Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Yoghurt

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Yoghurt (Pagina: 5 van 10)

Topic: Politie neemt geluidsinstallaties in beslag in Amsterdam (1-5-2010 11:45:00)

Sylvia schreef:

Geen idee wat daar aan de hand is (niks over gehoord verder), maar als mensen zonder vergunning lopen te klooien met herrie waar een vergunning voor vereist is, dan wéét je toch dat je problemen kunt krijgen? Beetje flauw om daar de pliezie dan maar de schuld van te geven.
Bij een van mijn boten is de mixer in de beslag genomen. Reden is niet het varen zonder vergunning, of de extreme geluidsoverlast.
Het ging er om dat teveel boten bij elkaar geluid produceerden. Er is ook geen meting uitgevoerd, ondanks dat daar door de huurders wel om is gevraagd. De Gemeente Amsterdam heeft voor Q-day een verordening ingesteld, waarbij ze zonder meting en naar totale willekeur boten van hun geluid mogen ontdoen (in dit geval de mixer er dus tussenuit halen).

De agenten in kwestie waren overigens naar horen zeggen (ik was niet op de boot aanwezig, was kale verhuur) niet voor reden vatbaar, en negeerden elke normale vraag, zoals bijvoorbeeld ' waar kan de mixer weer opgehaald worden etc '

Al met al, lijkt het mij dat ze de politiemacht op die dag op een andere manier beter hebben kunnen inzetten, bedoel dit is natuurlijk een speld in een hooiberg die ze er uit hebben gevist, en bij 9 van de 10 boten prikken ze er een paar bruggetjes verder weer een nieuwe mixer tussen (of verloopje rechtstreeks op versterkerrack) .

Ik krijg sowieso een kopie-tje van de inbeslagnamedocumenten, dus zal het eens wat verder uitzoeken naar welke verordening deze refereert.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (28-4-2010 12:31:00)

roderick schreef:

En niet te hopen dat jij een keer in het centrum van een grote stad moet zijn sneaky :V
Aaaah zit met regelmaat met grotere combinaties in de binnenstad, stond laatst nog voor showtje met B-E trailer van 58m3 in de Warmoesstraat in Amsterdam. Niet veel vrienden gemaakt toen laugh :D
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (13-4-2010 10:59:00)

Tom schreef:

je haalt het BE rijbewijs in één dag en voor € 475 bij een rijschool hier in de buurt....
Moet je natuurlijk wel eerst B hebben sneaky :V
Komt bij dat je het gewoon op de zaak kan zetten, als je die hebt.
Ik was in iets meer dan een middagje klaar (wel een X aantal jaren geleden), en heb mijn BE met grote regelmaat nodig om BE-trailertjes mee te rijden.

Is zeker aan te raden even een BE te halen, voor het geld en de tijd hoef je het niet te laten. En zoals hierboven gezegd, als je je hele broodwinning in een hondenhok hebt zitten, dan kan je maar beter dat hondenhok in de juiste banen kunnen lijden.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (1-4-2010 11:31:00)

Dj pacific schreef:

Knip
Beetje brutale vraag misschien. Maar wat ben je ongeveer kwijt voor zo'n aanhanger?
Zit het zelf nog af te wegen vandaar.
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (25-3-2010 22:51:00)
Wat snelle telefoonfototjes.

Vergelijkings materiaal bij Highlite
Even LED spotje naast conventioneel spotje gezet
Onscherp. Maar duidelijk te zien. Powercon in / Powercon uit... zelfde chassis?
Speakaaahs met mooie kleurtjes
Euroconnector manier 1
Euroconnector manier 2, 3e en 4 manier helaas niet op foto
Chinees op sokken, zonder harnas, even stekkertje van lamp afknippen...
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (25-3-2010 17:25:00)

Ruud_schepers schreef:

Yoghurt schreef:

Bij ADJ vonden we een nieuwe lichttafel met bijhorende software, jammer dat niemand van de stand wist hoe deze werkte omdat hij net nieuw was. Ook de LED wash kopjes deden het aardig, maar lijken mij prijs/product net iets te duur, lagen al aardig richting de GLP Impression qua prijs en dat lijkt mij het niet waard.
Bedoel je de Midicon? de tafel die gelinkt stond aan de Emulation software?
Volgens mij was dat hem ja. Tafeltje deed me overigens wel degelijk aan. Goede topplaat erop en propere faders er in. Alleen had er erg graag een demo van gehad... om meer achter de potentie / het werkgemak te komen.
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (25-3-2010 17:23:00)

JeroenVDV schreef:

Ik snap niet dat mensen nog steeds denken dat een line array per definitie goed moet klinken of beter moet klinken dan een conventioneel setje. TW Audio heeft fantastische conventionele speakers die het ook in de buitenlucht zoals op zo'n PLS podium erg goed doen - beter dan line arrays van andere merken (en dus blijkbaar ook dan eigen line arrays).
Ja is dat niet exact mijn punt? Als je een set fantastische conventionele speakers hebt hangen die je line array overschaduwt, is het dan wel zo verstandig die langs elkaar te hangen en om en om ter demo ten gehore te brengen. Tenzij je natuurlijk wilt dat die Line Array niet verkoopt..
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (25-3-2010 10:33:00)

Roytje schreef:

Yoghurt schreef:

Bijzonder veel interesse door de aanwezige voor het in Nederland nog redelijk onbekende TW Audio, waarvan ik zelf de line array zelf niet super vond klinken, maar de 15" kasten die er ook hingen kwamen erg goed uit de verf, alsmede de dubbel 21" sub. De rest van de merken die buiten hingen, waren dramatisch over het algemeen.
Ik ben dit jaar niet op de Messe geweest (en ben dat ook niet van plan) maar als je het TW Audio array niet vond klinken dan nodig ik je graag uit voor een demo.

Verder heb ik geen commmerciele banden met dit bedrijf maar ben er van overtuigd dat er voor dit budget heel weinig sets zijn te vinden die zo strak en zo luid klinken.
Ho ho, begrijp me niet verkeerd. Ik zeg niet dat ik het slecht vond klinken, maar als men suggereert dat het zich met D&B moet meten dan val je door de mand met zo'n demo.
Ik geloof onmiddelijk dat het merk potentie heeft, en dat er meer uit de systemen te halen is. Alleen als dubbel 15" beter klinkt met bijna zelfde spreiding als de line array, dan is er voor de volgende keer werk aan de winkel lijkt me.
Sowieso hing er bij TW al de helft van het aantal kasten dat de rest had opgehangen, wat ik ook wel weer kan waarderen. Wel had ik het idee dat de Powersoft ampen die er achter stonden redelijk tegen de clip / limiters aan stonden te werken.

Ook kunnen de diverse merken tijdens een demo als het aan mij ligt wat meer tijd steken in soundcheckmuziek en daarbij persoonlijke muzieksmaak misschien even achterwege laten. Want er kwamen dingen voorbij....
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (25-3-2010 10:26:00)

ws soundexpresse schreef:

knip
Met hoeveel mensen zaten jullie wel niet in die T4? Leek mij een gezellig volle boel toen ik voorbij kwam knallen laugh :D .
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (24-3-2010 23:56:00)
Zoo... net terug uit Frankfurt. Even hophop volgas met de BMW op en neer geweest. Klein verslagje, foto's volgen nog.

Leuk dagje, hoop leuke dingen te zien. Flink wat LED-kopjes kunnen uitproberen en kunnen vergelijken.
Waren een hoop LED-schermen, en ook een hoop laseranimaties door een regenvalsysteem heen.

Verder weer absolute gillers gezien bij de Chinezen standjes, die overigens allemaal netjes het bord 'CHINA!' moesten voeren laugh :D .
Zo heb ik bij 2 standhouders gezien dat ze actieve speakers hadden met zowel een blauw powerconchassis voor de aanvoer als voor de doorvoer (spannend!).
Kasten die puur ter opvulling stonden, die ook niet aangesloten konden worden. Een standje waarbij je als je goed keek, geen speakers in de kasten zag zitten, alle kasten waren leeg. Bij sommige Chineze merken erg slechte afwerking, euro's die op 3 dezelfde kasten allemaal een slag gedraaid zitten, dat niveau...
Mooiste is nog dat ze met elkaar ruzie staan te maken, als er 1 even een systeem hard aanzet.
Ook zat er bij andere stand rustig een Chinees met op zijn sokken zonder harnas op 4,5 meter hoogte kabels van een lamp door te knippen in zijn eigen stand... Tsja..

Van de grote merken had L'accoustic alleen banners bij zich laugh :D en alsnog stervens druk aldaar. Mooie vorm van arrogantie razz :p
Helaas voor mij stond er maar 1 stack Martin Audio, echter kan ik gelukkig hier om de hoek voor demo's, dus dat scheelt. JBL stond er met de nieuwe kleine VRX en Vertec kastjes en Midas had behoorlijk wat digitale tafels uitgestald om mee te pielen.

Buiten hingen diverse line array's van KME, CODA, Renkuz Heinz, Monacor en nog een paar onbekende merken.
Bijzonder veel interesse door de aanwezige voor het in Nederland nog redelijk onbekende TW Audio, waarvan ik zelf de line array zelf niet super vond klinken, maar de 15" kasten die er ook hingen kwamen erg goed uit de verf, alsmede de dubbel 21" sub. De rest van de merken die buiten hingen, waren dramatisch over het algemeen.

De DJ heisa bij onder andere Pioneer lekker aan me voorbij laten gaan. Veel te druk en uitermate oninteressant popi-jopie gedoe aldaar. Allen & Heath was het ook te druk, maar goed daarvoor kwam ik daar ook niet (hoop anderen schijnbaar wel?)

Vond in de lichthal de nieuwe Martin Entour LED wat tegenvallen (en oerlelijk), maar zit me nog steeds af te vragen of dat niet kwam door de rest van de lampen die ernaast hingen. Pulsar had een heel net egaal LED-wandje gecreeert van LED panels, zag er goed uit. Bij ADJ vonden we een nieuwe lichttafel met bijhorende software, jammer dat niemand van de stand wist hoe deze werkte omdat hij net nieuw was. Ook de LED wash kopjes deden het aardig, maar lijken mij prijs/product net iets te duur, lagen al aardig richting de GLP Impression qua prijs en dat lijkt mij het niet waard.

Al met al geslaagd dagje. Hoop bekende tegengekomen, sommige alleen op de snelweg maar ook hoop in de hallen. Gezellig mee kunnen kletsen.
Was vandaag niet te druk en je kon overal wel terecht voor een praatje. Ook het verkeer was prima te doen, waren er in no-time, en terug ging nog sneller.

Volgend jaar weer!
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2010 (22-3-2010 11:42:00)
Ik vertrek ook woensdag vanuit midden-Nederland naar de Messe, ook helaas een retourtje omdat de agenda niet anders toe laat. Maar denk wel met een etentje / kroegje eraan vastgeplakt (moet leuk blijven uiteraard laugh :D ).
Topic: JBL EON G2 vs JBL EON 1500 (20-3-2010 20:02:00)
Toen ik nog een setje G2's had, had ik ze meestal op half staan. Hard zat, als je het mij vraagt.

Heb uit die tijd nog een foto-tje van EQ-setting, wellicht heb je er wat aan als orientatie of als uitgangsbasis.
Topic: PA-markt 2010 (28-2-2010 21:58:00)

roystraver schreef:

Victor Junior schreef:

Yoghurt schreef:

Was jij niet degene die een tientje aan het bieden was op alles?
Nee; je bent in de war met ons, 2 tientjes razz :p .
Haha, nee ik heb eens 200,- geboden op de LEM, hebben we een tijdje over staan praten. Voor de rest niet. Ik was dat keycoard eventjes helemaal vergeten, als ik in de buurt ben laat ik het weten!

Roy
Volgens mij heb je dan met een collega van mij staan praten. 200 euro mag je LEM DX 24 namelijk gewoon komen ophalen hoor laugh :D
Topic: PA-markt 2010 (28-2-2010 21:25:00)

Victor Junior schreef:

Yoghurt schreef:

Was jij niet degene die een tientje aan het bieden was op alles?
Nee; je bent in de war met ons, 2 tientjes razz :p .
Nee, aan jou verkoop ik uit voorzorg al niet laugh :D . Jij vertoont bierontwijkendgedrag shut up :X

Als standhouder heb ik de beurs vanuit een ander oogpunt mogen zien. Op ons gezellige hoekstandje veel (oud) bekenden mogen ontvangen, wat altijd erg leuk is.
Sfeer was naar mijn idee prima, maar goed ik heb niet alles meegekregen wat op de beurs is gebeurd uiteraard.

Zie hierboven een hoop posts dat alles te duur was. Of iets te duur is, is maar net afhankelijk hoe graag een standhouder er vanaf wil. Waren echt prima koopjes te krijgen, maar er leken niet echt klanten met meer dan 4 tientjes op zak in het gebouw te zijn (bij wijze van spreken) Heb van veel collega stands dan ook meegekregen dat er weinig 'serieuze dingen' verkocht zijn. Ook was er duidelijke verschuiving van wat het publiek zocht maar ook wat er wat aangeboden werd.
Voorgaande jaren werd er vooral gejaagd op parren, kabels, kleine koopjes en kisten.

De parren verkochten dit keer niet echt, de 'grabbel voor X euro' activiteit lag ook veel lager dan normaal.

Aanbod van de meeste stands was volgens mij ook wat anders dan andere jaren. Minder truss en theaterspots. En een hoger B-merk gehalte. Hoop oude digitale mengtafels, en kleine lichteffecten.

Al-met-al best wat kunnen verkopen, maar ging toch weer teveel mee naar huis. Zelf nog een videomixer voor een koopje op de kop getikt, en een QSC PL4.0 (want die had ik nog niet genoeg laugh :D laugh :D ).

Hoop mensen van het forum gezien (die ik al ken); Van de anderen is het altijd maar een hoog gevoel van 'die ken ik ergens van', fresh up my memory!
Topic: PA-markt 2010 (28-2-2010 21:05:00)

roystraver schreef:

o ja, uitendelijk geen key-coard gekregen tom, en joost.. Volgens mij heb ik bij jullie aan het eind nog 2 doosjes met kabels voor twee tientjes gekocht razz :p Nog een paar keer geboden op een LEM dx24+ (Gok). Maar die mocht niet mee laugh :D
Ja... moet je wel vragen he laugh :D Heb er genoeg uitgedeeld op de beurs.

Was jij niet degene die een tientje aan het bieden was op alles?
Keertje langskomen in Maarssen / Hilversum heb ik mooie keycoard voor je.
Topic: PA-markt 2010 (25-2-2010 19:45:00)

pimvandewal schreef:

ik ben opzoek naar cases voor 2x setje parren 64
hoop dat ze daar hebben op marktplaats enz.. kan ik ze nooit vinden :P
HOOP HOOP!! :P

Gr Pim
Ik heb 12 2e hands PAR 64's long chroom mee ter verkoop. Kom maar langs om te kijken of je het wat vind.
Topic: PA-markt 2010 (22-2-2010 23:02:00)

Companion schreef:

De anderen kunnen het ook gewoon uitprinten. Dat cirkeltje heb ik er alvast opgezet !
Heel goed!

Rood = Bezet Geel = Optie Roze cirkel = keycoard laugh :D
Topic: PA-markt 2010 (22-2-2010 21:56:00)

Andy S&L schreef:

Eind van de beurs zou je dan misschien wel eens betere deals kunnen krijgen dan begin op de dag.
Ik laat me verrassen Yoghurt, ik kom om 17u bij je shoppen eens kijken of wij dan mooie deals kunnen maken wink ;)
Verse koffie / broodje kroket verbetert ook je onderhandelingspositie...

Iedereen die bij mij tussen 16:00 - 17:00 nog wat komt kopen kan een mooi (uiteraard knalroze) HWC keycord verwachten laugh :D , zo als dat nog niet overtuigend genoeg is om tot het einde blijven weet ik het ook niet meer razz :p
Topic: PA-markt 2010 (22-2-2010 21:13:00)

Daniel-sound schreef:

Al is waarschijnlijk tegen de klok van 17:00 wel het beste en leukste spul weg dunkt me..
Zou je kunnen zeggen. Maar je kan het ook anders zien.

Meeste standhouders voelen er weinig voor om weer met een halfvolle wagen terug te gaan. Eind van de beurs zou je dan misschien wel eens betere deals kunnen krijgen dan begin op de dag.
Topic: PA-markt 2010 (4-2-2010 09:56:00)

djp schreef:

na een paar jaar afwezig te zijn geweest.. gaan we toch maar even kijken.

Dus allemaal tot de 27e! laugh :D
Aaah je komt koffie voor mij langsbrengen. Dat is nou aardig! laugh :D