Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Bomdes

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Bomdes (Pagina: 9 van 10)

Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (20-11-2013 16:28:00)
Een antenne heeft geen frequentie, een antenne heeft een frequentieband. Anders zou je niet kunnen werken met combiners of splitters.

Diversity werkt overigens naar mijn eigen ervaring prima zoals ik het beschreven heb, zelfs met 2 verschillende antennes. Heb in een manege een vlag in de piste hangen en een sprietje in het rack. Zo kan de lesgever met een headset in de hele piste werken, en boven kan iemand commentaar geven met een handheld of headset. Diversity zorgt er voor dat je ontvanger de antenne gaat gebruiken waarop hij op dat moment het beste signaal heeft. Je kant dat gebruiken om met richtantennes een egaler stralingsveld te creëren, maar je kan ook een omni en een richter combineren om 2 velden te maken die bv aan de randen overlappen.

Bezie het als 2 lampen. Als je beide lampen op hetzelfde punt richt, is het daar extra helder. Maar je kan ook prima beide lampen naast mekaar laten schijnen om het veld te vergroten.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (20-11-2013 13:57:00)
ik gok via schaeffer-ag
Topic: speakers recone, maar geen lijm mee geleverd!! HELUP (19-11-2013 22:55:00)

Staaf schreef:

Hugo;

Die 38€ is excl de recone kit neem ik aan?
Ik heb hier ook nog een 10" jbl die moet gereconed worden, maar waar ik niet direct een reconekit voor vind.
Ik zal hierover eens een mailtje sturen naar die mannen.
Ben je aan het juiste adres daar, zeker voor restauraties van vintage speakers of types waar amper recones voor te vinden zijn leveren ze steengoed werk.
Topic: CDJ 900 Nexus topic (19-11-2013 16:43:00)
er is wrs een iphone/ipad app voor zoals de XDJ-R1, die hier nu ook mee samenwerkt.
zoals altijd, typische geldklopperij uit het Pioneer kamp. hardwarematig hetzelfde fragiele ruk-toestel met flinterdunne prints en solderingen en complete afwezigheid van deftige RCA/LAN/etc... connectoren. maar wel een blits schermpje en hoge servicekosten :)
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (19-11-2013 07:27:00)
Omdat je via diversity dan kan combineren. Rack op het podium met hi-gain omni antenne op kanaal A, kanaal B een vlag die je het richting FOH laat stralen voor wanneer de zanger het publiek in gaat.
Sowieso zijn die kleine metalen sprietjes niet veel waard, een degelijk omni antennetje is al een heel verschil :)
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (17-11-2013 14:14:00)
Je kan ook gewoon ipv een vlag een sprietje prikken, maar ik raad je wel aan een degelijk rubberen hi-gain sprietje te kopen ipv wat er standaard bij zit
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (15-11-2013 16:03:00)

AMX_Pete schreef:

Zal dan best prima gemaakt spul zijn, maar all things being equal, rijst gelijk de vraag hoeveel zendvermogen dat ding genereert als de ontvangers zoveel beter bereikt worden ? sneaky :V laugh :D
Yup, was echt hi-grade spul. De man is ook een doorgedreven expert in zendtechniek.
Het ding had verschillende settings qua zendvermogen, maar dit was op dezelfde output.
De signaalfiltering tussen de 8 frequenties was vooral een stuk beter en er was een pak minder intern verlies waardoor enkel daardoor al een serieuze verbetering te zien was. Als je het ding op full boost (min 200mw) zette kon je er op zen zachtst gezegd "erg ver" mee stralen, maar dat was zo over the top dat het eigenlijk nooit nodig was.
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (15-11-2013 10:09:00)
Om dat toch even te counteren: DHZ is niet noodzakelijk rommel. Antennesplitters zijn nu wel vrij basic stuff, maar als je gaat zien naar actieve combiners dan is het meeste op de markt van de big boys eerlijk gezegd gewoon overpriced brol.

Heb hier bij mijn eigen in-ear set een zelfbouw combiner gehad van een radio amateur, ding heeft toen afgewerkt in een 19" behuizing een kleine 1000EUR gekost voor een 8-way combiner met boost versterker erin. Daarmee had ik nog 100% ontvangst waar zowel een AKG als Sennheiser combiner moeite hadden om nog 50% signaal te leveren, met dezelfde custom made log-per antenne.
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (15-11-2013 07:12:00)
Klopt, met UR4D+ kan het ook, maar dat is wel al top-klasse aan wireless met bijbehorend prijskaartje :)
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (14-11-2013 18:44:00)
1 vlaggetje is in principe genoeg, 2 geeft je een veel beter dekkingsveld. De meeste professionele ontvangers hebben ook 2 "sprietjes", daarmee maken ze dus Diversity. Als CH A wegvalt of storing heeft springt hij naar CH B. Dat principe verlies je als je maar 1 vlagje gebruikt. Daarom is het best van 2 vlagjes in een V-vorm te zetten.
Nadeel is wel dat je dan ook 2 antenne splitters nodig hebt, extra kosten dus (tenzij je met van die doorlusbare LINE6 jongens werkt)
Ik ga er overigens vanuit dat je met meerdere mics werkt hier, voor 1 mic heb je natuurlijk geen splitters nodig.

Actieve antenne is met een versterker. Vooral handig als je met lange kabels zit tussen antenne en rack. Normaal kan je de stroom mee over de coax sturen van je antenne splitter, dus dat is het punt niet. Met kabeltjes tot pakweg 5 a 10m is het echter niet nodig, zolang je een GOEDE kabel gebruikt met laag signaalverlies en niet de prutkabeltjes die shure/sennheiser/akg standaard leveren.

Als je iets praktisch wilt voor 2 vlagjes te zetten moet je eens kijken bij Triad-Orbit, die hebben een systeem om mics (of dus vlaggetjes) te monteren met een balhoofdkoppeling. Ze hebben ook een retrofitbaar systeem om 2 armen op 1 overhead statief te zetten met die balhoofdjes. Dan kan je je 2 vlagjes op 1 statief zetten, en ze in de juiste V-vorm zetten. Dan is het maar een kwestie van kabels erin en klaar.
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (12-11-2013 11:02:00)
Ben ik zeker akkoord mee, maar hoe vaak zie je op middelgrote jobs antennekabels langer dan 5-10m?
Eerste zaak is en blijft van voor langere afstanden een goede kabel te gebruiken, de attenuation van de friemelige standaard coax die overal bij zit is namelijk aardig groot. Je signaal lopen boosten maar wel een kabel gebruiken met een verlies van 11db/100ft is me vaak nogal een absurd principe :)
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (12-11-2013 09:47:00)
Een versterkte vlag is naar mijn mening zelden nodig op quasi alles tot middelgrote events.
Je versterkt namelijk niet enkel je signaal, maar ook spookfrequenties en crosstalk. Vaak heeft het bij gebruik van meerdere zenders meer zin van je vermogen juist te verminderen dan te verhogen.
Topic: Vlaggetje voor draadloze microfoons (12-11-2013 07:15:00)
Als er meerdere vlaggetjes staan komt dat veelal omdat de ontvangers Diversity ontvangers zijn. De vlaggetjes moeten dan wel in een verschillend stralingsvlak geplaatst worden (een V-vorm is ideaal).
Topic: Lichtshow organiseren op je desk (8-11-2013 12:19:00)
MQ70 heeft
timecode support
POE op zijn LAN poorten
builtin WiFi
een 1ghz ChamNet poort
RSR232
Standby Timer
Solid State Drive (hoewel die volgens mij ook in de andere 2 zit)

dit volgens de specsheet van AVL

De extra wing compact is alleszins een fijn ding. 12 extra faders en 12 extra exec buttons voor een kleine prijs in een klein formaat.
Ik denk er sterk aan om zo eentje te kopen voor bij mijn Chamsys dongle ipv de veel duurdere PC wing.

edit: meer info over MQ70
Topic: Lichtshow organiseren op je desk (8-11-2013 12:19:00)
MQ70 heeft timecode support, MQ60 niet

De extra wing compact is alleszins een fijn ding. 12 extra faders en 12 extra exec buttons voor een kleine prijs in een klein formaat.
Ik denk er sterk aan om zo eentje te kopen voor bij mijn Chamsys dongle ipv de veel duurdere PC wing.
Topic: Lichtshow organiseren op je desk (8-11-2013 10:32:00)
Voor niemand specifiek, eerder algemeen.

Ondanks het kleinere scherm was ik erg gecharmeerd van de nieuwe compact MQ40/60/70. De prijs is ook erg sterk, zo sterk dat de grote tafels ineens zwaar overpriced lijken.
Het is ook fijn dat zelfs in een case een MQ60 + wing nog steeds lichter zijn dan een MQ100 Expert. De Expert kon ik no way alleen dragen of plaatsen zonder me een verschot te heffen, met de compacts is het geen probleem.

Die motorfaders is natuurlijk afhankelijk van je manier van werken. Pearl gebruikers zullen er minder moeite mee hebben gezien het "rolletje".
Topic: Lichtshow organiseren op je desk (7-11-2013 16:14:00)
Als je snel toegang wilt tot bv je frontlicht, je fogger op een fader wilt, etc... kan je hiervoor de sub-master fader gebruiken

In de general settings stel je deze in op "Preset Master"

Op de intensity pagina ga je dan naar tabblad preset, hier zet je de kanalen die je wil bedienen met de submaster fader op 100

Zo bediende ik steeds mijn algemeen frontlicht of bij fuiven bv de fogger, zonder hiervoor een van de 10 show-faders op te geven

De MQ100 zit je idd, tenzij je intensief werkt met execute pages en de touchscreen, snel aan de limiet van de 10 faders. gezien ze niet motorised zijn zoals bij de GrandMA moet je daar erg goed uit je doppen kijken en met cue stacks werken als je geen playback wing hebt.
Alle gekheid op een stokje: zeker als je met een Expert zou zitten, zou ik overwegen een MQ60 + Extra Wing Compact in de plaats te nemen. Compacter, evenveel vermogen under the hood en meer faders.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (6-11-2013 12:07:00)

Master Partys schreef:

Een tijdje geleden hier gevraagd welke bus ik het beste aan kon schaffen. Uiteindelijk is het een Transporter uit 2008 geworden met 79.000km op de teller.

Hier een foto (Als het goed is kunnen mensen zonder FB ook de foto bekijken.)
zelfs met gaat het niet :p
Topic: dB-Technologies Actieve Subs Type: DVA S-10 sub & Type: T4 Line-array, Juiste keuze? (4-11-2013 11:17:00)
Ik zou voor dit soort toepassingen toch echt gaan kijken naar een sub-top stack

2x PRX718XLF + 1x PRX-738/725 per kant bv
Topic: Amsterdam Music Festival "laser Logo" (30-10-2013 11:00:00)
in China is de familie natuurlijk altijd wat groter ;)