Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Joepurlings

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Joepurlings (Pagina: 1 van 10)

Topic: DMX repeater (24-4-2024 06:46:00)
Deze worden verkocht tot 500kbit, de praktijk heeft al aangetoond dat het ook prima werkt met DMX.
Ik zou het graag nog eens verder uitzoeken, ik ben het met je eens dat je de enable signalen liever vast zet dan dat ze er min of meer toevallig zijn.
Dan zou ik de Chinese datasheets eens verder moeten onderzoeken. Als ik er zo in kijk kan ik de enable signalen al ontdekken en zien dat er in elk geval 1000kbit voor de transceivers gespecificeerd staat.
Topic: DMX repeater (19-4-2024 18:30:00)
Bedankt voor je reactie, maar ik kan het maar gedeeltelijk volgen. Waar zitten de 1AM en andere signalen die je noemt? Ik kan ze in de pdfs die je linkt niet vinden?

[Edit] ik denk dat je het smd transistortje met 1AM opdruk bedoelt? Iets dergelijks had ik ook bedacht, maar ik kon van de gebruikte transceivers alleen maar Chinese datasheets vinden, dus ik dacht: dan maar de domme manier! Waarom verwacht je dat de enable nog zou kunnen wegvallen dan?

Wat jouw doosje betreft: TTL en RS485 hebben toch niet dezelfde signaalniveaus, of vergis ik me?[/Edit]
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (31-3-2024 18:13:00)
Ik zou voor een dergelijke publieke ruimte geen streaming "hocus pocus" gebruiken, zoiets moet gewoon zo simpel zijn dat iedereen met twee of meer hersencellen het kan gebruiken.
Streaming kan best prima werken maar als het niet werkt word je gegarandeerd op de meest ongelegen momenten gebeld om even op een paar knopjes te komen drukken.

Een volledig analoge oplossing met zo weinig mogelijk (bereikbare) knopjes heeft in een dergelijke setting altijd mijn voorkeur.
Topic: DMX repeater (29-3-2024 17:01:00)
Ik heb onlangs een setje behoorlijke theater/film led spotjes gekocht die ik als frontlicht wil gaan gebruiken.
De spots lussen door op 4 polig xlr, waarin 24V voeding en DMX gecombineerd zijn.

De originele voedingen waren er niet bij, dus ik heb zelf kastjes gemaakt om 4 stuks direct aan de kast of doorgelust op een 4-bar te voeden (mbv. een standaard meanwell 24V voeding).
Omdat dit kastje dan ook praktisch het einde van de DMX lus betekent heb ik er een repeater in gestopt, zodat de ingaande DMX doorgelust kan worden en er eigenlijk een aftakking ontstaat.

Een repeater is eigenlijk niets anders dan een 1 poorts splitter.
Ik dacht slim te zijn en heb een standaard RS485 repeater (model verkrijgbaar op Amazon, eBay, AliExpress en dergelijke) gekozen, die praktisch niks kost en intern erg behoorlijk netjes (eigen gestabiliseerde spanning, overspanningsbeveiligd en volledig galvanisch gescheiden) opgebouwd is.
Probleem was echter dat RS485 normaal gezien half duplex werkt, en de repeater regelmatig de kant van de lampen als zendende kant schakelde.

Dit heb ik echter vrij eenvoudig kunnen oplossen door één van de optocouplers (U4) er compleet uit te halen, zodat er fysiek nog maar een kant op gecommuniceerd kan worden, zie de foto's.

Wellicht heeft nog iemand anders ook nog iets aan deze informatie!

https://i.ibb.co/xYg6m3r/20240329-160725.jpg https://i.ibb.co/PCPCHwS/20240329-160627.jpg
Topic: Audience delight speaker kapot (21-3-2024 12:19:00)
Als je in de buurt woont (Zuid-Limburg) kan ik wel een impedantiecurve voor je plotten van de (werkende) originele speaker.
Het origineel is waarschijnlijk een OEM Beyma, misschien kan Beyma je ook verder helpen.

Volgens een Duits forum zou het een 15G450 zijn, die volgens Beyma weer vervangbaar is door de 15P1000Fe/V2.
Topic: Dateq Onyx (14-3-2024 11:24:00)
Ik denk niet dat de OP dit nog zal lezen:
Laatste bezoek: 9-10-2022

Met een beetje geluk heeft hij wel nog hetzelfde mailadres, je kunt hem beter even een privé bericht sturen...
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (6-3-2024 12:49:00)
Je kunt toch beide delen afzonderlijk testen, voor mijn part door een hoofdtelefoon te gebruiken of tijdelijk een andere (huis tuin en keuken) versterker en speakers aan de eerste mixer te hangen?

Ground loop isolator zonder verdere aanpassingen gaat verstoring op een lange ongebalanceerde kabel niet verhelpen.
Topic: Led Par - ventilatorvraagje (29-2-2024 20:07:00)
Als vergelijkbare parren wel passieve koeling hebben, zit er wellicht een groter koelblok in of is het vermogen lager of lager afgesteld. Ook zit er bijvoorbeeld veel levensduur verschil in goedkope of duurdere condensatoren. Wellicht hebben de passieve exemplaren duurdere componenten.

Wanneer je het zou moeten controleren, moet je eigenlijk met een thermische camera het heetste punt zoeken en dan de temperatuur gedurende een redelijke periode meten bij de hoogste gebruikstemperstuur en maximale lichtsterkte.
Dan moet je ook nog kijken of nergens de temperatuur van de componenten wordt overschreden.

Met andere woorden, je kunt het zeker proberen, maar de kans dat ze kapot gaan, snel of na langere tijd is zeker aanwezig.
Als het een 2 draads ventilator is kun je deze normaal gezien zo loskoppelen.
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (26-2-2024 08:55:00)
Een ground loop isolator bevat een tweetal audio transformatoren, precies wat er al in de RJ45 doosjes zit. Hier nog een ground loop isolator achter zetten zal geen verschil maken.
De tik kan inderdaad komen door het inschakelen van een koeling bijvoorbeeld. Heb je deze tik op de verbinding over de RJ45 kabel of over verbinding A?
Topic: rollerscan ombouwen naar led! (23-2-2024 17:11:00)
In een LED bouwlamp zitten tegenwoordig meestal geen COB leds meer.
Als er wel een COB led in zit straalt deze standaard breed (vroeger noemden ze bouwlampen ook wel breedstralers), dus standaard ongeschikt voor je toepassing.
Je kunt dus wel de LED en de voeding gebruiken, maar daarna heb je dan nog het koelblok en de lens nodig van mijn laatste link.
Of dat goedkoper zal zijn als een losse COB LED en voeding is de vraag. Tip: Meanwell voedingen zijn goedkoop en prima!
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (21-2-2024 12:25:00)
Hmmm... Kan wel, maar de kans dat dat niet lekker loopt is behoorlijk groter dan met een gebalanceerd audio lijntje...
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (21-2-2024 06:35:00)
Haha dat schema is inderdaad wel prachtig, ik mag hopen dat de trafo's in werkelijkheid 90 graden gedraaid aangesloten zijn razz :p

Met deze specifieke setjes heb ik geen ervaring maar gebruik wel iets soortgelijks thuis om de webradio vanuit een Raspberry naar de andere kant van de garage te krijgen. Pak hem beet 15 meter overbrugging zonder dat het mij opgevallen is dat er problemen zijn met de lage frequenties.

Verder was ik mij er niet bewust van dat er ook een aansluiting de andere kant op gewenst was, dat is dan inderdaad weer een pluspunt van het dap doosje (de goede oude SC13 toch?).

Zoals aangegeven is je advies altijd top, al denk ik dat de OP met deze simpele versie een prima kant en klaar alternatief heeft.
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (20-2-2024 17:50:00)
De PSG03185 kan inderdaad ook, maar heeft volgens de datasheet een frequentiebereik van 50Hz to 15kHz, dus een beetje krapper dan het andere model. De gebruikte trafotjes zullen wel iets minder van kwaliteit zijn.

Je hebt inderdaad enkel dit nodig, inderdaad gewoon met straight kabels.
De oplossing met de ground loop isolators is in principe hetzelfde, behalve dat je er nog wat aan moet verbouwen. Ook hier ga je (door gebruik van de trafo's) naar gebalanceerd (en terug).

Cat6 ga je niet merken voor deze toepassing, een afgeschermde cat5e of cat6a is ook prima.
Topic: Martin ws218x (20-2-2024 13:33:00)
Dan is er waarschijnlijk geen goede kwaliteit (watervast verlijmd) multiplex gebruikt en wellicht ook geen echte warnex.
Overigens kan het nooit kwaad een extra afscherming tegen de regen te voorzien...
Topic: Martin ws218x (20-2-2024 08:55:00)
Voor een paar dagen buiten gebruik zou ik me sowieso geen zorgen maken, dat houdt de verf van de gamma ook prima tegen.
Warnex is natuurlijk ook wat beter beschermd tegen stoten en gemakkelijk bij te werken.
Topic: Ground loop isolator modificeren naar balanced --> unbalanced (19-2-2024 16:23:00)
Hallo Roland,

welkom op dit forum!

Als je van ongebalanceerd naar gebalanceerd wil gaan heb je altijd een audio transformator of een opamp, of een combinatie van beide nodig.
In de ASC202 zitten ze waarschijnlijk beide, terwijl de ground loop isolator eigenlijk gewoon een audio transformator is, Dré heeft je dus (zoals we ook van hem gewend zijn) prima geadviseerd.

Heeft de mixer waar het heen moet geen gebalanceerde ingangen (XLR of gebalanceerde jacks)? Wat is het type van de mixer?

Als dat niet zo is, denk ik dat het voor deze toepassing (tulp verlengen) veel handiger is om een setje kant-en-klare verloopjes naar RJ45 te gebruiken en er een paar metertjes ethernetkabel tussen te leggen.
De RJ45 verloopjes zijn voorzien van ingeboude audio transformators te krijgen, bijvoorbeeld de PSG08179. Helaas lijkt het erop dat New-Line iets dergelijks niet verkoopt. De DAP ASC202 is een prima dingetje (heb de oudere variant zelf ook standaard in m'n verlopenkoffer zitten), maar lijkt me een beetje in dit geval niet nodig (je zou er trouwens ook twee kunnen gebruiken).

@Tom: 2 setjes ground loop isolatoren met daartussen microfoonkabel heeft hetzelfde effect inderdaad. Overspraak tussen de draden in een microfoonkabel? Sinds wanneer is dat een issue? Met ongebalanceerde bekabeling (1 draadje met afscherming) per kant ga je nooit een mooi signaal krijgen voor een grotere lengte, hoe mooi je afscherming ook is. Het probleem is namelijk dat je afscherming onderdeel is van het signaal en de verstoring (die dus niet op het binnenste draadje komt) wel zelf meeneemt naar de andere kant.

Overigens kun je de tulpjes van de ground loop isolator gemakkelijk afknippen en er XLR op solderen, ze zijn dan inderdaad gebalanceerd. Hiervoor soldeer je pen 2 aan de binnenste draad (vaak rood, wit of zwart) en de afscherming aan pen 3. Een microfoonkabel ertussen en aan de andere kant hetzelfde (met het andere gender connectoren) en je bent klaar.
Of je verbindt de 4 uiteinden (2 signaal en 2 afscherming) met 4 pennen naar keuze van een (liefst afgeschermde) RJ45 connector en doet hetzelfde aan de andere kant met een mooi stuk netwerkkabel. Als je het dan helemaal mooi wilt doen verbind je de afscherming van de RJ45 connector dan weer met de metalen behuizing van de mixer.

Als je dat laatste doet, kun je natuurlijk ook de kant en klare kastjes gebruiken.
Voordeel van RJ45 is dat de kabel relatief goedkoop en dun is, pak wel een echte koperen variant (blijf ver weg van CCA!) die afgeschermd is. Bovendien heb je er maar één nodig in plaats van twee voor een stereo signaal (2x stereo zou zelfs moeten lukken).
Misschien ligt er zelfs nog een ongebruikte kabel tussen de ruimtes waar je moet zijn?
Topic: Tp-122a-c v2.2 (29-1-2024 18:10:00)
Ik denk dat dat niet het geval is, maar de uitleg laat veel te raden over.
Gebeurt hetzelfde in een modus met minder kanalen? Gaat een ander armatuur met hetzelfde adres wel goed? Of het haperende armatuur met stand alone modus?
Topic: Pioneer DJ word AlphaTheta (25-1-2024 22:15:00)

Jan van Duren schreef:

Borland was ooit een groot software bedrijf met veel naamsbekendheid. Na de naamsverandering in 1998 in Inprise ging het snel bergafwaarts...
Daarom heet het nu embarcadero laugh :D
Was dat niet van dat liedje van Bassie en Adriaan in Mexico? shut up :X
Nog steeds blij met Delphi, al gebruik ik een versie die ondertussen alweer als antiek gezien wordt geloof ik...
Topic: Vreemd signaalverschil L/R op Newhank USB/Cd speler. (12-1-2024 17:57:00)
Heb je het verschil op beide aansluitingen (RCA en XLR)?
Topic: DJ's die rock draaien? (5-1-2024 08:47:00)
Hoi Sylvia,

Welkom op dit forum.
Ik draai zelf niet veel meer, maar er is zeker niets mis mee als je gewoon de platen draait "zoals ze zijn", zelf heb ik nooit veel anders gedaan bij het draaien van allround muziek (waaronder ook veel van de genres die je noemt). Er staat nergens dat je je niet voor DJ mag uitgeven wanneer je geen gebruik zou maken van effecten en beatmixtechnieken. Zolang je publiek hebt dat de muziek die je draait weet te waarderen, mag je je wat mij betreft zeker DJ noemen.

Veel plezier en succes in elk geval!
Groeten,
Joep