Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Green Magic

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 57 bijdrage(n) van Green Magic (Pagina: 1 van 3)

Topic: op de pa een beter geluid door de bose 901 controller???? (9-2-2006 20:17:00)
Spijt me zeer, maar ik vind 14 db niet echt wat je noemt 'een dipje optrekken'. Zal allemaal weer aan mij liggen, maar als ik 14db opkrik bij 60 hz hou ik weinig headroom meer over (afgezien van het feit dat het dan ruk klinkt). Ontwerp dan een speaker die dit beter weer kan geven.
En het 'klinkt zo beroerd nog niet' moet ik je nageven. Bose kan best net klinken, maar ik leg de prijs er graag naast, en dan is het om te huilen.
Topic: op de pa een beter geluid door de bose 901 controller???? (8-2-2006 21:25:00)
Geeft al wel aan hoe goed die BOSE kasten ontworpen zijn.
Better sound trough EQ?
Topic: Afregeling Behringer EX3200? (12-1-2006 20:37:00)
Als je de Engelse versie er naast pakt, staat er onder hetzelfde stukje:

Please make sure, that the sensitivity of the unit is high enough especially at low-level signals. Otherwise audible pumping may occur. The first LED should always be illuminated even at low-level signals and should only go off when the music stops.

Wat dan (wat vrij) vertaald 'hoorbaar pompend geluid' betekent.
De Engelse versie geeft mij iig een beter idee van de functies van het apparaat dan de (korte) Nederlandstalige handleiding. Als je me kunt vertellen wat pompruis betekend, dan graag. Als ik het in google intoets kom ik, niet lachen, hier op uit:
https://www.google.nl/search?hl=nl&q=pompruis&btnG=Google+zoeken&meta=

Dat met die rare vertalingen is niet alleen bij Behringer zo, er zijn wel meer merken waar de NL handleiding bagger is, en de Engelse goed.
Topic: Afregeling Behringer EX3200? (11-1-2006 16:57:00)
Heb je al in de handleiding gekeken. Ik raad je wel de Engelse aan, want de Nederlandstalige heeft het over pompruis, en dat is meer wat voor CV monteurs.
De ledbar geeft de hoeveelheid toegevoegd signaal van de exiter aan. Het is dus GEEN vu meter. (Er staat ook geen schaalverdeling bij, dus dat leek me logisch)
Topic: DLC-2820 Lichtcomputer (2-1-2006 18:33:00)
In de handleiding van dit apparaat wordt ook aangeraden om per kanaal nog een zekering te plaatsen. Zelfs dan is de kans aanwezig dat bij een springende lamp de triac sneller is dan de zekering. Misschien is er in het verleden stelselmatig te veel aangehangen. Heb je in ieder geval altijd nieuwe triacs laugh :D
Topic: Lichttafel (21-12-2005 18:22:00)
Hier ook geen gedonder met vastlopende LJ systemen. Windows 2000 op een P3 met een halve Gb aan geheugen en draaien met het spul.
Ik heb bij anderen wel eens problemen gesignaleerd met de USB versie van LJ, maar dit bleek naderhand aan het power management te liggen. (Gewoon totaal UIT zetten op dit soort systemen)

Om een meer ontopic antwoord te geven:
Ik ken weinig lichttafels onder de 1000 euro waar je makkelijk intelligent (en eventueel dom licht) aan kunt hangen. De lightdesk is er een, maar echt lekker programmeren is het niet.
De handige functies (palettes, shape generator, fanout, transparant programmeren) zitten simpelweg niet op een goedkope tafel.
Een PC met dongel kan dan wel, en er is met een aantal toevoegingen goed mee te werken.
Topic: Welke DMX sturing? (8-12-2005 00:14:00)

gschottert schreef:

Green Magic schreef:

Nb: Die fingers is veels te duur, ik hoop dat men daar bij Martin nu ook over uit is. Ik zelf zou nooit 1200 euro uitgeven voor 12 faders, 20 drukknoppen en een serieel poortje, terwijl je hetzelfde kunt bereiken met een kleine DMX-tafel.
LJ zelf vind ik dat geld wel waard, maar voor een uitbreiding is het wat te gortig.
Beste Green Magic,

Ooit wel eens gewerkt met "Fingers"?
Kijk eens met LJ wat je allemaal kan toewijzen aan de "Fingers"
Ik heb meerdere shows gedaan met LJ i.c.m. Fingers en ben zeer tevreden.
Heb je er er ook wel eens een gewone DMX-tafel van 200 euro op aangesloten? Ik wel, en daar kan ik bijna hetzelfde mee als met fingers. Verder een touchscreen (zeg 300-400 euro) met LJ-manager voor de knopjes. Ben ik voor minder dan de helft klaar, en kan het in principe meer. Want met een DMX-tafel kan ik kleine shows draaien, en met een touchscreen kan ik nagenoeg alle software bedienen.
(neemt niet weg dat Fingers een nuttige uitbreiding kan zijn, maar voor mij telt het kostenplaatje ook mee, dan maar geen martin logo op m'n schuivenbak)
Topic: Welke DMX sturing? (6-12-2005 23:46:00)

jerre2 schreef:

Wat ik wel weet is dat ik 9 kansen van de 10, als de nieuwe stabiele versie van de 3 uit is, deze wel officieel zal aanschaffen. Maar wat ik nog altijd niet begrijp is dat de makers van lj het ontwikkelen van lj faders wel aanmoedigd terwijl dat dit toch ook tegen hun eigen winkel is (zie lf fingers)?!? Dus dit laat me zo'n beetje twijfelen over waar ze hun lijn gelegd hebben over wat wel kan en niet.
De sourcecode (via windows messages)om DMX-waarden aan LJ door te geven is vrijgegeven. Een ieder mag dus een applicatie schrijven die DMX waardes doorgeeft aan LJ. Dat Marcus aan zijn software nu een stuk hardware knoopt (die Behringerbak) doet in principe niets ter zake, dat mag gewoon. Ook het koppelen van LJ aan seriele- en midi-apparatuur is toegestaan, de mogelijkheden hiervoor zijn verwerkt in het programma, of de code om dit te doen is vrijgegeven.

Nb: Die fingers is veels te duur, ik hoop dat men daar bij Martin nu ook over uit is. Ik zelf zou nooit 1200 euro uitgeven voor 12 faders, 20 drukknoppen en een serieel poortje, terwijl je hetzelfde kunt bereiken met een kleine DMX-tafel.
LJ zelf vind ik dat geld wel waard, maar voor een uitbreiding is het wat te gortig.
Topic: Cpa Hdj-5000 is dit het waard? (30-9-2005 16:02:00)
We hebben in een jeugdsoos in de buurt ook nog zo'n speler. Dus ik heb nog wel wat ervaringen:
Mechanisch SLECHT. Knoppen die na een tijd in de behuizing verdwijnen. (aanhechting gebroken), laadjes die je er zo uit trekt. Verder ook redelijk gevoelig voor schokken. De lasers werken na 3-4 jaar nog steeds, maar sommige CD's worden moeilijk (komt tevens door het nicotine-gehalte van de speler). Verder een rare methode om een CUE in te stellen.
Voor thuis wil zo'n ding best, maar ik zou er niet graag een disco mee draaien.
Mijn tip is: Wacht even en koop een nieuwe, dit is zonde geld.
Topic: JB-systems "the winner" scan (6-9-2005 17:53:00)

jop schreef:

ja maar het blijft vreselijk storend vind ik. En je kunt ook hele gave chases bouwen met een shutter,
Kan met de winner ook, maar alleen met de open gobo. Gewoon een beetje handig programmeren.
Ik heb een echte shutter nog niet echt gemist (hij had er wel op gemogen van mij, daar niet van) Voor de gemiddelde dixo's maakt het ook niet uit, met theater wordt het een ander verhaal, maar daar is een dimmer ook een pre.
Topic: Eurolight LC2412 (3-9-2005 23:14:00)
Nog even een schopje.
Wie van jullie heeft zijn 2412 al open gehad en weet welk type EPROM er in zit? Ik zag net op de Behringer site dat er een nieuwe firmware uit was. Die kan ik wel in zo'n EPROM schieten, maar dan moet je wel weten wat voor type het is.
Topic: Martin 812, The Winner of de Futurelight dj scan 200? (8-8-2005 18:57:00)
Ik vind de martin 812 nou niet echt een goede lichtopbrengst hebben. Er komt naar mijn idee meer licht aan de achterkant uit dan door de lens.
En nu serieus: De optiek van een 812 is niet echt denderend, het is een gedateerd apparaat, en de techniek is niet stil blijven staan. Om die reden durf ik gerust een 812 naast een winner scan te zetten, behalve bij open wit zul je weinig verschil zien.
Van de winner heb ik zelf 12 exemplaren, en ik kan niet anders zeggen dan dat het ontzettend leuke scans zijn voor het geld. Met een goede controller erop kun je er leuke shows mee geven. Ze zitten goed in elkaar, zijn makkelijk te servicen. Het nadeel wat er aan zit is het vervangen van de halogeenlampjes, daar heb je met een ontladingslamp minder snel last van.

reactie nav. martijn: Over de X serie van martin zul je mij ook niet lovend horen spreken. Plastic zooi, en erger en o zo slim: laten we HET onderdeel dat het eerst kapot gaat op een stokje BUITEN de behuizing plaatsen (de spiegel dus).
Doorschietende kleurenwielen had ik ook al last van toen ik ze een keer huurde.
Tot dat betreft kun je beter de 812 pakken, een stuk beter voor een drive-in show
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (4-7-2005 19:47:00)
1 Een band die in een zaal van 2,95 hoog een podium van een meter hoog gaat bouwen en dan gaat klagen dat ze tegen de lampen aankijken.
2 16A Ceeform voor 40KW aan verlichting (het was toch iets donkerder dan verwacht die avond)
3 Bandleden die denken dat je dimmercity (nou ja, village) 1 groot stekkerblok is, en het ook nog vreemd vindt als hun apparatuur niet naar behoren werkt.
4 Op de tweede etage je drive-in moeten bouwen en de enige manier om daar te komen een trapje van 80cm breed is.

Maar later lach er toch weer om... dus ergens is het ook wel weer leuk
Topic: JB-systems "the winner" scan (11-6-2005 18:56:00)
Ach, dat gepiep komt gewoon van de aansturing, als de spiegel stil staat hoor ik het namelijk ook. Meestal gaat de muziek toch harder dan wat die scans kunnen produceren, geen probleem duslaugh :D
De winner is niet de enige, movitec headjes doen het ook, en die kosten toch wat meer.
Topic: Je eigen Mix opnemen en op CD-Branden (6-6-2005 17:20:00)

vaffunculo schreef:

Als ik mijn set opneem met de gain open zodat de metertjes het doen, hoor ik een hoop gekraak en geruis. Het klinkt dan echt afschuwelijk.

En als ik de gain een heel klein beetje open zet en dan opneem, dan doen de vu-metertjes et niet. Dat vind ik irritant want zo kan het volume niet matchen.

Kan iemand mij helpen??? sad :(

MVG
En ook zeker even controleren of je niet per ongeluk de mic-ingang van je geluidskaart hebt gebruikt, die indruk krijg ik nu namelijk.
Topic: Eurolight LC2412 (20-5-2005 14:28:00)
Gewoon bij de computerboer: Een "PCMCIA (tegenwoordig PC-card) naar Compactflash-adapter" en een geheugenkaartje van 16 of 32MB.
Is ook handig als je het ding in de verhuur hebt, kun je je eigen show/instellingen later gewoon weer terughalen.
Topic: De DYNAMO VAN JB (11-5-2005 18:00:00)
Ik vind de Winner redelijk soepel lopen op lage snelheid. Ik heb ook nog 2 Winner V1's, en persoonlijk denk ik dat die iets soepeler gaan dan de Winner 2. (De winner 2 is wel weer een stuk sneller met gobo- en kleurenwielen.)
Topic: stevig licht effect (6-5-2005 21:10:00)
Je zoekt eigenlijk een soort centerpiece. Griven maakt hele mooie https://www.griven.com/thumb.php?lincod=01_lighting
(de Helios vond ik een hele mooie, maar die wordt niet meer gemaakt)
Dit zijn effecten die een hele zaal vullen met gekleurde vlakken. Helaas zijn ze niet echt goedkoop, laat staan de lamp die er in moet.
Iets wat in de buurt komt is deze:
www.new-line.nl/v/8385
Dit lijkt mij alleen meer een soort 6-scans-in-een-doos idee. (Wel met 575HMI lamp, dat wel)
Topic: JB-systems "the winner" scan (25-4-2005 20:14:00)
Ik zet ze na een show gewoon op blackout, met de spanning er nog op zodat de fan blijft draaien. De lamp gaat na 15 seconden uit, en na 5 minuten zijn ze al een heel eind afgekoeld. In de tussentijd kun je alvast wel andere dingen doen, je parren kan je beter ook even met rust laten voor je ermee gaat gooiensneaky :V
Het is een gewoonte geworden, en het scheelt in ieder geval veel lampen. (Doe al een 2 jaar met een setje van 8 500W ray-lights, dacht dat die dingen het maar 50 uur deden?)
Topic: De DYNAMO VAN JB (14-4-2005 18:30:00)

Dré schreef:

Dan had je wellicht de fade time op 5 seconden staan. Ik zou dat geen bug van het apparaat willen noemen (bug van de gebruiker... ja... ;-)
Nee, dat zeker nietsneaky :V Ik had de JB versie, en daar moest ik soms de schuif 4 keer op en neer bewegen voordat deze 'opgepakt' werd. Dit, plus een tap-sync die langzamer loopt dan de tijd die jij tapt, plus meefadende color- en gobowielen hebben me doen besluiten het ding heel snel de deur uit te doen. Ik heb het apparaat later nog op de DMX-in van lightjockey gehad, maar zelfs daar werkte het niet als gewenst.

De scenesetter werkt dan stukken sneller en beter, hoewel deze niet voor scans bedoeld is.