Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJ Hugo P

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 15 bijdrage(n) van DJ Hugo P (Pagina: 1 van 1)

Topic: Impedantie (2-7-2003 01:50:00)
Daar is toch een forum voor Dré... wink ;)
I rest my case
Topic: Impedantie (2-7-2003 01:27:00)

Tom schreef:

DJ Hugo P schreef:

4. Sluit ze seriaal aan en je komt uit om 8 ohm, dit is niet aan te raden. De geluidskwaliteit is dan ver te zoeken !
Dat is niet waar, en zeker geen regel.
------------------
Toch raar dat bij de grootste pa's set ups de meeste versterkers gebrugt worden, meestal 8 ohm zijn en dan een sub laten spelen.
------------------
Van de week nog gezien met Carver 2400's
Je zegt het zelf al gebrugd. Je maakt van een stereo versterker een monobak en sluit daar een speaker op aan die alleen laag weergeeft. werkt PRIMA dan

We hadden het hier alleen over een hifiset waarbij 2 verschillende fullrange speakers seriaal aan de uitgang geprikt worden. Stap iedere betere hifizaak in en vraag wat ze er van vinden. De speakers gaan elkaar beïnvloeden en je raakt ECHT hele stukken kwijt!

PA en Hifi mensen worden het nooit eens !

mzzl
Topic: Impedantie (2-7-2003 01:19:00)
Muziek is zeker GEEN sinusgolf! en van clippen gaan NIET de tweeters kapot omdat dc spanning een frequentie van 0hz heeft. De condensator in je filter raakt vol en dan loopt er geen stroom meer door de tweeter. Daarnaast heeft de spoel die parallel aan je tweeter staan een dc weerstand van zo'n 0,2-0,4Ohm (ik ga hier dus uit van het veelgebruikte 2e orde scheidingsfilter). Het is dus juist de woofer die je sloopt met clippen.

Dat verhaal over te lichte en te zware versterker moet je ook met een korrel zout nemen. Als je een erg lichte versterker hebt zal deze niet vermogen kunnen leveren om de spoel van je woofer te doen smelten, uiteindelijk zullen de torren het zelf begeven omdat de versterker niet berekend is op langdurige overstuur. Met een te zware versterker kun je de speakers al opblazen zonder dat de cliplampjes gaan knipperen, met een te zware amp blaas je de tweeters juist vaak op omdat die wat minder lang een te hoge belasting kunnen hebben dan de woofer.
Pardon my mistake het was al laat!
Maar wat ik wilde uitleggen wat jij bedoeld maar dan minder technisch. Een sinus is het zeker niet, maar de boodschap is wel duidelijk.

wat betreft het clippen heb ik toch andere ervaring. Misschien heb jij die opgedaan met PA. Ik met mijn Hifi hobby. Om een woofer te slopen moet er behoorlijk wat stroom lopen. tegen de tijd dat het gebeurt slaat mijn versterker al in de beveiliging.

het verhaal over de versterkers ben ik met je eens. ik doelde alleen op een veel voorkomende situatie dat jongens van de buurman een stel oude hifispeakers krijgen (met vaak een lage gevoeligheid) en die vervolgens aan een alles in één sony setje hangen van 100 pleuro's.
Topic: Zomerhit 2003, wat gaat het worden? (30-6-2003 23:28:00)
zomerhit en geen house ??

Deze maakt een goede kans... als ie uit gaat komen tenminste (of is ie al uit?)

Opako Ft Loris B - La Bumba
Topic: Welke nummers passen lekker in de mix? (30-6-2003 23:01:00)
gheghe, daar heb ik een paar maanden geleden een mix mee gemaakt.
The Sunclub - Fiesta vs Shakira - Whenever Wherevever.

Het mooie ervan is dat die ik die mix een paar weekjes later op Yorin hoorde happy :)
Wat een toeval..
Weet je zeker dat dit toeval is? wink ;)
Topic: Welke nummers passen lekker in de mix? (30-6-2003 22:58:00)
Ik wil even mijn reactie geven op dit Topic.

Ik draai al heel wat jaren in feestcafé. Er zijn nummers die ik altijd draai omdat ze nog steeds werken. verder is mijn set ALTIJD anders. Bij een eerdere DJ in onze tent kon het personeel 9 van de 10 keer raden wat het volgende nummer ging worden. Als die het kunnen, kunnen vaste gasten dit ook. De gein is juist om het iedere keer weer anders te doen. Het moet een verassing blijven voor je gasten!! Sinds Gala - Freed from desire en RUN DMC - it's like that is deze manier van draaien echt een hit geworden helaas.

besides, wat is de gein om steeds hetzelfde te doen? Kun je je set beter opnemen en zaterdagavond zelf uitgaan. happy :)
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (30-6-2003 15:23:00)
Ik ben redelijk overtuigd na je verhaal.

Thx voor de genomen moeite. Je kunt binnenkort een bestelling verwachten

laterz
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (30-6-2003 13:42:00)
Haha, Het zou ook niet goed zijn als je niet commercieel zou denken Dré.

Met de Reloop 5000 en de T200 heb ik even gespeeld. Toch lijkt mij dat de Numark iets solider aanvoeld. Ook leek de Torque hoger. Wat is het grote nadeel van de Numark? Behalve de speling op de arm hoor ik weinig nadelen maar zie ook geen mensen die heel enthousiast zijn.

Begrijp ik uit je verhaal dat je de RL 5000 verkiest boven de T200?
Is de garantie van Numark wel langer dan 6 maanden?

alvast bedankt.

gr
Topic: Reacties op het "welke draaitafel voor welk budget" topic. (30-6-2003 13:21:00)
Beste mensen,

Ik zit al een tijd (blijkbaar te lang) te twijfelen over welke TT ik moet gaan kopen. Nu de Gemini 2400 niet meer te leveren is en de 2100 ook bijna niet meer zit ik met een probleem.
Wat blijft er over dat vergelijkbaar is?

Numark T200 misschien? Er staat maar eén review en die is niet bijzonder positief!

Wie helpt?

gr.
Topic: Impedantie (30-6-2003 00:45:00)

Reliable schreef:

Ten eerste, ik ben een leek op dit gebied, dus mijn excuses als ik 'domme' dingen vertel.

Ik heb vandaag een 300 watts 8 ohms JVC versterker van me buurman gekregen voor me speakers (aangezien me oude receiver het niet aan kon). Het zijn Wharfedale Denton 2 en versie 3 (dus in totaal 4 speakers). Het zijn 4 ohms speakers.
Nu de vragen, kan ik die 4 ohms speakers op die JVC versterker aansluiten zonder beschadiging? Ik heb al eerder een paar boxen opgeblazen, maar dat waren 8 ohms boxen op een 4 ohms versterker. Kan iemand uitleggen in begrijpbare taal wat ik het beste kan doen.

Alvast bedankt!
1. Er bestaat geen versterker die alleen op 8 ohm werkt!! Speakers hebben namelijk ook geen vaste impedantie varieert in IEDERE speaker van 1 tot wel 20 ohm. Bij speakers van 4 ohm praten we over een gemiddelde. Bij versterkers wordt vaak in specs een wattage gekoppeld aan een bepaalde hoogte ohm.

2. Aangzien nul ohm kortsluiting is, kun je er misschien wat bij voorstellen dat een versterker het makkelijer heeft om 8 ohm speakers aan te sturen dan 4 ohm speakers.
Bij 4 ohm moet de versterker (theoretisch 2x) meer stroom leveren om de boel onder controle te houden. Is o.a. de voeding hier niet op berekend gaat de versterker eerder clippen met het mollen van je speakers als vervolg

3. als er per kanaal op je versterker 2 uitgangen zitten kun je er vanuit gaan dat deze intern parellel aan elkaar verbonden zijn. Hou hier dus rekening mee mee het aansluiten van meer dan eén speaker per kanaal!
In jouw geval zal dat uit komen op 2 ohm. Bij hogere volumes gaat de versterker vrijwel zeker over z'n nek. Maar is het proberen waard. Draai alleen niet meteen te hard! luister goed of het geluid zuiver blijft en of de versterker niet TE heet wordt

tech:) als een versterker het gevraagde vermogen niet meer kan leveren gaat de muziek vervormen (dit noemen we clippen). Dan gaat er geen sinusgolf ~ naar je speakers maar een constante stroom. De spoel in de speaker kan hierdoor doorbranden. als eerste zijn vaak de tweaters aan de buurt. Ik heb weleens een speaker gezien waarvan de soel zo heet was geworden door dit geintje dat de boel gesmolten was.
dit verklaard ook tevens dat je speakers VEEL eerder opblaast met een te lichte versterker dan met een "te zware".

4. Sluit ze seriaal aan en je komt uit om 8 ohm, dit is niet aan te raden. De geluidskwaliteit is dan ver te zoeken !

serieel is: + uitgang amp naar + speaker1, - speaker1 aan + speaker2, - speaker2 aan de - van de amp.
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (29-6-2003 18:33:00)

nijhuisr schreef:

Huh??
Audiofreak --> Audiofiel

Ik dacht dat je met je vraag doelde op kwaliteit van de versterker happy :)
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (29-6-2003 18:11:00)
Tja, het enige wat deze foto onthult is een Trafo en een deel van de voedingshuishouding. Kan er niet heel enthousiast over zijn ben ik bang.
hahaha laugh :D lol. dit is de hele versterker. die koelblokjes zijn de koelblokjes van de eindplakjes! meer is er niet. dacht je dat het een gestabiliseerde voeding was ofzo. wink ;)
Als dat zo is dan kan het nooit veel zijn. Zal me nix verbazen als het een IC versterker is.