Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van NiekvdBoom

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 17 bijdrage(n) van NiekvdBoom (Pagina: 1 van 1)

Topic: Opleidingen , licht en geluid. (14-10-2003 15:48:00)
Opleidingen op Hoger niveau/universiteit:

ik heb ff geen tijd om het precies uit te zoeken maar met google kom je er wel:

In Hilversum zit een opleiding die speciaal voor beeld en geluid is. Dit niet de technische kant, maar meer gericht op de creative zijde van het vak. Je leert hier bijvoorbeeld omgaan met muziek maken, photoshoppe :D etc. Ik heb niet voor deze opleiding gekozen omdat het iets of wat teveel artestiek overkomt. (bv barthess, oud havo klasgenoot, heeft deze opleiding gevolgd en niet afgemaakt. On the move was ook gewoon een project op school.)

Dan heb je nog een iets specefiekere opleidingen in rotterdam. Hier hebben ze speciale richtingen voor beeld en geluid (apart). Deze engelse opleiding staat zeer hoog internationaal aangeschreven. Maargoed je moet er van houden!

Iig succes met je keuze. Al ben ik van mening dat je beter een algemene hbo opleiding kunt volgen en bij een goed bedrijf je keuze pas gaat maken.
Topic: Technics nieuwste CD-speler (5-9-2003 17:33:00)
bronnen vertellen mij dat de prijs eerder tegen de 2000 euro aan zit dan de eerder genoemde 1700..

dus jah intressant zal het wel niet worden.
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (10-7-2003 10:01:00)

PatrickK schreef:

Vind je het heel erg dat ik het frontpage gedeelte maar even oversla?
Dan maar wat langer bezig, maar RAD tools komen er bij mij niet in.
Geen frontpage/dreamweaver of whatever.
Alles lekker in Crimson Editor (syntax highlighting).
En mijn pagina's valideren ook zeker wel (en de meeste op xhtml 1.0 strict).

Iedere malloot kan tegenwoordig een 'webpagina' maken met dat soort programma's.
En jammer genoeg doet iedere malloot dat dan ook sad :(
Allemaal van die 'Ik ben Piet en mijn hobby's zijn...' enfin, je kent ze wel.
Ik erger mij daar zoooo verschrikkelijk aan!!!!

Als je niet weet waar je mee bezig ben, doe het dan aub gewoon niet!
----
Dat van die spaties ga ik ook maar proberen. Nou zijn mijn websites nou niet echt traffic-intensief, het is wel efficient natuurlijk.
Bovendien schrikt het een gedeelte van de copy/pastekiddies af.
Nah ik vindt het onzin dat je tegen vb. frontpage bent. Ik weet zeker dat je aan mijn pagina's niet kunt zien dat ze in 1ste instantie voor het grootste gedeelte met frontpage zijn gemaakt. Wel voeg ik late php code toe in kladblok en haal de rotzooi van frontpage eruit..

vb ;

www.clan-hoofd.nl/pres/stjan/index.php

ben voor een basisscholen gemeenschap wat websites aan het maken :P
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (8-7-2003 14:49:00)
maar meneer grovert echt iets fatsoenlijks komt er niet uit met je standaard editor.. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Gebruik gewoon frontpage.. haal daarna alle onzin code van frontpage eruit (meestal alleen de meta tags..) zorg dat je een stylesheet hebt. Voeg deze klassen toe aan je HTML code.
Topic: Ervaring met providers en website's maken... (8-7-2003 12:51:00)
Om te beginnen met het maken van webpagina's is de ruimte die je krijgt bij je provider geschikt. Wil je echter iets meer doen met je website en wil je graag een eigen domein (bv. .nl of .com) dan kan je het beste je website door een bedrijf op het internet laten hosten (ga niet zelf een server installeren mits je een t1 lijn ofzow hebt (van de universiteit ofzow)). It is trouwens verboden om op je @home, chello of een DSL provider(a.o.) een eigen web of mail server te installeren. Ze sluiten je gewoon zonder pardon af (te veel dataverkeer). Ik heb het zelf al meegemaakt sad :(

Ik laat daarom mijn websites bij : digitalus.nl hosten, deze is gewoon super goedkoop, snel, makkelijk. Wat wil je nog meer.

Voor het andere gedeelte van de vraag: gewoon veel oefenen. Je kan niet binnen 1 dag HTML leren en al helemaal niet een database gerelateerde programmeertaal zoals php of asp. Ik raad wel aan om php te gebruiken. Dit wordt namelijk door alle providers ondersteund. ASP heeft een ander soort database nodig waarvoor een bedrijf geld moet betalen (Microsoft natuurlijk) Deze pakketen zijn daarom een stuk duurder)

Bronnen :

www.phpfreakz.nl
www.hotscripts.com (hier vindt je echt alles)
Topic: Hardcore muziek verboden door burgemeester Zandvoort (7-7-2003 12:14:00)
Het is natuurlijk belachelijk dat een bepaalde muzieksoort verboden wordt. Maar wel moet ik toegeven dat deze stroming meer problemen brengt dan de meeste anderen.

Ik draai, als het publiek lekker aan het stampen is op wat snellere hardstyle, er ook graag een hardcore plaatje door (waarom niet?) maar je merkt wel dat het publiek wat dit juist leuker vindt, zich een stuk wilder en agressiever uit op deze muziek. Sommige combinaties van middelen roepen de verkeerde stemming op waardoor dit sneller fotu gaat. Geef gewoon toe dat er vaker gevochten worden etc..

maargoed tis belachelijk :P
Topic: De ideale mixer!! (7-7-2003 09:31:00)

Dacide schreef:

niek schreef:

Combinatie van de XTC eigenschappen met de layout van een dateq PCV 275 + 1 kanaal.
Dateq pcv-275? bedoel je niet de vestax?
Jah sorry, haal die twee altijd door elkaar :P sorry
Topic: De ideale mixer!! (4-7-2003 13:42:00)
Combinatie van de XTC eigenschappen met de layout van een dateq PCV 275 + 1 kanaal.

Verder vindt ik het belangrijk dat de master regelingen niet te dicht staan bij de monitor regelingen (laatst op een feestje bijna alles opgeblazen, gelukkig stond de limiter aan (alles in het rood). 2 knoppen stonden gewoon bovenelkaar, dat is niet echt prettig.

Misschien zit er op de ideale mixer wel standaard effectjes, levenslange garantie :P bijgeleverde flightcase en voor thuisgebruik een hoesje (dat is niet te veel gevraagd) . Lampje is ook wel handig (dimbaar:P).

En als we helemaal gaan fantaseren, doe er een digitale display bij met informatie over je huidige instellingen etc. en ruimtje voor je favo Dvd.. Daarnaast mooie gesleepte diamanten voor een optimale grip in de faders. En een knopje die contact maakt met de barmensen zodat je kan seinen dat je drinken wilt!! :P
Topic: Dateq XTC / Pioneer DJM600 / A&H Xone:32 ?? (4-7-2003 09:39:00)
Tjah misschien wordt het tijd dat de ideale mixer eens gemaakt wordt.

Als ze eens beginnen met die dure crossfader eruit te gooien, dat scheelt al weer een hoop geld :P

maarja ontopic, voor wat minder geld heb je de Vestax pcv - 275 en dat is echt een fijn apparaat. Hij draait niet echt ver trug (16db) maar hij is van alle gemakken voorzien. Het enige nadeel vindt ik is dat er geen apparte gain voor de monitor speakers opzit!! Beetje raar want voor de rest zit er echt alles dubbel tot drievoud op.
Daarnaast vindt ik het ook jammer dat de splitcue niet op beide oorschelpen wordt uitgevoerd maar gewoon links/rechts.. dat is voor mij wat lastiger omdat ik aan 1 kant maar voor 10% hoor (nee dat komt niet door het vele draaien).

Ik heb er toch voor gekozen omdat de prijs goed is, hij wel in de kamer kan staan (tis een beauty) en het geluid echt goed is.. en 2 koptelefoonaansluitingen zijn handig omdat je dan ook andere mensen goed uit kan leggen hoe je moet mixen..
Topic: Dateq XTC / Pioneer DJM600 / A&H Xone:32 ?? (2-7-2003 10:45:00)
Ik heb toevallig zondag op een party moeten draaien waar een rodec MK3 stond. De eerste indruk was : Soepel!! maar toen ik begon met draaien. Jee wat een bagger ding. De lage tonen zijn veel te zwak weg te draaien. Dit mixed gewoon niet lekker. Vindt het persoonlijk ook niet fijn dat boven de faders eerst de balans geregeld kan worden. Wel moet ik zeggen dat dit een oude mk3 was. Weet niet of er ondertussen nieuwere versies uit zijn.
Topic: hardstyle & trance (1-7-2003 11:44:00)
Ga naar recess.nl

daar staan all nieuwe hardstyle nummers wel bij (ook top10) voor trance kan je beter op only-djs.com kijken.. die hebben zelfs beter charts..
Topic: draaien mbv laptop? (1-7-2003 11:38:00)
Met een laptop of computer draaien is wel leuk voor kinderfeestjes ed. Probeer de stap te nemen en investeer in fatsoenlijke apparatuur zodat je ook daarwerkelijk je kosten terug kan verdienen in te toekomst.

Ik kan me NIET voorstellen dat 600 man afkomen op muziek die geproduceerd wordt op een laptop!! Laat staan dat een beetje respecterende organisator een laptop DJ boekt en iemand die nog het liefst een internet connectie heeft zodat deze met kazaa terplekke verzoekjes kan downloaden..

Maargoed je bent jong en je wilt wat. Het is mischien een goede oplossing voor wat kleinere feestjes zonder mixwerk te vullen. Je hebt er ook geen snelle laptop voor nodig. Wel een goede geluidskaart. Ik heb zelf een compaq evo (800 mhz) en dat is 1 type minder als de huidige collectie van compaq. Maar daar kan je dus GEEN goed geluid uit krijgen. De nieuwe compaqs hebben wel een betere geluidskaart.
Topic: zee en strand geluiden gezocht!! (27-6-2003 11:33:00)
Nalin en Kane - beachball

Super nummer :D In de ext. vers. zitten de strandgeluiden na 2maten ofzow :D
Topic: Openings nummers (26-6-2003 14:53:00)
Meestal als iedereen zo ongeveer binnen is : geluid uit, licht uit!! paar seconden wachten.. Dan : Geluid maximaal en zorgen dat je een nummer hebt met een lange opbouw..

1. jaydee - plastic dreams (lekker voor rustig publiek, geweldig nummer)

Als je een avond mix met hardere muziek, pak dan altijd een bekend nummer zodat meteen iedereen staat te springen. Zo'n moment geeft meestal kippevel :D En als DJ zijnde kan je het publiek lekker opzweepen door zelf mee te springen. Ben persoonlijk geen microfoon man (brabant's accent ;P), maar huur een goede MC (die het nummer ook kent)en laat diegene het werk maar doen.

Offtopic : Was laast in de Matrixx bij de release van het nieuwe album van cosmic gate. Had VIP kaartjes en kon mooi achter de DJ (op het podium) alles een beetje afkijken. C G begint ook met een leuke opening. Zit die MC op de verkeerde momenten BOEM er doorheen te schreeuwen (tot 3 keer te vroeg). Iedereen op zijn teken dus beginnen met springen terwijl het hoogtepunt van het nummer nog niet begon was.. Anti-Climax !!

maargoed ik vindt persoonlijk een leuke opening wel wat hebben. Vooral als je maar een setje van 2 uurtjes hoeft te draaien mag iedereen best weten dat jij er staat...Als je de hele avond mag optreden! open het feest gewoon, alle spanningen verdwijnen, doe zelf gek en het publiek gaat wel meedoen (mits rangja party)
Topic: DJ Gear bestellen in de VS (23-6-2003 09:00:00)
Alex je hebt echt 100% gelijk..

1. Dit forum? Je kan hier ongeveer alles vinden wat je maar wilt weten als je iets nieuws wilt gaan kopen. De tijd die hierin door professionals wordt gestoken is iets waar de meeste mensen geen rekening mee houden.

2. Sommige producten verschillen inderdaad veel (je moet maar net een aanbieding tegenkomen in het buitenland ofzow...) Maar weegt dit wel op tegen de problemen die je kan verwachten? Goedkoop betekend massa en massa betekend slordigheid, geen service etc..Ik heb opzich wel goede ervaringen met het kopen van apparatuur in duitsland maar... de problemen begonnen met de koop van een Sony MDR V700 in een duitse electronica groothandel. Leuk dingetje.. 4 weken levertijd!! maar wel spotgoedkoop.. iets van 120 euro (ruim jaar geleden). Na 2 weekjes plezier, valt gewoon 1 helft weg.. aargg.. kan gebeuren natuurlijk. Maar dan beginnen de echte problemen. Terugsturen (die gasten betalen de verzend kosten echt niet hoor), 3 maanden wachten voordat sony de leverancier laat weten dat het niet gemaakt kan worden en dat je een nieuwe krijgt. weer 4 weken levertijd.. waardoor je gewoon ruim 4 maanden ligt te kloten.

Dit gezeur krijg je niet als je die paar eurootjes meer betaald die zich terug vertalen in service. Een beetje bedrijf (verschilt natuurlijk wel qua product) stuurt gewoon een nieuw apparaat terug (garantie) en zorgt ervoor dat het kappotte apparaat door de leverancier vernieuwd wordt (:P)

maargoed je moet het zelf weten..
Topic: Ideaal meubel voor thuis (17-6-2003 12:29:00)

Dré schreef:

Alles dat GOED zwaar is zal helpen. Het meest effectief is een (of meer) (grind)tegel(s). Daar dan wat overheen om de tegels te verstoppen. Dan kun je er ook nog voor kiezen de draaitafels op schuim te zetten (dus het schuim op de tegels) maar vaak is het niet nodig.

Als je maar HEEL af en toe even "hard" wil dan kan het tijdelijk op mono zetten van je versterker ook een hoop helpen!
Ik zal het vanavond eens gaan proberen. Ik had inderdaad ook al gewoon de draaitafel in mijn flightcase laten staan inc. schuim laag, maar dat scheelt bijna niets. Bedankt alvast..
Topic: Ideaal meubel voor thuis (17-6-2003 11:43:00)
OI,

toen ik de verschillende fotootjes aan het bekijken was, school er een brandende vraag door mijn tedere pannetje.. Ik zit thuis nogal met het probleem dat de naald van mijn technics gaat resoneren (concorde pro silver) als ik ze op mijn bureau plaats. Dit zelfs als de muziek niet hard staat en de boxen ook aan de andere kant van mijn kamer geplaatst zijn (4 x 4 m). Dit komt gewoon omdat mijn bureau compleet van hout is. Daarnaast plaats ik het liefst de speakers op het bureau zelf omdat ik dan minder last van de buren heb :D. maargoed dit verergd het probleem alleen maar. Nu zie ik op de foto's de stalen platen. Ik vroeg me af of dit mijn probleem op zal lossen? Het ziet er ook flitsender uit, maar ik wil graag voor de zekerheid weten of dit werkt.

Gr. niek