Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Victor

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Victor (Pagina: 5 van 10)

Topic: Showtec lite 12 (23-3-2015 19:10:00)
Waarom werkt het niet naar tevredenheid? Reageert de laser wel op de controller? Zo ja, kan je de verschillende effecten met de faders instellen of is de controller niet nauwkeurig genoeg? Of is er wat anders aan de hand?
Topic: [GZ] Laserdeskundige (23-3-2015 09:42:00)
Wil ik een heel verhaal gaan typen, heeft Tom eigenlijk alles al gezegd...

Ik blijf van mening dat deze hele zaak zich niet leent voor beoordeling door een deskundige en een vonnis van de rechter.

Het is fout gegaan en daar zijn -al wil je dat misschien liever niet horen- twee partijen schuldig aan. Je opdrachtgever omdat die te laat de informatie aanleverde, jij omdat je desondanks door bent gegaan en sommige zaken (rookmachine o.a.) in handen van de opdrachtgever hebt gelaten. Al is de opdrachtgever een geluid/lichtman, dat betekent nog niet dat hij ook kennis heeft van de specifieke eisen die lasershows stellen aan opstelling, omgevingslicht, nevel etc. Daar blijf jij als laserman zelf verantwoordelijk voor. Dat kan ik zeggen omdat ik daar ook in de praktijk, dus door schade en schande, achter ben gekomen.

Dan hebben we het nog niet gehad over een van de vragen die je aan het begin stelde, namelijk of de laser(s) wel geschikt waren voor deze klus.

Met het inschakelen van deskundigen en daarna de gang terug naar de rechter gaat deze zaak alleen nog maar meer geld, tijd en ergernis kosten. Ik zou zeggen, pak je verlies, leer je les en los het op door een stuk van je rekening te laten vallen.
Topic: [GZ] Laserdeskundige (20-3-2015 14:03:00)
Nog even inhoudelijk dan

Paulus0013 schreef:

- is 2 dagen voldoende om een animatieshow te maken (dit zal een concrete vraag zijn exact zo)
Dat hangt er erg vanaf hoeveel ervaring je hebt, welke software je gebruikt en vooral hoe uitgebreid de show moet worden. Ik kan ruim binnen een uur een aantal afbeeldingen (bijvoorbeeld logo's) verwerken in een prefab animatie sequence en dat ziet er dan hartstikke goed uit. Maar een lange, volledige handgemaakte animatieshow als een soort tekenfilm red ik niet in twee dagen en waarschijnlijk uberhaupt niet.

Als je aangeeft (desnoods per pm) wat precies de bedoeling van de opdrachtgever was dan kan ik wel een grove inschatting maken hoe lang ik daarmee bezig zou zijn. Maar maakt dat wat uit? Je hebt de klus aangenomen. Als de tijd te kort was had je dat misschien beter kunnen melden en de klus kunnen cancellen. Of de opdrachtgever moeten waarschuwen dat de tijd te kort was voor een echt goed resultaat.

Paulus0013 schreef:

- een mening over het eindresultaat
Dat wordt lastig (zie mijn vorige post). Je kan foto's of een filmpje (link naar Youtube) sturen en dan wil ik best even kijken, maar dat zegt natuurlijk lang niet alles over hoe de show op dat moment op het publiek overkwam. Misschien was er wel teveel omgevingslicht (is mij ook weleens overkomen), teveel of te weinig nevel of kon de laser niet optimaal geplaatst worden. Of was het geluid slecht. Allemaal factoren die je niet of niet makkelijk op een foto of filmpje ziet.

Paulus0013 schreef:

- zijn de lasers geschikt voor hun doel
Het gaat hier om een animatieshow. Animatieshows stellen hoge eisen aan de scanners en de manier waarop de frames zijn geprogrammeerd. Daarentegen is naar mijn mening brute power minder belangrijk. Ik heb heel lang geleden eens een animatieshow buiten gedaan met een groene (rgb was toen nog een zeldzaamheid want duur) laser van slechts 300 mW, maar wel met CT6210 scanners. In de donkere nacht buiten een dorp, vanaf 100 meter op een enorm wit projectiescherm. Dat was echt prima, iedereen blij. Ik heb ook weleens binnen gestaan met een 1.800 mW Medialas laser (ook groen) waar alle omstandigheden slecht waren. Dat was (vond ik zelf) niet ok.

Om een lang verhaal kort te maken: de omstandigheden zijn vaak doorslaggevend of een show een success wordt en je hebt niet altijd grip op alle omstandigheden. Een geschikte laser is dus nog geen garantie voor een goed eindresultaat.
Topic: Nieuwe versterker (20-3-2015 09:36:00)

big bang schreef:

Garantie of niet, als dat ding stuk gaat op klus sta je mooi voor aap.
Precies, dus we zijn weer terug bij wat de oude knarren hier op het forum al vanaf het allereerste begin roepen: betrouwbaarheid is het allerbelangrijkste. Je kan nog zo'n fijn klinkende versterker hebben, als hij er op een avond mee ophoudt is het gewoon stil en sta je voor lul. Komt nog bij, zoals ook in dit topic al door sommigen terecht opgemerkt, dat de invloed van de versterker op de klank in combinatie met deze speakers niet erg groot is.

Ik zou zelf het succes van een avond nooit willen laten afhangen van een Behringe I-nuke. Koop voor dat geld een goede, niet te oude gebruikte Crown, QSC, Crest of iets dergelijks. Daar kan je ook nog prima mee vooruit als je later nog wel je speakers eens vervangt.
Topic: [GZ] Laserdeskundige (19-3-2015 21:20:00)
@pieterdev: deze reactie hoort helemaal niet in dit topic en ik vind het ook nogal ongepast op deze manier. Als je de aangeboden spullen te duur vindt of niet goed genoeg dan koop je ze gewoon niet. Toch?
Topic: [GZ] Laserdeskundige (19-3-2015 16:32:00)
Nergens worden zoveel verkeerde voorstellingen gemaakt als van lasershows. Klanten hebben soms volkomen verkeerde verwachtingen en of een show als een succes wordt ervaren hangt van verschrikkelijk veel dingen af. Het is nou eenmaal niet een objectief meetbaar criterium of een lasershow mooi is, net als dat meningen verschillen over hoe lekker een maaltijd, hoe mooi een vrouw of hoe fijn een massage is. Bovendien speelt de prijs natuurlijk ook nog een rol bij wat een klant redelijkerwijs mag verwachten.

Ik verwacht dan ook niet zoveel van het oordeel van een "deskundige". Het is voor jou vast niet moeilijk een paar (al dan niet zelfbenoemde) experts te vinden die de show prima (voor het geld) vinden en de klant zal makkelijk een paar andere deskundigen kunnen vinden die het tegendeel beweren. Daarom lijkt het mij meer voor de hand te liggen dat de rechter een deskundige aanwijst, bij voorkeur een waarin beide partijen zich kunnen vinden. Ik denk -met andere woorden- dat alleen het oordeel van iemand die door jou is aangewezen niet veel gewicht in de schaal zal leggen.

Daarbij vraag ik me af hoe iemand de show nu nog praktisch kan beoordelen. Een filmpje (als dat er al is) zegt natuurlijk niet zoveel over de manier waarop de toeschouwers de show hebben ervaren. En als jij de show opnieuw zou draaien zijn de omstandigheden (ruimte, geluid, nevel, omgevingslicht, plaatsing etc.) altijd anders dan bij de show waar nu het geschil over gaat.

Ik vind dit ook helemaal geen geschikte zaak om aan een rechter voor te leggen, zeker niet als het om niet al teveel geld gaat. Probeer gewoon met de klant tot een compromis te komen door een deel van de rekening te laten vallen.
Topic: PA markt zaterdag 14 maart 2015 (16-3-2015 19:50:00)
www.encyclo.nl/begrip/richtsnoer
happy :)
Topic: "Mooi Spul" - Lichteffecten uit de jaren 70/80/90. (11-3-2015 09:25:00)
Met moving heads en andere fixtures met veel kanalen wel. Maar een paar parretjes lukt met 0-10 volt ook prima, toch?
Topic: geluid/licht humor (10-3-2015 15:29:00)
Ik vraag me af wat de resolutie is van de frequentiemeter op dat apparaat. Om enig nut te hebben mag die resolutie wel flink hoog zijn. En wat kan je eraan doen als uit de waarde van die meter blijkt dat de frequentie te hoog of te laag is, of teveel schommelt?

Wat het praktisch nut is van de Cos-phi meter is me eerlijk gezegd ook niet helemaal duidelijk.
Topic: Advies gevraagd ivm installatie en aansluiting (27-2-2015 17:02:00)

denbrempt2 schreef:

Indien ik 2 speakers per kant wil aansluiten, moet ik dan 4-aderige speakerkabels gebruiken (zowel van versterker naar 1e speaker als tussen beide speaker ?).
Dat mag natuurlijk best, maar wellicht praktischer is om een 2-aderige kabel van je versterker naar de eerste luidspreker te laten lopen en die vervolgens 1 op 1 door te lussen naar de tweede versterker luidspreker. Vaak zijn luidsprekers speciaal voor dat doel al voorzien van een aansluiting zoals op het plaatje hieronder:

https://www.performing-musician.com/pm/jun09/images/thumbs/VRX_2.jpg
Topic: geluid/licht humor (27-2-2015 16:39:00)
Die MacGyver op het J&H forum zat (of zit) wel vaker onzin te verkondigen. Dit topic staat mij ook nog levendig bij: www.forum.licht-geluid.nl//techniek/18642-dempingsfactor-versterker-bridge.html
Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (26-2-2015 07:27:00)
Huh? Ze zochten toch juist knappe dj's? ;-)
Topic: geluid/licht humor (20-2-2015 09:49:00)
Ik begreep dat de tester een DAC gebruikte zonder Ethernet input, dus de dure kabel hing tussen een router en een MacBook, de MacBook was weer op zijn (ongetwijfeld eveneens peperdure) DAC aangesloten. Met andere woorden: de dure ethernetkabel hing een stuk vóór eventueel slecht ontworpen high end rotzooi.

[EDIT]Nog een pareltje: speciale high end glaszekeringen voor slechts € 58 PER STUK shocked 8O www.akikoaudio.com/andere-merken/furutech/319-furutech-zekeringen-6x32-mm. Die klinken vast beter dan een gewone glaszekering... [/EDIT]
Topic: geluid/licht humor (19-2-2015 21:22:00)
Van die test van die peperdure ethernetkabel waarbij de tester toch echt een beter geluid hoort dan bij een veel goedkopere kabel zakt mij de broek toch ook wel flink af. There's a sucker born every minute...
Topic: geluid/licht humor (18-2-2015 17:00:00)
Nou nog één dan: een antiresonantie stekkerblokje van € 1.995, de Akiko Audio Powerbase Quattro: www.akikoaudio.com/akiko-audio/kabels-power-equipment/174-akiko-audio-powerbase-quattro-3.
Vervolgens wordt de Quattro voorzien van een hoeveelheid tuningmix. Op speciaal verzoek kan goud en robijn toegevoegd worden aan deze mix, hetgeen zorgt voor extra warmte in het stembereik van de weergave.
Hoewel het ook voor de helft kan: www.hifidelity.nl/oyaide-mts-6-zilver.html... shut up :X
Topic: geluid/licht humor (18-2-2015 16:51:00)
Persoonlijk zweer ik bij de memonizerCOMBI... razz :p

En deze mini sigarenkistjes met echte edelstenen die je luidsprekerkabels moeten beschermen tegen straling van buitenaf zijn hun prijs van 495 eurootjes natuurlijk ook volledig waard... www.hifi.nl/artikel/19047/Magische-doosjes-van-Akiko-Audio.html
Topic: Pioneer PLX-1000 (14-2-2015 16:14:00)

nijhuisr schreef:

En waarom gebruik je in hemelsnaam tactswitches met 2 pootjes?? waarom nier gewoon met 4 zoals de rest van de wereld!
Omdat het allemaal weer eens geen drol mag kosten. Voor twee dubbeltjes meer soldeert Han Pin er vrolijk een goede switch in, maar kennelijk kan dat niet uit.

Op een enkele uitzondering na (Dateq en A&H schieten me zo te binnen bij de mixers stelt de bouwkwaliteit van dj-apparatuur sowieso niet al teveel voor. Pioneer heeft een hoog hifi-gehalte qua bouw en combineert dat met premium prijzen. Dat is wat ik altijd tegen Pioneer heb gehad. Voor het geld mag je beter verwachten.
Topic: Numark D2 director Bestandsnaam probleem (11-2-2015 10:18:00)
Je moet je bestanden even voorzien van de juiste ID3 tags, bijvoorbeeld met tag & rename of een ander tag-programma (ze zijn er ook gratis). Vaak kan zo'n programma de artiest en titel-tags ook herleiden uit de bestandsnaam (als die eruit ziet als artiest-titel) zodat je niets handmatig hoeft in te vullen.
Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (28-1-2015 17:36:00)

Frank76 schreef:

Ferry Somogyi (om een acteur en DJ te noemen) is niet als acteur gevraagd omdat hij oerlelijk is...
Ik moest hem even googelen, want ik ken de hele beste man niet. Of hij knap of lelijk is daar wil ik me niet over uitlaten. Feit is wel dat hij 41 jaar oud is, dus veel te oud voor deze klus...

Maar serieus: wat voor eisen kan je stellen aan een show van € 500. Met transport, op en afbouw, afschrijving van de apparatuur etcetera en het feit dat je uren en uren bezig bent snapt iedereen toch dat de marges flinterdun zijn. Laat ze zich lekker bij een ander oriënteren als ze vinden dat ze voor dat flutbedrag niet genoeg waar geleverd krijgen.
Topic: MAC 550 of toch MAC2000 (16-1-2015 10:56:00)

TimD schreef:

21 vs 38 kg
370W vs 800W
LED vs dure gasontlading
Garantie vs geen garantie
€ 2.149 vs € 699...

Wel mooie spots trouwens.