Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJ Tim

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DJ Tim (Pagina: 1 van 10)

Topic: Dateq gpm 8.2 of toch een Dateq gpm 8TI (27-11-2012 07:23:00)
Niemand die hier verder iets meer over kan vertellen?
Topic: Dateq gpm 8.2 of toch een Dateq gpm 8TI (25-11-2012 19:22:00)
Hallo Tom,

Dank voor je reactie. Ik heb dat topic toen met veel enthousiasme doorgelezen. Maar mijn gpm 8.2 is helemaal in orde. Ik kan er prima plaatjes mee draaien zonder kraakje en heb ook over meerdere kanalen getest. Er hoeft dus niets opgeknapt te worden. De vraag is dus of het het waard is de 8.2 te verkopen en in te ruilen voor een 8TI. Dus het gaat niet om een revisie.
Topic: Dateq gpm 8.2 of toch een Dateq gpm 8TI (25-11-2012 10:11:00)
Hallo,

Ik ben op zoek naar een advies en het leek me makkelijk hier te beginnen. Ik heb een week geleden een Dateq gpm 8.2 gekocht voor een nette prijs. De staat is uitstekend, geen kraakjes of wat ook. En dat voor zo'n ouwe bak.
Ik heb altijd iets met Dateq gehad en de enige mixer die ik nog leuker vind dan een Dateq gpm 8.2 is een 8TI (de 8.3 heeft de toonregeling op 12:00 zitten (vind op 6:00 fijner) en vind de 8TI net wat klassiekere looks hebben, is natuurlijk ook weer een flink stukje ouder).

Nu zijn de TI's sporadisch ook voor redelijke prijzen te koop, maar ik vraag me af of ik dat moet doen. Ik vind de looks van de TI net iets mooier (de 8.2 is natuurlijk ook wel heel erg oud) maar weet verder niet of het nog heel veel verschil maakt. De TI staat denk ik voor 'triple input'? Dus 3 bronnen per kanaal? Verder nog iemand die weet of er veel verschil tussen de tafels zit? De 8.2 heeft een uitbreidingsunit die de TI niet meer heeft, dat weet ik ook, maar verder...

Waarom ik ineens nu voor een TI wil gaan is eigenlijk omdat Dateq me weer zo erg te pakken heeft dat ik voor hetgeen wil gaan dat ik het allerleukste vind. Bovendien denk ik dat ik de 8.2, zou ik voor een TI willen gaan, zonder verlies kan doorverkopen. Ik verneem dus graag of er mensen zijn die de verschillen weten tussen de 2 tafels en of zij het de moeite waard vinden voor een TI te gaan of dat ik toch beter de 8.2 kan houden. Bij voorbaat dank voor de hulp!
Topic: Nieuwe update voor Alcatech BPM Studio (Versie 4.9.8.3) - Vista compatible! (26-7-2007 17:45:00)
Wellicht overigens op het randje van het legale: je kunt relatief eenvoudig OEM licenties los krijgen (zonder de aanschaf van hardware). Veel webshops en zelfs gewone computerzaken bieden Windows OEM licenties met cd's aan voor een erg redelijke prijs.
Je kunt ook gewoon een "intern" onderdeel los voor je computer kopen (pci netwerkkaart, geheugen, processorkoeler oid) en dan krijg je als je wil voor ca 100 euro een oem licentie erbij. Dat is 100% legaal indien je het op 1 bak wil installeren en financieel ook prima haalbaar.

Zou ik dat lekker doen. Overigens vind ik Vista een bijzonder mooi besturingssysteem maar weet niet of het verstandig is om in dit stadium te doen. Als je een XP licentie hebt zou ik voorlopig nog lekker XP draaien totdat ieder programma 100% voor Vista geschikt is. Ableton draait (volgens forumleden van het Ableton forum) nog voor geen meter. Om maar een dwarsstraat te noemen. Als je XP kunt blijven draaien zou ik dat voorlopig nog lekker even doen.

Overigens, maar dat is een tikkeltje een ander verhaal, snap ik niet waarom mensen tegenwoordig nog investeren in BPM studio. De controllers zijn leuk, maar een beetje achterhaald. Verder zou ik ook niet echt weten wat de voordelen van BPM studio zijn tov bijvoorbeeld Traktor. Er zijn tegenwoordig ook zoveel midi controllers dat ik BPM controllers ook nogeens verschrikkelijk duur vind tov de conculega's.

Of kan iemand mij het tegendeel bewijzen? (als je het spul reeds een langere tijd hebt snap ik het overigens prima, ze waren zo'n beetje de eerste op de markt met dergelijke spullen meen ik).
Topic: 3 decks dj'en met serato, traktor scratch etc (6-7-2007 18:17:00)
Voor zover ik weet kun je ieder ortofon concorde element kopen en daar later een andere naald voor kopen.

Als je bijvoorbeeld de concorde pro koopt en eerst de naaldjes die in dit element zitten opdraait, kun je er later alsnog dj-s naalden inzetten.
Topic: Einde Technics SL-1200? (19-4-2007 18:38:00)
Yep, en minder sjouwen ook ;-)
Topic: Einde Technics SL-1200? (18-4-2007 18:28:00)
Toch kan ik het sentiment van Climax wel voorstellen. Het is jarenlang in de buidel tasten voor je plaatjes. Ik verkoop de hele zooi op het moment, maar dat wil niet zeggen dat ik het soms niet een beetje sneu vindt dat ik het weg doe, ik heb het ruim 10 jaar lang in blinde woede gekocht, zeker als je dan bedenkt dat je bij verkoop maar een schijntje van de nieuwwaarde terugkrijgt. Als iemand mij had verteld ergens in 2001 dat ik nog eens zou overstappen had ik hem keihard uitgelachen happy :)

Maar ik heb zelf (en vele anderen met mij) de overstap in 2003 geheel gemaakt naar cd en computer (kocht toen af- en toe nog wel plaatjes). Ik zou zelf niet meer terugwillen, alhoewel ik vinyl nog steeds prettig vind om mee te werken zijn er zoveel betere alternatieven te vinden. En als je echt het "gevoel" niet wil missen, kun je altijd een cdx, hdx of final scratch alternatief kopen. Ik vind het heerlijk om al mijn muziek op een schijf te hebben staan. Ben zelfs met cd's draaien een beetje beu. Iedere keer weer cd's branden voor ik een feest heb, ga namelijk niet alles meteen naar cd branden, voor thuis ben ik al geheel overgestapt op Ableton.
Topic: Basics van het produceren !!!!! (1-4-2007 23:02:00)
Een geluid dat op komt, ik denk dat je praat over hele zweverige geluidjes die af- en toe de revu passeren. Probeer eens voor de grap in Reason (dit gebruik je tenslotte) een reverb aan een instrument te koppelen en evt. nog wat andere effecten, vervolgens laat je dat geluidje zachtjes door de rest heen lopen.

Ik ben ook nog steeds aan het leren en een vriend van me heeft me laatst laten horen wat een effect of filter over 1 van je basis geluiden heengooien kan doen voor je track. Natuurlijk moet je daar mee oppassen, het kan al snel een wollige brei worden.

Wat ik je kan adviseren is om in je basis (beats, tom, hi-hat, cl hi-hat etc.) ook wat snelle tikjes ed. toe te voegen en op bijv. 2 van deze geluiden een effect toe te passen, natuurlijk niet overkillen, probeer natuurlijk ook een paar tikjes vol mee te laten lopen. Bijvoorbeeld een closed hi-hat die je heel zacht laat mee tikken. Vul deze maar geheel in je redrum. Klinkt wel lekker, je hoort bij trance vaak achtergrondgeluidjes druk mee tikken maar heel zachtjes.

Wat ik je ook nog kan adviseren is om gewoon een standaard patch te pakken van een synth geluid en hier heel veel effecten overheen te gooien, gewoon lekker experimenteren en kijken wat dit voor invloed heeft op het standaard geluid, je zal dan merken dat heel veel geluiden best wel heel standaard klinken en met een flinke hoeveelheid effecten ineens heel lekker zijn ;-)

Maar de regel blijft, niet overkillen. Het is soms lastig uit te leggen textueel..
Topic: Basics van het produceren !!!!! (24-3-2007 15:47:00)
Ik snap niet zo heel goed waarom mensen Reason een outdated pakket vinden. Ik gebruik het zelf heel veel. Je hebt toch niet voor niets een combinator en een NN-XT en NN-19?

Samplers waarmee je samples van bekende synths kan inladen. Hier al eens gekeken?

Verder is voor Trance maken de Nexus inderdaad een mooie keuze. Niet alleen maar trance overigens) Werk ik zelf ook veel mee. Voordeel (maar tevens nadeel) aan de Nexus is dat het een rompler is die je niet veel keuze laat aan het veranderen van het geluid. Voordeel is dat de geluiden bijzonder goed en kant en klaar zijn en er hoge kwaliteit sample banks voor blijven uitkomen. Wat ik zelf op dit moment een Uber synth vind is de Sylenth1.
Filters van deze synth zitten goed in elkaar en ben van het geluid net meer gecharmeerd ivt de Z3ta+ en Albino om maar 2 mooie vst's te noemen.

Er zijn overigens veel turorials op het web voor Reason. Aan deze 3 pdf's kun je veel hebben:

https://mos.futurenet.com/pdf/computermusic.co.uk/trance1.pdf

https://mos.futurenet.com/pdf/computermusic.co.uk/trance2.pdf

https://mos.futurenet.com/pdf/computermusic.co.uk/trance3.pdf

Resultaat van hun trance track is verre van bijzonder, maar wel heel leerzaam om eens die tutorials door te lopen. Hun eindmix en manier van compressie klinkt goed, allemaal gemaakt in Reason. Kijk ook eens op het forum van https://www.reasonfreaks.com
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (14-9-2006 08:41:00)
Ok, sorry dacht even dat er wat ruis op de lijn was ontstaan wink ;)
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (13-9-2006 15:02:00)
Ik heb geen afkeer van presets? In bovenstaande post geef ik juist aan presets te gebruiken. Ik heb er echter wel respect voor als mensen vanaf 0 hun eigen sound kunnen maken.
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (11-9-2006 08:29:00)
Dat is ook zo. Ik zou er heel gelukkig mee zijn als ik dat kon. Mijn kennis van Synths is echter niet toereikend genoeg. Wat ik wel heb gedaan gisteren is met Operator (de synth van Ableton) via de tutorial een beat gemaakt uit het niets. Dat vond ik wel gaaf om te doen. Maar liever heb ik een bergje presets die ik nog wat kan verbouwen naar eigen smaak. Werkt makkelijker en op eigen houtje uit het niets zelf geluiden leren maken gaat me hoogst waarschijnlijk nooit lukken.

Respect dus dat jij dat wel kan!
Topic: Ableton Live 4 (10-9-2006 09:36:00)
Wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb is een glossy display best fijn om mee te werken..
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (10-9-2006 09:34:00)
Ja, dat bedoel ik. In principe kun je inderdaad met iedere synth uit de voeten. Maar ik ben met de presets van de vanguard en de instellingen erg blij. Het is alles wat ik zocht.
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (9-9-2006 14:22:00)
Jongens, nogmaals, bovengenoemde link naar die synth... als je echt trance wil maken is de vanguard echt een super optie!
Topic: Wat te doen met een budget van 5500 euro (muziek productie) (7-9-2006 21:27:00)
Check eens de demo van deze synth (bijzonder geschikt voor het maken van trance) https://www.refx.net/?page=!_Vanguard verder zou ik je eerst eens verdiepen in de software die er te krijgen is. Als je met fruity loops wil gaan produceren kun je bijvoorbeeld beter niet aan een mac denken. Logic daarentegen weer wel (dat is er alleen voor Mac).

Gevoelsmatig zeg ik ook Ableton met een paar leuke softsynths erbij. Ableton ondersteunt ook VST. Midi keyboards en controllers volop en voor leuke prijzen. Maak je eerst eens druk over de software, daarna de hardware. Mount heeft wat dat betreft gelijk, Ableton is goedkoper en een stukje veelzijdiger dan de meeste applicaties voor producen.

Ga daarna eens kijken of je een laptop wil of een gewone pc. Ik zou zelf eerder geneigd zijn een Mac Pro of een PC aan te schaffen, meer mogelijkheden qua uitbreiding en goedkoper. En zelf denk ik eerder een pc, dan weet je doorgaans zeker dat bijna alle hardware er probleemloos mee samenwerkt. Qua goeie geluidskaarten kun je bijvoorbeeld denken aan Motu.
Topic: Ableton Live 4 (29-8-2006 19:31:00)
Ja, de thinkpads zijn ook mooie dingen. Duur maar naar het schijnt het beste wat er op laptop gebied te krijgen is (ik vind ze ook het lelijkste maar dat is een andere zaak)
Topic: Ableton Live 4 (26-8-2006 22:44:00)
Dat je het beste een laptop kunt kopen met core duo processor erin ;-). Live 6 support namelijk het gebruik van 2 processoren zodat je dus flink extra power erbij hebt. Als je Apple freak bent is een macbook voldoende, anders een goeie pc laptop. Zou wel een stevig ding nemen als je een beetje on the road wil. Toshiba Tecra's zijn goeie laptops hiervoor, schijn je iemand zijn hersens mee te kunnen inslaan en vervolgens verder gaan op dat ding waar je mee bezig was laugh :D
Topic: Nieuwe dj software in ontwikkeling! (23-8-2006 08:35:00)
Ik heb DJ Decks nog nooit geprobeerd, kan daar dus niets zinnigs over zeggen. Als je het echter naast andere paketten als Virtual DJ ed zet is de keus natuurlijk snel gemaakt :-).

Over het warpen, ik heb echt binnen no time een track gewarped, gewoon eerst auto warpen, daarna je eerste warp keurig voor de eerste downbeat zetten, verschuift de rest mee. Even snel door de track scrollen om te kijken of je her en der nog wat moet verschuiven en nog even de track tegen de metronoom aanleggen. Durf niet te zeggen dat ik de tracks zo snel gelijk heb als met platen of cd's maar ik schiet al aardig op ;-)
Topic: Nieuwe dj software in ontwikkeling! (21-8-2006 10:22:00)
Ach wat ik al zei, ze hebben leuke software. Desalniettemin heb ik nog nooit zoveel klachten bij elkaar gezien. En bij de overgang van 2.6 naar 3 waren er nog een berg zaken niet op orde. Maar wat je zegt Reind is waar, ze hebben puur als traditioneel stukje dj software het beste in handen.

Wat Ableton betreft Mount, dat bedoelde ik, je kan de pitch veranderen (onafhankelijk van de toonhoogte en nog veel meer) maar je kan niet zoals bij Traktor even een plaatje een stukje omhoog of omlaag pitchen zonder te warpen (of jij weet iets wat ik niet weet ;-)