Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Yoghurt

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Yoghurt (Pagina: 4 van 10)

Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (13-8-2010 20:46:00)

DJJPCK schreef:

Heeft iemand twee of drie cdj 2000's in de verhuur? Of weet je iemand in de regio Den Haag Leiden?

Groeten, Jan-Paul
Hiero CDJ2000's in de verhuur. Alleen regio midden-Nederland (Maarssen, aan de ring van Utrecht).
Topic: FBT italië (6-8-2010 00:03:00)
Ervaringen... of nachtmerries?

Flink wat jaren geleden toen FBT in NL en België net nieuw was, heb ik tientallen setjes hiervan moeten bouwen in de Expo in Brussel.
Alles werd gesponsord door FBT, en alles was dan ook nieuw op pallet in doos.

De helft uit de doos functioneerde niet naar behoren, van ruisjes tot brommen, tot compleet niet werken of uberhaupt niet aanslaan.
Ik dacht destijds met een of ander budgetmerk te maken te hebben omdat ik er niet mee bekend was.

Thuis gekomen eens gaan snuffelen en de kasten waar het omging kosten toch snel €700 per stuk.

De setjes die het wel deden vond ik niet om van over naar huis te schrijven, en dan werd het daar nog niet maximaal belast.
Vond het allemaal nogal platjes klinken. Basje was wat rommelig en droeg niet ver. Het hoog klonk gewoon niet zo vol (ging om topjes uiteenlopend van 8" tot 12")

Weet niet of FBT nog grote veranderingen hebben doorgevoerd heeft laatste tijd? Echter, ten tijde van deze klus (gok 2003, 2004 of 2005?) was het volslagen knudde.

P.S. de bijgeleverde mixertjes waren overigens helemaal ral. Staat me iets bij dat een collega van mij een halve printplaat door de fadergleuf naar buitentrok? shut up :X
Topic: Vervoer parcan (29-6-2010 20:17:00)

dimi_v schreef:

is dat een maatbouw case?
Yes.
Topic: Vervoer parcan (29-6-2010 19:21:00)

djbirdie schreef:

Ik heb laatst een keer fourbars gehuurd die in zo'n kist zaten. De Showtec tripod zat bij de fourbars in de kist. Wel is het zo dat het statief eigenlijk op je parren ligt, tussen de fourbar en de wand van de kist in.
Ik vervoer ze zowel los als in kist.

De kist die ik heb, heeft een top-bak erop, waar de statieven in passen en ook de controller, kabels en filters.
Topic: Goede kwaliteit effen zwarte shirts gezocht (26-6-2010 13:47:00)
Hier ook een hoop polo's, t-shirts, bodywarmers en jassen van B&C in gebruik.

Prijs/product is ideaal, hier is alles vervolgens ook nog een keer bedrukt en dat is ook prima op dit materiaal te doen.

Mocht je regelmatig in het buitenland zijn, moet je eens kijken bij een K-mart. Heb voor een paar Australische dollars (K-mart zit niet alleen in Australie wink ;) ), stel t-shirts en sweaters bij de K-mart gehaald en die gaan vandaag de dag nog prima mee. Krimpen niet, en blijven mooi.
Topic: oprij ramp (18-6-2010 21:02:00)

Mifex schreef:

DjFx schreef:

Frank76 schreef:

Ik bedoelde deze waar ik mijn twijfels bij heb.
En terecht, ik raad hem ook zeker niet aan.

Bij intensief gebruik trekt die goed krom, ik werk zowel met de 1,50 meter versie als de 1,80 meter versie. Merk dat die 1,80 versie ook "doorbuigt" wanneer je er al met een tape rack over heen gaat.

Ze zijn echt heel erg licht, heel erg goedkoop en verwacht er vooral geen wonderen van. Twee honderd kilo's is echt wel een max. wat er over heen kan.
Ik heb deze al een tijdje in gebruik bij een collegabedrijf en ze werken prima. Je moet er geen ledvloerkisten overheen jagen nee, maar een gevuld kabelkistje gaat prima. Je betaald er ook bijna niets voor en voor kleine tot middelgrote shows is dit een prima oplossing. Als je een renault traffic o.i.d. heb je meestal ook geen grote zware spullen mee en dan is het fijn als je een kleine inklapbare ramp heb. Als je deze voor shows gaat gebruiken waar een bakwagen voor nodig is (en dus ook veel grote zware spullen).. tsja dan moet je gewoon een echte ramp kopen maar dan heb je er ook meestal de ruimte voor!
Ik gebruik de oprij plaat voor mijn transporter, iets kleiner dan het gepresenteerde model uit de link.
Officieel tot 160kg, maar gaat makkelijk meer over heen. Gebruik die ramp al 3 jaar nu, en ding doet het nog steeds als de brandweer. Dagelijks gaan er allerlei kisten over, van ampracken tot kabelkisten, en ook een LED vloer kist op zijn tijd (drempeltjes op locatie), is geen probleem, ook niet met een mannetje er bij.
Voor het geld is er geen betere ramp, als je ruimte wilt vrij houden. En mooie van deze ramp is, dat je ze dus op locatie ook kan gebruiken voor ophogingen. Hij is op te bergen in een kleine combo (Fiat Doblo), en past zowel in de breedte als in de diepte.

Is een van de beste aankopen die ik afgelopen heb gedaan. Beter voor de rug dan tillen, en scheelt ook nog een hoop snelheid.
Duurzaamheid is ook top, behalve het handvat dat er meteen afdondert, maar die heb je toch niet nodig.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (14-6-2010 21:19:00)

CyberDance schreef:

Mifex schreef:

Zoiets had ik bij de tik week.. toen vroeg joost of ik even wat foto's vanuit de zaal wilde maken omdat hij wist dat er met bier gegooit ging worden! shocked 8O
Moest ik idd ook gelijk aan denken bij het verhaal van Emiel laugh :D
Verder ben ik een heel fijne collega..... sneaky :V
Topic: Alles op powercon: goed idee? (14-6-2010 21:16:00)

LJ DaAn schreef:

Overal Powercon slaat eigenlijk nergens op, een normale euroconnector zit toch ook redelijk vast, en valt er zeker niet zomaar uit?!
Is maar net afhankelijk van je euro-kabels, ze blijven niet allemaal even goed zitten.
Vroeger maar al te vaak gehad dat euro's uit mijn actieve toppen trilde. En inderdaad, ze worden er nog wel eens uitgelopen. De euro's met clipjes om de kabel vast te houden houden het nog geen 2 klussen uit, dus dat is ook geen optie. Ander nadeel van euro's is dat ze vaak net niet lang genoeg zijn, of weer veel te lang.

Ik gebruik zelf voor zoveel mogelijk dingen powercon. Versterkerracks, mixsets, fourbarren, karaokesetjes etc. Omdat ik standaard voor bijna alles wel powercon nodig heb, ben ik eigenlijk nog nooit powerconkabels vergeten op klus, ben je zelf wel regelmatig vergeetachtig, dan is het handig er een paar in het bankvak van de bus te leggen, dan heb je ze altijd bij je, just in case. Ik heb powerconkabels in 2 maten, 3 en 5 mtr. De 5 mtr voor bijvoorbeeld fourbarren op statief, en de korte voor versterkerracks.

Zelf vind ik het een goed idee alles op powercon te hebben, maar ook overal vaste kabels aan werkt prima. Kwestie van kijken wat je bevalt, en wat voor jou praktisch is. Dit heeft ook weer te maken of je discowerk doet of productieklussen, of misschien allebei, wat voor apparatuur je gebruikt, en hoe je je kabelstraat georganiseerd hebt.
Topic: Welke (budget) flightcase voor welke fixture / utility (1-6-2010 09:20:00)

Martijn schreef:

Even zoeken op Flyht Pro, die heeft cases voor de Revo. Zelfde geldt trouwens ook voor de ledparren; is een case met 8 afzonderlijke vakken voor. Stom genoeg heeft de distributeur van dat merk (B&K in Duitsland) niet de moeite genomen om de site hoog in de zoekmachine te krijgen, waardoor het nogal raadselachtig lijkt waar Flyht Pro vandaan komt.

Flyht Pro cases Mocht je moeite hebben met een verkoopadres vinden, dan is er altijd nog iemand waar je op terug kunt vallen. wink ;)
Heb die van 2 gevonden, ga binnenkort met meer tijd eens zoeken naar die par-case en revo kist per 1. Ziet er bruikbaar uit iig.
Topic: Welke (budget) flightcase voor welke fixture / utility (1-6-2010 09:16:00)

Mifex schreef:

Ik had laatst een prodjuser kistje gekocht bij newline, tot mijn grote verbazing zijn de sloten en handvaten (rest van het profiel weet ik niet) van penn fabrication!

Voor de big dipper heb ik nog wel een kistje staan.. die van mij is toch half dood.
Heb je foto van dat kistje?
Topic: Welke (budget) flightcase voor welke fixture / utility (31-5-2010 21:51:00)

Martijn schreef:

Uit nieuwsgierigheid: voor zover ik weet laat je wel eens cases op maat bouwen. Deze apparaten vind je niet de moeite om in custom cases te stoppen? Van een aantal apparaten kan ik me dat prima voorstellen, maar voor dingen als (dure) speakers en beamers lijkt me dat opzich wel de moeite waard.
Dat klopt, praktisch al mijn kisten zijn maatbouw. Voor niet alle apparaten vind ik het inderdaad waard om er een dure custom case omheen te zetten.
De speakers hebben normaal speakerhoezen, en hebben meer een kist nodig voor als ik weet dat de locatie een flink stuk lopen is. Ik heb voor al mijn toppen zowel kisten als speakerhoezen, mede omdat veel particulieren bij losse verhuur niet een grote kist mee kunnen nemen in hun auto.

Ik heb reeds beamers in maatkisten, maar niet alle beamers zijn evenveel weg. En het is altijd interessant af te wegen of er geen goed betaalbaar alternatief is, in de vorm van een fabriekskist.

discoverhuurdelft schreef:

Voor die Revo's bestaan kisten voor. Je hebt ze voor 1 of voor 2 revo's. Heb ze hier zelf ook staan.
Het maakt niet uit welke Revo je er in stopt omdat de 2,3 en vier de zelfde maat hebben.
Welke kist is dit? Heb nergens een kist met tekst 'geschikt voor Revo' erbij zien staan. Ben benieuwd, want dan kunnen ze meteen in kist.

Alle andere reacties, bedankt alvast!

Ik ben tevens nog op zoek naar kisten voor ADJ LED PAR 1/4 watt. Graag een stuk of 6 of 8 per case.
Topic: Welke (budget) flightcase voor welke fixture / utility (30-5-2010 23:07:00)
Intussen zijn er tientallen merken die budget flightcases leveren, waaronder; DAP, ADJ, Roadready, Flyhtpro, Accucase, Prodjuser, JB Systems etc etc..

Ondanks dat Dre in de shop vaak netjes erbij zet welke apparaten waar goed in passen, alsmede dat de maten er overal netjes bij staan, is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien.
Vaak zijn er voor hetzelfde product ook meerdere types budgetcases die het doel dienen, maar welke is het best voor jouw doeleinde?
Ook zijn sommige kisten door het wegsnijden van wat schuim vaak ineens wel geschikt voor apparaten, die op papier met de maten er niet in zouden passen.

Daarvoor dus dit topic; Welk apparaat in welke kist?

Om maar alvast af te trappen, ik ben op zoek naar de beste oplossing voor de volgende apparaten;

- Big Dipper 1000+ Laser
- American DJ UV Panel
- Showtec Bat One / JB Systems Puma
- American DJ Revo 2
- Geni 1800F
- JEM Magnum 550
- Elation LED Operator
- JB Systems LEDcon 02
- Martin Audio F15
- Yamaha MG 124C
- BenQ 515ST

Op alle lichteffecten zitten standaard haken.
De Yamaha MG124C past niet in de budgetkist van de OEM P.A. tafeltjes van ADJ (niet diep genoeg), en tevens zit hier een flinke adapter bij.

Ik ben benieuwd welke cases ik over het hoofd heb gezien, of welke na wat customizen toch bruikbaar zijn!

P.S. Het is dus niet de bedoeling dat er antwoorden komen als; ' Ik ken een goedkope kistenboer hier en daar... ' Het gaat hierbij om fabriekscases, geen maatkisten.
Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (28-5-2010 08:26:00)
De 715A heeft een 1" als hoogdriver, de 725A een 2".

Hoe de 2" klinkt weet ik niet. Ben de 725A nog niet tegengekomen ergens.
Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (26-5-2010 22:18:00)
Ik heb een setje Art 715A staan. Presteert uitstekend. Fijne kasten.

Kan altijd bellen voor een demo in Maarssen, is al weer stukje dichterbij. laugh :D
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (1-5-2010 15:15:00)

dj_mvandis schreef:

Jammer dat de 2 wielstripjes niet iedentiek is wink ;)
Is inderdaad klein beetje jammer. Beide kisten komen ook bij verschillende kistenboeren vandaan. Ook rackprofiel is anders, maar dat zie je verder niet.
Voor de rest hebben ze identieke maten, dus is het geen probleem met laden o.i.d.
Topic: Politie neemt geluidsinstallaties in beslag in Amsterdam (1-5-2010 15:09:00)

JeroenVDV schreef:

Snap niet wat Yoghurt met de politie te maken heeft. Huurder is toch verantwoordelijk voor retour aanbieden of brengen van de set?
Staat toch ook nergens dat dat niet zo is? Huurder gaat zelf de mixer ophalen bij de politie en hier retourneren zoals dat hoort.
Dat is inderdaad niet mijn pakkie aan. Lijkt mij voor de rest daarintegen wel interessant te weten hoe dergelijke zaken zich afwikkelen, bijvoorbeeld om huurklanten volgend jaar te kunnen adviseren over het hoe en wat qua geluidsoverlast.

Gelukkig gaat het nu bij mij maar om een enkel geval, maar als je er vanuit gaat dat dit slechts een van de bootjes is, zou het niet fijn zijn als bijvoorbeeld volgend jaar mijn complete DJ-vloot het hele weekend bij de politie overnacht, want dat kan voor de rest van het weekend nogal wat problemen veroorzaken waar ik niet op zit te wachten.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (1-5-2010 14:58:00)

dj_mvandis schreef:

RS232 over xlr?, niet een beetje verwarrend? sneaky :V
Voor mij en mijn collega's niet.

Voor particulieren wel, mocht zo'n rackje dus los weggaan, gaat er zwart gaffa-tje over die 2 XLR-en.
Dat doe ik sowieso altijd over de connectors die ze niet moeten hebben, scheelt hoop onnodige belletjes.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (1-5-2010 12:22:00)
Ik heb een extra amprackje laten tikken, naar het model dat ik al 2 jaar naar volle tevredenheid in gebruik heb.
Degene met uitstekende wielbasis is het oudere model, die ernaast is nieuw.

Voorkant
Achterkant

Voor de achterkant wacht ik nog op de extra ventilatiepaneeltjes. En ik moet hem nog labelen.

Rackjes worden voor diverse toepassingen gebruikt.
- Sub + Top
- 2W top
- Monitorrack
- 3W setup (met extra PL4 en processor erbij)

Blijft een heerlijke combi, de QSC PL reeks met XTA DP processors!
Topic: Politie neemt geluidsinstallaties in beslag in Amsterdam (1-5-2010 11:56:00)
Nee, maandag schijnt het ophalen pas mogelijk te zijn. Vandaag scheen niet mogelijk te zijn.

Hoe de vragen gesteld zijn weet ik niet. Maar de gemiddelde converstatieskills van een agent kennende versus een opgeschoten feestvierder, kan ik mij wel inbeelden hoe zo'n gesprek kan zijn gegaan.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (1-5-2010 11:48:00)

CyberDance schreef:

Yoghurt schreef:

roderick schreef:

En niet te hopen dat jij een keer in het centrum van een grote stad moet zijn sneaky :V
Aaaah zit met regelmaat met grotere combinaties in de binnenstad, stond laatst nog voor showtje met B-E trailer van 58m3 in de Warmoesstraat in Amsterdam. Niet veel vrienden gemaakt toen laugh :D
58 kuub in een BE trailer? weet je dat héél zeker? razz :p Zo een ding is smaller dan een vrachtwagen, dus dan zou ie langer moeten zijn dan een 50 kuubs grote toet die gemiddeld 8mtr is. Dat zou op een BE trailer van 10+ meter uitkomen shut up :X
Gesloten oplegger, onderste van het rijtje laugh :D