Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mad-thijs

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 24 bijdrage(n) van Mad-thijs (Pagina: 1 van 2)

Topic: Light jockey (dj mingle) (11-4-2007 19:47:00)

Tuukes schreef:

maar gebruik je dan de schuiven puur bij het programmeren?
ik heb laatst 8 parren op een toneelstukje gezet. Met de schuiven gaf ik continu licht, en met de chase een effectje erOVERheen gezet.

Bij feestjes heb je meer aan de flashknoppen dan de faders wink ;)
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (8-2-2005 10:21:00)
zoals jullie al gemerkt hebben zit ik laatste tijd niet echt vaak meer op internet

ik heb dat mailtje aan Hajo vorige week ook snel getypt en de stappen snel uitgelegd. Je moet inderdaad wel goed weten waar je mee bezig bent, zeker als je op die printplaat aan het solderen bent.
Een vriend van mij heeft de nieuwe triac erin gezet, en ik werd er op gegeven moment toch wel zenuwachtig van toen hij met die soldeerpunt op die printplaat bezig was en het aanvankelijk niet zo goed lukte. Maar binnen 10 minuten was de triac vervangen en werkte de bar weer perfect. Totale kosten: 2 euro voor de triac

Dus als je zelf goed kan solderen, of iemand kent die dat kan is dit een reparatie die je zelf prima kan uitvoeren.

Succes nog Hajo, laat me ff weten of het gelukt is happy :)
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (15-5-2004 00:19:00)

Victor schreef:

mad-thijs schreef:

ik woon in Enschede, 5km van de grens, en diesel is niet duur....
Volgens routenet.nl is de afstand tussen Enschede en Waldbuttelbrunn (waar Steinigke zit) 458 km...
sorry had het niet helemaal goed uitgelegd. Een vriend van mij kon daar bovenop de goedkope prijs ook nog eens korting krijgen, dus hebben we samen daar apparatuur gekocht in 1 bestelling. Dit is gewoon toegezonden. Op 2 t-barren, 8 par 56, 8 par 56 lampen, 1 switchpack, 1 dj mingle en 1 rookmachine heb ik toen iets meer dan 200 euro bespaard in vergelijking met waar ik het anders zou kopen (new-line). Ik heb dus eenmalig wat bij Steinigke besteld, en lampen en rookvloeistof bijvoorbeeld koop ik net over de grens.

De service is inderdaad een stuk beroerder, ik heb nog steeds geen antwoord gekregen en ik ben bang dat als ik garantie krijg ik de bar naar duitsland moet toesturen met de bijbehorende hoge kosten.

Voor de volgende lading apparatuur zal ik me dus waarschijnlijk toch weer wenden naar nederlandse winkels zoals new-line: goedkoop, nederlands, service en snelle verzending
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (13-5-2004 20:52:00)
ik woon in Enschede, 5km van de grens, en diesel is niet duur.... en dan maar flink duimen dat zoiets als dit niet gebeurt
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (12-5-2004 20:43:00)
dan ga ik er maar vanuit dat mijn meter gewoon niet goed meet en ik de triac moet vervangen. Ik ga hem niet eerst lossolderen en dan meten, want 1 dat durf ik niet (ik vind het een te dichtbevolkt printplaatje) en 2 met de garantie). Eerst maar eens kijken of ik iets met garantie kan regelen (bar is 7 maanden oud, maar winkel is ver weg in duitsland) en anders koop ik een triac bij dré happy :)

In ieder geval bedank lui, ik weet intussen een stuk meer over de werking van t-barren en een triac (heb me door een elektrotechniek studerende vriend laten informeren, en hier flink wat tips gekregen (de belangrijkste))!
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (12-5-2004 11:37:00)
sorry mensen, ik blijf bezig

ik heb nog eens het verschil gemeten tussen stekkers van de lamper erin en stekkers van de lampen eruit.

Ik gebruik deze meter: Steinel Multi Check 3
www.tlc-direct.co.uk/Products/STMULTI.html
www.elnas.cz/images/steinel/multicheck3.jpg
2 stokjes met een draadje ertussen. Ik zet de 'stokjes' op 2 pinnen van de triac, ik druk knopje in en als het lampje brandt betekent dat er een gesloten kring is.

Nu blijkt dat op de goede t-bar en de kapotte t-bar álle pinnen van de triac's met elkaart contact maken, ongeacht of de stekkers van de lampen erin zitten.

Ik ga eens kijken of ik aan een andere meter kan komen en sowieso contact kan opnemen met die winkel.
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (12-5-2004 11:27:00)

Jocha schreef:

Het is een bekend probleem bij steinigke..
hé dat vind ik interessant, dan zal ik eerst eens contact opnemen voordat ik zelf ga prutsen
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (10-5-2004 22:41:00)
!!!
Ik heb mijn andere T4 ook opengehaald, en die triac ook doorgemeten, en daar blijken pin 1 en 2 OOK kort te sluiten, terwijl deze bar perfect werkt! Ik heb het wel 10x nagemeten, en de triacs zijn in beide barren precies hetzelfde.
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (10-5-2004 19:13:00)
gelukkig is die triac niet duur. Nu alleen nog ff iemand zoeken die dat goed kan, want zelf durf ik dat niet sad :(.

Ik snap alleen niet hoe dat dingetje kapot is gegaan. Ik zat net op te zoeken hoe een triac werkt en wat het precies doet, maar kom niet echt verder. Kan een van jullie dat zeggen?

Iedereen in ieder geval bedankt! Ik ben toch "blij" dat dit het probleem is, en niet iets heel erg ingewikkelds of duurs.
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (10-5-2004 18:07:00)
ik heb de triac doorgemeten, ik durf alleen niet te zeggen welke pootjes het nou waren, dus ff een schematische uitleg:
ZIJ-aanzicht: (zijn de spaties zichtbaar?)
  :: <-- ijzeren stukje met rond gaatje erin
::: <-- zwart gedeelte
  : <-- pinnetjes
Als je nu de pinnetjes van achteren naar voren als 1,2,3 telt, dan sluiten pin 1 en pin 2 kort.

ligt dus aan de triac?
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (10-5-2004 17:37:00)
volgens de specs. kan de bar per kanaal 5A aan, ik heb er nooit meer dan 1 Par 56 (300 watt) op gehad, en ik heb de bar gloednieuw uit de winkel.

Ik zal eens doormeten.
Topic: dmx bar --> lamp blijft aan (10-5-2004 16:53:00)
ik heb deze T-Bar: www.steinigke.de/shopneu2/jpg/artikel/big/70064420.jpg

Het bedieningspaneeltje is er net zo een als deze: djdj.nl/cat/l/ddb4.jpg

Ik heb 2 van deze barren nu ongeveer een half jaartje en al een paar feesten mee gedraaid. Vorig feest ging na 2 uurtjes van 1 t-bar kanaal 3 aan, en die ging niet meer uit. Uiteindelijk heb ik de stekker van de bijbehorende lamp eruit gehaald en met 7 parren verder gedraaid.

Eenmaal thuis heb ik weer geprobeerd of ik de lamp uit kon krijgen, maar iedere keer als ik de stekker van de t-bar in het stopcontact doe, gaat kanaal 3 ook weer aan. Ik heb alle functies van het menu langsgelopen en vergeleken met de andere t-bar, maar ook hier zie ik niks bijzonders. Ik heb de t-bar gereset (volgens het boekje met F+SINGLE+RESET, denk ik typefout, ik heb alleen maar SIGNAL, maar bij de reset verscheen er wel 888 in het schermpje), maar de lamp bleef gewoon aan.

Wie kan mij helpen?
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-4-2004 14:57:00)
grootste ergernis is oneerlijke concurrentie.

wat ik bijna heb gehad: ik zou bij een vriend (nou ja, vroeger mee in de klas gezeten, praten af en toe nog wel eens) wat speakers huren. op de dag zelf belt hij dat hij niet kan, en dat hij ze 's avonds zelf wel naar het feest zou rijden. Uiteindelijk is voor ons het hele feest zelfs niet doorgegaan ivm dubbele boeking (ook een grote ergernis!!!), maar ik hoorde later dus dat die 'vriend' van plan was om die lui om te praten zodat ze ZIJN drive-in (die veel groter is) het volgende feest zouden huren. We zijn nog steeds vrienden, ik heb het alleen maar van iemand gehoord en weet dus niet of het waar is, maar als het echt zo is...

tijdens feesten:
- mensen die plaatjes aanvragen bij de LJ
- mensen die pas weggaan als je plechtig beloofd het nummer echt te draaien (op de een of andere manier lukt het me niet van ze af te komen)
- stopcontacten die ver weg zitten en die al belast zijn
- te weinig ruimte krijgen terwijl je er wel om gevraagd hebt
- nieuwe lampen die kapot gaan
- water over vloeren gooien terwijl wij nog aan het opruimen zijn
- doen alsof ze je heel veel muntjes geven, maar als je goed telt blijkt het iets van 1 muntje per persoon per uur te zijn (en de glazen zijn klein)
- mensen die vragen of dát ene lichteffect aan mag
- leraren die vragen of de muziek zachter mag
- mensen die komen zeuren dat het geluid niet goed is terwijl ze zien dat jij bezig bent de oorzaak te zoeken (bassen lagen eruit)
- kleine kinderen die aan de knoppen willen zitten
- mensen die perse je cd-koffer willen kijken, en die ene keer dat je het toestaat leggen ze dan alle cd's verkeerd om of op de verkeerde plaats
- organisatoren die vragen of het nog lang duurt
- "collega's" die de scans gaan bedienen terwijl jij net de parren zo instelt dat je een mooi effect hebt met de scans op de spiegelbol
- hiphop/R&B fans die 'ZWEREN' dat iedereen dat nummer van artiest onbekende X mooi vindt

maar zoals al eerder in dit topic werd gezegd, dit zijn die paar vervelende dingen die je voor lief moet nemen, voor de rest is dit de mooiste hobby die er is laugh :D
Topic: je opdracht gecancelled!! (3-3-2004 13:54:00)
Ik heb dit een tijdje geleden ook zelf gehad. al een maand van tevoren werden wij gebeld. Een halve week later kregen we echt de bevestiging, ook van het bedrag.
Op de dag van het feest (we waren net aan het inladen) kregen we een telefoontje dat ze per ongeluk 2 drive-ins hadden gereserveerd. Na wat protesteren hebben zij nog overlegd, maar omdat ze de andere drive-in al vooruit hadden betaald wilden ze toch díe drive-in hebben. Hij heeft 100x zijn excuses aangeboden en probeerde verder overal onderuit te komen, maar na flink aandringen heb ik toch nog 50 euro van hem gekregen (150 euro was afgesproken).

Dit was voor mij al de tweede keer, dus ik ben van plan om ook met contracten te gaan werken, terwijl ik dat op zich vervelend vind. Ik hou er zelf van om gewoon vertrouwen in mensen te hebben
Topic: DJ-nickname (20-1-2004 22:19:00)
Mijn naam: Matthijs
Mijn DJ-Naam: Mad-Thijs

Niet erg origineel, maar wel grappig (hoop ikrazz :p)
Topic: Switchpack geeft spanning?? [o.i.d.] (20-1-2004 21:02:00)

Victor schreef:

En ik vraag me ook nog steeds af waarom iemand een strobo op een switchpack zet (tenzij het een strobo is zonder afstandsbedieningsaansluiting).
ik heb zo'n klein budget dat ik andere prioriteiten heb dan een stroboscoop controller...sad :( en op het switchpack heb ik nog 1 kanaal vrij. Binnenkort koop ik idd zo'n controller, maar nu nog even op deze manier proberen.

--------------------------------------------------------------

met een weerstand van 4,7K was bij mij het lekstroompje weg (bij 33K was de lekstroom NIET weg). Maar de weerstand die ik had durfde ik niet te gebruiken met 230 erop...

Ik heb toen een andere weerstand gekocht, wel van 4,7K maar zo een in porselein (die kon volgens de elektroboer 230 hebben. Voor het geval het porselein zou exploderen wel de weerstand op een veilige plek neergelegd) Afijn, lekstroompje was weer weg, ik zet het switchpackkanaal aan --> ging allemaal goed, strobo heb ik een een minuut aangehad. Maar toen ik de strobo uitzette bleek dat de weerstand oneindig groot (oftewel: kapot) en warm was geworden...
Topic: Switchpack geeft spanning?? [o.i.d.] (18-1-2004 20:50:00)

djpattim schreef:

De controller kan je hier bij new-line kopen, ik heb zelf de StrobeCon 100, werkt prima.
Een nadeel, mic die erin zit is niet te regelen shocked 8O
Ik heb hem toen gekocht, want op een swithpack was een drama happy :)

De kabel... ik heb gewoon wat mic kabel genomen, en dan van die verloopjes XLR - Jack erop
2e stomme vraag happy :), ook bij de strobo die IK heb? Link staat hierboven.
Topic: Switchpack geeft spanning?? [o.i.d.] (18-1-2004 14:27:00)
ok... ff een hele stomme vraag. Ik kan die AB voor mijn strobo www.skytronic.com/rsc/img/100/153_329.jpg echt niet vinden, ook niet op new-line...
Edit Mod: links niet tussen haakjes zetten, dat snapt een browser niet. Ikheb het even voor je aangepast, tom
Topic: Switchpack geeft spanning?? [o.i.d.] (18-1-2004 13:49:00)
ik heb een 4-kanaals switchpack waar ook nog andere effecten opzitten.
Ik denk dat een afstandbediening idd het beste is, de strobo heeft er een aansluiting voor. Waar kan eigenlijk zo'n ding kopen? Op de website van skytronic vind ik niks.
Enige nadeel van de afstandsbediening is de kabel die eraan zit. Ik heb vaak genoeg dat de lichtbrug niet 'boven' mij staat, en dan moet de kabel tussen afstandbediening en strobo wel lang genoeg zijn. Nou kan ik natuurlijk wel die kabel (jack-plug geloof ik) verlengen, maar blijft toch weer gedoe...
Topic: Switchpack geeft spanning?? [o.i.d.] (15-1-2004 10:58:00)
Even voorop: bij mij staat veiligheid ook vooraan, daarom heb ik die weerstand in een stekker gedaan. Daarna gewoon inpluggen in verdeeldoosje en niemand kan er mijn zijn vingers bij. Omdat ik alleen maar eventjes wou testen was warmte nog geen probleem.

Ik ben zelf ook aan het rekenen gegaan, maar ik snap niet hoe je bij die 33K ohm bij 8 watt komt...
Wat voor weerstand moet ik gebruiken bij mijn 60W stroboscoop?

Is mijn methode wel goed? Een weerstand en de strobo (met een verdeeldoosje) aansluiten op het switchpackkanaal?