Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dzjarr

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 49 bijdrage(n) van Dzjarr (Pagina: 1 van 3)

Topic: Delay stack (21-12-2014 10:22:00)
Hee,

Ik ben op zoek naar een speaker delay processor, maar dan voor een delaystack, dus geen time alignment.
De Behringer shark fbq100 heeft deze mogelijkheid, maar deze is mono. Dan heb ik er twee nodig. Maar liefst zou ik een kant en klare 19" apparaatje willen. Die kan ik dan gelijk weer in mn rack schroeven, zonder veel te vsranderen. Ik heb een klark dn728, maar deze heeft de geest gegeven. Ik zoek iets soortgelijks. Hoeft echt niet de allerbestete zijn, want ik gebruik die ook niet neel erg veel.
Op zich zou die behringer waarschijnlijk prima volstaan, maar kk vroeg me af wat er nkgmeer te krijgen is. Ik kan er erg weinig over vinden oo internet.

Wie heeft er tips?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (7-11-2007 10:42:00)

Tom schreef:

zo te horen een schakelaar die niet goed kontakt maakt.
Zet je de phantom per kanaal aan? Dan zou nik het in de schakelaar zoeken, zeker als hij meerpolig is.
Of er zit ergens een slechte massa in je phantom.
Ja, phantom schakel ik per kanaal. Als ik een koppelcondensator lossoldeer dan heb ik precies dezelfde brom, maar dan veel harder. Dat wilde ik eigenlijk niet proberen, mar dat ging per ongelu. Ik had wat spullen eruitgesoldeerd en was een koppel-c vergeten... Misschien heb je daar nog iets aan?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (7-11-2007 02:14:00)
Ik heb van alle kanalen nu de koppel-condensatoren vervagen. Ben nu wel blij geloof ik... Wel een hel om ze voorzichtig te solderen. De eilandjes laten erg snel los. Gelukkig allemaal gelukt. Eentje moest ik herstellen omdat een eilandje was losgegaan.

Nu had ik nog wel iets vreemds, alweer net de phantom-power:
1 kanaal geeft een brom (ongeer 50 Hz lijkt me) als de 48V is ingeschakeld. Na een tijdje begint dan het kanaal nog redelijk hard te ruisen. Zonder 48 volt werkt hij prima.
Er zit dus ergens een fout in het 'phantom-systeem'. Ik heb al wat onderdelen uitgewisseld met een sloopkanaal. (Daar waren alle druktoetjes van vernaggeld) Maar ik heb het niet kunnen vinden. Nu heb ik wat extra kanalen, dus op zich geen probleem, maar ik zou het graag willen oplossen, want dan heb ik nog een reserve-kanaal over en dat is wel zo handig.
Heeft iemand een helder idee daarover?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (3-11-2007 16:53:00)

Dré schreef:

Een beetje mixer heeft minstens 2 massa's (soms zelfs 3 of 4). Want nee, massa is niet massa. Vaak heb je een clean ground (lopen geen stromen doorheen; is puur voor referentie van audio circuit), chassis ground (veiligheidsaarde), dirty ground (voedingsaarde) en soms ook nog een digital ground (woord zegt het al). Goed begrijpen hoe een circuit werkt is eigenlijk wel nodig als je een fout in een circuit op wilt lossen.
Ja klopt,

Mijn mixer heeft massa en ground via de flatcable. Ook nog ground via chassis en via een extra kabel die je door moet lussen op elk kanaal naar de mastermodule. Dat klopt allemaal volgens mij.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (1-11-2007 22:14:00)

AMX_Pete schreef:

En die drainweerstandjes, gaan die ook echt naar een werkende massa?
Ik zou hier toch ook verder mee gaan, want een fout die zich zogezegd in alle modulen identiek voordoet, kan vrijwel onmogelijk te wijten zijn aan eenzelfde probleem in AL die modulen ( lijkt me makkelijker om de lotto te winnen wink ;) ).
Ja precies! Dacht ik ook!

Ik heb even gekeken. Ik heb even de mastermodule doorgemeten wat betreft de massa. Zou gewoon moeten kloppen. OOk de massa van het kanaal naar de master is goed. Er zit zelfs nog een extra aardingskabel bij. Ik begin steeds meer te denken dat er weinig aan te doen is. Ik heb een voeding terug gestuurd om te laten repareren. Als deze terug is, ga ik weer verder proberen.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (1-11-2007 15:33:00)
OK, is ook weer wat duidelijker.

Ik heb nog even gekeken naar waar de 48 volt binnenkomt op de masterprint, maar deze wordt gelijk doorgestuurd naar de connector voor de flatcable, zonder dat daar nog iets tussen zit (zoals afvlakking oid), dus de mastermodule is wat dat betreft ook uitgesloten.
Dan blijft eigenlijk het kanaal zelf oveer, hoewel de voeding nog niet helemaal uitgesloten is.

Ik vind het zelf vreemd dat het bij alle kanalen hetzelfde is. OK, 1 kanaal kapot ofzo, dat kan, maar allemaal, dat is toch gek lijkt me. En ook allemaal precie hetzelfde. Als bijvoorbeeld de pot gaar is, dan zou je meestal toch nog wel verschil opmerken tussen de verschillende kanalen.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (1-11-2007 14:29:00)

Dré schreef:

dzjarr schreef:

Het peak-ledje licht op als ik aan de pot draai NADAT de phantoomspanning is omgeschakeld. Dan 'plopt' het kanaal ook even behoorlijk. Na twee of drie keer heen en weer draaien is dat wel weg. Duurt maar even, maar toch.
Het is me een stuk duidelijker. Die plop duidt erop dat er ergens in het circuit toch wel een DC probleem is. Aangezien je de koppel C's in de buurt van de fantoomvoeding al nagelopen hebt blijft over de rest van het circuit. Je zou bij één kanaal alle elco's kunnen vervangen die in het circuit rond de eerste Op-Amp zitten en daar dan mee testen.
Dan moet ik er natuurlijk ook bij vermelden dat het zowel zonder als met dat er iets aangesloten is op het kanaal.
Zie je op het punt waar de 48V het circuit binnenkomt (via de bekende 6k81 weerstanden) ook nog drain weerstandjes naar massa? Als die er namelijk niet zijn dan wordt het erg moeilijk voor de koppel C's om zich te ontladen (met alle gevolgen van dien). En die drainweerstandjes, gaan die ook echt naar een werkende massa?
Aangezien ik geen elektronica-man ben heb ik wat meer uitleg nodig vrees ik...
6k81 weerstanden, hoe zien die er uit
en
drain-weerstanden, hoe zien die er uit?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (1-11-2007 06:30:00)

AMX_Pete schreef:

dzjarr schreef:

....
En nogmaals: Het is niet zomaar wat ruis als ik aan de pot draai als de phantoomspanning net is ingeschakeld, het gaat zo hard dat het kanaal helemaal dicht gaat en het peak-ledje brand.
....
De peak LED die zelfs brandt, dat is al wat anders dan een beetje kraken of ritselen als je de gain draait, dat horen die tafels echt niet te doen. Er zit ook nog een elco in de gain feedback-loop en die kan ook gaar zijn. Vervang er eens eentje en zet er gelijk ook een klein MKT (of zoiets) niet-polaire condensertje over van 100nF ongeveer. Volgende stap zou zijn, even een nieuwe potmeter (hoeft geen originele te zijn) los eraan kableren om zeker te zijn dat de pots toch ook niet een deel van het verhaal zijn.
Welke condensator zou dat moeten zijn en waar zit deze op de print, kun je dat zeggen?

Wat ik wel erg vreemd vind, is dat alle kanalen er last van hebben. Op precies dezelfde wijze. Allemaal even erg. Ik heb er ergen anders ook nog losse kanalen bij gekocht en deze hebben dat ook. Ik heb twee verschillende voedingen gebruikt, maar daar was er een niet goed van. Die gaf 68 volt ipv 48 volt op een van de pinnen. Deze is terug voor reparatie.

Nu vroeg ik me af: zou het ook in de mastermodule kunnen zitten misschien? Want daar zijn tenslotte alle kanalen mee verbonden. Nu heb ik daar in elk geval alleen elco's op kunnen vinden met als hoogste waarde 25 volt. Dus wat betreft de phantoomspanning van 48 volt lijkt me het niet waarschijnlijk dat het daar iets mee te maken heeft.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (1-11-2007 06:22:00)

Dré schreef:

Om te voorkomen dat er langs elkaar heen gepraat wordt is het belangrijk dat OP aangeeft wat precies het gedrag van de mixer is NADAT het geweld van het omschakelen van de fantoomvoeding geweest is (want dat een ingang z'n clip ledje laat zien bij omschakelen van fantoom is zeer normaal).
Het peak-ledje licht op als ik aan de pot draai NADAT de phantoomspanning is omgeschakeld. Dan 'plopt' het kanaal ook even behoorlijk. Na twee of drie keer heen en weer draaien is dat wel weg. Duurt maar even, maar toch.

Dan moet ik er natuurlijk ook bij vermelden dat het zowel zonder als met dat er iets aangesloten is op het kanaal.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (30-10-2007 23:30:00)

SebasVD schreef:

Dan heb je bij die andere tafel geluk gehad. Want bij een live tafel in deze (semi-budget) prijsklasse, kun je geen topkwaliteit verwachten.

Daardoor is het ook doodnormaal dat je wat ruis hoort, reden daarvoor is door Dré al aangehaald.

PS: wil je nou advies over wat er mis is (want dat lijkt me duidelijk, er is niks mis). Of wil je gewoon horen wat je wil horen?
Volgens mij is een soundcraft Delta niet echt semi-budget hoor. Tenminste, toen ze nioeuw waren tenminste. OK, het was niet de top, maar toch echt geen semi-budget hoor!

En nogmaals: Het is niet zomaar wat ruis als ik aan de pot draai als de phantoomspanning net is ingeschakeld, het gaat zo hard dat het kanaal helemaal dicht gaat en het peak-ledje brand.

Kijk, ik ben misschien op zoek naar iemand met dezelfde tafel die er nu nog mee werkt. Kunnen we ervaringen uitwisselen.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (30-10-2007 23:23:00)

SebasVD schreef:

Volgens mij heeft Dré al aangegeven dat de kraak in de gain potjes niet echt helemaal te verhelpen is.
Ja ok, misschien oneerbiedig, maar Dre kan zoveel zeggen. Tuurlijk weet ik dat hij er veel van weet, maar nogmaals: Ik heb met zo'n dezelfde tafel gewerkt en deze had dat niet. Er moet dus iets anders zijn lijkt mij. En nogmaals: ik begrijp natuurlijk dat je de phantoomspanning een keer goed zet en er daarna afblijf, maar zoals dre ook al zei, in geval van 'even vergeten' moet het toch te doen zijn?

@ Dre: Als ik tijdens het autorijden de deur even opendoe en gelijk weer dicht is de suis weg... Bij de mengtafel blijft die suis langer...
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (30-10-2007 17:07:00)

JeroenVDV schreef:

Ik reageer gewoon op jouw opmerking:

dzjarr schreef:

Ja goed, begrijp ik, maar we praten hier wel over een soundcraft delta. Niet zomaar een live-tafel lijkt me. OK, hij is niet nieuw, maar zal toch wel beter moeten zijn, zou het niet?
Het is namelijk wel "zomaar een live-tafel", zoals vele anderen.
Misschien iemand die iets weet die met zo'n tafel gewerkt heeft?
Ik heb zo'n tafel ook regelmatig in gebruik gehad en die had precies dezelfde "plop" of hoe je het wilt noemen wanneer je (per ongeluk) fantoom in- of uitschakelde met het apparaat aan. Want uiteraard doe je dat wel af en toe tijdens gebruik wanneer je erachter komt dat je het bent vergeten voor aanschakelen.
Ja dat begrijp ik, die plop, dat is ook geen ramp. Doet mijn andere soundcraft ook. Maar wat wel erg irri is, is dat de gain-potmeter ook kraakt als je die phantoomspanning in of uitschakelt. Ik moet het anders zeggen: De gain-pot kraakt, gelijk nadat je de phantoonspanning hebt in- of uitgeschakeld. Best wel erg eigenlijk. Wacht je ongeveer een halve minuut, dan kraakt deze niet. Dus op zich is het niet heel erg, maar ik kreeg de tip om de koppel-c's te vervangen. Dat zijn er twee per kanaal. Dat heb ik dus gedaan, maar zonder verbetering.
Nu is dus mijn vraag: heeft er iemand nog tips?
Ik heb geprobeerd om nieuwe gain-pots te bestellen bij audio xl, maar die leveren niet aan particulieren helaas.

Het is ook wel vreemd dat het bij alle kanalen hetzelfde is. Terwijl ik ook nog andere, losse kanalen gekocht heb. Deze vertonen hetzelfde euvel. Kan het nergens anders inzitten? De voeding die ik nu gebruik is overigens wel de orginele cps150. En deze geeft nu wel de juiste spanningen volgens de handleiding. Ik heb het gemeten.

Als er niks aan te doen is, zou ik het erg jammer vinden. Dan verkoop ik de tafel weer door denk ik.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (30-10-2007 12:54:00)

JeroenVDV schreef:

dzjarr schreef:

Ja goed, begrijp ik, maar we praten hier wel over een soundcraft delta. Niet zomaar een live-tafel lijkt me. OK, hij is niet nieuw, maar zal toch wel beter moeten zijn, zou het niet?
ZUCHT! Wat begrijp je niet aan:

Dré schreef:

Die knal bij fantoom aan en uitzetten is SUPER NORMAAL. Ik ken eigenlijk geen tafel die dat niet doet.
Je zou er ook vanuit kunnen gaan dat iemand die waarschijnlijk heel wat jaartjes langer op deze wereld rondloopt dan jij, EN veel meer ervaring heeft op dit vlak dan jij, heel misschien gelijk heeft.

Overigens, zou bijzonder is jouw Soundcraft tafeltje niet. Een tafel die tweedehands voor momenteel zo'n 350 euro verhandeld wordt noem ik niet "high end".

Daarnaast, in de meeste handleidingen staat DUIDELIJK vermeld dat je NOOIT de fantoom-voeding aan- of uitschakelt wanneer de tafel ingeschakeld is.
Sorry, maar ik vind dat je belachelijk reageerd. Kunnen we mischien gewoon normaal communiceren? En je hoeft me ook niet te vertellen wat de pris is, dat weet ik namelijk zelf ook...

On topic: Ik heb al meer zo'n tafel gehad en die had het probleem niet! Vandaar dat ik erachter wil komen wat het probleem is. Zo raar is dat toch niet? Waar is anders een forum voor? En er staat niks van in de handleiding, daar heb ik al naar gekeken.

Misschien iemand die iets weet die met zo'n tafel gewerkt heeft?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (30-10-2007 11:59:00)
Ja goed, begrijp ik, maar we praten hier wel over een soundcraft delta. Niet zomaar een live-tafel lijkt me. OK, hij is niet nieuw, maar zal toch wel beter moeten zijn, zou het niet?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (30-10-2007 11:49:00)
Hmm,

Ik heb vandaag de koppel-elco's binnengehad en in een paar kanalen vervangen: NIKS! Is hetzelfde gebleven, nog steeds een knal en gekraakt in de gain-potmeter als ik de 48 volt aan- en uitschakel. Na een aantal keer draaien wordt het minder en verdwijnt.

Er zaten 47uF/63V 85 graden in en heb ze vervangen door 47uF/63V 105 graden. Zou toch goed moeten wezen? Hoe kan dat nou?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (22-10-2007 23:40:00)

Dré schreef:

JVS schreef:

Sluit je potmeters toch even niet helemaal uit. Ik heb ooit eens een probleem gehad met een Allen&Heath GL2000 (of GL2200). Op de LF-EQ pot was geen gekraak waarneembaar bij normaal draaien. Draaide je echter wat rap over de midden-detent heen (de 0dB "klik"), hoorde je een fikse knal richting je master / subgroepen / auxen. Alle kanalen hadden dit probleem. Na vervangen van alle LF-EQ pots was het verholpen..
En toch duidt die "knal" overduidelijk op een DC probleem. Het symptoom is wellicht weggehaald door de potmeters te vervangen MAAR de oorzaak (DC op de potmeters) was daarmee niet weggehaald. Je ziet wel vaker dat ontwerpers uitgaan van ideale componenten (en dus vergeten wat voor akeligheden je gratis krijgt bij een elco). Zorg er dus altijd voor dat een elco z'n rare gedrag netjes af kan vloeien (liefst niet in een potmeter maar in een weerstandje).

Op zich is het niet vreemd als een niet vaak gebruikte potmeter even een beetje kraakt als je hem weer eens gebruikt. De beweging van de loper over het weerstandvlak zorgt altijd voor een beetje "schoonmaakactie" (en dus zie je vaak dat ongebruikte potmeters een paar keer kraken als ze na lange tijd weer eens gebruikt worden en daarna stil worden).

Maar als het kraken aanhoudt EN zeker als er ook nog sprake is van knallen dan is het zaak alle koppel- en ontkoppel C's goed na te lopen.
Hee! Ik heb vandaag reactie van Audio XL gehad over het kraken en dat was bij hun een bekend probleem. Inderdaad de koppelelco's, dus die twee van 47uF/63Volt op de print. Ik had nog wat vraagjes voor hun dus had gelijk ook even gevraagd of ze hiervoor een oplossing hadden. Ik zit nu te wachten op de juiste elco's. Heb een goed adresje waar ik ze kan bestellen. Wat ik al eerder zei: In mij gerevisreede tape-recorders zitten o.a. dezelfde als deze. Als ik ze erin gesoldeerd heb laat ik meer weten! Trouwens, ik krijg ook nog een andere voeding waarvan de spanningen wel juist zijn als het goed is. Als dus alle dingen in orde zijn zouden de problemen opgelost moeten zijn. Ik houd jullie op de hoogte!
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (20-10-2007 23:58:00)

René Eppink schreef:

Audio XL al geprobeerd?
Ja en daar zou ik volgende week iets van horen denk ik.

Iederen tot zover al erg bedankt voor de moeite!
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (20-10-2007 17:06:00)
iemand enig idee waar ik potmeters voor een soundcraft kan bestellen?
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (20-10-2007 02:28:00)

JVS schreef:

Sluit je potmeters toch even niet helemaal uit. Ik heb ooit eens een probleem gehad met een Allen&Heath GL2000 (of GL2200). Op de LF-EQ pot was geen gekraak waarneembaar bij normaal draaien. Draaide je echter wat rap over de midden-detent heen (de 0dB "klik"), hoorde je een fikse knal richting je master / subgroepen / auxen. Alle kanalen hadden dit probleem. Na vervangen van alle LF-EQ pots was het verholpen..
datzelfde probleem heb ik dus ook, maar bij mij gaat het na een tijdje over. Dan kan ik draaien wat ik wil, dan hoor ik geen gekraak meer.
Topic: Soundcraft delta 200 24/4 phantom power (19-10-2007 11:55:00)
Ik heb overigens deze voeding:

https://i173.photobucket.com/albums/w71/dzjarr/DSC02054.jpg