Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Basbox112

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 73 bijdrage(n) van Basbox112 (Pagina: 3 van 4)

Topic: Par 56 Long of Par 64 Long / Short (18-11-2005 00:21:00)

martijn schreef:

Die lampjes heb je ook niet zomaar kapot. Natuurlijk kun je niet met de losse lampjes gooien (veel dunner glas), maar zolang ze in een reflector in de can zitten hebben ze nergens last van. Tot nu toe heb ik er geen kapot gekregen.

Dat grote bedrijven iets doen wil niet meteen zeggen dat het zo hoort. Zij hebben blijkbaar liever persglaslampen. Ik liever raylights. wink ;)
Haha nee tuurlijk, ik snap dat de grote van het bedrijf niet heel veel over de juistheid van de manier van werken HOEFT te zeggen. Wel ben ik van mening dat persglas parlampen NIET alleen voor beginners zijn...

Bas
Topic: Par 56 Long of Par 64 Long / Short (17-11-2005 23:50:00)
En hoe zit het met de degelijkheid van een raylight? Met een GE Par56 lamp kun je bij wijze van spreken voetballen... (niet getest, maar wel dingen gezien die in de buurt kwamen). Is dit met raylight ook zo? Tevens zijn er genoeg grotere drive-inns die WEL met de 'gewone' parlampen werken. Dat de long versies mooier zijn ben ik zeker met je eens.
Topic: Par 56 Long of Par 64 Long / Short (17-11-2005 23:42:00)
Dan was ik iets te voorbarig met mijn post, toen ik met mijn drive-inn bezig was wou ik alles compact hebben, dus dat werden standaard de short 56's, welke tevens het goedkoopst waren. Ook kon ik aardig wat van deze (300W) parren binnen de 16 ampere kwijt dus dat was mijn motivatie. Met raylights kan ik je verder niet helpen, daar heb ik geen verstand van =P. Nog niet iig =).

Groet

Bas
Topic: Par 56 Long of Par 64 Long / Short (17-11-2005 21:55:00)
Absoluut voor de par 56's gaan (300 watt). Is wat lichtopbbrengst supertoereikend voor een beginnende drive inn show, goedkopere lampen en je houd t wat stroomgebruik een beetje beperkt, wanneer je 4 par 64's tegelijk aanzet (uitgegaan van 1kW per stuk) trekt je groep het al niet meer. Er van uit gaande dat je er toch wel minimaal 4 gaat kopen lijken mij de 56's een verstandige keuze. En waarom de long versie nemen?

Bas
Topic: Minder geluid / niet zuiver geluid (17-11-2005 19:11:00)
Okee, de beloofde foto's,

Bij mij was het 'probleem' dat ik na het balanceren van de toonarm en het daarna tot 0 draaien van de los verdraaibare 'gramring' (waarvan ik de naam niet weet, srry) lang nooit 4 gram extra kon krijgen.

Na even denken aan de metale plaatjes die ik in de doosjes van de elementen aantrof deze maar gemonteerd. Die waren ongeveer 2 gram, dus opnieuw de arm in balans gedraaid en vervolgens 4 gram naalddruk gegeven, werkt uitstekend. Ware het niet dat mijn fototoestel na etenstijd geen zin heeft in scherpe foto's maken van kleine dingen, maar als je goed kjkt op de foto's zie je dat EN het plaatje ertussen zit EN de schroefjes aan de korte kant zijn EN de anti-skating op 4 staat EN NIET dat de hoogte op 5,5 mm staat. Opmerkingen (die vast te maken zijn, want heb er nog niet echt verstand van, van draaitafels) zijn superwelkom!

klik, klak en klok

Bas
Topic: Minder geluid / niet zuiver geluid (17-11-2005 17:48:00)
Als het met het plaatje erop wel goed is dan moet je het volgende doen:

loop/fiets/ren/kruip/vlieg naar de dichtbijzijnde ijzerboer of bouwmarkt en haalt twee iets langere schroefjes zou ik zeggen, tis koopavond laugh :Dshut up :X. T monteren van dat plaatje heeft bij mij ook veel goed gedaan. Zonder kon ik de instellingen niet correct doen.. of ik moet iets verkeerd gedaan hebben maar dat geloof ik niet. (heb ook technics)

Met de bij de ortofo OM Pro meegeleverde schroefjes paste het net, geen vetpot maar past prima. Ik wil ook wel even een foto van maken als je dat leuk vind..

Succes!
Topic: Minder geluid / niet zuiver geluid (17-11-2005 13:05:00)
Hoi!

Heb je alles afgesteld volgens de (veelgenoemde) tutorial van aboutdj.nl klik. Met mijn techics kon ik icm de ortofon OM Pro naalden ook niet verder dan 2,* gram komen, maar met megeleverde gewichtplaatjes die je tussen element en headshell moet plaatsen lukte het prima. Geen idee hoe dit bij de concorde Pro zit, maar zal iets soortgelijks zijn..

suc6!
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (15-11-2005 20:31:00)
Ben zelf heel erg fan van de xlr/powercon/speakon methode, geweldig, bouwt snel op, is nare-feestganger-bestendig, en ziet er ook nog eens heel profi uit! Als ik ooit zin/tijd/geld teveel heb gaat alles mooi in losse kisten en wordt alles mooi met connectorpaneeltjes opgelost =)
Topic: female deejays (15-11-2005 19:51:00)

Ronny B schreef:

basbox112 schreef:

[offtopic schreef:

Wachten op t eerste forumlid dat de ballen heeft om een homo/lesbi dj topic te openen sneaky :V
[/offtopic]
Als ik zo'n dj vind zalik het voor je doen oke wink ;)
Maarja lesbi dj's kanik ook hier kwijt.
Hehe, ben benieuwd =P
Dj dame. geen mega lekkerding. ziet er zeker niet verkeerd uit, gezien de feesten waar ze staat zal toch zekr ene potje kunnen draaien. Zie dna meestal liever zo'n normale meid dan eentje die half naakt staat te sprinken.
Draait zeker heerlijk, en zonder alle afleidingsmaneuvres (die haar vrouwlijke collegas nodig hebben) toch t vrouwtje staan! in 1 woord, super =)
Topic: female deejays (15-11-2005 01:27:00)
Kick, zo'n topic mag toch niet wegzakken =P shocked 8O

DjDame, draait erg leuk!
Ze heeft me tevens voor het eerst een draaitafel aan laten raken, een 'vet koele' dj cursus toen ik 15 jaar oud was, en nog nooit een prof. cdspeler/draaitafel aangeraakt had.. =)
Leuk topic dit!!!

[offtopic]
Wachten op t eerste forumlid dat de ballen heeft om een homo/lesbi dj topic te openen sneaky :V
[/offtopic]
Topic: Suggestie webshop en forum (15-11-2005 00:29:00)
Ik doelde op een lijst 'laatste reacties' maar dan alleen van de topics met eigen deelname. Ik lees niet alle onderwerpen, correctie, lees 99% wel maar ben niet van elk onderwerp een vaste bezoeker/topicvolger (zoals de meesten dit niet zullen doen hier... denk ik ;) ).

Verder is het top hier, ga zo door =D!
Topic: draaien mbv laptop? (15-11-2005 00:02:00)

Dré schreef:

basbox112 schreef:

Totdat het nummer in de speler geladen wordt voor het afspelen, als je er een stabiel netwerkje achter hebt hangen (lees: bij voorkeur zonder windows ;))
Vertel vertel... M'n hele bedrijf hangt af van een (vrij pittig opgezet) Windows netwerk. Vertel wat voor ramp me boven het hoofd hangt...
Zolang je er netjes mee omgaat (waar ik absoluut van uitga in dit geval) vrij weinig. Ik heb helemaal niet zo'n computerfreak die haat heeft aan alles wat met windows te maken heeft hoor. Verre van dat, werk hier thuis (ook veel met windows overigens) maar heb gemerkt uit ervaring dat voor de iets zwaardere (bijv (muziek?)server) toepassingen waarbij stabiliteit hoog in het vaandel staat bijvoorbeeld een goede simpele linuxinstallatie een hoop goed zal doen. En om nou een compleet xp systeem te gebruiken is ook een btje overdreven voor je cdj, miss een leuke optie, de windows cdj proffesional versie =p

ideedeluxe schreef:

Het is 99% van de tijd nog altijd de gebruiker die de boel om zeep helpt. (Lees onnozele halzen die menen dat hun pc een gokkast is en dat ze ongestraft overal op kunnen klikken en ongebreideld software gaan installeren, omdat ze dat thuis ook zo handig vinden....sneaky :V) Sorry, een stukje beroepsdeformatie komt boven drijven....ergernissen van alledag... razz :p
Dit bedoel je denk ik in de zin van je mag er niet vanuit gaan dat elke gebruiker er even netjes mee om zal gaan als jou. Dan ben ik het geheel met je eens. Dan isd us een nogal stabiel systeem meer dan een pre =).
Topic: draaien mbv laptop? (14-11-2005 09:44:00)
Totdat het nummer in de speler geladen wordt voor het afspelen, als je er een stabiel netwerkje achter hebt hangen (lees: bij voorkeur zonder windows ;)) kan dat alleen maar heel stabiel draaien!
Topic: Suggestie webshop en forum (14-11-2005 01:01:00)
[suggestie]
Wanneer je op je eigen gebruikersnaam klikt kun je je laatste posts zien, wanneer je nu kan zien of er al nieuwe antwoorden geplaatst zijn na je laatste bezoek aan het desbetreffende topic scheelt dat een hoop vernieuwen =) BIjv door het rode/gele mapjes systeem in de laatste gepost lijst te plaatsen miss??

Groetjes

Bas
[/suggestie]
Topic: draaien mbv laptop? (14-11-2005 00:42:00)
Ideaal zou zijn cdj's met standaard netwerkaansluiting achterop, leuke server aan je booth-netwerkje hangen en draaien met die hap :) ben je van het gezeur af dat je alsnog met losse mp3 cd's of memorykaarten moet werken.

Kun je meteen op die server software gaan draaien om een leuke lijst voor buma/stemra samen te stellen al valt dat weer helemaal buiten dit topic ;)

Bas
Topic: Stel je even voor... (8-11-2005 01:46:00)
Hoi!
Ik zal me ook even voorstellen.. =)
Ben Bas, geboren op 29 aug 1988 (wat voorkomt dat ik elk jaar mn leeftijd moet aanpassen hier;). Ik studeer ED&I aan de Hogeschool van Amsterdam (klik), dit bevalt prima. Ik lees al heel wat maanden (met heel veel plezier) mee op het forum en heb er icm een aantal feestcommissie jaren op mijn vorige school erg veel geleerd.
Ik draai nu nog veel op grotere feesten voor jonger publiek (tot 15 ongeveer), dit is erg leuk maar kan je niet erg veel creativiteit in kwijt wat mixen betrefd. Heb veel kleine feestjes met mijn eigen 'drive in' (lees skytec dubbele cdspeler, skytec versterker, dap mengpaneeltje + statief met parretjes =P) gedaan maar ben hier wegens tijdsgebrek mee gestopt, met het 'draaien op locatie met eigen spullen'. Af en toe draai ik eens voor een zaal/tent vol met mensen uit de eigen doelgroep en vind dit erg leuk en doe er veel leuke ervaring op!
Met veel werken en sparen geprobeerd een leuke set voor thuis aan te schaffen, dat begon met 2x cdj800, gevolgd door een djm600 en sinds heel kort nu ook 2x de sl1210mk5 bij, en ben erg tevreden.
Over mijn muzieksmaak, die is erg breed, maar wat draaien betrefd gaat het vooral naar de house, latin, lounge, club, bubbling, top40 en een btje rnb. Draai voornamelijk met cd's maar ben in de weinige vrije uurtjes hard met vinyl aan het oefenen thuis.
Ik vond new-line na ontdekking een supersite, en na het ontdekken van het forum was het helemaal mooi, bedankt en 'keep on the good work'!
Hopend u bij deze voldoende te hebben geinformeerd ;)

Bas
Topic: openingsnummer playbackshow (7-11-2005 22:44:00)
Deze zomer op vakantie in turkije gebruikte ze in t hotel een super opzwepende versie van follow the leader hadden, dit was het themanummer van hun playbackshow, perfect mee te klappen enz
Topic: Het binden van kabels (3-11-2005 12:38:00)
Om je eigen kabels herkanbaar te houden gewoon met tape werken, alles in 1 kleur. 5 meter en alles eronder 1 bandje tape, en vervolgens per 5 meter een extra bandje bij de male connector aanbrengen.. Dus 10 meter 2 bandjes, 15 meter 3 enz.. Evt je logo ernaast en krimpkous eroverheen.. klaar =)
Topic: Ventilatie versterker? (3-11-2005 11:43:00)
Je had m al gehoord he ;),
Versterker voor in het midden doen en onder en boven een half 1U afdekpaneeltje, als ze niet te koop zijn dan maar zagen toch? Dan kun je achter je ventilatie en evt connectorpaneeltje zetten. Montage daarvan is geen probleem want de case heeft glijprofielen ipv voorgeboorde gaatjes. Ben zelf in het bezit van dezelfde dap cases, en ervaarde zeer weinig speling in hoogte bij volbouwen..
suc6
Bas
Topic: DJ Meubel (2-11-2005 16:55:00)
Een opstelling waar ik regelmatig mee draai bevat een in vorm gelijke (zelfgebouwde) case als deze alleen breder (en miss iets minder netjes ;). Deze plaatsen we op 2 keybordstandaards en de deksel staat achter ons ook weer op twee keybordstandaards waarop we cd koffer, platenbakken ed kunnen zetten. Links en rechts van ons de boxen en los in flightcases de versterkers zodat je voor elke klus een gepaste versterkerhoeveelheid mee kan nemen. Heb zo snel geen foto bij de hand maar er is vast een voorstelling van te maken ;)