Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Peter

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Peter (Pagina: 10 van 10)

Topic: Het grote drive-in show woordenboek (12-12-2004 14:14:00)
Hangt er vanaf wat van DAP... vroeger hebben ze toch wel wat leuke spullen op de markt gebracht die toch iig met het semi-professioneel segment mee konden.
Topic: kapotte showtec lite-4 mkII (12-12-2004 12:50:00)
Jezelf even knalhard tegen je kop aan meppen, omdat je door je handige soldeerkunsten je apparaat gemolt hebt. Ga er toch maar mee naar de reparateur, want er zijn toch wat stukjes doorgebrand door die kortsluiting. En ga er nou niet zelf mee klooien, want dan wordt het waarschijnlijk alleen maar erger...
Topic: ideeën uitlichten kerstmarkt (8-12-2004 20:19:00)
Ik zou ook zeggen geel als front licht, maar vanaf de zijkanten tegen de muren van de stal aan kun je best rood/groen gebruiken. Om de personen te belichten gewoon geel/wit.
Topic: Het grote drive-in show woordenboek (8-12-2004 20:00:00)
Ik bedoelde met mijn opmerking niet iedereen in dit topic. Ik weet ook wel van een aantal dat ze het niet zo bedoelen, maar ik vond het topic wel die kant uitgaan. Het idee was op zich wel leuk, maar het ging naar mijn idee gewoon de kant van het belachelijk maken op. Vaak komen zulke opmerkingen dan van de mensen die net zelf uit het segment zijn geklommen of er zelf nog in zitten. Dat vind ik dan vrij arrogant...

Toegegeven, ik zit zelf ook nog zeker in het hobbysegment, maar ben niet zo snel iemand die zichzelf beter voor gaat doen dan hij is. Zeker met het aannemen van klussen ben ik snel kritisch of we het wel aankunnen.

Ik hoop niet dat iemand zich persoonlijk aangevallen voelt door mijn opmerking, want dat was echt niet de bedoeling wink ;)
Topic: Het grote drive-in show woordenboek (7-12-2004 23:37:00)
Goede teksten op goede sites zijn puur gemaakt uit commerciele overwegingen. Pure marketing. Er zijn genoeg 'professionele' verhuurbedrijven met een hoop goed spul die zichzelf ook aanprijzen als professionals, jaren ervaring hebben en goede spullen, maar er dan nog niks van bakken. Hoe vaak zie je geen gigantische stacks staan waar kutgeluid uit komt, simpelweg omdat de persoon achter de knoppen echt geen idee heeft van wat goed geluid is. Zelfs na jaren ervaring kan een persoon nog geen muzikale aanleg hebben en er niks van bakken. Wat ook zo kan zijn is dat iemand die net begint meteen uitblinkt, maar qua marketing niet 100% is. Ga je die dan ook beoordelen op de teksten op de site?

Wat mij betreft is dit hele topic een smoes om uit te kunnen halen naar kleine drive-ins die amateuristisch overkomen (en dat misschien ook zijn, maar dat is nu niet ter zake). Er wordt in mijn opinie teveel gegeneraliseerd. 'Als er dit staat, moet je eigenlijk dit lezen'. Aha, zoiets als: '1+1=2, maar dat moet je lezen als 1+1=3'. 'ijs is koud, dus alles wat koud is is ijs'. Dat lees ik in dit topic.

Heb je last van kleine drive-in shows? Ja? Omdat ze drive-in's een slechte naam geven? Geven ze niet zichzelf een slechte naam? Laat dan zien dat jullie het beter kunnen. Als je echt zo goed bent heb je neem ik aan wel een goede reputatie, en als je een goede reputatie hebt zul je echt geen last hebben van kleine drive-in shows. Het enige wat je misloopt zijn huiskamerfeestjes, waarvoor je toch niet geboekt wordt omdat er daar geen grote bedragen aaan worden uitgegeven. Daarnaast leveren die feestjes toch niks op, want met een goede reputatie kom je op veel grotere events. Heb je er wel last van, misschien toch eens kijken of je zelf dan niet gewoon in dat segment zit. En in plaats van de andere in het segment af te kraken, kun je eens proberen om jezelf uit dat segment te werken door een goede reputatie op te bouwen.

Maarja... dat is mijn mening shut up :X
Topic: BEHRINGER B-1800X PA-Subwoofer (6-12-2004 22:35:00)
MetaMind, er is over de B1800 al een hoop geschreven en gezegd. Typ voor de lol eens B1800 in in de zoekmachine en veel plezier met lezen.

(mijn tip: ga gewoon eens naar een zaak en vergelijk was subs)
Topic: LC2412 of Showmaster/Scenesetter 24? (5-12-2004 10:40:00)
Ik heb pas mijn Scenesetter uitgeleend aan een LC2412 gebruiker, omdat zijn eigen tafel een storing had door een bug in de software. Deze was zeer te spreken over de scenesetter, vanwege de duidelijke en overzichtelijke layout en functies. Simpel programmeren, geen gezeur.
Topic: Slechtste ervaring (1-12-2004 23:02:00)
Als jij op zo'n dergelijke locatie komt ben jij dus niet bevooroordeeld of extra op je hoede? Vind je het dan heel erg als ik een dikke stempel met naief op je voorhoofd druk?
Topic: Magneet Speakers (9-11-2004 00:02:00)
Dat is dezelfde manier als een magneet een aantal keer op de grond te laten stuiteren. Hierdoor verliest hij magnetische kracht. Hij raakt dan zijn magnetische energie kwijt door energieverlies bij de botsing met de grond en allerlei natuurkundige geintjes. Met een magneet op de grond stuiteren werkt, dus een beeldscherm laten stuiteren zal best kunnen werken. Maarja, misschien ook weer niet al te goed voor je beeldscherm laugh :D Gelukkig hebben moderne monitors zoals al gezegd een degauss functie om je monitor te 'demagnetiseren'.
Topic: ACL set (8-11-2004 23:23:00)
Hmm, nooit geweten dat die dingen hier in de webshop stonden wink ;). Prijs valt nog mee, maar er moet wel een trafo tussen als je ze los wilt gaan schakelen... Maar daar zijn ze vast niet voor bedoeld.
Topic: Peavey vs Behringer (8-11-2004 23:21:00)
Voor bruiloften ed. zijn die peavey's zeker goed geschikt. Ze hebben een zeer goede spraakverstaanbaarheid wat ook veel nummers ten goede komt die op zulke gelegenheden worden gedraaid. Mensen zingen graag mee, dus moet de tekst ook wel een beetje verstaanbaar zijn. Verder zijn het gewoon leuke kastjes, maar de afwerking is wat magertjes. Een vrij dunne grill, plastic handvatten. Niet echt geschikt voor het ruigere werk, maar voor rustige gelegenheden ideaal.
Topic: ACL set (8-11-2004 23:14:00)
Uhm, misschien allebei laugh :D

Maar kun je ipv deze ACL lampjes niet gewoon VNSP par lampen gebruiken?En wat kost zo'n ACL lamp tov een normale par lamp?
Topic: Betr: Flightcase DAP (8-11-2004 19:44:00)
En wat ga je nu met het kistje doen dat je met een mes bewerkt hebt? laugh :D
Topic: vervelend publiek? (6-11-2004 13:41:00)

sylvia schreef:

Ja, ik zou mij laten slaan en niet terugslaan: walk away.
Dan heb jij spreekwoordelijk toch meer ballen dan ik. Ik zal me nooit zomaar omdraaien iemand met mij op de vuist wil. Voor het zelfde geld trekt de persoon in kwestie een mes en dan is het feestje snel voorbij. Misschien wat overdreven, maar ik hou er toch altijd rekening mee.

Ik moet wel zeggen dat ik gelukkig nog nooit in zo'n situatie terecht ben gekomen en hoop dat ook zo te houden. Vechten is niks. wink ;)
Topic: Wat kosten jullie nou? (3-11-2004 15:49:00)
Wij hebben deze week een offerte van 200 euro uitgeschreven voor:

Behringer sub-top setje (B1800+B1020) + versterker (DAP P1800)
mixer DX1000 + 2x TEC2200 cd-speler
8 parretjes op T4 + scenesetter
2x JBs Winner
2x Mushroom
1x Snowflake
2x VMB TE034 + 6 meter truss (kunnen we voor een keertje van iemand lenen)

Lijkt me een nette prijs?
Topic: JB-Systems iMove 5S (31-10-2004 22:44:00)
Ik heb er niet mee gewerkt, maar heb hem wel gezien. De lichtopbrengst is helemaal niet slecht. Vergelijkbaar met de Winner scan. Het is inderdaag een opvolger van de Spot Knight van JBsystems. De extratjes zijn nieuwe gobo's (die niet meer bij de winner passen, maar waarschijnlijk wel bij de toekomstige serie van de winners is mij vertelt). Een andere op zich leuke feature is de mogelijkheid om op afstand de dmx kanalen te setten. Dit maakt het setje helemaal lekker plug en play. Ik geloof dat de nieuwe controller van JBs (komt binnenkort uit) dit zelfs automatisch deed. Dit werkt dan alleen met de apparaten die die optie hebben.

Voor de prijs is het zeker een leuke MH en als je net begint met intelligent licht begin dan als MH met deze, omdat deze zeker in de toekomst veel voordelen heeft boven de Spot Knight.

Opvallend is wel dat je in steeds meer winkels JBs tegenkomt en steeds minder Skytec. En overal hoor als reden dat ze bij de importeur van JBs wel hun zaakjes op orde hebben en dat ze gek worden van de slechte service van Highlite. Nog even en dan kunnen ze gaan inpakken, want ze verdwijnen zo wel heel snel van de kaart, zeker met al die andere OEM aanbieders op de markt.
Topic: Spanningsregulator: handig of overbodig? (31-10-2004 22:36:00)
Voor grote drive-ins en PA-mensen is het wel degelijk een handig apparaat. Niet alleen voor aggegraten, maar ook andere plaatsen waar de stroomvoorziening niet altijd 100% is, is zo'n geval ertussen perfect. Spanningspieken worden opgevangen, spanningsdips worden aangevuld om het zo maar te noemen. Het beschermt wel degelijk je apparatuur en zorgt er voor dat je apparatuur niet opeens uitvalt omdat de spanning inzakt. Neem bijvoorbeeld de electronica in lichtpanelen, digitale mixers, andere sturingen en digitale apparatuur. Die staan toch niet vrolijk te kijken als ze opeens een spanningspiek/dip te verduren krijgen.

Nogmaals, dit is echt alleen voor professionele bedrijven die er het geld voor hebben en het ook nodig hebben om hun apparatuur op zo'n manier te beschermen. Als je met je spulletjes op festivalterreinen staat zou dat best eens prettig kunnen zijn met alle horeca, licht en geluid op 1 terrein.

Heeft iemand ook de prijs van zo'n geval? Toch ook wel een belangrijke factor. wink ;)
Topic: Betr: Flightcase DAP (28-10-2004 14:00:00)
Nogal een oud topic, maar toch even om op te merken:
De flightcases van dap hebben een nieuwe toplaag. Die oude die wilde nogal eens gaan bobbelen en loslaten, maar de nieuwe laag ziet er een stuk strakker uit. Het heeft wel wat weg van hpl, maar kwalitatief uiteraard wel een stukje minder. De cases zijn nu dus helemaal aantrekkelijk laugh :D
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (20-10-2004 21:40:00)
Theatertechniek in Zwolle... volgens mij heb ik daar eens iets van gelezen. Is dat die studie waar maar iets van 45man per jaar wordt aangenomen? Die studie heb ik namelijk opzij gelegd vanwege de vrij grote aandacht die ze besteden aan kunst en theater.
Topic: Statieven en belastbaarheid. (18-10-2004 21:46:00)

Victor schreef:

Het totaal komt dan uit op zo'n 500 kg. Dit is gewoon veel te veel, zelfs al verwaarlozen we het feit dat de binnenste statieven (zoals Klunz al zei) zwaarder worden belast dan die aan de uiteinden en doen we net of de statieven netjes recht stonden.

Verder zou ik de TE-034 inderdaad niet tussen publiek durven gebruiken. Daarvoor heb je echt zwaardere types nodig als de TE-071.
Laten we zeggen ivm met al de onzekerheden en schattingen 400 kg, dan nog is het gewoon te veel. Ik ga het er zeker even over hebben met de mensen van de feestcommissie en misschien ook contact opnemen met het betreffende bedrijf.