Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van V-max

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 86 bijdrage(n) van V-max (Pagina: 1 van 5)

Topic: Tiësto geen trance meer? (15-4-2007 19:40:00)
Nee het is absoluut niet uit de mode alleen bij een ander publiek geliefd dan house;) Kijk maar eens naar het publiek op trancefeesten, housefeesten en bijvoorbeeld jumpfeesten. Qua leeftijd zit trance wat "ouder" dan house en jump over het algemeen. Over het jongere publiek is inderdaad jump en house een redelijke hype op dit moment.

In de meest recente dj mag stonden op de eerste 4 plaatsen nog steeds trance dj's, dus dat het niet meer in is kan je dan niet zeggen. Bovendien komt trance in andere vormen en varianten dan de traditionele trance, met andere subgenres. En dat laatste is wat er met tiesto gebeurt, hij maakt muziek in andere subgenres dan we gewend zijn.
Topic: Tiësto geen trance meer? (14-4-2007 20:25:00)
Posted bij roberto:
Trance raakt ook uit, 5 jaar geleden stond iedereen te springen op Lethal Industry van Tiesto. Nu is het Put your hands up for detroit, genres komen en gaan...
Ja en nee. Trance is niet uit, echt nog niet. Kijk maar naar ander tranceartiesten die nog wel bij het genre blijven met succes. Kijk maar eens in de wereld top 100 van dj's wat er aan trance in staat! En Tiesto zal iig niet de kant van het put your hans up for detroit gaan denk ik, meer de progressive kant.
Topic: Hoe doen jullie het?!?! (14-2-2007 09:39:00)
Over het starten van een discotheek: Je moet van heel veel zaken verstand hebben, het licht en geluid is eigenlijk slechts een begin.

Je moet financiele kennis hebben met betrekking tot het financieren en het overzicht kunnen behouden. Hoe kom ik aan het geld om het op te starten en hoelang kan ik het uitzingen met dat geld? Daarnaast is marketing erg belangrijk, hoe trek ik de mensen naar mijn discotheek en hoe zorg ik dat ze terug komen? Richt ik me op een doelgroep of meerdere? Is er wel behoefte aan een (extra) discotheek? Hoe zorg ik dat de discotheek jurridisch "waterdicht" is? Hoe kom ik aan goed en betrouwbaar personeeel? En hoe ga ik met het personeel om? Ofwel, je moet gewoon een brede kennis van zaken hebben. Je hebt het voordeel dat je pas 13 bent, alle tijd nog om je erin te verdiepen:)
Topic: gevarengeld (11-1-2007 18:54:00)
Kun je de aansprakelijkheid niet schriftelijk bepalen met de overeenkomst? Dat je hun gewoon in geval van schade aan de apparatuur aansprakelijk kunt stellen?
Topic: ff Lachen: filmpje van helemaal doorgeflipte Dj (4-10-2006 21:19:00)
Shit ze halen t filmje van me ook nooit weg van het net laugh :D
Topic: Welk 4-kanaals mengpaneel? (7-9-2006 22:06:00)
Is een tweedehands SynQ SMX-1 niets voor je? 19 inch, leuke effecten en als je geluk hebt niet eens zo gek ver boven je budget. Deze gaat waarschijnlijk ook een stuk langer mee dan de meeste budgetpaneeltjes.
Topic: Versnel-/verlangzaamprobleem (24-6-2006 14:32:00)
Waarom zou je neit weer met de pitch kunnen gaan spelen? En na een tijdje krijg je er ook wat meer handigheid in hoor wink ;)
Topic: Versnel-/verlangzaamprobleem (23-6-2006 21:14:00)
Waarom zou het met de pitch niet goed zijn? Je moet het jezelf zo makkelijk mogelijk maken he wink ;)
Topic: Versnel-/verlangzaamprobleem (23-6-2006 19:50:00)
Opzich niet zo'n bijzonder probleem. Het is zoals je al zei de "feel" die je nog niet goed met de draaitafel hebt. Bovendien zei je dat je op de sticker van je plaat corrigeert: Ik raad dit af. Elke plaat voelt anders aan namelijk en bij de ene plaat heeft het zelfde duwtje meer effect dan bij de andere plaat.

Wat ik zelf doe is veel via de pitchfader corrigeren. Je moet er wel op oefenen maar dit is in mijn ogen de beste manier. Je krijgt er het makkelijkste een goed gevoel bij hoeveel je moet corrigeren en het is de minst hoorbare manier happy :)
Topic: probleem cue button cdj-800 (3-6-2006 13:26:00)
ik zou zeggen, breng ze terug. Als je zelf gaat lopen kloten bestaat de kans dat je geen garantie meer krijgt...
Topic: Mix Stijlen?? (6-5-2006 19:59:00)
ik hoor zeg maar een hele doffe bas, maar deze is van de mid volgens mij.

Ik doe altijd eerste de mid, dan de hi en dan de low.
Persoonlijk zou ik niet kiezen om een vaste volgorde in je eq te kiezen. Ik laat dit altijd van de platen afhangen die ik mix. Zo kun je je eq het best benutten. Ik kan hier niet uit opmaken of je de eq volledig in 1 keer dicht draait, maar in mijn ogen is het het beste om het in stappen te doen. Trance is een muzieksoort die je in veel gevallen relatief geleidelijk mixt. Ook de eq van de track die je inmixt is hierbij belangrijk.

Daarnaast kan je ook je faders tijdens het uitmixen niet geheel open zetten en ze iets verder dicht zetten. Zo demp je het totale volume van de track.

Wat ook zou kunnen is dat het aan de pitch van de platen ligt zoals al genoemd, of aan de timing van je mixen. Dus wanneer zet je je 2e plaat in en wanneer zet je de eerste volledig uit.

Om dit onder de knie te krijgen is er eigenlijk maar 1 optie en die heet oefenen wink ;)
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (6-1-2006 18:27:00)
Cosmic gate, zowel qua draaien als produceren. Ze draaien gewoon lekker, met altijd goede nummers en mixen vaak op een creatieve manier. De producties zijn gewoon strak. Ze zijn een beetje van styl overgestapt maar ik vind ze in bijde stylen goed uit de voeten komen!
Topic: spelen met de faders (14-12-2005 19:31:00)
over de mix in het algemeen:

Het mixen gaat redelijk.Soms zit je er met de pitch nog een beetje naast. Ik ben tegenwoordig niet meer zo'n hardstylvolger maar ik heb zelf het idee dat je pitch nogal hoog staat. Daarnaast vind ik de opbouw niet super. Een knaller zoals pure zet je al in het begin terwijl deeper underground juist wat verder naar voren had gemogen in mijn ogen.

Over het spelen met de faders:
Soms vind ik het leuk, soms niet en soms te veel.... De eerste keer bij de outro van zany - pure (om maar een voorbeeld te geven)verperst het het stukje een beetje. Het voegt in dat geval eigenlijk niets toe.

Daarnaast doe je het heel veel. Soms is het echt leuk, maar ik denk dat het in deze mix te veel van het goede is. Ook hoor je bij het inmixen van 140 BPM dat je de fader een stukje te laat terug open schuift. Als je zoiets doet moet je het wel goed doen. Dit is echter een kwestie van oefenen en leren.

Maar voor iemand die pas een jaar draait vind ik het een goede mix! Ga zo door en blijf veel oefenen met veel plezier wink ;)
Topic: spelen met de faders (14-12-2005 15:41:00)
Om je mix te posten is al een topic www.new-line.nl/forum/read/?t=7135&p=90 maar ik zal hem vanavond luisteren (ik zit nu op mn werk zonder geluid)
Topic: spelen met de faders (14-12-2005 07:55:00)
het is inderdaad een kwestie van aanvoelen, en van proberen en oefenen natuurlijk wink ;)
Topic: Thema Duitsland (22-11-2005 18:57:00)
anton aus tirol razz :p
Topic: Overstap naar CD's (19-10-2005 18:55:00)
Opzich is de cdn 88 best een leuke cd-speler. Maar voor €500 moet hij nog wel in nieuwstaat zijn, en niet te oud zijn, anders is die naar mijn mening wel wat aan de dure kant.
Topic: Overstap naar CD's (18-10-2005 21:56:00)
Opzich is de combinatie van cd-spelers en platenspelers fijn om mee te werken(vind ik). Maar over de cd-spelers. Als je een dubbele onder de €500 wil kun je denk ik het beste voor de numark cdn-35 gaan. Maar als je wat meer functies wil, is de numark cdn 36 wel wat voor je. Hij zit wel wat boven je budget maar daar krijg je wel een scratchfunctie en wat effecten voor terug. Misschien vind je het niks of te duur, maar wellicht interessant om even naar te kijken.
Topic: Overstap naar CD's (18-10-2005 19:24:00)
Ow, dus toch, k dacht al dat ik gek werd razz :p
Topic: Overstap naar CD's (18-10-2005 18:18:00)
Of je 2 enkele cd-spelers neemt of een dubbele is ook een beetje persoonlijke voorkeur. Bovendien heeft niet iedereen thuis de ruimte voor 2 enkele cd-spelers (maar als IZ zn draaitafels wegdoet heeft ie wel de ruimte neem ik aan)