrijfje heb je 8 spot heads van 16ch en 8wash heads met 10 kanalen. dan maak je 1x een demo opstelling(in het echt). Je stelt de adressen in en begint bij de spots, dus de eerste wash staat op adres 129. Dan ga je een dagje proggen. Wanneer je dan op een productie komt en je hebt 4 spots en 4 washes bij stel je de eerste wash nog steeds op adres 129 in. Dan wat met je fixtures draaien of de pan te inverteren zodat de voorgeprogde bewegingen er goed blijven uitzien (is wel even logisch nadenken maar wel goed te doen). Dan als je klaarbent met op te bouwen nog wat bijproggen (op een uurtje heb je erg veel geprogd in LJ) en je hebt nog een erg goede show zonder dat je al te veel net voor de show moet doen. Zo kom ik het vaak tegen op LJ (omdat dat zo wat de standaard is in de verhuur bij kleine setjes movingheads). Voor grotere producties met meer lampjes zal je natuurlijk wat meer tijd moeten uittrekken op te proggen maar dan heb je meestal ook nog grotere tafels.