Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vasco

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Vasco (Pagina: 6 van 10)

Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (14-10-2013 13:11:00)

YourLiVe schreef:

Wat een ouwe lullen hier allemaal laugh :D laugh :D laugh :D
Ey, beetje respect voor oudere hoor.
Op een oude(re) fiets moeten wij het allemaal leren laugh :D
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (14-10-2013 10:38:00)
Ik begrijp waarom jij niet direct je website wilt noemen.

Ik heb even jouw website zitten bekijken en het valt mij op dat er veel zaken op staan inzake de bouwsector onder freelance. Logisch gezien de genoemde opleiding op je website natuurlijk. Echter voor potentiële opdrachtgevers die zoeken naar geluid en licht geeft dit niet direct een vertrouwen dat jij daar ook goed in bent (met deze zin wil ik ook niet zeggen dat ik uitsluit dat je er goed in bent). Het staat in een klein hoekje onderaan vernoemd nog achter het kopje "klussen in en rond het huis". Jij laat met (dit deel van) je website zien dat je wilt werken maar ik zou gezien de gegeven informatie niet denken om jou op klussen in het theater neer te zetten maar eerder bij mij thuis een Ikea kast te laten komen bouwen (zoals jij het zelf vernoemt op je website) bij wijze van spreken.

Een website kan een krachtig middel zijn wanneer het goede, juiste en overtuigende informatie bevat. Vergis je niet hoeveel mensen toch eerst even een website opzoeken voordat ze met een bedrijf/persoon in zee gaan. Zelfs werkgevers, ook al horen ze het niet te doen, zoeken naar een persoon bij sollicitaties. Andere kunnen ook Googelen.
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (14-10-2013 09:36:00)

Frank76 schreef:

En Hollender, kijk wat minder TV. Je hebt werkelijk geen idee waar je over praat. Laat me raden, geen broodwinning zeker? Geen gezinnetje die je ook nog wel eens willen zien?
Jammer dat jij je verlaagt tot dit soort uitspraken terwijl men je wil helpen.

Zal mij aansluiten bij het persoonlijk "bloot" geven. Ik ben 40 jaar jong en heb een gezellig gezin met een lieve vrouw en twee schatten van kinderen. Meer dan 20 jaar werkzaam in het vak en nog altijd lerende. Hier ben je nooit te oud voor tenslotte als je er maar voor open wil staan. Bij het volgen van dit topic heb ik het gevoel dat jij hier wat minder voor open staat. Ik kan niet alles weten, mijn co(ncu)llega's ook niet maar samen maken wij mooie producties door onze kennis samen te voegen en te gebruiken.

Ondanks het werk toch meer dan genoeg tijd voor mijn gezin om leuke dingen met ze te ondernemen. TV kijken schiet er wel bij in maar daar is toch niets op voor onze doelgroep wink ;)

Wij mogen niet (te snel) oordelen maar stoot jezelf ook niet aan die steen.
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (11-10-2013 10:49:00)
Ik lees regelmatig "kwaliteit leveren", dat doet natuurlijk iedereen sneaky :V.

Een collega van mij moeten we regelmatig achter een mengtafel wegtrekken (lunch-, dinertijd) omdat hij toch echt nog even dat ene puntje onder een uitroepteken wil zetten. Echter na dat puntje vind hij ook nog een i waar een punt op moet en daarna een ij waar er twee op moeten, etc.

Je kunt heel lang doorgaan op dingen die vaak voor het gehele concept niet meer rendabel zijn en enkel geld kosten. In het begin lieten wij hem nog wel gaan maar hij gaat hierdoor gewoon over budgetten heen. Als het echt terecht is voor een klus natuurlijk doorgaan en oplossen/uitvoeren maar je moet ook weten waar kwaliteit leveren ophoud en muggenziften begint. Gedreven zijn in je vak is goed maar je moet ook weten waar je stopt omdat de klant hier niet meer voor (wil) beta(a)l(en)t.

Heb jij zelf bijvoorbeeld een goed beeld van offerte-uren en werkelijk gemaakte uren en lopen die niet teveel uit elkaar. Zo kun je ook kijken naar alle andere opbrengsten.

Verder vind ik het juist heel dapper dat iemand gewoon uitkomt voor zijn situatie en het durft bloot te leggen op een openbaar forum als deze.
Topic: 2 extra topkasten of 2 subs erbij? (10-10-2013 13:24:00)
En wat mis je/schiet er tekort?
Het heeft namelijk geen zin om subs bij te zetten als je toppen niet meekomen of andersom.

Eventueel merk en type van de huidige speakers noemen zodat men een advies op je huidige configuratie kan geven.
Topic: Nieuwe Neutrik NL2FC connectoren? (5-10-2013 22:39:00)
2 polige versie is toch alleen voor HiFi toepassingen op de markt razz :p
Topic: Mixen met afstandbediening? (20-9-2013 13:35:00)

vgc2013 schreef:

Ik ben benieuwd naar allerlei oplossingen, inclusief complete systemen, rackmixers, geluidskaarten, digitaal en analoog, in alle prijsklassen.
Maakt dit de vraag niet heel erg breed?
Klinkt mij als ik zoek een auto met een stuur, inclusief twee zitters, jeeps, bussen, vrachtwagens, benzine, diesel en elektra, in alle prijsklassen.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (23-8-2013 13:20:00)

bomdes schreef:

heb je die ergens afgewerkt aangeschaft ?
Nee, kabel gekocht bij de fabrikant in Spanje. Was binnen vijf werkdagen binnen. Haspel, chassis en multi connector (met dank aan jakkes72 voor de info over de multi connector toen der tijd wink ;)) los aangekocht. Tijd voor het netjes samenstellen was een klein middagje klussen. Wij houden altijd de haspel on-stage. In theaters heb je veelal geen ruimte omdat ik ook nog mijn benen ergens kwijt moet.

PVG,
Wij hebben een break-out box met klittenband bij de tafel in de kist zitten. 95% van de tijd is toch eigen gebruik dus blijft het gewoon in de case gepatcht zitten. Die andere 5% blijven de patch kabels in de case/tafel maar gaat de break-out box mee met de kabel.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (22-8-2013 13:54:00)

PvG schreef:

Wifi met bedrijfsnaam als SSID - leuk reclame middel!
Ik denk dat vele wel hun bedrijfsnaam als SSID op de accesspoints hebben staan omdat het natuurlijk duidelijk is wat er aan hangt op een locatie en mede de door jou genoemde reden.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (22-8-2013 13:42:00)

PvG schreef:

Zelf moet ik nog een keer de overstap naar STP maken, maar dan wil ik ook meteen kabel met een stevige mantel en liefst ook power erbij...
Wij hebben 50 meter Pinanson Hybride Multi Cable (2x FTP CAT6, 1x Audio,AES/EBU,DMX en 1x Power) op GT380 haspel. Uiterst tevreden mee (en wij niet alleen, ken er meer die deze hebben).

2x FTP:
- 1x Digitale snake
- 1x Digitale snake of ethernet voor aansturen processors etc.

1x Audio,AES/EBU,DMX:
- Meestal ASL intercom (theater)

1x Power:
- Alles op dezelfde groep bij FOH vanaf stage
Topic: Drive-in show websites (9-8-2013 17:00:00)

YourLiVe schreef:

Voor wat betreft die ronde hoeken, zijn die bij jou vormgegeven met (alleen) CSS? IE8 ondersteund de border-radius eigenschap toch niet?
Nee, CSS i.c.m. transparante png overlay afbeeldingen. Dit op advies van die webdeveloper om er zeker van te zijn dat het altijd werkt en niet afhankelijk te zijn van een webbrowser (en de nukken). In dit geval de oudere browsers en/of die (nog) geen W3C border radius ondersteunen/anders implementeren (o.a. Firefox). Hij geeft aan dat er anders veel van zijn opdrachtgevers over vallen als hun website er verschillend uitziet bij hun klanten ongeacht de browser en dat "gezeik" voorkomt hij op deze manier.
Topic: Drive-in show websites (9-8-2013 14:53:00)
Ja op de zaak IE8 (Windows XP nieuwere IE niet mogelijk), hoeken maken verder niet uit maar viel mij op. Mijn website heeft ook ronde hoeken in afbeeldingen en die doen het ook prima in IE8 en ouder. Ik gebruik geen WP maar bouw zelf op basis van PHP, CSS, mySQL en hulp van een bevriend webdeveloper.

Mijn browser voorkeur is toch Firefox en ik heb de laatste versie 23.0. Op zowel Windows XP als ook thuis op Windows 7 en Ubuntu 13.04 (Linux) met deze versie van Firefox geen header foto. Wordt nog even door testen maar waar te beginnen is lastig als je zelf het probleem niet kan reproduceren. Het probleem kan zitten in conflicten tussen jquery en het theme o.a.

Misschien heb je hier wat aan
Topic: Drive-in show websites (9-8-2013 13:30:00)
De layout verschilt per browser.

Firefox o.a.:
- Geen header foto
- Ronde hoeken
https://www.pictureshack.us/images/16832_BruiloftDJ_FF.png

Internet Explorer o.a.:
- Wel header foto
- Rechte hoeken
https://www.pictureshack.us/images/51726_BruiloftDJ_IE.png

En tja paars/roze, persoonlijk vind ik de kleurstelling ook te zoet/vrouwelijk. Hoorde laatst n.a.v. een onderzoek van Maurice de Hond dat het juist de mannen zijn die graag willen trouwen en niet de vrouwen. Jawel, ik was ook verrast toen ik dat hoorde. Mannen zijn meestal niet zo van de roze wolken maar meer zakelijke communicatie.

Het gaat uiteindelijk om de inhoud. Statistieken zijn leuk maar hoeveel echte klanten komen bij jou via de website lijkt mij veel belangrijker en dat ligt nog altijd aan de verstrekte informatie en minder aan het gebruikte kleurtje.
Topic: Geen laag meer in full range speaker (25-7-2013 14:43:00)
Speaker volgens de specs 225 watt RMS, 900 watt piek @ 8 ohm.
Versterker volgens de specs 400 watt @ 8 ohm, 630 watt @ 4 ohm, 800 watt @ 2 ohm.

Dus de versterker levert bij 8 ohm net niet twee keer het RMS vermogen. Moet geen probleem zijn deze combinatie. Ik heb vaak versterkers mee welke drie keer het RMS vermogen leveren, oortjes gebruiken en gas terug als het vervormt. Echter begrijp ik dat BSS het zelf niet heeft bediend omdat hij aangeeft dat ie er niet bij was. Hoe gaat de huurder met de spullen om en hoe is de kennis om dit soort apparatuur te bedienen blijft dan de vraag.
Topic: Compacte mengtafel (22-7-2013 11:14:00)

bomdes schreef:

Zeer moeilijk, gezien het gros van de "echte professionals" zoals jij ze graagt noemt waar ik mee samenwerk (en geen jongens die 90% van hun jobs voor 50 man staan te mixen) al jaren digitaal mixen en er ook bij zweren.
Gezien de vraag van TS denk ik daarom dat je hier te ver gaat/denkt/adviseert. Heb namelijk het vermoeden dat we wel degelijk praten over +/- 50 man zaaltje(s) en er geen echte pro's achter komen te staan gezien dit topic en huidige mixer.

bomdes schreef:

Nu goed, hou maar halstarrig vast aan het verleden als je dat zo graag wil...
Je legt mij worden in de mond die ik niet gezegd hebt. Ik hou niet angstvallig vast aan analoog en gaf in mijn tweede alinea aan dat ik voorstander ben van digitaal. Verder ben ik van mening dat deze discussie niet in dit topic hoort en dat de mensen die hem wel op weg willen helpen on-topic moeten kunnen reageren zonder op de huidige ongemanierde methode afgebrand te worden.

bomdes schreef:

Je mag dan nog zo'n liefhebber zijn van je oude analoge bak...
Jij kent mij niet en weet derhalve daarom ook niet wat er hier in onze stal staat. Eén ding kan ik je wel zeggen, hier vind je geen analoge mixer meer in het magazijn.
Topic: Compacte mengtafel (22-7-2013 10:45:00)

bomdes schreef:

LS9 overzichtelijk?
Geen enkele mengtafel, analoog of digitaal, is overzichtelijk voor iemand met 0,0 ervaring.

bomdes schreef:

...eens iemand zetten die er 0,0 ervaring mee heeft en zien wie het comfortabelst een show draait...
Dit is eigenlijk het enige waarop een nuttige reactie past. Iemand met 0,0 ervaring hoort niet achter een mengtafel, analoog of digitaal. Deze heeft anders een "babysitter" naast zich en het is waarschijnlijk een stagiair. Iemand met 0,0 ervaring zal geen enkele show comfortabel en tot een succes maken voor welke opdrachtgever dan ook.

Verder ben ik een groot voorstander van digitaal maar heb het vak geleerd op analoog (ja ik word ook ouder maar ben geen digibeet of digi-angsthaas). Veel jonkies zouden wat mij betreft lekker analoog moeten beginnen. Hierdoor leren ze tenminste wat elke knop doet en welke randapparatuur waar en wanneer het beste in te zetten is zonder de standaard presets te laden die in een digitale tafel zitten. Verder snappen ze door het fysiek bekabelen van analoge mengtafels met randapparatuur ook beter waarom je in digitale mengtafels bepaalde I/O mappings maakt.

Ik hoor teveel bagger geluid van broekjes die met digitaal denken het heertje te zijn en heel stoer staan te doen. Als je echter aan ze vraagt wat bijvoorbeeld een compressor is en doet hebben ze geen idee want ze laden gewoon presets (die vaak out-of-the-box niet lekker klinken).

01V96/LS9/M7CL, ik kom ze genoeg tegen. Klank laat ik even buiten beschouwing, ze staan er en de klus moet gedaan worden. Ik draai er net zo makkelijk op als op een M-serie, Vi, etc (de door jou veel geprezen X32 ben ik dan nog nergens tegengekomen). Misschien hier gas terug nemen of normaal meedenken met de TS lijkt mij meer/betere hulp.
Topic: Hoge pieptoon rondom je huis (8-7-2013 14:08:00)
Huur een LRAD voor een dag in en vraag of zij het op prijs stellen sneaky :V
https://www.capeaudiocollege.co.za/blog/wp-content/uploads/2013/05/lrad_specs.jpg
Topic: Hoge pieptoon rondom je huis (5-7-2013 16:37:00)
In België zijn deze apparaten ("martelwerktuigen") verboden om o.a. genoemde overlast die ze wel degelijk kunnen veroorzaken bij mensen. Een behoorlijk deel zit juist niet in het hoog frequente maar gewoon in het voor de mens waarneembare deel (volgens de scan van jouw folder het gebied van 10 tot 20KHz). Vooral kinderen kunnen hier veel last van hebben zoals Dre al aangeeft daar zij vaak ook nog hogere frequenties kunnen waarnemen.

Permanente gehoorschade oplopen is ook mogelijk. Het apparaat geeft volgens de advertentie 140dB. In het algemeen geldt dat geluidsniveaus van 80 dB(A) of lager gedurende maximaal 8 uur per dag niet schadelijk zijn. Een niveau van 80 dB(A) of hoger is het geluidsniveau waarbij je, als je een halve meter van elkaar af staat, je stem moet verheffen om verstaanbaar te zijn. Bij elke toename van 3 dB(A) halveert de veilige verblijftijd, dat is de tijd waarin je zonder risico op gehoorschade blootgesteld kunt zijn aan het geluidsniveau. Dus bij een geluidsniveau van 83 dB(A) is de veilige verblijftijd 4 uur en bij een niveau van 86 dB(A) nog maar 2 uur. Bij hogere niveaus of een langere verblijftijd is het dragen van oordoppen absoluut noodzakelijk om het risico van gehoorschade uit te sluiten. De pijngrens bevind zich ongeveer boven de 120dB maar verschilt per persoon. De grens wanneer er onherstelbare schade ontstaat ligt hier echter ver onder.

Dré schreef:

Nog wat gevonden.
Als je hier dan trouwens leest is het ook wel dol. De mensen die last van de katten hebben willen geen gaas aanbrengen omdat het overlast is veroorzaakt door een ander. Echter de nieuwe buurman moet maar oordoppen gaan dragen omdat hij last heeft van hun mosquito terwijl dat ook een ander zijn overlast is. "Ik wil met niemand ruzie, maar ik wil ook geen overlast van mijn buren." maar die zelfde buren willen ook geen overlast van hun buren met een mosquito.

Sterkte en succes met je buren om tot een oplossing te komen.
Topic: [Advies] Speakers + versterker (4-7-2013 14:24:00)
Een complete processor om twee topjes te limiten?

Als hij in de toekomst ook subs wil gaan aankopen bij de set dan kan nu (alvast) een processor aanschaffen wel het overwegen waard zijn inderdaad. Echter met deze gegevens van de TS denk ik gewoon aan een limiter, Behringer MDX2600.

PS tip voor TS,
Misschien wel zo netjes om op de andere fora ook even wat te melden naar iedereen die je hebben willen helpen.
Topic: Vloeistof (=Water/Verf) Shooter Effect (27-6-2013 08:47:00)

Soundpower schreef:

Bluspoeder is super agressief, net een soort zout...
Het poeder van een ABC-blusser bestaat uit een mengsel van ammoniumfosfaat (=zout van fosforzuur) en ammoniumsulfaat (=zout van zwafelzuur).

Zoals jij al aangeeft bij brand CO2- of sproeischuimblusser gebruiken. Zijn beide niet elektrisch geleidend en tasten je apparatuur niet tot nauwelijks aan. Brandblussers zijn in elk geval geen effecten die je gebruikt waarnaar de TS vraagt.